-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
....
κίκιζα δεν βλέπω αυτό που λες καθαρά? χωρίς ESP το ένα θα μουριάσει και το άλλο θα κ@λιάσει... δεν καταλαβαίνω γιατί με τα ίδια άλογα θα είναι το Scirocco πιο αποτελεσματικό, νομίζω ότι επειδή ακριβώς έχει το τιμόνι κι την δύναμή αλλού έχει σαφές προβάδισμα ισορροπίας
τέλος πάντων, σας αφήνω, φεύγω... καλή συζήτηση και σουκού και πάλι
-
κ.κικιζα με συγχωρειτε για το αδιακριτο της ερωτησης,αλλα να φανταστω οτι εχετε οδηγησει αμφοτερα τα αυτοκινητα στην ιδια διαδρομη,με παροιμιες καιρικες συνθηκες κ αμφοτερα στα ορια τους ωστε να κρινετε οτι το μεν ρχ8 ειναι ηπιο ως πισωκινητο αλλα δυστροπο για ενα μεσο οδηγο,κ οτι το δε σιροκο ειναι καλυτερο τοσο για ενα μεσο οδηγο οσο κ για ενα ανωτερου επιπεδου κ οτι το ρχ8 δυσκολευεται εναντι του σιροκο?
η απορια μου θεωρω οτι ειναι ευλογη απο τη στιγμη που μας αναφερετε οτι το ρχ8 θελει ειδικους χειρισμους κ οτι δεν μπορει να ''ακολουθησει αξιοπρεπως'' το σιροκο με ενα μεσο οδηγο στο τιμονι.σημαινει οτι εχετε κανει δοκιμη αξια συμπερασματων,περι αμφοτερων των αυτοκινητων.
ελπιζω μην παρεξηγησετε την ερωτηση μου,οπως πραξατε στο παρελθον. -
Χωρις ιχνος ειρωνειας , δεν τα εχει οδηγησει ,απλα εχει διαβασει καποιες κριτικες περιοδικων κ υποθετει ....: την ιδανικη γραμμης λογω μπροστοκινητης διαταξης και βαρους δεν μπορω να καταλαβω που την στηριζει ομως ?? Ρωτησα κ πιο πριν αλλα απαντηση δεν .. το οτι σε φρεναρισμα πανω στην στροφη το πισω μερος του σιροκο εχει την ταση να προσπερασει την μουρη θεωρειται πλεονεκτημα ?? Γτ απο τι εχω δει πολλοι κατοχοι του το αναφερουν ως μειονεκτημα σε γρηγορη οδηγηση σε στροφες...κ νομιζω για τον καθενα θα ηταν σοβαρο μειονεκτημα ...
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
κ.κικιζα με συγχωρειτε για το αδιακριτο της ερωτησης,αλλα να φανταστω οτι εχετε οδηγησει αμφοτερα τα αυτοκινητα στην ιδια διαδρομη,με παροιμιες καιρικες συνθηκες κ αμφοτερα στα ορια τους ωστε να κρινετε οτι το μεν ρχ8 ειναι ηπιο ως πισωκινητο αλλα δυστροπο για ενα μεσο οδηγο,κ οτι το δε σιροκο ειναι καλυτερο τοσο για ενα μεσο οδηγο οσο κ για ενα ανωτερου επιπεδου κ οτι το ρχ8 δυσκολευεται εναντι του σιροκο?
η απορια μου θεωρω οτι ειναι ευλογη απο τη στιγμη που μας αναφερετε οτι το ρχ8 θελει ειδικους χειρισμους κ οτι δεν μπορει να ''ακολουθησει αξιοπρεπως'' το σιροκο με ενα μεσο οδηγο στο τιμονι.σημαινει οτι εχετε κανει δοκιμη αξια συμπερασματων,περι αμφοτερων των αυτοκινητων.
ελπιζω μην παρεξηγησετε την ερωτηση μου,οπως πραξατε στο παρελθον.Εχω οδηγησει την μεσαια και ισχυρη εκδοση απο πλευρας δυναμης Scirocco, και εχω βρεθει
συνοδηγος σε Rx8 Challenge (192ps) πριν και μετα απο μηχανικη βελτιωση με υπερτροφοδοτηση...
