-
Να απαντήσω εγώ σχετικά με το δικό μου πρόβλημα?
Λοιπων ...
Είναι μονοκατοικία και η καμινάδα έχει ύψος ~ 1μ πάνω από την ταράτσα.
Έχει εξαερισμό ( αν αυτό είναι μια τρύπα στο πίσω μέρος - όχι μοτέρ).
Τα πορτοπαράθυρα είναι τα κλασικά ξύλινα χωρίς διπλά τζάμια, κουφώματα 25 ετίας που γενικά 'μπάζουν'.
Το τζάκι είναι έτοιμο με πυρότουβλα.
καπνίζει με νότιο άνεμο
Καπέλο έχει τσιμεντένιο με 4 εσωχές πλάτους ~ 2 εκατοστά - επάνω είναι κλειστό.Ευχαριστώ
-
Μέχρι να σου απαντήσει ο droemmen θα επωφεληθώ εγώ για να σου εκθέσω την δική μου περίπτωση. Λοιπόν: το τζάκι μου είναι πιστεύω κτιστό με πυρότουβλα σε πρώτο όροφο 5όροφης πολυκατοικίας 4ετών με διπλά πορτοπαράθυρα αλουμινίου. Είναι σχετικά ρηχό κι έχει μία δίοδο ανακύκλωσης του αέρα στο μέσον της ράχης του. Η κατασκευή μέσα στο σπίτι προεξέχει ελάχιστα (5 πόντους?). Καπνίζει κυρίως με νοτιά, αλλά γενικά με όλους τους καιρούς πρέπει να προσέχω να έχω την φωτιά όσο πιο βαθιά γίνεται. Τέλος δεν ξέρω τι καπέλο έχει γιατί δεν έχω ανεβεί ποτέ στην ταράτσα! Ούτε ξέρω με πόσους από τους 4 αποπάνω μοιράζομαι την καμινάδα. Βοηθάνε αυτά;
Ωχ είδα πέσαμε πολλοί με το ίδιο πρόβλημα!
-
Ο χρήστης staby1 έγραψε:
Να απαντήσω εγώ σχετικά με το δικό μου πρόβλημα?Λοιπων ...
Είναι μονοκατοικία και η καμινάδα έχει ύψος ~ 1μ πάνω από την ταράτσα.
Έχει εξαερισμό ( αν αυτό είναι μια τρύπα στο πίσω μέρος - όχι μοτέρ).
Τα πορτοπαράθυρα είναι τα κλασικά ξύλινα χωρίς διπλά τζάμια, κουφώματα 25 ετίας που γενικά 'μπάζουν'.
Το τζάκι είναι έτοιμο με πυρότουβλα.
καπνίζει με νότιο άνεμο
Καπέλο έχει τσιμεντένιο με 4 εσωχές πλάτους ~ 2 εκατοστά - επάνω είναι κλειστό.Ευχαριστώ
Aρα το προβλημα σου δεν προερχεται απο τον εξαερισμο μιας και εχει και τρυπα αλλα και τα ηυλινα κουφωματα μπαζουν.
Το προβλημα σου ειναι η χαμηλη καμιναδα και το καπελο.
Σαν πρωτο βημα θα σου προτεινα να αλλαξεις το τσιμεντενιο καπελο με ενα σαρικι περιστροφικο με διπλα ρουλεμαν για να μην εχεις και θορυβο (50ε κοστιζει στην ερμου) , και αν δεν εχεις κοντα αλλα κτισματα να δημιουργουν δινες μπορει να γλυτωσεις το υψωμα της καμιναδας σου ή οποια πρεπει να ειναι τουλαχιστον 2 μετρα πανω απο την ταρατσα.
Κανε το πρωτο και αν δεν δεις βελτιωση με το δευτερο σιγουρα θα το λυσεις.
-
Ευχαριστώ...
