-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
jmarr, σε ποιες εταιρίες κοιτάς;Γενικά δεν κοιτούσα εταιρίες αλλα κομμάτια απο εδω κι απο εκεί. Έριξα μια ματιά στα fidusa αλλά
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Είπα ρετρό;
Πέτυχα και το παιδικό μου ποδήλατο στο ίντερνετ...Velamos... κόκκινο προς πορτοκαλί... Ωραία περνάγαμε τότε...

Πολύ κοντό μεταξόνιο, ψηλό κέντρο βάρους και πίσω λάστιχο με τακουνάκια.
Θα ήθελε οδηγικές εμπειρίες πέντε ζωών για να το πας σαν Π.Ο. σε off-balance καταστάσεις. -
Με τα Βέλαμος έμαθε ποδήλατο η μισή Ελλάδα. Το συγκεκριμένο βέβαια τσόπερ ήταν σπάνιο, το απλό με τον ίδιο σκελετό αλλά μικρή σέλα, και ίσιο τιμόνι ήταν η πλειοψηφία. Ακόμα θυμάμαι το σκάλισμα στο λάστιχό του.
-
Εγώ είχα πάρει το παραπάνω velamos από την αντιπροσωπεία. Θυμάμαι ήταν κάπου στην Φιλαδέλφεια στην Εθνική. Τεράστιος χώρος, τίγκα στα ποδήλατα...
Κάποια στιγμή έβγαλα τη σέλα, τα λάστιχα, το τιμόνι και έβαλα τα αντίστοιχα από BMX... και το έκανα εφηβικό ...Και μετά μου το βούτηξαν... Λογικό...
-
τα περιμενα λιγο φτηνοτερα τα ποδηλατα....
δε με βλεπω για αγορα.... καταραμενη εφορια.. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
... και θα έχει τριβές θορύβους θα θέλει συνεχείς ρυθμίσεις κλπ. ενώ σύντομα θα αρχίσουν τα προβλήματα.
πχ κανείς δεν βλέπει τα κλειστά ρουλεμάν σε ποτήρια λαιμού ή οτι τα κέντρα έχουν επίσης κλειστά ρουλεμάν και όχι κώνο + μπίλιες (που έχουν σχεδόν όλα τα shimano μέχρι και τις κορυφαίες σειρές γιαυτό είναι ) στα 'καλά' ποδήλατα.
...Θεωρείς ότι τα 'καλά' ακριβά ποδήλατα δεν έχουν τριβές/θορύβους και δεν θέλουν συνεχείς ρυθμίσεις;
Ποιο πολλά προβλήματα έχω αντιμετωπίσει με το 'καλό' ORBEA παρά με το φτηνό ελληνικό.
Το οποίο ORBEA είμαι σε φάση να το 'πετάξω'...Άσε που αν δεν έχει κάποιος γνώσεις τεχνικές για να κάνει επεμβάσεις στο ποδήλατο, πολύ σύντομα ξενερώνει και το 'πετάει'.
Έχω τρία φιλαράκια πωρωμένα με την ποδηλασία. Πολλά χιλιόμετρα, τεράστιες διαδρομές αλλά και πολλά φράγκα για την ποδηλασία. Αυτοί έχουν μάθει και τα κάνουν όλα μόνοι τους. Μέχρι και χώρο έχουν στα σπίτια τους για τεχνικές επεμβάσεις, αναβαθμίσεις κλπ... Μόνο που τους βλέπω αγχώνομαι...
-
το να κανεις αναβαθμισεις και καποιες ρυθμισεις στο ποδηλατο, δεν ειναι και πυρηνικη φυσικη, οπως και να το κανεις..
Αν εχεις τα σωστα εργαλεια, ολα γινονται..
Σε καποια μπορει να χρειαζεται εμπερια, αλλα αυτη ερχεται με το 'παιζω και μαθαινω'
Ειπαμε.. το πολυ πολυ, αν το βγαλεις τελειως εκτος, το πας στον ποδηλατα σου και καθαριζεις!