Τις ιδανικες και παρομοιες συνθηκες που χρειαζονται για να βγουν αβιαστα καποια συμπερασματα ως προς τις δυνατοτητες των δυο αυτοκινητων εχουν κανει στο παρελθον
δοκιμαστες αρκετων εντυπων και ιστοσελιδων που αφορουν το αυτοκινητο γενικοτερα.
Σε συνδυασμο με ολα αυτα, η εντυπωση που αποκομμισα προσωπικα ηταν μια ελαφρια υπεροχη του scirocco εναντι του Rx8 σε διαδοχικες στροφες λογω της μεγαλυτερης ευκολιας χειρισμων για την χαραξη των ιδανικοτερων γραμμων και ταχυτερου περασματος κατα συνεπεια μιας στροφης, σε συνδυασμο με την φιλικοτερη λειτουργια του κινητηρα με υψηλοτερη ροπη και σε μεγαλυτερο ευρος στροφων.
Τελος ξεκαθαριζω οτι το συνολικο στησιμο και η γενει φιλοσοφια κατασκευης του Rx8
ειναι σαφως σε ενα ανωτερο επιπεδο απο αυτο του scirocco, κατι που ομως μπορει
περισσοτερο να εκτιμηθει -προπαντων σε αποτελεσματικοτητα-ταχυτητα- στο μεγιστο δυνατο βαθμο, κυριως σε χρηση πιστας και λιγοτερο σε καθημερινες συνθηκες... -
δηλαδη μιλας για πολυ σφιχτο στροφιλικι?
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Χωρις ιχνος ειρωνειας , δεν τα εχει οδηγησει ,απλα εχει διαβασει καποιες κριτικες περιοδικων κ υποθετει ....: την ιδανικη γραμμης λογω μπροστοκινητης διαταξης και βαρους δεν μπορω να καταλαβω που την στηριζει ομως ?? Ρωτησα κ πιο πριν αλλα απαντηση δεν .. **το οτι σε φρεναρισμα πανω στην στροφη το πισω μερος του σιροκο εχει την ταση να προσπερασει την μουρη θεωρειται πλεονεκτημα **?? Γτ απο τι εχω δει πολλοι κατοχοι του το αναφερουν ως μειονεκτημα σε γρηγορη οδηγηση σε στροφες...κ νομιζω για τον καθενα θα ηταν σοβαρο μειονεκτημα ...Kαταρχας το γεγονος οτι καποιοι κατοχοι εχουν αναφερει την συγκεκριμενη συμπεριφορα, δεν σημαινει οτι αυτη ειναι η συνηθισμενη -ειδικα την στιγμη που ακολουθειται η χαραξη
ιδανικης γραμμης για ταχυ περασμα- ποσο μαλλον που στην περιπτωση αυτη, το φρεναρισμα πανω στην στροφη απαγορευεται δια ροπαλου!
Επισης δεν ειναι ευκολο και συνηθες για τους περισσοτερους τουλαχιστον οδηγους να καταφερουν μεσα σε μερικους μηνες απο την αγορα του αυτοκινητου τους να μαθουν και να ξεπερνουν τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ -και υψηλα στην περιπτωση του rocco- ορια αυτων σε αντιθεση
με εμπειρους δοκιμαστες συντακτες, οι οποιοι εχουν διαφορετικη αποψη απο αυτη
που αναφερεις και εσυ, και καποιοι κατοχοι.
Ειναι αλλο πραγμα να'προσπαθω να βρω τα ορια πανω σε μια στροφη, και να παταω και φρενο, να παιζω με το βαρος της κατανομης του αυτοκινητου και να πειραματιζομαι γενικοτερα', και αλλο να 'τοποθετω ιδανικα σε στροφη εχοντας πληρη γνωση των οριων
του αυτοκινητου και των φυσικων νομων γενικοτερα, αλλα και της τεχνικης του ταχυτερου δυνατου περασματος'... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
δηλαδη μιλας για πολυ σφιχτο στροφιλικι?Κυριως 2α και 3η στο κιβωτιο. Απο την στιγμη που κουμπωνεις 4η τα πραγματα πιστευω εξισορροπουνται για τα δυο αυτοκινητα...
