-
Ο χρήστης stred έγραψε:
-σε ενα τεστ 7 gti πάντως σε χρονομετρημένη διαδρομή του drive το μίνι είχε πατήσει τα άλλα κάτω.. αλλά εδω με το σιρόκο είναι πιο δύσκολα τα πράγματα προφανώς.. είναι και φτιαγμένο.. και με 17αρες μαλλον θα πήγαινε πιο γρήγορα το σιρόκο..
Στο συγκεκριμένο συγκριτικό του DRIVE το mini που έλαβε μέρος ήταν το Works...κοστίζει 35.000 € και η διαφορά σε στήσιμο είναι χαοτική με όλα τα υπόλοιπα gti! Το Scirocco (1.4 160) θα ήταν απλά πίσω, δε ξέρω πόσο αλλά πίσω, και αυτό όχι λόγω στησίματος αλλά κυρίως λόγω δύναμης στις ευθείες! Επομένως σε μία πίστα με πολλές στροφές μπορεί να έβγαινε κοντά στο mini, αλλά σε πίστα με ευθείες θα έχανε λόγω βάρους και χαμηλότερης ιπποδύναμης!
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Γεια σας παιδες! Έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα τη γνώμη σας. Το σαββατοκύριακο έκανα ένα μεγάλο ταξίδι (950km) και επιστρέφοντας είδα πως τα λάδια είχαν πέσει στη μέση!!!! Πριν ξεκινήσω τα έιχα ελέγξει και ηταν οκ. Έχει συμβεί σε κανέναν κάτι αντίστοιχο? Στο ταξίδο το δούλευα 2500-3500 (max) rpm και έχω συνολικά 3300km. Μέχρι τώρα δε μου είχε κάψει σταγόνα. Γενικά δε το ζορίζω, το έχω ανοιξει μόνο 2-3 φορες για προσπεράσεις (4-4500rpm).
Πιστέυετε αυτο να έχει δημιουργήσει προβλημα στον κινητήρα?
Thx
Τα μέτρησες με κρύο κινητήρα;
Εμπειρικά θα απαντήσω, η βέργα μεταξύ min και max σε πόσα ml λαδιού αντιστοιχεί? Δηλαδή σε μένα το διάστημα αυτό ισοδυναμεί με ένα λίτρο! Επομένως αν έπεσε στη μέση σου έκαψε 500 ml λάδι. Αν σε τα 500 ml θεωρήσουμε ότι λόγω αστικών μετακινήσεων είχε και καμία 100ml υγροποίησεις, τότε έκαψες σύνολο 400ml! Για καινούριο αμάξι εμένα μου ακούγεται πολύ φυσιολογικό! Μην ανησυχείς!
-
Ο χρήστης dmeint έγραψε:
Λοιπον κατα πασα πιθανοτητα αυριο θα παω να κλεισω το αυτοκινητο .
Τελικη επιλογή
Ασπρο 1.4 DSG 160ps 2 4.010€
-
RCD 510 dynaudio 755€
-
Xenon 1.060€
-
Ελεγχος πίεσης ελαστικών 50€
( και αντί τις 18αρες interlagos 425€ )
+το Spor πακετο με 525€
Νομιζω οτι αυτά ειναι μια χαρα
Ρε παιδια με τους Xenon μπαινει υποχρεωτικά το Light & Sight ?
**Εφτασεν η ωραν , με την προκαταβολη στην τσεπη ειμαι **
-
-
Ο χρήστης dmeint έγραψε:
Εφτασεν η ωραν , με την προκαταβολη στην τσεπη ειμαιΌχι όταν το παραλάβεις και το ελέγξεις και από κοντά; Άραξε.
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Εφτασεν η ωραν , με την προκαταβολη στην τσεπη ειμαι
Όχι όταν το παραλάβεις και το ελέγξεις και από κοντά; Άραξε.
Για ειδική παραγγελεία θέλει προκαταβολή τουλάχιστον €500.
