-
Νομίζω προκειμένου για batch jobs (μιλάμε για εποχή καρτών ε ?) μπορεί να επιλεγεί να είναι το μοναδικό
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Eνώ εσύ που υπέθεσες ότι μπορείς να κατακερματίσεις το έργο είσαι πολύ σωστός
Μα αυτο πρακτικα ζηταει η ασκηση.
Εχεις 5 ανθρωπους να κανουν μια εργασια για 10.
Προφανως δεν υπαρχει σωστη ή λαθος απαντηση, υπαρχει δημιουργικη απαντηση ομως για να δουν τον τροπο σκεψης σου.
Οποτε πολυ απλα απαντας οτι επειδη ειμαι γαματος μανατζερ, εχω στην ομαδα μου των 5, 2 σαινια που θα μπορεσουν να βγαλουν περισσοτερη δουλεια οποτε και αναθετεις το μεγαλυτερο ογκο εκει.
Τουλαχιστον προσωπικα ετσι θα απαντουσα.
Σιγουρα δε θα ελεγα οτι δε μπορει να γινει ή οτι χρειαζομαι περισσοτερα resources για να το κανω τη στιγμη που πρακτικα σου λεει οτι δεν εχεις αλλα...
Sent from a mobile device
και αφου κανεις υποθεση γιατι δεν την κανεις σωστα οτι εχεις 5 σαινια;
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Προφανως δεν υπαρχει σωστη ή λαθος απαντηση, υπαρχει δημιουργικη απαντηση ομως για να δουν τον τροπο σκεψης σου.
Οποτε πολυ απλα απαντας οτι επειδη ειμαι γαματος μανατζερ, εχω στην ομαδα μου των 5, 2 σαινια που θα μπορεσουν να βγαλουν περισσοτερη δουλεια οποτε και αναθετεις το μεγαλυτερο ογκο εκει.
Σιγουρα δε θα ελεγα οτι δε μπορει να γινει ή οτι χρειαζομαι περισσοτερα resources για να το κανω τη στιγμη που πρακτικα σου λεει οτι δεν εχεις αλλα...
Κατα τη γνώμη μου αυτή η απάντηση είναι λάθος απο πολλές απόψεις.
Καταρχάς όταν το ερώτημα λέει οτι έχεις 5 resources θεωρώ οτι έχει ήδη υπολογιστεί μέσα σε αυτό το νούμερο οτι το 'σαίνι' μπορεί να παράγει παραπάνω έργο. Οπότε με αυτή την απάντηση αυξάνεις τα resources σου απο το πουθενά.
Έπειτα το ερώτημα μιλά γενικά για resources και όχι για ανθρώπους. Ένα παράδειγμα πχ, θέλουμε να φτιάξουμε 10 καμπάνες αλλά έχουμε 5 μηχανήματα CNC. Το μηχάνημα έχει συγκεκριμένο χρόνο που μπορεί να φτιάξει την καμπάνα. Τον άνθρωπο ίσως μπορείς να τον πιέσεις να δουλέψει λίγο παραπάνω, το μηχάνημα όχι.
Ή πιθανόν να μήν υπάρχει αρκετό αλουμίνιο για να φτιαχτούν παραπάνω απο 5 καμπάνες.
-
H 'σωστή' απάντηση κατά τη γνώμη μου είναι σύνθετη.
ΚΑΙ ενημερώνεις τους απο πάνω για την αδυναμία εκτέλεσης, και ζητάς να σου βγάλουν προτεραιότητες, αλλά ταυτόχρονα προσπαθείς όσο καλύτερα μπορείς με τα υπάρχοντα recources.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ποιά θεωρείτε την ενδεδειγμένη απάντηση σε ερώτηση συνέντευξης (για θέση manager):'Πρέπει να γίνουν 10 εργασίες ίδιας προτεραιότητας αλλά το τμήμα σου έχει resources μόνο για 5 εργασίες. Τι κάνεις ?'