-
σε τετοιες περιπτωσεις δεν αποκλειται λογω του πιο κοντου μεταξονιου, σε πιο γρηγορες στροφες ομως ενα καλοστημενο κουπε σαν το rx8 λογικα θα ειναι στα χωραφια του..
για αυτο σε ρωτησα αν μιλας για σφιχτο στροφιλικι , λογω του μηκους..εκει ενα 106 μπορει να ειναι ακομα καλυτερο
τα μικρομεσαια hatch εμενα για αυτο μου αρεσουν πολυ, γιατι και στις 2 περιπτωσεις αισθανονται το ιδιο καλα -
απο τα λεγομενα σας αντιλαμβανομαι οτι συγκρινετε 2 αυτοκινητα,χωρις να τα εχετε οδηγησει αμφοτερα.επισης,θα σας ηταν ευκολο να παραθεσετε καποιο διαδυκτιακο συνδεσμο στον οποιο συγκρινονται αμφοτερα τα αυτοκινητα ο οποιος να λεει οτι το σιροκο παρεχει μεγαλυτερη ευκολια χειρισμων ενατνι του ρχ8?αν επιτρεπεται βεβαιως απο τους κανονες της κοινοτητας.κ επισης,απο τη στιγμη που δεν εχετε οδηγησει το ρχ8,πως αντιληφθηκατε την μεγαλυτερη δυσκολια χειρισμων εναντι του σιροκο?μηπως αν το ειχατε οδηγησει,θα ησαστε αντικειμενικοτερος ισως κ λιγοτερο ισχυρογνωμον?για να μη με παρεξηγησετε,δεν εχω σκοπο να ελθω σε αντιπαραθεση με εσας,απλως προσπαθω να λυσω τις αποριες μου..
καταληγω με μια προσωπικη μου αποψη:σεβαστες ολες οι αποψεις αλλα θεωρω ανουσιο να παραθετουμε αποψεις δοκιμαστων εντυπων η του διαδικτυου(εκτος βεβαιως κ αν μας ζητηθει).θεωρω οτι θα ηταν περισσοτερο δημιουργικο να αναφερουμε αποψεις απο οτι εχουμε οδηγησει(η αν εχουμε συνοδηγησει να εκφερουμε αποψη για αυτα που αντιλαμβανομαστε ως συνοδηγοι,δλδ ανεση,χωρους,εξοπλισμο,εμφανιση,ηχομονωση,σκληροτητα αναρτησεων,ποιοτητα υλικων κτλ.)οποιος θελει την αποψη των δοκιμαστων περιοδικων,μπορει να τα αναγνωσει απευθειας απο τα διαφορα εντυπα η μεσω διαδικτυου.θεωρω οτι οι διαδικτυακες κοινοτητες εξυπηρετουν αυτο ακριβως το σκοπο.να εκφραζει ο καθενας τις προσωπικες του εμπειριες.σαφως κ απαγορευεται το φρεναρισμα εντος της στροφης,αλλα αν ο εμπροσθιος φρεναρει η γενικοτερα ακολουθει ρυθμο κατα πολυ αργοτερο του δικου σας,η αν πεταχτει κατι στο δρομο,τι θα κανετε?θα συγκρουσθειτε μαζι του η θα περασετε στο αντιθετο ρευμα κυκλοφοριας,για να μην πατησετε φρενο επειδη απαγορευεται δια ροπαλου?
-
φιλε μου θα σε παρακαλεσω να διαβαζεις σωστα αυτα που λεω.. σε πολυ κλειστες στροφες δεν αποκλειεται ενα αυτοκινητο με κοντυτερο μεταξονιο να ειναι πιο ευκολοδηγητο σε σχεση με ενα που εχει μεγαλυτερο?
σε καμια περιπτωση δεν ισχυριζομαι οτι το rx8 στριβει χειροτερα απο το sirocco.
