-
Φτανει με τα σεντονια quote
-
Παντως το ενδιαφερον ειναι οτι και η 147 ειχε φαει ΤΟ κραξιμο στην αρχη.
Μαλιστα στο συγκριτικο με το Α3 (και μιλαμε για το Α3 που βασιζοταν στο Golf 4 τοτε) ειχαν βγαλει το Α3 πιο σπορ, με καλυτερο τιμονι κλπ ( βλ εδω ).
Το ενδιαφερον ειναι οτι οταν σαπισε το μοντελο αρχισαν οι ιδιοι που το εθαβαν να το αποθεωνουν ως το καλυτερο - ομορφοτερο - πιο σπορ μικρομεσαιο.Γενικως καλο ειναι να εχουμε οδηγησει καποιο αυτοκινητο πριν αρχισουμε να εκφραζουμε απολυτες αποψεις (εκτος αν μεινουμε στο αισθητικο κομματι που ειναι υποκειμενικο ή σε συγκρισεις που προκυπτουν εκ των πραγματων απ'τους αριθμους). Ο ειδικος τυπος μπορει να λειτουργησει κυριως συμπληρωματικα, και να προσθεσει γνωσεις (τεχνικες και αλλες) ή να μεταφερει καπως την αισθηση απο αυτοκινητα που δεν μπορουμε να οδηγησουμε. Ομως συχνα τα προσωπικα γουστα παιζουν τεραστιο ρολο, γι'αυτο και βλεπουμε τα ιδια αυτοκινητα να αξιολογουνται διαφορετικα απο αλλους ανθρωπους (ακομα περισσοτερο στα supermini που ο καθενας τα θελει ολα κ απο κει κ περα βαζει priorities). Θυμαμαι οταν ειχα το Miata, συχνα κοροϊδευα τη Μπαρκετα, μεχρι που την οδηγησα: το αυτοκινητο ειναι εκπληκτικο! Ο κοσμος ομως -και επηρεασμενος φυσικα απ'τον ειδικο τυπο- ελεγε ε, δεν ειναι πισωκινητο και κατι τετοια, και υπ οψιν, ο κοσμος που ειχε κατι supermini 1200αρια.
Στη συγκριση MiTo - GP Abarth, ελαχιστες διαφορες βρηκα οταν τα οδηγησα (και οι περισσοτερες ειχαν να κανουν με πραγματα οπως η θεση οδηγησης..), και για καποιες μαλιστα δεν ειμαι σιγουρος οτι υπηρχαν κιολας . Απλως η MiTo εχει την ατυχια, το δυσκολο εργο θα ελεγα, να συγκρινεται με τον βασιλια της κατηγοριας Cooper S ενω το Abarth με τα μικρα πυραυλακια 'της σειρας'. Οποτε συχνα, απ'την αρχη αυτος που τα δοκιμαζει εχει αλλα κριτηρια στο μυαλο του οταν θετει τη συγκριση και την κριτικη του πανω στα αυτοκινητα, και στην πρωτη περιπτωση μπορει να ειναι πιο αυστηρος.
Προσωπικα χρειαζομουν ενα μικρο αυτοκινητο, και ο λογος που προτιμησα τη MiTo απ'το cooper s ειναι οτι εχουμε πηξει απο δαυτα, στο περιβαλλον μου λχ υπαρχουν 2 cooper, και, κακα τα ψεματα, οτι παντα ηθελα μια δικη μου Alfa Romeo (ειχα κυνηγησει μια σχεδον παρατημενη ασπρη Veloce πιο παλια. Ο ιδιοκτητης αρχικα ηταν αρνητικος, μετα αποφασισε να μου την πουλησει αλλα τελικα την κρατησε...)
Η MiTo ειναι ενα απολαυστικο, στη θεση D παντα, αυτοκινητακι πολης. Τιποτε παραπανω, τιποτε λιγοτερο. Το ιδιο ισχυει και για το GPA. Το ποιο απ'τα δυο θα διαλεξεις... το τελευταιο μαλλον που εχει να κανει ειναι η οδηγηση.