(ο ακριβής αριθμός δεν έχει προφανώς σημασία)
Ο εν λόγω manager δεν καθορίζει την προτεραιότητα των εργασιών ή έστω έχει λόγο αλλά όχι καθοριστικό στον καθορισμό.
Θεωρούμε πάντα ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να απορρίψουμε κάποια εργασία... Επίσης, θεωρούμε, όπως αναφέρεις, ότι όλες οι δουλειές είναι ίδιας προτεραιότητας.
Προσωπικός κανόνας: Ξεκινάς με το πιο εύκολο και προχωράς σε προοδευτικά αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας. Αν ξεκινήσεις ανάποδα, κινδυνεύεις να κολλήσεις στο ένα task (το πιο δύσκολο) και να μην καταφέρεις να κάνεις τίποτα. Αν ξεκινήσεις από το πιο εύκολο, τουλάχιστον κάτι θα έχεις καταφέρει... Αυτό ισχύει και ατομικά και συλλογικά. Η διαφορά είναι ότι συλλογικά μπορείς να μοιράσεις τις δουλειές στα διάφορα άτομα, με τον καθένα να έχει έναν συνδυασμό εύκολο / δύσκολο (αν μιλάμε για δουλειές που μπορούν να γίνουν ατομικά - αν η κάθε δουλειά απαιτεί συλλογική εργασία όλου του τμήματος, τότε συμπεριφέρεσαι σαν να ήταν άτομο - χοντρικά μιλάω και πολύ γενικά, πάντα υπάρχουν διαφοροποιήσεις - ιδιαιτερότητες)
Προφανώς βέβαια επισημαίνεις (πάντα γραπτώς... την έχω πατήσει... ) το γεγονός ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα γίνουν όλα τα tasks ή / και θα γίνουν πρόχειρα...
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Κατα τη γνώμη μου αυτή η απάντηση είναι λάθος απο πολλές απόψεις.
Καταρχάς όταν το ερώτημα λέει οτι έχεις 5 resources θεωρώ οτι έχει ήδη υπολογιστεί μέσα σε αυτό το νούμερο οτι το 'σαίνι' μπορεί να παράγει παραπάνω έργο. Οπότε με αυτή την απάντηση αυξάνεις τα resources σου απο το πουθενά.
Έπειτα το ερώτημα μιλά γενικά για resources και όχι για ανθρώπους. Ένα παράδειγμα πχ, θέλουμε να φτιάξουμε 10 καμπάνες αλλά έχουμε 5 μηχανήματα CNC. Το μηχάνημα έχει συγκεκριμένο χρόνο που μπορεί να φτιάξει την καμπάνα. Τον άνθρωπο ίσως μπορείς να τον πιέσεις να δουλέψει λίγο παραπάνω, το μηχάνημα όχι.
Ή πιθανόν να μήν υπάρχει αρκετό αλουμίνιο για να φτιαχτούν παραπάνω απο 5 καμπάνες.
Η απάντηση μου έχει να κάνει με τη δυνατότητα του σωστού manager να μοιράζει τον όγκο δουλειάς σε ανθρώπους του που μπορούν να το βγάλουν πέρα σωστά.
Τα νούμερα ήταν τυχαία.
Δεν είναι θέμα σαινιου, είναι θέμα όγκου δουλειάς. Σε μια ομάδα πάντα υπάρχει κάποιος ή κάποιοι που βγάζουν περισσότερη δουλειά. Αν τώρα στην ομάδα σου όλοι είναι αργοί, τότε τι να πω.
Φανταστικό σενάριο, χρειάζεται δημιουργική απάντηση imho.
Τρόποι corporate tennis, θέλω παραπάνω άτομα ή δε το κάνω, θεωρώ πως είναι λάθος.
-
Ναί, μόνο που η ερώτηση λέει για resources γενικά, όχι human resources συγκεκριμένα.
-
για καθε απαντηση, υπαρχουν 'πατηματα' για να στην βγαλουν λαθος.