Λαστιχα να αλλαξεις και να βαλεις δρομου, λεμε! -
Για να σκαλίσεις το ποδήλατό σου πρέπει πάνω απ' όλα να έχεις το μικρόβιο, τη 'λασκαρισμένη βίδα'. Εγώ το έχω από μικρός, από το Βέλαμος που είχα στα 10 μου. Ουδέποτε μου έφυγε το χούι. Από εκεί και πέρα χώρο και εργαλεία βρίσκεις παντού, ακόμη και σε ένα μικρό διαμέρισμα.
Τώρα φτιάχνω ένα σίτι με σκελετό από ένα κουρσάκι 20ετίας το οποίο ...κόπηκε και επανασυγκολλήθηκε για να μικρύνει μέγεθος , θα βαφτεί διχρωμία σε snake skin effect με μαρτελλέ μπογιά, και αργότερα θα επιχειρήσω την υπέρτατη αναβάθμιση με 8άρι εσωτερικό σαζμάν για να απαλλαχθώ από τα καλαμπαλίκια και καραγκιοζηλήκια του εξωτερικού σαζμάν και των ντεραγιέ, χώρια επεμβάσεις σε ρουλεμάν, λάστιχα και αλλού.
Συνολικό βάρος 11 κιλά, και μέχρι στιγμής ασελγεί σε ότι έτοιμο έχω οδηγήσει μέχρι τα 700-800 ευρώ. Μπορούσα να πάρω κάτι έτοιμο και να ξεμπερδέψω σε ένα πρωινό, ούτε μου πέρασε από το μυαλό η ιδέα. -
Ο χρήστης tm έγραψε:
το να κανεις αναβαθμισεις και καποιες ρυθμισεις στο ποδηλατο, δεν ειναι και πυρηνικη φυσικη, οπως και να το κανεις..
Αν εχεις τα σωστα εργαλεια, ολα γινονται..
Σε καποια μπορει να χρειαζεται εμπερια, αλλα αυτη ερχεται με το 'παιζω και μαθαινω'Δεν τα πάω καθόλου καλά με τα τεχνικά των ποδηλάτων.
Ειπαμε.. το πολυ πολυ, αν το βγαλεις τελειως εκτος, το πας στον ποδηλατα σου και καθαριζεις!
Το πάω στον 'ποδηλατά' και καθάρισα; Ναι πως, σίγουρα.
Αν βρω 'ποδηλατά' στην περιοχή μου που να έχει διάθεση, το συζητάμε.Λαστιχα να αλλαξεις και να βαλεις δρομου, λεμε!
Βάζεις δύσκολα. Πολύ δύσκολα. Ποιο εύκολο είναι να αλλάξω λάστιχα στο σκούτερ ή στο αυτοκίνητο...
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Για να σκαλίσεις το ποδήλατό σου πρέπει πάνω απ' όλα να έχεις το μικρόβιο, τη 'λασκαρισμένη βίδα'. Εγώ το έχω από μικρός, από το Βέλαμος που είχα στα 10 μου. Ουδέποτε μου έφυγε το χούι. Από εκεί και πέρα χώρο και εργαλεία βρίσκεις παντού, ακόμη και σε ένα μικρό διαμέρισμα.
Τώρα φτιάχνω ένα σίτι με σκελετό από ένα κουρσάκι 20ετίας το οποίο ...κόπηκε και επανασυγκολλήθηκε για να μικρύνει μέγεθος , θα βαφτεί διχρωμία σε snake skin effect με μαρτελλέ μπογιά, και αργότερα θα επιχειρήσω την υπέρτατη αναβάθμιση με 8άρι εσωτερικό σαζμάν για να απαλλαχθώ από τα καλαμπαλίκια και καραγκιοζηλήκια του εξωτερικού σαζμάν και των ντεραγιέ, χώρια επεμβάσεις σε ρουλεμάν, λάστιχα και αλλού.
Συνολικό βάρος 11 κιλά, και μέχρι στιγμής ασελγεί σε ότι έτοιμο έχω οδηγήσει μέχρι τα 700-800 ευρώ. Μπορούσα να πάρω κάτι έτοιμο και να ξεμπερδέψω σε ένα πρωινό, ούτε μου πέρασε από το μυαλό η ιδέα.Χαράς στο κουράγιο σου...
