-
μια ερώτηση please!
έχω ένα corolla G6 1.3 του 97(98 καλύτερα-Χριστούγεννα του 97)
και έχει κάνει 183.000 χλμ σε αυτά τα 7,5-8 χρόνια χωρίς να έχω αλλάξει αναρτήσεις ποτέ!!!
νομίζω πως ο καιρός έφτασε καθώς στις στροφές δεν εμπνέει τη σιγουριά των αρχικών ετών!!ίσως έχει και μερικές μικρές κλίσεις αλλά ίσως να είναι και ιδέα μου
υπάρχει περίπτωση λόγο των καινούργιων ελαστικών από το Πάσχα(μισελιν ενερζτι) να παρατηρείτε η διαφορά;;πόσο θα μου πάρει σε ένα συνεργείο να μου τις μετρήσουν για το αν θέλουν ή όχι άλλαγμα;;
και πόσο θα μου πάει μια αλλαγή μαζί(ή χωρίς) με την τοποθέτηση(άκουσα γνώμες για KYB μαύρες ημίσκληρες)
ευχαριστώ
-
μια ερώτηση please!
και έχει κάνει 183.000 χλμ σε αυτά τα 7,5-8 χρόνια χωρίς να έχω αλλάξει αναρτήσεις ποτέ!!!
νομίζω πως ο καιρός έφτασε καθώς στις στροφές δεν εμπνέει τη σιγουριά των αρχικών ετών!!ίσως έχει και μερικές μικρές κλίσεις αλλά ίσως να είναι και ιδέα μου
υπάρχει περίπτωση λόγο των καινούργιων ελαστικών από το Πάσχα(μισελιν ενερζτι) να παρατηρείτε η διαφορά;;πόσο θα μου πάρει σε ένα συνεργείο να μου τις μετρήσουν για το αν θέλουν ή όχι άλλαγμα;;
και πόσο θα μου πάει μια αλλαγή μαζί(ή χωρίς) με την τοποθέτηση(άκουσα γνώμες για KYB μαύρες ημίσκληρες)
ευχαριστώ
-
μια ερώτηση please!
ευχαριστώ
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
και έχει κάνει 183.000 χλμ σε αυτά τα 7,5-8 χρόνια χωρίς να έχω αλλάξει αναρτήσεις ποτέ!!!183000 χλμ με τις ίδιες αναρτήσεις
Απίστευτο μου φαίνεται, πόσο μάλλον σε Toyota Corolla. Σε σεντάν corolla του 98 που οδηγούσε ο πατέρας μου με το ζόρι άντεξαν 40.000 χλμ. Συνήθως τα εργοστασιακής τοποθέτησης αμορτισέρ των Toyota είναι μάπα. Τα εργοστασιακά αμορτισέρ των Toyota είναι KYB, δεν έχουν όμως καμία σχέση ποιότητας-αντοχής με τα αντίστοιχα after-market τα οποία είναι κλάσεις ανώτερα. Άποψή μου είναι ότι στάνταρ πρέπει να πας για αλλαγή αμορτισέρ. Αν πας, στα μετρήσουν, και τελικά αποφασίσεις να αλλάξεις δε θα σου χρεώσουν τη μέτρηση. Ίσως να μη στη χρεώσουν ούτως ή άλλως. Η διαδικασία είναι εύκολη και όχι χρονοβόρα. Αν τώρα αποφασίσεις να αλλάξεις αμορτισέρ συνήθως η τιμή περιλαμβάνει τοποθέτηση. Εγώ θα έλεγα ότι πρέπει να υπολογίζεις ότι θα σου κοστίσει περίπου 250 ευρώ για ένα σετ KYB μαύρων ημίσκληρων (EXCEL-G νομίζω λέγεται ο τύπος τους)
αναρτήσεις σε corolla