Αυτες τις ημερες εχω ανταλλαξει τη MiTo μου με μια Alfa GT 2.0. Θα ηθελα να γραψω περισσοτερα για τις ομοιοτητες και τις διαφορες τους, αλλα ηδη ειμαι waaaaaaaaaay off topic... (ζητω συγγνωμη απ'τους Σιροκαδες ) -
Μαλιστα στο συγκριτικο με το Α3 (και μιλαμε για το Α3 που βασιζοταν στο Golf 4 τοτε) ειχαν βγαλει το Α3 πιο σπορ, με καλυτερο τιμονι κλπ ( βλ εδω ).
Δεν λέει τίποτα τέτοιο (λέω κι εγώ έχουν γραφτεί τέτοιες μπαρούφες...). Λέει (πολύ διπλωματικά, εμπορικά και έξυπνα) ότι η 147 δεν είναι τόσο σπορ όσο θα περιμέναμε για Alfa (μπούρδα σχόλιο καθώς το κάνει ακόμα πιο συγκεκριμένο συγκρίνοντας με 156 και πάλι το αφήνει θολό) και ότι το Α3 είναι αρκετά σπορ και ενδιαφέρον οδηγικά για Audi και όχι συγκρινόμενο με την 147.
Αν η GT είχε 6άρι θα την προτιμούσες 1000 φορές από τη Mito ή όχι; -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Δεν λέει τίποτα τέτοιο (λέω κι εγώ έχουν γραφτεί τέτοιες μπαρούφες...). Λέει (πολύ διπλωματικά, εμπορικά και έξυπνα) ότι η 147 δεν είναι τόσο σπορ όσο θα περιμέναμε για Alfa (μπούρδα σχόλιο καθώς το κάνει ακόμα πιο συγκεκριμένο συγκρίνοντας με 156 και πάλι το αφήνει θολό) και ότι το Α3 είναι αρκετά σπορ και ενδιαφέρον οδηγικά για Audi και όχι συγκρινόμενο με την 147.
Επί του προκειμένου
Αν είχαμε ορίσει την αντιπαράθεση βάσει ιπποδύναμης στήνοντας τη «μικρή» ?λφα των 105 ίππων απέναντι στο Α3,
δεν θα διστάζαμε να δώσουμε το στέμμα του συνολικού νικητή στο ?ουντι ― και ας
χαρακτηριστούμε ιερόσυλοι από τους παραδοσιακούς «αλφίστι». Με τους 15 παραπάνω ίππους,
όμως, της «καλής» 147, τα πράγματα αλλάζουν και η ιταλική πρόταση παίρνει την αρχηγία._Nομιζω οτι το λεει ψιλοξεκαθαρα, ο λογος που προτιμουν την 147 ειναι η επιπλεον δυναμη, παρ'ολο που γραφει πιο πανω 'σημειωσατε Χ στην οδηγικη συμπεριφορα'....
Φυσικα δε συμφωνω, 147 FTWΑν η GT είχε 6άρι θα την προτιμούσες 1000 φορές από τη Mito ή όχι;
Ειναι αρκετα διαφορετικα αυτοκινητα. η GT ειναι πολυ ομορφη και πολυ πιο αμαξι, η MiTo φαινεται κουβας μπροστα της (Αλλα και τα δυο κουβαδες φαινονται διπλα σε μια Brera ). Δεν θα με βολευε το μεγεθος του οποτε στην ερωτηση σου, οχι .
Κατα τ'αλλα δεν εχει γερασει ακομα αλλα το εχουμε συνηθισει καπως, εχει πιο σπορ εσωτερικο (αν και πολυφορεμενο πλεον), γαματο λεβιε (θυμιζει κατι απο Φερραρι ξερω'γω αν κ παραειναι μακριες οι σχεσεις - βεβαια και στη MiTo μακριες ειναι) χειροτερο κινητηρα (πρεπει να'ναι και πιο βαρυ..) χωρις να σημαινει πως δεν τραβαει, απλα η MiTo ειναι αλλου σε επιδοσεις λογω turbo. Eχει πολυ καλα φρενα (σε αισθηση τουλαχιστον ισαξια με τις φρεναρες της MiTo). Βασικα ειναι τελειο το τι αυτοπεποιθηση σου δινει στο δρομο. Ισως εχει και λιγο καλυτερο τιμονι σε αισθηση απ'της MiTo, ΙΜΟ παντα.. στο στριψιμο με τη MiTo μπαινω με περισσοτερα, αλλα λογικα συμβαινει επειδη την ξερω καλυτερα... -
@red_monster
Η συνεχης χρησιμοποιηση αυτου του post συγκεκριμενα για την παραθεση διαφορετικων αποψεων που εχουμε σχετικα με την Mito ειναι αδικη προς ολους τους υπολοιπους και μαλλον ενοχλητικη, αλλα κυριως μη εποικοδομιτικη.