Σίγουρα το 'μικρόβιο' το έχεις...
-
Ο χρήστης storm έγραψε:
Θεωρείς ότι τα 'καλά' ακριβά ποδήλατα δεν έχουν τριβές/θορύβους και δεν θέλουν συνεχείς ρυθμίσεις;
Ποιο πολλά προβλήματα έχω αντιμετωπίσει με το 'καλό' ORBEA παρά με το φτηνό ελληνικό.
Το οποίο ORBEA είμαι σε φάση να το 'πετάξω'...Άσε που αν δεν έχει κάποιος γνώσεις τεχνικές για να κάνει επεμβάσεις στο ποδήλατο, πολύ σύντομα ξενερώνει και το 'πετάει'.
Έχω τρία φιλαράκια πωρωμένα με την ποδηλασία. Πολλά χιλιόμετρα, τεράστιες διαδρομές αλλά και πολλά φράγκα για την ποδηλασία. Αυτοί έχουν μάθει και τα κάνουν όλα μόνοι τους. Μέχρι και χώρο έχουν στα σπίτια τους για τεχνικές επεμβάσεις, αναβαθμίσεις κλπ... Μόνο που τους βλέπω αγχώνομαι...
Καλα και το orbea που εχεις το φτηνοτερο της φιρμας ειναι με φτηνα περιφερειακα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Καλα και το orbea που εχεις το φτηνοτερο της φιρμας ειναι με φτηνα περιφερειακα.Το φτηνότερο της φίρμας πράγματι, αν και εμένα μου φάνηκε πανάκριβο.
Ακριβό χόμπι το ποδήλατο. Για φραγκάτους. -
Το ιδιο μπορει να πει καποιος κατοχος ενος 125cc σκουτερ για το δικο σου 3τροχο. Πανακριβο!
Υπαρχει διαβαθμιση στην ποιοτητα. Και επισης ολα τα χομπι κοστιζουν. -
Άντε μωρέ που είναι ακριβό χόμπι το ποδήλατο...
Δεν ισχύει αυτό. Μια χαρά μπορείς να περάσεις πάρα πολύ καλά με λίγα χρήματα και να είσαι άρχοντας.
Αγόρασα mountain της αμερικάνικης εταιρίας GT προς 250 ευρώ. Μεταχειρισμένο. Έχω ξεπεράσει τις 7.500 χλμ μαζί του, το 90% αυτών για δουλειές, δηλαδή σε διαδρομές που αλλιώς θα έπρεπε να τις κάνω με το αμάξι. Αν συνυπολογίσεις τα έξοδα που θα έπρεπε να πληρώνω για ετήσια συνδρομή σε γυμναστήριο (360 ευρώ ετησίως στην περιοχή μου) σε βάθος τριετίας, θα δεις ότι όχι μόνο δεν είναι ακριβό το ποδήλατο, αλλά με έχει πληρώσει ένα κάρο λεφτά.
Για να τα λέμε όλα, υπολόγισε κάνα 200άρι για επισκευές και αναβαθμίσεις μέσα στην τριετία.Προσφάτως, έδωσα 450 ευρώ για μεταχειρισμένη (αλλά σε καινούρια κατάσταση - μόλις 120 χλμ) κούρσα και στις πρώτες τρεις εβδομάδες, θα έχω καλύψει πάνω από 400 χλμ για δουλειές.
Αν βέβαια κάποιος προσεγγίσει την ποδηλασία επιπόλαια (έχω γνωστό που βάζει την οικογένειά του σε Xsara 10τόσων ετών, αλλά έχει 8,5 χιλιάρικα mountain) ή ως άθλημα και τα σκάσει χοντρά, τότε ναι, μπορεί να γίνει χόμπι που θέλει να τα χώσεις. Όχι πολύ, σκέψου κάτι αντίστοιχο σε όποιον θα είχε χόμπι το να μπαίνει με το αυτοκίνητό του στην πίστα ή να τρέχει σε αγώνες. Καμία σχέση.