αν ειδες πιο πισω μου φανηκε υπερβολη οτι το 160αρι μπορει να σταθει διπλα του και μιλησα για 200αρι κοντρα στο 192αρι κυριως λογω ιπποδυναμης γιατι ενα δυνατο αυτοκινητο μπορει να περασει ενα πιο αδυναμο μονο με τα αλογα του και ας ειναι χειροτερα στημενο
-
απο τα λεγομενα σας αντιλαμβανομαι οτι συγκρινετε 2 αυτοκινητα,χωρις να τα εχετε οδηγησει αμφοτερα.επισης,θα σας ηταν ευκολο να παραθεσετε καποιο διαδυκτιακο συνδεσμο στον οποιο συγκρινονται αμφοτερα τα αυτοκινητα ο οποιος να λεει οτι το σιροκο παρεχει μεγαλυτερη ευκολια χειρισμων ενατνι του ρχ8?αν επιτρεπεται βεβαιως απο τους κανονες της κοινοτητας.κ επισης,απο τη στιγμη που δεν εχετε οδηγησει το ρχ8,πως αντιληφθηκατε την μεγαλυτερη δυσκολια χειρισμων εναντι του σιροκο?μηπως αν το ειχατε οδηγησει,θα ησαστε αντικειμενικοτερος ισως κ λιγοτερο ισχυρογνωμον?για να μη με παρεξηγησετε,δεν εχω σκοπο να ελθω σε αντιπαραθεση με εσας,απλως προσπαθω να λυσω τις αποριες μου..
καταληγω με μια προσωπικη μου αποψη:σεβαστες ολες οι αποψεις αλλα θεωρω ανουσιο να παραθετουμε αποψεις δοκιμαστων εντυπων η του διαδικτυου(εκτος βεβαιως κ αν μας ζητηθει).θεωρω οτι θα ηταν περισσοτερο δημιουργικο να αναφερουμε αποψεις απο οτι εχουμε οδηγησει(η αν εχουμε συνοδηγησει να εκφερουμε αποψη για αυτα που αντιλαμβανομαστε ως συνοδηγοι,δλδ ανεση,χωρους,εξοπλισμο,εμφανιση,ηχομονωση κτλ.)οποιος θελει την αποψη των δοκιμαστων περιοδικων,μπορει να τα αναγνωσει απευθειας απο τα διαφορα εντυπα η μεσω διαδικτυου.θεωρω οτι οι διαδικτυακες κοινοτητες εξυπηρετουν αυτο ακριβως το σκοπο.να εκφραζει ο καθενας τις προσωπικες του εμπειριες.σαφως κ απαγορευεται το φρεναρισμα εντος της στροφης,αλλα αν ο εμπροσθιος φρεναρει η γενικοτερα ακολουθει ρυθμο κατα πολυ αργοτερο του δικου σας,η αν πεταχτει κατι στο δρομο,τι θα κανετε?θα συγκρουσθειτε μαζι του η θα περασετε στο αντιθετο ρευμα κυκλοφοριας,για να μην πατησετε φρενο επειδη απαγορευεται δια ροπαλου?
To να μην εχει δοκιμασει κανεις ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ αυτοκινητα αλλα μονο το ενα και στο αλλο
να εχει δει απο μεσα ενα υψηλο ποσοστο δυνατοτητων απο ενα αρκετα ικανο κατοχο
και μαλιστα με ενισχυμενο κινητηρα σε προσφατη συνευρεση και βολτα που ακολουθησε,
δεν σημαινει οτι δεν μπορει να βγαλει καποια συμπερασματα -με ενα βαθμο αντικειμενικοτητας οχι βεβαιως αντιστοιχο καποιου εμπειρου δοκιμαστη, αλλα αν μη τι αλλο
σχετικα κατατοπιστικο- για τις δυνατοτητες των δυο αυτοκινητων.
Επιπλεον, δεν ανεφερα γενικα την δυσκολια χειρισμων του RX8 εναντι του scirocco, παρα μονο ως προς την επιτευξη ιδανικης χαραξης τροχιας και επιτευξη γρηγορου περασματος σε
καθημερινες συνθηκες και οχι σε πιστα οπου δημιουργουνται προοπτικες για ιδανικες συνθηκες...
Σας εχω ξεκαθαρισει και επι προσωπικου, οτι οσο και αν καποιοι -αναμεσα τους και εσεις προφανως οπως λετε- θεωρουν ανουσια την παραθεση αποψεων και συμπερασματων ΤΡΙΤΩΝ, εγω θα εξακολουθω να τις επαναφερω εφοσον προερχονται απο πραγματικα ικανους σε οδηγικο επιπεδο, Πανεπιστημιακα καταρτισμενους σε μηχανολογικο επιπεδο και εμπειρους σε δοκιμες και μετρησεις αυτοκινητων συντακτες-δοκιμαστες, την στιγμη που αυτες ειναι πιο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΕΣ και εχουν υποβαθρο μεγαλης ποικιλιας ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ωστε να υπαρχει ενα σαφες και ξεκαθαρο μετρο συγκρισης ως προς τον υψηλο βαθμο αντικειμενικοτητας.