χαζοερωτησεις του ΗR... -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
'Κανω πρωτα τις συντομες 5' a la mainframe
δεν λειτουργούν έτσι τα λειτουργικά.
Τωρα ισως οχι, οταν ηταν μοδα οι μακριες φαβοριτες και το μονο που υπηρχε ηταν ενα mainframe, ετσι γινοταν.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
χαζοερωτησεις του ΗR...Βασικα ο σκοπος του HR ειναι να δει αν εχεις κοινη λογικη η το παιζεις πολιτικος προ των εκλογων.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Βασικα ισχυει αυτο που λεει ο spiros.
Για καθε απαντηση που δινεις μπορεις να χαρακτηριστεις το αρνητικο που θελουν να σου κολλησουν. Αν δειξεις οτι εχεις φαντασια πχ μπορει να πουν οτι εσυ εισαι εκτος πραγματικοτητας. Αν μεινεις στην πραγματικοτητα θα πουν οτι μενεις στην πραγματικοτητα και δεν εισαι δημιουργικος για να πας τη δουλεια ενα σκαλι παραπανω κοκ.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
χαζοερωτησεις του ΗR...Βασικα ο σκοπος του HR ειναι να δει αν εχεις κοινη λογικη η το παιζεις πολιτικος προ των εκλογων.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Ο σκοπός είναι να δει τον τροπο σκέψης σου...
-
Αυτό είπα κι εγώ. Να δούνε αν είσαι πραγματιστής ή αιθεροβάμων.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αυτό είπα κι εγώ. Να δούνε αν είσαι πραγματιστής ή αιθεροβάμων.Μιλάμε για task delegation σε ικανά resources σου, όχι πυρηνική φυσική.
Τη στιγμή που σου ανατέθηκε ένα task, πρέπει να βρεις τρόπο να το λύσεις, όχι δικαιολογία να μην το κάνεις.
-
Μιλάμε για υποθετική ερώτηση που τεστάρει τον χαρακτήρα σου.
-
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι δουλειά κάνει ένας Human Resources Administrator, παρακαλώ;
-
Τα χει γραψει ο στεφαν λιγες σελιδες πιο πισω
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι δουλειά κάνει ένας Human Resources Administrator, παρακαλώ;Ποικιλλει.
Απο 'αυτο που εγραψε ο stefan πιο πισω'=βανιλια, μεχρι 'ρουφιανος/Αρτέμης Μάτσας/Δημος Σταρενιος'=σοκολατα. Ενιοτε και συνδυασμοι, οπως ακριβως στα παγωτα. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι δουλειά κάνει ένας Human Resources Administrator, παρακαλώ;Ότι και ένας Unix Administrator...
Απλά είναι διαφορετικά λειτουργικά.
Το UNIX θέλει γνώσεις...και αν το ξέρεις να το χειρίζεσαι καλά, δεν σου δίνει φράγκο... Μάλλον σου ζητά φράγκα...
Το Human Resources για να εγκατασταθεί, θέλει απλά ένα μπάρμπα στην Κορώνη, καθόλου γνώσεις και πληρώνει μια χαρά... Λύνει προβλήματα... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι δουλειά κάνει ένας Human Resources Administrator, παρακαλώ;
Ότι και ένας Unix Administrator...
Απλά είναι διαφορετικά λειτουργικά.
Το UNIX θέλει γνώσεις...και αν το ξέρεις να το χειρίζεσαι καλά, δεν σου δίνει φράγκο... Μάλλον σου ζητά φράγκα...
Το Human Resources για να εγκατασταθεί, θέλει απλά ένα μπάρμπα στην Κορώνη, καθόλου γνώσεις και πληρώνει μια χαρά... Λύνει προβλήματα...Είτε οι HR που γνωρίσατε δεν ξέρουν τι τους γίνετε, ή εσείς δεν ξέρετε τι σας γίνετε.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....