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Μέχρι να σου απαντήσει ο droemmen θα επωφεληθώ εγώ για να σου εκθέσω την δική μου περίπτωση. Λοιπόν: το τζάκι μου είναι πιστεύω κτιστό με πυρότουβλα σε πρώτο όροφο 5όροφης πολυκατοικίας 4ετών με διπλά πορτοπαράθυρα αλουμινίου. Είναι σχετικά ρηχό κι έχει μία δίοδο ανακύκλωσης του αέρα στο μέσον της ράχης του. Η κατασκευή μέσα στο σπίτι προεξέχει ελάχιστα (5 πόντους?). Καπνίζει κυρίως με νοτιά, αλλά γενικά με όλους τους καιρούς πρέπει να προσέχω να έχω την φωτιά όσο πιο βαθιά γίνεται. Τέλος δεν ξέρω τι καπέλο έχει γιατί δεν έχω ανεβεί ποτέ στην ταράτσα! Ούτε ξέρω με πόσους από τους 4 αποπάνω μοιράζεται την καμινάδα. Βοηθάνε αυτά;Ωχ είδα πέσαμε πολλοί με το ίδιο πρόβλημα!
Ιδια περιπωση με την δικια μου ειναι.
Σιγουρα το καπελο σου ειναι χτιστο μαζι με αλλους.
Ξηλωσε το, και βαλε σαρικι και θα βρεις την υγεια σου.Το σαρικι εκτος του οτι δεν εχει προβλημα με οποιδηποτε αερα, απο την περιστροφη του δημιουργει ανοδικο ρευμα με σα στη καμιναδα που βοηθα ακομη περισσοτερο.
Στο δικο μου απο τοτε που το αλλαξα, οτι φορά αερα οσο δυνατο και να εχει ουτε μυρωδια καπνου. -
Ευχαριστώ πολύ. Αν όμως το κτιστό καπέλο είναι κοινό για όλους πώς το γκρεμίζεις;
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ. Αν όμως το κτιστό καπέλο είναι κοινό για όλους πώς το γκρεμίζεις;Φαινονται σαν μια αλλα δεν ειναι.
Η καθε καμιναδα ανεβαινει με τσιμεντοσωληνα συνηθως 20*20.
Στο τελειωμα βαζουν στις 4 γωνιες ορθια τουβλα και απο πανω μια πλακα πεζοδρομιου.
Ετσι ειναι φτιαγμενες, ανεβα με ενα καλεμι και σφυρι και βγαλε την δικη σου, και μετα προσαρμοσε το σαρικι μεσα στον τσιμεντοσωληνα και παστοσετο με τσιμεντο.Προσεχε μην βγαλει την πλακα κανενος αλλου και σε κυνηγησει
-
Ευχαριστώ. Πολύτιμες συμβουλές. Νά'σαι καλά.
-
Και μια και θα ανοίξετε την καμινάδα, καθαρίστε την όσο μπορείτε καλύτερα.
Όσοι έχουν την κακή συνήθεια να ψήνουν, ακόμα περισσότερο.Για μετρήστε και παραθέστε την απόσταση της καμινάδας του τζακιού από αυτήν του καυστήρα. Εκτός από απόσταση, καλό είναι να έχουν και υψομετρική διαφορά.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Και μια και θα ανοίξετε την καμινάδα, καθαρίστε την όσο μπορείτε καλύτερα.
Όσοι έχουν την κακή συνήθεια να ψήνουν, ακόμα περισσότερο.Για μετρήστε και παραθέστε την απόσταση της καμινάδας του τζακιού από αυτήν του καυστήρα. Εκτός από απόσταση, καλό είναι να έχουν και υψομετρική διαφορά.
Γραφεις και στο περιοδικο 'Μαστορευματα';
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γραφεις και στο περιοδικο 'Μαστορευματα';όχι, αλλά ψήνω συχνά στο τζάκι.
-
Και εμας το τζακι παρολο που εχει σωληνα που φερνει αερα, μερικες φορες βγαζει καπνα.
Αυτο με το περιστρεφομενο στην καμιναδα δεν το ειχα σκεφτει! Κανει οντως δουλεια?
-
Και εμας το τζακι παρολο που εχει σωληνα που φερνει αερα, μερικες φορες βγαζει καπνα.
Αυτο με το περιστρεφομενο στην καμιναδα δεν το ειχα σκεφτει! Κανει οντως δουλεια?
-
Πολύ καλή!
Το εχω βάλει και είδα πολύ μεγάλη διαφορά.Η καμινάδα σου εχει αρκετό ύψος?
