-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Καλά, δεν ρωτάει κανέναν ελ επιχειρηματία να του πει ότι μόνο αν πληρώνεις το προσωπικό με 500 ευρώ / μήνα και τους έχεις και δουλεύουν χωρίς ένσημα από το πρωί ως το βράδυ μπορείς να επιβιώσεις;;;;; Άσχετα αμερικανάκια...Όλο θεωρίες και από πράξη τίποτα...
Εγώ από πέρυσι τον Φεβρουάριο μείωσα τις ώρες εργασίας σε 6 χωρίς να μειώσω τους μισθούς. Όλοι χαρούμενοι στην αρχή, τώρα όλοι 'δεν προλαβαίνω' κ ενώ η δουλειά είναι σαφές ότι δεν έχει αυξηθεί (κ ο τζίρος έχει μειωθεί). Τώρα είναι ο καιρός να πάρω απόφαση για το πως θα συνεχίσουμε. Αν πάω κ εγώ τους μισθούς 'εκεί που μπορώ', για 8ωρη εργασία οι μισθοί θα είναι χαμηλότεροι από τους σημερινούς της 6ωρης.
Τι μου προτείνεις; -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Καλά, δεν ρωτάει κανέναν ελ επιχειρηματία να του πει ότι μόνο αν πληρώνεις το προσωπικό με 500 ευρώ / μήνα και τους έχεις και δουλεύουν χωρίς ένσημα από το πρωί ως το βράδυ μπορείς να επιβιώσεις;;;;; Άσχετα αμερικανάκια...
Όλο θεωρίες και από πράξη τίποτα...
Εγώ από πέρυσι τον Φεβρουάριο μείωσα τις ώρες εργασίας σε 6 χωρίς να μειώσω τους μισθούς. Όλοι χαρούμενοι στην αρχή, τώρα όλοι 'δεν προλαβαίνω' κ ενώ η δουλειά είναι σαφές ότι δεν έχει αυξηθεί (κ ο τζίρος έχει μειωθεί). Τώρα είναι ο καιρός να πάρω απόφαση για το πως θα συνεχίσουμε. Αν πάω κ εγώ τους μισθούς 'εκεί που μπορώ', για 8ωρη εργασία οι μισθοί θα είναι χαμηλότεροι από τους σημερινούς της 6ωρης.
Τι μου προτείνεις;7 ωρες την ημερα λιγοτερερες μερες την εβδομαδα (πχ 4 αντι για 5)
-
Δεν βγαίνει έτσι, δεν μπορούμε να έχουμε λογιστήριο 4 μέρες την εβδομάδα, ήδη δύσκολα καλύπτεται η μία μέρα που το λογιστήριο δεν λειτουργεί ενώ το κατάστημα είναι ανοικτό.
Τεσπα, το θέμα είναι ότι έχουμε ένα άρρωστο σύστημα, από τους εργοδότες μέχρι τους εργαζόμενους. Οι λίγες, φωτεινές εξαιρέσεις δεν αρκούν, ενώ δυστυχώς τπτ δεν δείχνει ότι τα πράγματα έχουν τάσεις βελτίωσης, το αντίθετο, μάλλον.
Η κοινωνίες κινούνται ολόκληρες μαζί, όμως εμείς φαινόμαστε να περιμένουμε να κάνουν κίνηση 'οι άλλοι', κ ακόμα κ αν την κάνουν βρίσκουμε κάτι να τους κατηγορήσουμε κ ... περιμένουμε την επόμενη.
Κ, δυστυχώς, αυτά δεν ισχύουν μόνο στην Ελλάδα. -
Εχεις 1 μονο λογιστη;
Σε καθε περιπτωση ο λογιστης θα δουλευει 6 μερες την εβδομαδα και οι αλλοι 4. Δεν βλεπω καποιο προβλημα αφου χρειαζεται περισσοτερο.
Τι ειδους δουλεια ειναι;
-
Εμπόριο πες, που τα περιλαμβάνει όλα.
Έχω 2 (πτυχιούχους) λογιστές, έναν στο λογιστήριο (λογαριασμοί, τράπεζες, δου, ικα, συκα, μυκα κλπ) κ έναν στο ταμείο (αγορές, πωλήσεις). Επίσης τον 'μεγάλο', οικονομολόγο με γραφείο έξω που κάνει ελέγχους, ενημερώσεις, κλείνει ισολογισμό κλπ. (Αν είχα κοντά τον markvag όλα θα ήταν αλλιώς, αλλά...)
