-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
ενα golf ειναι στην ουσια...σωστα??Δεν νομιζω,αν εξαιρεσουμε το εσωτερικο,ταμπλω κλπ δεν βλεπω να εχει καποια σχεση με το golf,σχεδιαστικα τουλαχιστον δεν εχει σχεση,μπορει να μοιραζονται αλλα πραγματα δεν ξερω.
Γιατι με το ιδιο σκεπτικο και το πολο ενα golf ειναι και το jetta ενα golf ειναι κοκ.
-
Λάθος νομίζεις. Scirocco (και Jetta) χρησιμοποιούν πάτωμα (πλαίσο, αναρτήσεις κλπ) Golf.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Λάθος νομίζεις. Scirocco (και Jetta) χρησιμοποιούν πάτωμα (πλαίσο, αναρτήσεις κλπ) Golf.Και τι σημαινει αυτο,οτι το σιροκο ειναι επι της ουσιας golf? Εγω πρωτα απο ολα αναφερθηκα στην εμφανιση που ουδεμια σχεση εχει με golf. Να λεγατε για το jetta που σχεδιαστικα ειναι ιδιο το golf v οτι επι της ουσιας ειναι golf θα συμφωνουσα.
-
Eσύ αναφέρθηκες στην εμφάνιση, αλλά ο άλλος χρήστης αναφερόταν στην ουσία καθώς δεν υπάρχει ακόμα αυτοκίνητο που να στρίβει με την εμφάνισή του και μόνο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Eσύ αναφέρθηκες στην εμφάνιση, αλλά ο άλλος χρήστης αναφερόταν στην ουσία καθώς δεν υπάρχει ακόμα αυτοκίνητο που να στρίβει με την εμφάνισή του και μόνο.Η ουσια ξερουμε πια ειναι,οτι ολα τα vw μοιραζονται μερη μεταξυ τους,πατωματα,ταμπλω,αναρτησεις κοκ. Ετσι οπως το θετει θα πρεπει να πουμε οτι ολα τα vw ειναι ενα golf επειδη μοιραζονται το πατωμα ,το εσωτερικο η δεν ξερω τι αλλο. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι το σιροκο ειναι ενα golf απλα καπως διαφοροποιημενο.
-
Ολα τα ΦαουΒε δεν μοιράζονται πάτωμα γκολφ, οπότε άκυρο αυτό που λες. Αλλά το Scirocco εκεί βασίζεται έχοντας αλλαγμένα μετατρόχια και άλλες ρυθμίσεις. Τώρα αυτό γιατί σε χαλάει τόσο, δεν ξέρω.
-
Και γιατι να μην ειναι το γκολφ στην ουσια σιροκκο ?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ολα τα ΦαουΒε δεν μοιράζονται πάτωμα γκολφ, οπότε άκυρο αυτό που λες. Αλλά το Scirocco εκεί βασίζεται έχοντας αλλαγμένα μετατρόχια και άλλες ρυθμίσεις. Τώρα αυτό γιατί σε χαλάει τόσο, δεν ξέρω.Ε ολα,οχι ολα ,πολλα ομως. Δεν με χαλαει τιποτα ουτε κανενας τρελαμενος με το γκολφ η το σιροκο ειμαι,απλα το οτι το σιροκο μπορει να βασιζεται σε καποια μερη στο γκολφ πρωτον γιατι αυτο να θεωρειται απαραιτητα αρνητικο.
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Ολα τα ΦαουΒε δεν μοιράζονται πάτωμα γκολφ, οπότε άκυρο αυτό που λες. Αλλά το Scirocco εκεί βασίζεται έχοντας αλλαγμένα μετατρόχια και άλλες ρυθμίσεις. Τώρα αυτό γιατί σε χαλάει τόσο, δεν ξέρω.
Ε ολα,οχι ολα ,πολλα ομως. Δεν με χαλαει τιποτα ουτε κανενας τρελαμενος με το γκολφ η το σιροκο ειμαι,απλα το οτι το σιροκο μπορει να βασιζεται σε καποια μερη στο γκολφ πρωτον γιατι αυτο να θεωρειται απαραιτητα αρνητικο.