Το τι θεωρειτε εσεις ως δημιουργικο, δεν σημαινει οτι οντως ετσι ειναι, ουτε υπαρχουν καποιοι συγκεκριμενοι κανονισμοι που να επιδεικνυουν και να κατηγοριοποιουν το τι αποψεις (προσωπικες ή μη) μπορει να καταθεσει ο καθε χρηστης του τοπικου.
Οι διαδικτυακες κοινοτητες δεν εξυπηρετουν ΜΟΝΟ τις προσωπικες αποψεις και εμπειριες
ανθρωπων αλλα και την εν γενει ανταλλαγη πληροφοριων με στοχο την καλυτερη δυνατη ενημερωση ΟΛΩΝ. Μεσα σε αυτα λοιπον τα πλαισια λειτουργω και προσπαθω -οπως οι περισσοτεροι θελω να πιστευω- να ενημερωνομαι και να ανταλλασω αποψεις.
Αν διαφωνειτε με τα λεγομενα μου ή δεν σας αρεσουν οι αποψεις τριτων που παραθετω, δεν ειστε υποχρεωμενος να τα διαβασετε.
Τελος απο τον τροπο που εχετε εκφρασει το ερωτημα σχετικα με το φρεναρισμα πανω σε στροφη, αντιλαμβανομαι την ελλειψη ενδεχομενης εμπειριας σε συνθηκες πιεσης ενος αυτοκινητου σε δημοσιο δρομο, αλλα η αναφορα μου εχει να κανει με καταστασεις οπου ο χειριστης γνωριζει σε σημαντικο βαθμο να κινειται γρηγορα αλλα με ασφαλεια σε στροφες, ξεροντας οτι, οτι φρενο θα πατησει αυτο θα ειναι μεχρι αμεσως πριν την εισοδο καθε στροφης, απο εκεινο το σημειο και μετα χαρασει την τροχια με το τιμονι και δινει συγκρατημενα γκαζι μεχρι την κορυφη της στροφης, ανοιγοντας το προοδευτικα μεχρι το τελος της διαδρομης του εχοντας παραλληλα ανοιξει προοδευτικα την τροχια μετα την κορυφη και προς την εξοδο της στροφης.
Ειναι συγκεκριμενη δηλαδη σε θεωρητικο και πρακτικο επιπεδο η διαδικασια ενος γρηγορου περασματος.
Σιγουρα μπορει να χρειαστει καποια μικροδιορθωση -μιας και δεν ειμαστε οδηγοι αγωνων
αλλα σιγουρα ομως καποιοι απο εμας 'ανησυχοι' και με καποιες λιγο ανω του μεσου ορου οδηγικες ικανοτητες- με το φρενο μεσα σε μια στροφη, αλλα επ' ουδενι φρεναρισμα τετοιο που να προκαλεσει τοσο εντονη αποσταθεροποιηση της ουρας οπως αναφερεται.
Κλεινοντας, για αυτους που γνωριζουν μερικα μυστικα του 'στριβειν' γενικοτερα, η μικρη και σχετικη αυτη αποσταθεροποιηση βοηθαει στην καλυτερη τοποθετηση και κυριως την καταπολεμηση της υποστροφης που συνηθως εμφανιζεται σε προσθιοκινητα αυτοκινητα, κλεινοντας ετσι αποτελεσματικοτερα και ταχυτερα την τροχια του αυτοκινητου πανω σε στροφη... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
σε τετοιες περιπτωσεις δεν αποκλειται λογω του πιο κοντου μεταξονιου, σε πιο γρηγορες στροφες ομως ενα καλοστημενο κουπε σαν το rx8 λογικα θα ειναι στα χωραφια του..για αυτο σε ρωτησα αν μιλας για σφιχτο στροφιλικι , λογω του μηκους..εκει ενα 106 μπορει να ειναι ακομα καλυτεροτα μικρομεσαια hatch εμενα για αυτο μου αρεσουν πολυ, γιατι και στις 2 περιπτωσεις αισθανονται το ιδιο καλα
Φυσικα και μπορει. Για αυτο και δεν ειναι τυχαιο το καλο 'ονομα' που εχει αποκτησει
σε οδηγικη αισθηση και ικανοτητες... -
επ.... με φωναξε κανεις????