Ως εκ τουτου, σου στελνω πμ για να 'απελευθερωσουμε' το post απο αυτη την κατασταση... -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Πάντως Γρηγόρη εγώ πλέον σε συμπαθώ να ξέρεις
Όπως και πολλοί συμφορουμίτες.
Το πρόβλημα έχει να κάνει περισσότερο όχι με την προσωπικότητα σου, αλλά με το ότι πολλές φορές ενστερνίζεσαι απόψεις άλλων, και δει του Τύπου....
Θα ήταν πολύ καλύτερο να δεις μόνος σου και να έχεις άποψη, να έχεις δική σου γνώμη.
Αν πεις ρε αδερφέ εμένα αυτή είναι η ΔΙΚΗ ΜΟΥ άποψη, κανείς δεν πρόκειται να σε κατηγορήσει...
Είναι δική σου και είναι δικαίωμα σου να την έχεις....Από την άλλη μια ξένη άποψη ακόμη και ειδικού έχει σημασία αλλά όχι τόση όση της δίνεις εσύ...
Εγώ βγάζω γούστα αλλιώς εσύ αλλιώς ο άλλος επίσης αλλιώς...Έτσι και ο ειδικός την βρίσκει αλλιώς...
**Πολύ θα ήθελα να έχεις για ένα ΣΚ μια Mito 155 **και να κάνεις μαζί της 500-1000χλμ και την Δευτέρα να μας πεις ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ τι έζησες μαζί της....θα σεβαστώ περισσότερο την άποψη σου ΤΟΤΕ γιατί θα ξέρω ότι είναι δική σου....
Φιλικά από μένα, γιατί ενώ στην αρχή είχαμε λογομαχήσει έντονα έκρινα πως είναι λάθος, καθότι περισσότερο εποικοδομητικό είναι να τα βρουν 2 άνθρωποι που ξέρουν 2-3 πράγματα....
Τι λες?Ας το κανονισουμε τοτε...
-
Στη λευκαδα ειδα ολο το χρωματολογιο του σιροκο...
Ολα ομως....
Το πρασινο ειναι καταπληκτικο...επικο χρωμα
Jintara εσυ ησουν? -
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Στη λευκαδα ειδα ολο το χρωματολογιο του σιροκο...
Ολα ομως....
Το πρασινο ειναι καταπληκτικο...επικο χρωμα
Jintara εσυ ησουν?Oxi re Thanix!Exoume ginei mpolikoi pantws me prasinakia,edw pou menw pire allos enas.Epiko,sumfwnw Sorry gia ta greeklish,problem.
-
Παίδες, επιτέλους ήρθε η ώρα!!!!!!!! Παραγγέλνω αύριο sciroccaki 160hp άσπρο (ξέρω πάλι άσπρο αλλά δεν μπορώ και αλλιώς), ηλιοροφή, rcd 510 (το απλό εννοώ), sport packet, 25.545€ χωρίς έξοδα εννοείται... Δεν κάνει τίποτα δώρο, καθόλου έκπτωση, και μάλιστα έχει ακριβύνει και λίγο λέει !!!!!!!!! Θα τρελαθούμε!!???? Δεν έχω πιέσει είναι η αλήθεια για έκπτωση αλλά εδώ στη Ρόδο με έναν αντιπρόσωπο τι να περιμένεις.... Το έχει ετοιμοπαράδοτο στην Αθήνα λέει (1 μισή μήνα δηλαδή δεν ξέρω γιατί) αλλά και πάλι θα έπρεπε να περιμένω να κάνω απόσυρση ένα atos όταν βγει ο σχετικός νόμος σε κάνα μήνα. (τόσο θέλει περίπου ε? )
Υ.Γ. Κατά την γνώμη μου ομόρφυνε πολύ το εσωτερικό μετά τις αλλαγές!!!! ειδικά με το sport packet!!