δεν ειναι αρνητικο , απλα ειναι golf.. τα μετατροχια αυτο δε το αλλαζουν
η vw στην ουσια 4 πατωματα χρησιμοποιει του polo, golf, tuareg , phaethon
-
του passat και του sharan τι πατωματα ειναι?
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
του passat και του sharan τι πατωματα ειναι?το passat ειναι σιγουρα golf , το αλλο δεν ξερω αλλα για golf το κοβω και αυτο..
διαφορετικα πατωματα σε αυτες τις κατηγοριες εχει μονο η audi σε Α4 και πανω τα οποια τα κραταει μονο για τον εαυτο της με εξαιρεση το seat exeo
σκεψου παντως το passat R36 που εχει τον κινητηρα εγκαρσια τοποθετημενο και φοραει haldex...
αυτο ειναι golf με 300 αλογα , ενω τα Α4 με torsen και διαμηκη τοποθετηση του μοτερ ειναι εντελως αλλο πραγμα
το Phaethon χρσιμοποιειται στις bentley και το touareg στις porsche
-
Eπειδή έχω οδηγήσει και τις δύο εκδόσεις του RX8 επιβεβαιώνω ότι ένα RX8 θα έχει σοβαρό πρόβλημα να ακολουθήσει ένα scirocco (ή golf GTi) ακόμα και αυτό με τα 160 άλογα. Όμως αυτό θα οφείλεται κυρίως στη δύναμη του κινητήρα στις χαμηλές στροφές. Η πίσω κίνηση θα δημιουργήσει πρόβλημα μόνο όταν η άσφαλτος είναι γλιστερή.
Από εκεί και μετά δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα στο ποιο αυτοκίνητο έχει καλύτερο ζύγισμα. To RX8 είναι κορυφαίο σε αυτό τον τομέα και βρίσκει ανταγωνιστές μόνο σε αυτοκίνητα που στοιχίζουν τα διπλάσια (σχεδόν) χρήματα. -
και το 160αρι παντως? αυτο δεν ειναι καπως υπερβολικο?
-
οι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες περιλαμβάνονται σε κάποιο πακέτο καθρεπτών ή είναι standart??,κάποιος κάτοχος ας ενημερώσει αν είναι εύκολο
-
Ο χρήστης takeshyvouk έγραψε:
οι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες περιλαμβάνονται σε κάποιο πακέτο καθρεπτών ή είναι standart??,κάποιος κάτοχος ας ενημερώσει αν είναι εύκολοτο εξτρα δεν ειναι μονο το να ειναι αναδιπλουμενοι? ηλεκτρικα ρυθμιζομενοι πρεπει να ειναι σε ολα θερμαινομενοι δεν ξερω
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
και το 160αρι παντως? αυτο δεν ειναι καπως υπερβολικο?To 160άρι scirocco είναι δυνατό χαμηλά. Αν είναι μπροστά, το καλό RX8 θα κρατηθεί πίσω του. Αν όμως το RX8 οδηγεί δεν θα καταφέρει να ξεφύγει. Πάντα σε υποτιθέμενο κυνηγητό σε δημόσιο στριφτερό δρόμο.
Στον εθνικό δρόμο με πολλά χιλιόμετρα και κεκτημένες ταχύτητες χωρίς κίνηση το καλό RX8 θα έχει προβάδισμα.