Δεν μπορεί ένας να δουλεύει 6 μέρες, είναι παράνομο.
Σάββατο κάνω εγώ τη (χοντρή) δουλειά του ταμείου, ενώ τράπεζες κ υπηρεσίες είναι κλειστές, αλλά δεν γίνεται να λείπουν κ άλλη μέρα. Τεσπα, είπαμε, ασκήσεις επί χάρτου. -
Δεν είναι παράνομο, εφόσον συμφωνήσει και δεν υπερβαίνει τις 40 ώρες εβδομαδιαίως. Για να συμφωνήσει και να μην πέσει η απόδοσή του, είτε αύξηση στο μισθό, είτε μείωση των ωρών με ίδιο μισθό. Είναι μια κάποια λύσις.
Από εκεί και πέρα:
κάτι πήρε το μάτι μου νωρίτερα για τον μάγκα που μείωσε τις ώρες εργασίας σε 2-3 τη μέρα χωρίς μείωση μισθού, ώστε να κάνει πιο παραγωγικούς τους εργαζόμενους.Πρόβλημα 1: αυτό δεν μπορεί να γίνει σε θέσεις εργασίας που απαιτούν διαρκή παρουσία, πχ για πωλητές, για άτομα που εξυπηρετούν κοινό που έρχεται εντός ωρών λειτουργίας της επιχείρησης κλπ
Πρόβλημα 2: σε αρκετές εργασίες δεν μπορεί να συμπιεστεί ο χρόνος που απαιτείται για τη διεκπεραίωσή τους. Όπως δεν μπορείς να κάνεις ένα αυγό να βράσει σε 1 λεπτό, έτσι δεν μπορείς να λιώσεις μέταλλο και να το καλουπώσεις συντομότερα, να κάνεις το τσιμέντο να πήξει γρήγορα κ.ο.κ.
Πρόβλημα 3 [σοβαρότερο και για όλες τις περιπτώσεις]: αν δώσεις μικρό ωράριο σε όλους, θα χαρούν, θα γίνουν πιο παραγωγικοί, αλλά σύντομα, μόλις παγιωθεί το καθεστώς, θα επανέλθουν σε χαμηλούς ρυθμούς και η δουλειά απλώς δεν θα βγαίνει γιατί δεν θα νιώθουν την ανάγκη [εξωτερική ή εσωτερική] να δουλέψουν περισσότερο.
Η μείωση του ωραρίου είναι μια πολύ καλή τακτική για να ανασκουμπωθεί ένας εργαζόμενος και να εργαστεί πιο αποτελεσματικά, αλλά πρέπει να έχει τη μορφή έκτακτου 'μπόνους', όχι παγιωμένης κατάστασης. -
Ηλία, αναφέρεσαι σε τελείως διαφορετική κατάσταση από αυτή που αναφέρομαι εγώ.
Εσύ έχεις να αντιμετωπίσεις πτώση τζίρου, για λόγους που απ' ότι μπορώ να καταλάβω δεν έχουν σχέση με την εταιρεία σου. Προφανώς, αν πέφτει ο τζίρος όσο πιο παραγωγικός κι αν γίνει ένας εργαζόμενος δεν θα υπάρξει σημαντικό αποτέλεσμα. Εκεί δυστυχώς πρέπει να πάρεις κάποιες δύσκολες αποφάσεις, γιατί μιλάμε για επιβίωση.
Και φυσικά το θέμα μου είναι ότι πρέπει επιτέλους να αναγνωριστεί από τον μέσο ελ. επιχειρηματία ότι ένας ευχαριστημένος εργαζόμενος φέρνει πολύ περισσότερο κέρδος από το όποιο κόστος έχει. Γνωρίζω επιχείρηση που οι εργαζόμενοι έμεναν μήνες απλήρωτοι (γιατί δεν υπήρχε μία) χωρίς ιδιαίτερες γκρίνιες, γιατί ο εργοδότης ήταν αυτό που λέμε καλός εργοδότης! Άλλοι δεν τολμάνε να καθυστερήσουν ούτε μία μέρα, γιατί θα τους λιντσάρουν...