Είναι καθαρή?Το άναψα χθες, εριξα οινόπνευμα μέσα στην καμινάδα και με το που έπεσε η κάπνα τραβούσε καλύτερα. Το κάνω κάθε χρόνο.
-
Εγινε επισκευη στο καλοριφέρ, γιατι είχε τρύπα ένας σωλήνας νερού και έπαιρνε συνέχεια αέρα.
Αυτό εγινε πέρυσι.
Φέτος μόλις άναψε κάνω πάλι συνέχεια εξαέρωση!!!
Ρε παίδες, την εξαέρωση πρέπει να την κάνουμε μόνο όταν έχει ζεσταθεί πλήρως το νερό ή δεν εχει σημασία?
Βγάζει αέρα μαζί με νερό αλλά όσο και να τραβήξω την επόμενη μέρα πάλι θέλει εξαέρωση και μάλιστα σε όλα τα σώματα!!!
-
kouk
Για έλεγξε μήπως έχει πέσει η πίεση του νερού στο κύκλωμα, λόγω πχ βλάβης του ρυθμιστή πίεσης ή έλλειψης νερού.
Μια αντίστοιχη βλάβη που είχε τρελάνει τον υδραυλικό πέρυσι διορθώθηκε όταν του έδειξα μια βάνα που είχε ξεχάσει ν' ανοίξει.Αυτό το κόλπο με το οινόπνευμα στην καμινάδα, πως το κάνεις;
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πολύ καλή!
Το εχω βάλει και είδα πολύ μεγάλη διαφορά.Η καμινάδα σου εχει αρκετό ύψος?
Είναι καθαρή?Το σπιτι ειναι στον 1ο (απο τους 3) οροφους, οποτε το υψος ειναι νορμαλ, σωστα?
Καθαρη ειναι (δεν ψηνουμε και δεν πολυδουλευει γενικα)
Το άναψα χθες, εριξα οινόπνευμα μέσα στην καμινάδα και με το που έπεσε η κάπνα τραβούσε καλύτερα. Το κάνω κάθε χρόνο.
-
Ρίχνεις μπόλικο οινόπνευμα μέσα στην καμινάδα...και το ανάβεις!
Η αυξημένη πίεση κάνει την καμινάδα να 'σκάει'...όταν το έκανα οι γείτονες θα νόμιζαν ότι πέρασε καρβουνιάρικο αεροπλάνο!
Και έτσι διώχνεις την καπνιά.
Εναλλακτικά...πετρέλαιο αλλά καίει περισσότερη ώρα! -
Κουκ> Ποτε εγινε η εγκατασταση? Εχεις αυτονομια???
Αν εισαι τελευταιος οροφος και εχεις παραδοσιακο συστημα με δοχειο πανω στην ταρατσα τοτε θα υποστεις τον αερα υποχρεωτικα..
Αν εχεις με κλειστο δοχειο και πληρωτη κατω στο λεβητοστασιο τοτε τσεκαρε τα εξαεριστικα της κ. στηλης (υπαρχουν? δουλευουν?) και φυσικα αν εχει νερο η εγκατασταση σου .. Υπολογιζε 0.3bar ανα οροφο και δες τι λεει το οργανο κατω.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Εγινε επισκευη στο καλοριφέρ, γιατι είχε τρύπα ένας σωλήνας νερού και έπαιρνε συνέχεια αέρα.Αυτό εγινε πέρυσι.
Φέτος μόλις άναψε κάνω πάλι συνέχεια εξαέρωση!!!
Ρε παίδες, την εξαέρωση πρέπει να την κάνουμε μόνο όταν έχει ζεσταθεί πλήρως το νερό ή δεν εχει σημασία?
Βγάζει αέρα μαζί με νερό αλλά όσο και να τραβήξω την επόμενη μέρα πάλι θέλει εξαέρωση και μάλιστα σε όλα τα σώματα!!!
Θα σου πρότεινα να βάλεις βαλβίδες αυτόματης εξαέρωσης σε κάθε καλοριφέρ. Τις πέρασα πριν 3 χρόνια και δεν ξαναχρειάστηκα εξαέρωση. Τότε κάναν ~3
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