Εγώ πάντως παρόλα αυτά δηλώνω ερωτευμένος με το RX8 και αν είχα τη δυνατότητα για ένα 2ο αυτοκίνητο της τάξης των 35Κ€ θα ήταν στο γκαράζ μου χωρίς δεύτερη σκέψη πέρα από Golf Gti και scirocco. Όμως στη καθημερινή χρήση λόγω κατανάλωσης και όγκου/σχήματος είναι -
οι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες περιλαμβάνονται σε κάποιο πακέτο καθρεπτών ή είναι standart??,κάποιος κάτοχος ας ενημερώσει αν είναι εύκολοΗλεκτρικά ρυθμιζόμενοι είναι στάνταρ...θερμαινόμενοι επίσης, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι είναι έξτρα
Επιβεβαιώνω για την δύναμη χαμηλά...με το DSG κινούμαι (σε χαλαρούς ρυθμούς) σχεδόν μόνιμα κάτω από τις 2000 στροφές. Αν χρειαστώ απότομη επιτάχυνση και πατήσω λίγο παραπάνω γκάζι θα πιάσει 2500
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
οι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες περιλαμβάνονται σε κάποιο πακέτο καθρεπτών ή είναι standart??,κάποιος κάτοχος ας ενημερώσει αν είναι εύκολο
Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι είναι στάνταρ...θερμαινόμενοι επίσης, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι είναι έξτρα
Επιβεβαιώνω για την δύναμη χαμηλά...με το DSG κινούμαι (σε χαλαρούς ρυθμούς) σχεδόν μόνιμα κάτω από τις 2000 στροφές. Αν χρειαστώ απότομη επιτάχυνση και πατήσω λίγο παραπάνω γκάζι θα πιάσει 2500
σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση
-
σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση
Τζάμπα είναι...
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Φοβερο αυτοκινητο το σιροκο τουλαχιστον εμφανισιακα πολυ ομορφο ...αλλα μηπως λεω μηπως καποιοι εχουν ξεφυγει λιγο , κοιταζα το φορουμ του σιροκο κ διαβασα πραγματα ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ , π.χ : to rx 8 εχει μειονεκτημα στις στροφες σε σχεση με το σιροκο επειδη ειναι πισωκινητο κ δεν εχει καλο ζυγισμα ....ενω το σιροκο που ειναι μπροστοβαρο δεν εχει προβλημα ....καποιοι φαγανε κ ban επειδη τολμησαν να εχουν αντιθετη αποψη αν κ κατοχοι ...για δειτε το λιγο γτ σας εχουν παρει χαμπαρι απο τα αλλα φορουμ κ πεφτει τρελο κραξιμο....Κατι δεν προσεξες καλα οταν διαβαζες στο αντιστοιχο forum...
Το αναφερω γιατι εγω συγκεκριμενα εξεφρασα την την αποψη οτι σε διαδρομη
με συνεχομενες στροφες ενα οποιοδηποτε εργοστασιακο Rx8 -παρολο που ειναι απο τα πιο
καλοζυγισμενα και φιλικα πισωκινητα που υπαρχουν σημερα- θα δυσκολευτει πολυ να ακολουθησει αξιοπρεπως ενα αντιστοιχο σε ιπποδυναμη κατα περιπτωση scirocco.
Aυτο για δυο λογους. Πρωτον γιατι το Rx8 λογω πισωκινητης διαταξης για να χαραξει
την ιδανικη γραμμη επανω σε στροφη απαιτει μεγαλυτερη 'προεργασια' και τελικο φρεναρισμα λιγο πιο νωρις στο ζυγισμα κατα την εισοδο αυτης, και συνηθως περισσοτερες μικροδιορθωσεις ωστε να τιθασευτει η ελαφρια υπερστροφη που θα προκυψει, για να εχει επιτευχθει το ταχυτερο δυνατο περασμα, διαδικασια που στο scirocco ειναι πολυ πιο
απλη, εχοντας ηδη ενα πολυ μικρο αλλα υπαρκτο πλεονεκτημα στο ελαχιστα αργοτερο
τελικο φρεναρισμα πριν την εισοδο στροφης, και την ευκολοτερη δυνατοτητα χαραξης
της ιδανικης γραμμης λογω μπροστοκινητης διαταξης και βαρους γενικοτερα απλα σημαδευοντας σωστα την στροφη και χρησιμοποιοντας αναλογα το γκαζι.
Κατα δευτερον η αποδοση της ισχυος και της ροπης του Mazda ειναι τετοια που απαιτει
να βρισκεται καποιος συνεχως με μια σχεση κατω και σε συγκεκριμενο -υψηλο παντα- ευρος στροφων ωστε να εκμεταλευτει την μεγιστη αποδοση του κινητηρα, κατι που δεν
ειναι παντα εφικτο, και χρειαζεται αυξημενες οδηγικες ικανοτητες.
VW Scirocco