-
Απο τα λιγα που ξερω ειναι οτι γινεται οταν...υπαρχουν οικονομικες δυσκολιες και δεν μπορουν να αγοραστουν καινουργια.
Συνηθως γινεται μονο σε φορτηγα και γενικα σε μεγαλα οχημα. Εχω την εντυπωση οτι ειναι αρκετα επικινδυνο.
Μπορει να πει κανεις με γυμνο ματι τη διαφορα αν το ελαστικο ειναι καινουργιο ή αν εχει γινει αναγομοση; -
Απο τα λιγα που ξερω ειναι οτι γινεται οταν...υπαρχουν οικονομικες δυσκολιες και δεν μπορουν να αγοραστουν καινουργια.
Συνηθως γινεται μονο σε φορτηγα και γενικα σε μεγαλα οχημα. Εχω την εντυπωση οτι ειναι αρκετα επικινδυνο.
Μπορει να πει κανεις με γυμνο ματι τη διαφορα αν το ελαστικο ειναι καινουργιο ή αν εχει γινει αναγομοση; -
Δέν είναι σε καμμία περίπτωση επικίνδυνα. Οι ίδιες αυστηρές προδιαγραφές που υπάρχουν για τα καινούρια ισχύουν και για τα αναγομωμένα.
Για τον τρόπο κατασκευής τους δεν ξέρω πολλά πράγματα. Γενικά, πρίν αρχίσει η διαδικασία αναγόμωσης, το λάστιχο επιθεωρείται για τυχόν τρύπες ή άλλες ζημιές στον σκελετό. Αν περάσει την επιθεώρηση, τότε τρίβεται ωστε να φύγει τελείως το παλιό πέλμα, αλλά όχι τόσο όσο να αποκαλυφθούν τα λινά/σύρματα. Μετά πάνω στον σκελετό που απομένει βάζουν το καινούριο πέλμα.
Όπτικά, ένα αναγομωμένο λάστιχο δεν μπορεί να διακριθεί απο ένα καινούριο, πέρα απο την ένδειξη RETREAD που υπάρχει στο πλαινό.
Στα επιβατικά λάστιχα η διαφορά σε τιμή μεταξύ καινούριου και αναγομομένου είναι πολύ μικρή, με αποτέλεσμα πλέον να αναγομόνονται ελάχιστα. Αντίθετα, στα ελαστικά μεγάλων οχημάτων η διαφορά είναι μεγάλη και συμφέρει. Προσωπικά γνωρίζω δύο εταιρείες που αναγομώνουν λάστιχα (για τζίπ και φορτηγά), την πορτογαλική Fedima και την αγγλική Colway.
-
Εγω δεν ηξερα καν οτι γινονται αναγωμοσεις στα επιβατικα λαστιχα!
Αναγόμωση Ελαστικων - Πώς γινεται;