Επειδή γνωριζόμαστε και προσωπικά, δεν σε θεωρώ τυπικό ελ. επιχειρηματία (= κακός επιχειρηματίας)
Να σου θέσω ένα άλλο παράδειγμα (που το έζησα από κοντά και το είχα κατά νου όταν έγραφα τα παραπάνω, χωρίς να είναι δυστυχώς μοναδικό):
Επιχείρηση που πάει από το καλό στο καλύτερο, με σημαντικό περιθώριο κέρδους (για βιομηχανία, έστω και μικρή που είναι, εξαιρετικότατο), με το που ψηφίζεται η μείωση του βασικού μισθού, την ίδια μέρα προχωράει σε μειώσεις. Και να πω ότι έδινε τρελούς μισθούς... με το βασικό ήταν όλοι... Γιατί οι μειώσεις;;;;; Κέρδη είχε πολύ καλά (και θα ήταν και πάλι πολύ καλά και με τους διπλάσιους μισθούς - και δεν υπερβάλλω...), ο τζίρος ανεβαίνει, πρόβλημα ρευστότητας δεν υπήρχε, γιατί;;;; Είναι περίεργο που ακόμα και σε τέτοιες εποχές κάποιοι εργαζόμενοι επιλέγουν την ανεργία από το να συνεχίσουν να δουλεύουν εκεί;;;; Να σημειώσω επίσης ότι στην ευρωπαϊκή αγορά που δραστηριοποιείται η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει καθιερωθεί σαν αρκετά ποιοτική λύση με πολύ συμφέρουσες τιμές (στα δικά μας σαν να αγοράζεις VW σε τιμές προσφοράς Huyndai), άρα δεν είχε και θέμα ανταγωνισμού.
Δυστυχώς δεν είναι μόνος του...
Εσύ τι λες για αυτό το παράδειγμα;;;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
κάτι πήρε το μάτι μου νωρίτερα για τον μάγκα που μείωσε τις ώρες εργασίας σε 2-3 τη μέρα χωρίς μείωση μισθούΠιστεύω πως ήταν λάθος σύνταξης και ο αρθρογράφος εννοούσε 'κατά 2-3 ώρες' και όχι 'σε 2-3 ώρες'.
Πρόβλημα 3 [σοβαρότερο και για όλες τις περιπτώσεις]: αν δώσεις μικρό ωράριο σε όλους, θα χαρούν, θα γίνουν πιο παραγωγικοί, αλλά σύντομα, μόλις παγιωθεί το καθεστώς, θα επανέλθουν σε χαμηλούς ρυθμούς και η δουλειά απλώς δεν θα βγαίνει γιατί δεν θα νιώθουν την ανάγκη [εξωτερική ή εσωτερική] να δουλέψουν περισσότερο.
Οι απαιτήσεις πρέπει να είναι λογικές και οι ρυθμοί δουλειάς ανθρώπινοι. Όποιος εργοδότης δεν το καταλαβαίνει, να πάει να...
-
Από εκεί και πέρα:
κάτι πήρε το μάτι μου νωρίτερα για τον μάγκα που μείωσε τις ώρες εργασίας σε 2-3 τη μέρα χωρίς μείωση μισθού, ώστε να κάνει πιο παραγωγικούς τους εργαζόμενους.Αυτά είναι κόλπα που δεν μπορούν να ισχύσουν στην Ελλάδα, αφορούν πολιτισμένους βιομηχανικούς εργάτες / εργαζόμενους από σχολές με νοοτροπία, αρχή, μέση και τέλος, και όχι εργάτες / εργαζόμενους που στην πλειοψηφία τους είναι ΓΤΠ, δουλεύω από το 1978 σαν συνεργάτης στη βιοτεχνία / βιομηχανία και έχουν δεί πολλά τα μάτια μου, ειδικά στη 10ετία του ΄80 που τους είχε πείσει ο Αντρέας ότι είναι σοσιαλιστές και είναι όλα δικά τους γινόντουσαν εγκλήματα στην παραγωγή και στις αποθήκες, έχω ζήσει σχεδόν όλη τη μεγάλη βιομηχανία Ελληνική και πολυεθνική και έχω κρίση και άποψη.