-
Ο χρήστης Antonio DOD έγραψε:
Παίδες, επιτέλους ήρθε η ώρα!!!!!!!! Παραγγέλνω αύριο sciroccaki 160hp άσπρο (ξέρω πάλι άσπρο αλλά δεν μπορώ και αλλιώς), ηλιοροφή, rcd 510 (το απλό εννοώ), sport packet, 25.545€ χωρίς έξοδα εννοείται... Δεν κάνει τίποτα δώρο, καθόλου έκπτωση, και μάλιστα έχει ακριβύνει και λίγο λέει !!!!!!!!! Θα τρελαθούμε!!???? Δεν έχω πιέσει είναι η αλήθεια για έκπτωση αλλά εδώ στη Ρόδο με έναν αντιπρόσωπο τι να περιμένεις.... Το έχει ετοιμοπαράδοτο στην Αθήνα λέει (1 μισή μήνα δηλαδή δεν ξέρω γιατί) αλλά και πάλι θα έπρεπε να περιμένω να κάνω απόσυρση ένα atos όταν βγει ο σχετικός νόμος σε κάνα μήνα. (τόσο θέλει περίπου ε? )Υ.Γ. Κατά την γνώμη μου ομόρφυνε πολύ το εσωτερικό μετά τις αλλαγές!!!! ειδικά με το sport packet!!
Άντε να γεμίζουν οι δρόμοι όμορφα αυτοκίνητα...
-
Φοβερο αυτοκινητο το σιροκο τουλαχιστον εμφανισιακα πολυ ομορφο ...αλλα μηπως λεω μηπως καποιοι εχουν ξεφυγει λιγο , κοιταζα το φορουμ του σιροκο κ διαβασα πραγματα ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ , π.χ : to rx 8 εχει μειονεκτημα στις στροφες σε σχεση με το σιροκο επειδη ειναι πισωκινητο κ δεν εχει καλο ζυγισμα ....ενω το σιροκο που ειναι μπροστοβαρο δεν εχει προβλημα ....καποιοι φαγανε κ ban επειδη τολμησαν να εχουν αντιθετη αποψη αν κ κατοχοι ...για δειτε το λιγο γτ σας εχουν παρει χαμπαρι απο τα αλλα φορουμ κ πεφτει τρελο κραξιμο....
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Φοβερο αυτοκινητο το σιροκο τουλαχιστον εμφανισιακα πολυ ομορφο ...αλλα μηπως λεω μηπως καποιοι εχουν ξεφυγει λιγο , κοιταζα το φορουμ του σιροκο κ διαβασα πραγματα ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ , π.χ : to rx 8 εχει μειονεκτημα στις στροφες σε σχεση με το σιροκο επειδη ειναι πισωκινητο κ δεν εχει καλο ζυγισμα ....ενω το σιροκο που ειναι μπροστοβαρο δεν εχει προβλημα ....καποιοι φαγανε κ ban επειδη τολμησαν να εχουν αντιθετη αποψη αν κ κατοχοι ...για δειτε το λιγο γτ σας εχουν παρει χαμπαρι απο τα αλλα φορουμ κ πεφτει τρελο κραξιμο....καλα αυτα τα ακραια πιστευω οτι γινονται σε ολα τα 'περιορισμενου ενδιαφεροντος fora'
εδω που ειμαστε πολυπολιτισμικοι ειμαστε πιο αντικειμενικοι..
ή τελοσπαντων λεει ο καθενας οτι θελει πιο ελευθερα -
ενα golf ειναι στην ουσια...σωστα??
-
εχει ενα δικιο ο qsis οτι παιζει αυτο ...αλλα ακομα κ στο golf club εχουν αρχισει να στραβωνουν με το σιροκο μ αυτα που βλεπουν . 106 oυσιαστικα golf ειναι με πιο φαρδια μετατροχια , δεν ειναι αναγκαστικα κακο αυτο μια χαρα αυτοκινητο ειν το γκολφακι , απλα οχι κ σουπερκαρ....κ σιγουρα καμια σχεση με το ρχ8 σε συμπεριφορα κ ζυγισμα...