-
κ.κικιζα,δεν σας κρυβω οτι σας βρισκω ελαφρως ευεξαπτο κ δεν γνωριζω τον λογο.απο εκει κ περα,για την χρηση των φορουμς κ το αν χρειαζεται να κανουμε τους παπαγαλους στα συμπερασματα εμπειρων η μη,καταρτισμενων η μη δοκιμαστων διαφορων εντυπων,νομιζω οτι ημουν ξεκαθαρος.ειπα οτι ηταν προσωπικη μου αποψη.
οι φρασεις σας υφους ''αν δεν σου αρεσει,μη το διαβαζεις'' μαλλον δεν σας κολακευουν,ποσο μαλλον οταν εχω ηδη πει οτι ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες.επισης να σας ενημερωσω οτι ειστε επιθετικος χωρις λογο..για το ρχ8 κ το σιροκο,μα κ εγω αναφερομουν στην δυσκολια χειρισμων στην οποια αναφερεστε κ εσεις.δεν βρισκω λογο να προσπαθειτε απεγνωσμενα να βρειτε κατι μεμπτο στα γραφομενα μου..
θα συμφωνησω με την αποψη οτι οι οδηγοι αγωνων(η γενικοτερα καταρτισμενοι επι του αυτοκινητου) κρινουν καλυτερα,αλλα επειδη οπως θα συμφωνησετε,δεν ειμαστε ολοι οδηγοι αγωνων,γιαυτο κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι πιο εποικοδομητικο να δουμε τι εχει να εκφρασει ο μεσος οδηγος-κατοχος-χρηστης,που ισως να μην ειναι κ τοσο επηρρεασμενος(?) απο γνωμες 3ων.
οσο για το φρεναρισμα εντος της στροφης,μαλλον δεν καταλαβατε σε ποιες περιπτωσεις αναφερομαι..αλλα ακομα κ ετσι,θελετε να μου πειτε,εσεις που εχετε ''λιγο ανω του μετριου οδηγικες ικανοτητες'' οτι πριν απο καθε στροφη πατατε φρενο?δεν σας εχει τυχει να στριψετε χωρις να χρειαστειτε φρενο?με σταθερο γκαζι η με απλο αφημα του γκαζιου?νομιζω πως σας εχει τυχει οπως σε ολους..αν λοιπον σε μια τετοια περιπτωση για τον οποιοδηποτε λογο χρειαστει ξαφνικα να πατησετε φρενο,εσεισ τι θα κανετε?θα πειτε μεσα σας(υπερνικωντας κ το ενστικτο αυτοσυντηρησης) οτι απαγορευεται δια ροπαλου το φρενο εντος της στροφης,αρα δεν θα πατησετε φρενο?
επειδη εμεις που εχουμε ''ελλειψη ενδεχομενης εμπειριας σε συνθηκες πιεσης ενος αυτοκινητου σε δημοσιο δρομο'',αν χρειαστει,θα πατησουμε το φρενο εντος της στροφης κ ας απαγορευεται δια ροπαλου.. -
ολοι εχουμε πατησει φρενο μεσα στη στροφη (σε περιπτωση που πχ δεν ειχαμε δει τον παππου που πηγαινε με 50 και εμεις ερχομασταν με 100 ) και δε νομιζω οτι δεν υπηρξαν τασεις αποσταθεροποιησης..
αυτο που θελω να σε ρωτησω ειναι οτι αν πιστευεις οτι το sirocco με τα μη απενεργοποιουμενα ηλεκτρονικα θα φερει τελικα σβουρα περα απο το απλως να σε τρομαξει ?
σου λεω με αρκετη βεβαιοτητα πως οχι εκτος αν κατω εχει γλιτσα/ παγο/ καρφια ή οτιδηποτε θα σε σκοτωνε ετσι κι αλλιως
επισης θα ηθελα να σε ρωτησω αν σου εχει τυχει ποτε κατι τετοιο? εμενα ακομα και την πρωτη απο τις πολλες φορες που μου ετυχε (σε αθλιο αυτοκινητο) ενστικτωδως εκανα αναποδο και δεν επαθα τιποτα.. τοσο μεγαλο ταλεντο θελει δηλαδη να κανεις το αυτονοητο?