Τα τελευταία 15 χρόνια που έχει μπεί στην διοίκηση και στην παραγωγή νέα γενιά τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα αλλά η απόσταση από τους βιομηχανικούς εργάτες της Ευρώπης απέχει χιλιόμετρα, και δεν μιλάω για την τελευταία 5ετία που έχει χαθεί η μπάλα στην εργοδοσία και στους εργαζόμενους και το παιγνίδι είναι ο σώζων εαυτό σωθείτω.
Πάντα υπήρχαν και υπάρχουν υποδείγματα εργοδοτών και εργαζομένων είναι όμως τόσο μικρό το ποσοστό που χάνεται μέσα στην παγαποντιά των περισσότερων εργοδοτών και στην αδιαφορία των εργαζομένων, οι μπαγάτζηδες εργοδότες των περασμένων χρόνων σήμερα είναι 10 φορές μπαγάσηδες.
Και βέβαια δεν έχεις πια την ίδια απαίτηση από το ίδιο άτομο που πρίν 4 χρόνια του έδινες 1800€ και σήμερα του δίνεις 800.
Σήμερα όποιος κρατάει ψηλά τη σημαία της αξιοπρέπειας του και σέβεται το μέρος που τον ταϊζει είναι ήρωας, το ίδιο και ο εργοδότης που κάνει ότι μπορεί για να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του και να προσφέρει αξιοπρεπείς αμοιβές και δεν ακολουθεί τις μαλακίες του υπουργείου.Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και η εξίσωση δεν βγαίνει, ευτυχώς που αυτά τα χρόνια δεν έχω προσωπικό όπως παλαιότερα, δεν ξέρω τι θα είχα κάνει, μάλλον θα το έκλεινα και θα έκανα μόνος μου ότι μπορούσα, όπως κάνω τώρα, είμαι μόνος μου και ήρεμος, τα καλά μου επαγγελματικά χρόνια τα έζησα, σήμερα ούτε η βιομηχανία είναι όπως την έζησα, ούτε οι συνεργάτες ούτε και οι εργαζόμενοι, δεν θα μπορούσα να δίνω 500 - 600€ και να κοιτάω τον άλλον στα μάτια, θα αρρώσταινα, έτσι νιώθω τυχερός που το ζόρι μου είναι πολύ λιγότερο γιατί δεν έχω να σκεφτώ άλλους πέρα από την οικογένειά μου.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
...Εσύ τι λες για αυτό το παράδειγμα;;;... το θέμα είναι ότι έχουμε ένα άρρωστο σύστημα, από τους εργοδότες μέχρι τους εργαζόμενους. Οι λίγες, φωτεινές εξαιρέσεις δεν αρκούν, ενώ δυστυχώς τπτ δεν δείχνει ότι τα πράγματα έχουν τάσεις βελτίωσης, το αντίθετο, μάλλον.
Η κοινωνίες κινούνται ολόκληρες μαζί, όμως εμείς φαινόμαστε να περιμένουμε να κάνουν κίνηση 'οι άλλοι', κ ακόμα κ αν την κάνουν βρίσκουμε κάτι να τους κατηγορήσουμε κ ... περιμένουμε την επόμενη.
Κ, δυστυχώς, αυτά δεν ισχύουν μόνο στην Ελλάδα. -
Μυαλό ο τύπος δεν βάζει λέμε. Άρχισε πάλι τις παπαρολογίες.
Έτσι θα σωθεί ο τόπος ή πιστεύει ότι έτσι θα ξανακάτσει στην καρεκλάρα;Αντώνης Σαμαράς: Πακέτο μαμούθ 600 εκατομμυρίων ευρώ από το νεο ΕΣΠΑ για 145.000 νέους και μακροχρόνια ανέργους
http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 98&catid=3
υ.γ.1 Φοβερός νεοδημοκρατικός τίτλος ε; 'Πακέτο Μαμούθ'... Μετάφραση: Ψηφίστε με...
υ.γ.2 Και υπάρχουν και κάποιοι που πιστεύουν σε αυτόν... -
Τα ΕΣΠΑ είναι καραγκιοζιές, δεν γίνεται έτσι η όποια ανάπτυξη
Απλά βρίσκουν ευκαιρία αρκετοί να γλιτώσουν μερικά φραγκοδίφραγκα και κάτι τρέχει στα γύφτικα
-
Ελεγκτικό κλιμάκιο του Υπουργείου Εργασίας αυτό το ΣΚ στην Θάσο μας!