-
το 200αρι παντως πρεπει να μπορει να παιξει στα ισα με το rx8 με τα 192 λογω δυναμης..οσο καλα ζυγισμενο κι αν ειναι ενα αυτοκινητο αμα δεν εχει δυναμη τι να το κανεις?
-
οχι οτι πασχει απο δυναμη το rx8 , αλλα κοντρα σε ενα R32 θα τα βρει πολυ σκουρα
για μενα το κακο του ειναι οτι καιει πολλα για τα αλογα που δινει, κατα τα αλλα ειναι τελειο
-
Mπορω να σου πω ακριβως τι θα συμβει οταν το ρχ8 θα χρειαστει να φρεναρει στην στροφη κ δεν θα εχει την ταση να προσπερασει ο κωλος του την μουρη του σε αντιθεση με το σιροκο λογω ζυγισματος ....
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Mπορω να σου πω ακριβως τι θα συμβει οταν το ρχ8 θα χρειαστει να φρεναρει στην στροφη κ δεν θα εχει την ταση να προσπερασει ο κωλος του την μουρη του σε αντιθεση με το σιροκο λογω ζυγισματος ....καλα και τα γκολφοειδη μη νομιζεις οτι εχουν ταση υπερστροφης το αντιθετο θα ελεγα..
το να ερθει ο κωλος μπροστα απο τη μουρη εμενα προσωπικα μου εχει συμβει μολις μια φορα και αυτο γιατι τα λαστιχα μου ηταν γτπ.το ρχ με κατανομη 50/50 θα ειναι πιο ευαισθητο και νευρικο, απο την αλλη ομως καθοτι και πισωκουνα θα ειναι πιο ευκολο στην τοποθετηση και γενικα πιο ελεγξιμο για καποιον που το κατεχει πολυ το θεμα.
εσυ δλδ με το civic (επισης μπροστοβαρο) αν φρεναρεις στη στροφη αισθανεσαι οτι θα φερεις σβουρα?
με λιγο αναποδο ισιωνεις
-
Δεν το εχω νιωσει ποτε , απλα αυτο ειδικα που σου ανεφερα το αναφερουν κατοχοι του σιροκο στο ιδιο το κλαμπ με καινουργια αυτοκινητα (υποθετω κ καινουρια λαστιχα)σαν κατι που τους ενοχλει .Το ρχ 8 ετσι κ αλλιως δυνατο η αδυνατο απο πλευρας ιππων παιζει σε αλλη κατηγορια λογω πισω κινησης κ ζυγισματος
-
αποψη του γραφοντος ειναι οτι σε συγκρισεις επιδοσεων στην ευθεια(επιταχυνσεις) το σιροκο 1.4.ειναι ταχυτερο απο το ρχ8 192(καθοτι εχουν τα ιδια αλογα στον τροχο-160- κ το σιροκκο εχει μεγαλυτερη ροπη) κ το σιροκκο 2.0 το ιδιο αν οχι ελαφρως ταχυτερο απο το ρχ8 231(περιπου τα ιδια αλογα στον τροχο-200- αλλα κ παλι το υπερτροφοδοτουμενο σιροκο εχει πολυ μεγαλυτερη ροπη).κ αυτο καθοτι ειναι γνωστο οτι οι αναφερομενες τιμες ιπποδυναμεων των vw ειναι στον τροχο(για λογους φορολογιας απο οσο γνωριζω)
για το θεμα της κατανομης του βαρους,πιθανως το civic να ειναι εχει λιγοτερο βαρος στον εμπροσθιο αξονα απο το σιροκκο.ακομα ομως κ το ιδιο να εχει,το θεμα της διορθωσης με αναποδο τιμονι σαφως δεν καθιστα το σιροκο καλυτερο κ ταχυτερο απο ενα ρχ8 στις στροφες.προσωπικη αποψη του γραφοντος κ τιποτε περαιτερω.
συμφωνω με τον qsisvts οτι εν εξαιρεσει της αυξημενης καταναλωσεως του,το ρχ8 ειναι ενα πολυ καλο (κ ολοκληρωμενο θα συμπληρωσω)αυτοκινητο,καθοτι κανει τα παντα καλα..
VW Scirocco