Απλώς δεν είναι το τσάμπα που έχουν κάποιοι στο μυαλό τους.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Το ιδιο μπορει να πει καποιος κατοχος ενος 125cc σκουτερ για το δικο σου 3τροχο. Πανακριβο!
Υπαρχει διαβαθμιση στην ποιοτητα. Και επισης ολα τα χομπι κοστιζουν.Το MP3 φίλε Elteo δεν είναι χόμπι.
Αν η αγορά των 3κυκλων είχε και άλλες προτάσεις δεν θα έπαιρνα το MP3.
Αδικαιολόγητα πανάκριβο το MP3, αλλά είναι λύση μεταφορικής ανάγκης και όχι αγορά πουλ-μουρ ή επίδειξης. Ούτε βόλτες πάω με το mp3, ούτε για καφέδες. Μόνο στη δουλειά.Αρκετά από τα σχόλια που δέχομαι είναι ιδιαίτερα κακεντρεχή και ειρωνικά.
Ανάλογα με τα σχόλια που θα έκανε κάποιος 'μάγκας ποδηλάτης' αν έβλεπε κάποιον άλλο ποδηλάτη με αυτό το ποδήλατο:
-
Στορμ το χεις χασει.
Ξερεις ποσοι πανε στην δουλεια τους με το ποδηλατο? Ξερεις ποσο κοστιζει ενα city ποδηλατακι? Ποδηλατο εν ετει 2012 δεν ειναι μονο mtb του 100ρικου. Αυτο σου λεω. Αληθεια οι μεταφορικες αναγκες καποιου δεν καλυπτονται απο ενα σκουτερ 125 κ.εκ. ?Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Υπαρχει διαβαθμιση στην ποιοτητα. Και επισης ολα τα χομπι κοστιζουν.Το MP3 φίλε Elteo δεν είναι χόμπι.
Αν η αγορά των 3κυκλων είχε και άλλες προτάσεις δεν θα έπαιρνα το MP3.
Αδικαιολόγητα πανάκριβο το MP3, αλλά είναι λύση μεταφορικής ανάγκης και όχι αγορά πουλ-μουρ ή επίδειξης. Ούτε βόλτες πάω με το mp3, ούτε για καφέδες. Μόνο στη δουλειά.Αρκετά από τα σχόλια που δέχομαι είναι ιδιαίτερα κακεντρεχή και ειρωνικά.
Ανάλογα με τα σχόλια που θα έκανε κάποιος 'μάγκας ποδηλάτης' αν έβλεπε κάποιον άλλο ποδηλάτη με αυτό το ποδήλατο:[img]http://images04.olx.gr/ui/18/32/02/1325811866_297223002_1----.jpg
Γιατι χρειαζοσουν και ποδηλατο;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Στορμ το χεις χασει.
Ξερεις ποσοι πανε στην δουλεια τους με το ποδηλατο? Ξερεις ποσο κοστιζει ενα city ποδηλατακι? Ποδηλατο εν ετει 2012 δεν ειναι μονο mtb του 100ρικου. Αυτο σου λεω.ok.
Αληθεια οι μεταφορικες αναγκες καποιου δεν καλυπτονται απο ενα σκουτερ 125 κ.εκ. ?
Δεν το ξέρεις ότι για να οδηγήσεις σκούτερ 125cc χρειάζεται δίπλωμα μηχανής;
Και ότι το MP3 οδηγείται μόνο με δίπλωμα αυτοκινήτου;Εγώ δεν έχω δίπλωμα μηχανής και δεν είχα χρόνο για βγάλω όταν ξαφνικά έσκασε εργασιακή ανάγκη να κάνω διαδρομές μέσα στην Αθήνα. Υποχρεώθηκα στη λύση του MP3.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατι χρειαζοσουν και ποδηλατο;Έχω αναφέρει παραπάνω. Μην επαναλαμβάνομαι.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Γιατι χρειαζοσουν και ποδηλατο;
Έχω αναφέρει παραπάνω. Μην επαναλαμβάνομαι.
Η ζωή...ποδήλατο!