ακομα και στα σηματα το εχει στα πολλαπλης
-
μα δεν ειπα ποτε οτι δεν θα κανεις αναποδο τιμονι!ειναι φυσικο κ πιστευω βασιζεται κ στο ενστικτο αυτοσυντηρησης!κ δεν ειπα ποτε οτι θα κανει 100%(τουλαχιστον οσο δεν απενεργοποιειται το esp) αυτο που λεμε τετακε.δεν αναφερομαι φυσικα σε ολα τα αυτοκινητα.απλως ανεφερε κατι ενα μελος στην αλλη κοινοτητα για να δειξει πιθανως οτι το σιροκο δεν φερει σπορ κατανομη βαρους,τουλαχιστον εν συγκρισει με το ρχ8.
το οτι το διορθωνεις ευκολα με αναποδο τιμονι βεβαιως δεν εκμηδενιζει το γεγονος οτι θα σε τρομαξει οπως ανεφερες..
κ στην υποθετικη συγκριση με το ρχ8,κ μονο που θα χρειαστει λογω φρενων να προβεις σε αναποδο τιμονι,εχεις χασει σε χρονο κ ταχυτητα εντος της στροφης.. -
εγω μια φορα οδηγησα το rx8 το μεγαλο παλικαριου που το δινε για πλακα σ οποιον ηθελε ( )
σ στροφιλικια ειναι απιστευτα διασκεδαστικο με το esp ανοιχτο ...σ αφηνει να κανεις μικρες κολιες και αμεσως σε μαζευει.... τιμονι ,κιβωτιο,αισθηση ολα....ηταν ονειρικα ... μ αρεσαν..( αν και το τιμονι μου φανηκε λιγο αργο) -
@ clab
αμα το παρουμε με τη φυσικη φερνεις τετακε οταν εχεις πολυ βαρος πισω και κοντο μεταξονιο .τα γκολφοειδη επειδη εχουν το περισσοτερο βαρος μπροστα δε νομιζω να εχουν προβλημα υπερστροφης, ισα ισα που θεωρουνται υποστροφικα.
ουτε τοσο κοντο μεταξονιο εχουν ,σιγουρα σαφως πιο κοντο απο του rx8 το οποιο εχοντας κατανομη 50/50 ομως θα ειναι πιο νευρικο στο οριο αλλα δε θα πασχει απο υποστροφη.με λιγα λογια ο εμπειρος οδηγος θα βολευτει καλυτερα το rx, ο πιο απειρος το sirocco
(βαλε και τον παραγοντα πισωκινητο με μπλοκε vs μπροστοκουνας με ενα καρο ηλεκτρονικα)και η 997 πασχει απο τα παραπανω (βαρος πισω , κοντο σχετικα μεταξονιο) ομως στα χερια του εμπειρου ειναι οπλο στα χερια του απειρου ειναι φονικη μηχανη
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
εγω μια φορα οδηγησα το rx8 το μεγαλο παλικαριου που το δινε για πλακα σ οποιον ηθελε ( )
σ στροφιλικια ειναι απιστευτα διασκεδαστικο με το esp ανοιχτο ...σ αφηνει να κανεις μικρες κολιες και αμεσως σε μαζευει.... τιμονι ,κιβωτιο,αισθηση ολα....ηταν ονειρικα ... μ αρεσαν..( αν και το τιμονι μου φανηκε λιγο αργο)εχει πιο πολλες στροφες απο ενα s2000 νομιζω φτανει τις 3, δεν ειναι αργο ειναι το συνηθες
εσυ ποσες εχεις?
-
κ.κικιζα,δεν σας κρυβω οτι σας βρισκω ελαφρως ευεξαπτο κ δεν γνωριζω τον λογο.απο εκει κ περα,για την χρηση των φορουμς κ το αν χρειαζεται να κανουμε τους παπαγαλους στα συμπερασματα εμπειρων η μη,καταρτισμενων η μη δοκιμαστων διαφορων εντυπων,νομιζω οτι ημουν ξεκαθαρος.ειπα οτι ηταν προσωπικη μου αποψη.