10500€ ανά ανασφάλιστο κεφάλι σε καφέ, μπιτσόμπαρα, ξενοδοχεία, ταβέρνες, καταστήματα, κάμπινγκ κλπ. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ελεγκτικό κλιμάκιο του Υπουργείου Εργασίας αυτό το ΣΚ στην Θάσο μας!
10500€ ανά ανασφάλιστο κεφάλι σε καφέ, μπιτσόμπαρα, ξενοδοχεία, ταβέρνες, καταστήματα, κάμπινγκ κλπ.τετοιες μερες....με τετοιες θερμοκρασιες....
δεν θα σηκωνουν ουτε μυγα στο σπαθι τους.... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Τα ΕΣΠΑ είναι καραγκιοζιές, δεν γίνεται έτσι η όποια ανάπτυξηΑπλά βρίσκουν ευκαιρία αρκετοί να γλιτώσουν μερικά φραγκοδίφραγκα και κάτι τρέχει στα γύφτικα
Ασπιρίνες είναι πολλά προγράμματά του. Αν δεν οργανωθεί ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας παραγωγής θα φυτοζωούμε με τέτοια προγράμματα που είναι το κοκαλάκι που πετάνε οι Βόρειες χώρες για να γλύψει ο νότος.
-
Ποιά θεωρείτε την ενδεδειγμένη απάντηση σε ερώτηση συνέντευξης (για θέση manager):
'Πρέπει να γίνουν 10 εργασίες ίδιας προτεραιότητας αλλά το τμήμα σου έχει resources μόνο για 5 εργασίες. Τι κάνεις ?'
(ο ακριβής αριθμός δεν έχει προφανώς σημασία)
Ο εν λόγω manager δεν καθορίζει την προτεραιότητα των εργασιών ή έστω έχει λόγο αλλά όχι καθοριστικό στον καθορισμό.
-
Αν ο manager είναι στην Ελλάδα, δίνει 2 εργασίες στο ίδιο... resource και του λέει να κόψει το λαιμό του!
Αν η δουλειά βγει, είναι γαμάτος, αν δεν βγει, φταίει το resource που δεν ήταν αρκετά παραγωγικό... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ποιά θεωρείτε την ενδεδειγμένη απάντηση σε ερώτηση συνέντευξης (για θέση manager):'Πρέπει να γίνουν 10 εργασίες ίδιας προτεραιότητας αλλά το τμήμα σου έχει resources μόνο για 5 εργασίες. Τι κάνεις ?'
Ο εν λόγω manager δεν καθορίζει την προτεραιότητα των εργασιών ή έστω έχει λόγο αλλά όχι καθοριστικό στον καθορισμό.
Ανάλογα το τύπο εργασίας του manager.
Τι ακριβώς διαχειρίζεται, σε ποιους τομείς είναι υπεύθυνος και ο εργοδότης (οργανισμός/εταιρεία/δημόσιο) σε ποιον τομέα βρίσκεται; -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ποιά θεωρείτε την ενδεδειγμένη απάντηση σε ερώτηση συνέντευξης (για θέση manager):'Πρέπει να γίνουν 10 εργασίες ίδιας προτεραιότητας αλλά το τμήμα σου έχει resources μόνο για 5 εργασίες. Τι κάνεις ?'
Χαβαλες:
'Κανω πρωτα τις συντομες 5' a la mainframe
'κανω τις επικερδεις 5' a la καπιταλισμοςΣοβαρα:
'Κινητοποιω επιπλέον resources του οργανισμου/εταιριας σε συνεργασια με τους υπολοιπους managers του επιπεδου μου με αντικειμενικο σκοπο την παρατωση των εργασιων στο δοθέν χρονικο περιθώριο και ταυτόχρονα κανω escalate το θεμα παραπανω για να ειναι ενημερη και η διοικηση'Συνηθεστερα:
Αυτο που λεει ο HF -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν κανει Project Management η εταιρεια ? (χο-χο-χο) Στη φαση του planning , μεταξυ αλλων , καθοριζονται τα resources που απαιτουνται και δινονται και οι προτεραιοτητες. Project Manager χρειαζεστε.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....