-
Ο χρήστης Corsa OPC έγραψε:
Γεια σας παιδες! Έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα τη γνώμη σας. Το σαββατοκύριακο έκανα ένα μεγάλο ταξίδι (950km) και επιστρέφοντας είδα πως τα λάδια είχαν πέσει στη μέση!!!! Πριν ξεκινήσω τα έιχα ελέγξει και ηταν οκ. Έχει συμβεί σε κανέναν κάτι αντίστοιχο? Στο ταξίδο το δούλευα 2500-3500 (max) rpm και έχω συνολικά 3300km. Μέχρι τώρα δε μου είχε κάψει σταγόνα. Γενικά δε το ζορίζω, το έχω ανοιξει μόνο 2-3 φορες για προσπεράσεις (4-4500rpm).
Πιστέυετε αυτο να έχει δημιουργήσει προβλημα στον κινητήρα?
Thx
Τα μέτρησες με κρύο κινητήρα;
Εμπειρικά θα απαντήσω, η βέργα μεταξύ min και max σε πόσα ml λαδιού αντιστοιχεί? Δηλαδή σε μένα το διάστημα αυτό ισοδυναμεί με ένα λίτρο! Επομένως αν έπεσε στη μέση σου έκαψε 500 ml λάδι. Αν σε τα 500 ml θεωρήσουμε ότι λόγω αστικών μετακινήσεων είχε και καμία 100ml υγροποίησεις, τότε έκαψες σύνολο 400ml! Για καινούριο αμάξι εμένα μου ακούγεται πολύ φυσιολογικό! Μην ανησυχείς!
+1
Καλο θα ειναι γενικα να διαβαζουμε λιγο τα 'βασικα' που αναφερει ο κατασκευαστης στο
manual του αυτοκινητου, και οχι να αγχωνομαστε με το ποσο καιει καθε λιγα χλμ
ο κινητηρας. Για το scirocco γραφει απ' οσο γνωριζω οτι η καταναλωση του σταθεροποιειται στα 5κ χλμ περιπου. Τωρα σε τι κατασταση θα πρεπει να ειναι ο κινητηρας για να κανουμε την μετρηση ειναι κατι που επισης αναφερεται στο manual.
Τελος το μονο που θα προσεθετα εχει να κανει με τις αναφορες περι συμπληρωματος.
Αν στο εξουσιοδοτημενο συνεργειο γνωριζουν οντως τι λαδι φοραει το αυτοκινητο
οταν βγαινει απο το εργοστασιο (εχουν γινει αναφορες απο κατοχους για πιο 'λεπτο' με διαφορετικο ιξωδες λαδι ωστε να στρωθει αποτελεσματικοτερα ο κινητηρας) τοτε
βαζουμε ακριβως το ιδιο.
Αν δεν γνωριζουν σιγουρα, (ή δεν τους εμπιστευομαστε) τοτε ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΕ ΙΞΩΔΕΣ ΛΑΔΙ, που θα ειναι το 5/30 σε σχεση με το 'λεπτο' που πρωτοειχε (5/30 φοραει κανονικα το scirocco συμφωνα με το manual) αλλα τα αλλαζουμε ΟΛΑ τα λαδια, μαζι με νεο φιλτρο. -
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Ναι ειναι ειδικη παραγγελια και θελουν 1.500€ .
Βγαινει γυρω στα 26.900€ ( με μειωμενο φορο) και μου κανουν εκπτωση 900€ . -
Ο χρήστης dmeint έγραψε:
Βγαινει γυρω στα 26.900€ ( με μειωμενο φορο) και μου κανουν εκπτωση 900€ .Με ' γειές.
Θα αργήσει όμως.
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Βγαινει γυρω στα 26.900€ ( με μειωμενο φορο) και μου κανουν εκπτωση 900€ .Με ' γειές.
Θα αργήσει όμως.
**Το ξερω αλλα μπρος στα καλοι τι είναι ο πόνος. **
-
**Φιλοι μου , ΤΕΛΟΣΣΣΣΣ .
Τωρα υπομονη 4 μηνες **
-
ξερει κανεις αν βγαινουνε πλευρικα σποιλερ για το scirocco επισημα απο την vw κ ποσο τα χρεωνουνε??