οι φρασεις σας υφους ''αν δεν σου αρεσει,μη το διαβαζεις'' μαλλον δεν σας κολακευουν,ποσο μαλλον οταν εχω ηδη πει οτι ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες.επισης να σας ενημερωσω οτι ειστε επιθετικος χωρις λογο..για το ρχ8 κ το σιροκο,μα κ εγω αναφερομουν στην δυσκολια χειρισμων στην οποια αναφερεστε κ εσεις.δεν βρισκω λογο να προσπαθειτε απεγνωσμενα να βρειτε κατι μεμπτο στα γραφομενα μου..
θα συμφωνησω με την αποψη οτι οι οδηγοι αγωνων(η γενικοτερα καταρτισμενοι επι του αυτοκινητου) κρινουν καλυτερα,αλλα επειδη οπως θα συμφωνησετε,δεν ειμαστε ολοι οδηγοι αγωνων,γιαυτο κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι πιο εποικοδομητικο να δουμε τι εχει να εκφρασει ο μεσος οδηγος-κατοχος-χρηστης,που ισως να μην ειναι κ τοσο επηρρεασμενος(?) απο γνωμες 3ων.
οσο για το φρεναρισμα εντος της στροφης,μαλλον δεν καταλαβατε σε ποιες περιπτωσεις αναφερομαι..αλλα ακομα κ ετσι,θελετε να μου πειτε,εσεις που εχετε ''λιγο ανω του μετριου οδηγικες ικανοτητες'' οτι πριν απο καθε στροφη πατατε φρενο?**δεν σας εχει τυχει να στριψετε χωρις να χρειαστειτε φρενο?**με σταθερο γκαζι η με απλο αφημα του γκαζιου?νομιζω πως σας εχει τυχει οπως σε ολους..αν λοιπον σε μια τετοια περιπτωση για τον οποιοδηποτε λογο χρειαστει ξαφνικα να πατησετε φρενο,εσεισ τι θα κανετε?θα πειτε μεσα σας(υπερνικωντας κ το ενστικτο αυτοσυντηρησης) οτι απαγορευεται δια ροπαλου το φρενο εντος της στροφης,αρα δεν θα πατησετε φρενο?
επειδη εμεις που εχουμε ''ελλειψη ενδεχομενης εμπειριας σε συνθηκες πιεσης ενος αυτοκινητου σε δημοσιο δρομο'',αν χρειαστει,θα πατησουμε το φρενο εντος της στροφης κ ας απαγορευεται δια ροπαλου..Καθολου. Απλα ειχα καταλαβει απο την αρχη οτι δεν σας αρεσει ο τροπος που παραθετω πληροφοριες, και εσπευσα για μια ακομη φορα να σας ξεκαθαρισω την θεση μου.
Δεν βρισκω καποιο αλλο τροπο για να σας εκφρασω τους ενδεχομενους τροπους αντιδρασης που μπορει να εχει καποιος, οσον αφορα
αυτα που γραφω και εγω και οποιοσδηποτε αλλος στην κοινοτητα.
Δεν το λεω ουτε ειρωνικα ουτε προσβλητικα, ουτε επιθετικα. Αν δεν σας αρεσει οτι γραφω ή οτι παραθετω, δεν ειστε υποχρεωμενος ουτε να το διαβασετε ουτε να απαντησετε.
Απλα, χωρις επιθετικοτητα και ενοχληση.
Αναφορικα με το φρεναρισμα, οταν οδηγω γρηγορα για τα δικα μου δεδομενα, σας απαντω, ποτε.
Παντα θα πατησω φρενο. Λιγο, πολυ, θα πατησω.
Τελος ειπα και πριν, αναφερομαι σε γρηγορη οδηγηση, αν τωρα καποιος αισθανεται οτι δεν μπορει ή οτι δεν του βγαινει, να προσπαθησει να οδηγησει γρηγορα με ασφαλεια (ο οποιοσδηποτε) και χωρις πολλες διορθωσεις σε καποια στροφη, ας μην το συνεχιζει σε δημοσιο δρομο, για την ασφαλεια την δικη του και των υπολοιπων συνανθρωπων του.
VW Scirocco