κ κατι αλλο ...αληθευει οτι τα δερματινα καθισματα τα χρεωνουνε 2000 ευρω????
-
Ο χρήστης karnezis έγραψε:
ξερει κανεις αν βγαινουνε πλευρικα σποιλερ για το scirocco επισημα απο την vw κ ποσο τα χρεωνουνε??κ κατι αλλο ...αληθευει οτι τα δερματινα καθισματα τα χρεωνουνε 2000 ευρω????
Για το πρωτο δεν γνωριζω , οσο για τα δερματινα 1.950€ για το 1.4λτ και 1.470€ για το 2.0λτ
-
Ο χρήστης dmeint έγραψε:
ξερει κανεις αν βγαινουνε πλευρικα σποιλερ για το scirocco επισημα απο την vw κ ποσο τα χρεωνουνε??
Για το πρωτο δεν γνωριζω , οσο για τα δερματινα 1.950€ για το 1.4λτ και 1.470€ για το 2.0λτ
συγνωμη, η τιμη στα δερματινα διαφερει αναλογα με τον κυβισμο???
-
Σε εναν καταλογο που μου δωσανε αυτο γραφει
-
Ο χρήστης karnezis έγραψε:
ξερει κανεις αν βγαινουνε πλευρικα σποιλερ για το scirocco επισημα απο την vw κ ποσο τα χρεωνουνε??κ κατι αλλο ...αληθευει οτι τα δερματινα καθισματα τα χρεωνουνε 2000 ευρω????
Ναι υπαρχουν τοσο πλευρικα spoiler οσο και ελαφρως διαφορετικοι προφυλακτηρες μπρος και πισω(διαφορετικοι μονο στο κατω κατω μερος - χειλος) και ειναι επισημοι της vw. Αυτοι μαζι με αλλα πολλα εξτρα απο την μαμα vw υπαρχουν σε καταλογο της vw!
-
Ο χρήστης dmeint έγραψε:
Σε εναν καταλογο που μου δωσανε αυτο γραφειTο περιεργο ειναι οτι ολα τα εξτρα του 2λιτρου ειναι ακριβοτερα απο αυτα του 1.4 εκτος απτα δερματινα!
-
Ο χρήστης Stergios 7K έγραψε:
Σε εναν καταλογο που μου δωσανε αυτο γραφει
Tο περιεργο ειναι οτι ολα τα εξτρα του 2λιτρου ειναι ακριβοτερα απο αυτα του 1.4 εκτος απτα δερματινα!
Αυτο ειναι γεγονος , γιατι αραγε ???
-
Ο χρήστης vagelis25 έγραψε:
συγνωμη, η τιμη στα δερματινα διαφερει αναλογα με τον κυβισμο???
Όχι απλά πληρώνεις την διαφορά των υπαρχόντων με τα δερμάτινα.
Το 1.4 προσφέρεται με υφασμάτινη ταπετσαρία ενώ το 2.0 με ταπετσαρία συνδυασμό αλκαντάρα/δέρμα/ύφασμα που είναι και πιο ακριβή συνεπώς είναι μικρότερη η διαφορά με τα δερμάτινα γι' αυτό πληρώνεις και λιγότερα. -
μ αρεσει που τα 1100 eyro που θελει η mito για δερματινα μου φαινοντουσαν πολλα..........
τελικα η πιο συμφερουσα επιλογη value for money πιστευω ειναι το 207 rc...
...21.000 κομπλε με το κλειδι στο χερι!ακου εκει 2.000 ευρω για δερματινα ...ημαρτον...
-
καλησπερα παιδια,κολλητος πηρε σημερα το σιροκο σε λευκο 160 αλογα.πολυ ομορφο πραγματικα!αν και πλακονομασταν ποιος εχει το πιο ομορφο αμαξι χαχα(ειμαι κατοχοs gpa abarth λευκου).για τον δρομο θα πλακωθουμε οταν το στρωσει λιγο χαχα
καλη συνεχεια και προσοχη στα νεα μας αμαξια-παω στο φορουμ των σκορπιων !
VW Scirocco