-
Ρε συ greo, ψυχιατρος εισαι και προσπαθεις να μας τρελανεις, για να γινουμε πελατες σου;
Αξιος ο Αλονζο, δικαιος ο τιτλος του. Τα λεω για να μην παρεξηγηθω σαν εγκαθετος του Ντενις.Μια ομαδα, η ΜακΛαρεν, εχει στη χρονια Χ εγκαταλειψεις και ποινες στην εκκινηση απο μηχανικες βλαβες. Ο ενας οδηγος (ΚΡ) εχει απο αυτες το 80% (πολλες απο αυτες μαλιστα ενω ηταν πρωτος στον αγωνα ή ειχε την pole) και ο αλλος (ΧΠΜ) το υπολοιπο 20%. (Δεν εψαξα δυστυχως τα αναλυτικα στοιχεια, δεν πιστευω ομως να απεχουν και πολυ. Αν χρειαστει να το κανω). Μετα παμε και συγκρινουμε τις νικες των δυο και λεμε οτι αν ο ΧΠΜ δεν ειχε τις team orders θα ηταν καλυτερος.
(Αξιος ο Αλονζο, δικαιος ο τιτλος του)- Φταιει ο Ραικονεν για τις εγκαταλειψεις του; Ναι ή οχι; Οι περισσοτεροι λενε οχι. Αν πιστευεις οτι φταιει, πες το ξεκαθαρα να το συζητησουμε, γιατι τοτε μπορει και να εχεις δικιο. Γιατι ΟΚ, βαρετη η καραμελα της 'ατυχιας', αλλα και η καραμελα 'βαρετη η καραμελα της ατυχιας', δεν παει πισω. Και ξαναλεω, δεν μιλω για Νιρμπουργκρινγκ και Μοντζα, οπου φταιει 100%.
- Αν δεν φταιει, δεν ειναι ατυχια ο ΚΡ να εχει τοσες εγκαταλειψες και ο ΧΠΜ πολυ λιγοτερες; Αυτο δεν μειωνει την επιτυχια της Ρενο ή του Αλονζο. Ενδο-ΜακΛαρεν-ικα , αν δεν ειναι ατυχια τι ειναι;;;
- Οταν μετα απο τα παραπανω, φτανεις στο συμπερασμα οτι ο Ραικονεν ειναι απλα ενας καλος οδηγος, αναμεσα σε πολλους αλλους στο grid, γελαει οχι μονο ο Ντενις, αλλα και ο Μοντογια, ο Μπριατορε, οι ισαξιοι του οδηγοι οταν τρωνε γυρο (με πιτα), ο Αλονζο και ολο το Οβιεδο.
- Αξιος ο Αλονζο, δικαιος ο τιτλος του (το επαναλαμβανω, για να μην θεωρηθει οτι τον δικαζω ή οτι δεν τον παω).
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
α τι ειναι;;;
3. Οταν μετα απο τα παραπανω, φτανεις στο συμπερασμα οτι ο Ραικονεν ειναι απλα ενας καλος οδηγος, αναμεσα σε πολλους αλλους στο grid, γελαει οχι μονο ο Ντενις, αλλα και ο Μοντογια, ο Μπριατορε, οι ισαξιοι του οδηγοι οταν τρωνε γυρο (με πιτα), ο Αλονζο και ολο το Οβιεδο.Και κλαίει όλο το Μαρανέλο που ακούγεται πως του έχει υπογράψει προσύμφωνο δίνοντάς του ένα κάρο λεφτά (τα περισσότερα που έχουν ακουστεί ποτέ στη Φ1). Και περισσότερο από όλους κλαίει ο 'βάτραχος' που ερωτηθείς σχετικά μεταξύ Νάντο και Κίμι δήλωσε σαφώς πως στη Φεράρι ψηφίζουν (και θέλουν) 'δαγκωτό' Κίμι στην ομάδα τους. Δαγκώνει και τη γλώσσα του ο Μπριατόρε που είπε πως ο Κίμι είχε μια φανταστική χρονιά (και τον συνέκρινε μάλιστα και με τον Μοντόγια, για να στηρίξει την άποψή του)
Αλλά τι να μας πουν όλοι αυτοί όταν μιλάει ο... greo;
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Ας μην μπερδεύουμε τα πράγματα...
Ο Αλόνσο είναι ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ του 2005 και αυτό χρειάζεται κάτι παραπάνω από απλή τύχη!
Ο Ραϊκόνεν είναι ο ΤΑΧΥΤΕΡΟΣ αυτή τη στιγμή και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει καμία ατυχία. Αν του πάνε όλα καλά το 2006, προβλέπεται μεγάλη μάχη με τον Ισπανό, που δεν θα μπορεί πλέον να κάνει συντήρηση δυνάμεων!
Ο Σουμάχερ είναι ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ οδηγός των τελευταίων χρόνων και αυτό δεν αμφισβητείται, όσο και αν δεν τον συμπαθεί κάποιος - και εγώ δεν είμαι ανάμεσα στους fun του. Έχει κερδίσει τους αντιπάλους του με υποδεέστερα μονοθέσια πολλές φορές. Φέτος, μάλλον για λεωφορείο έμοιαζε η Ferrari!
O κάθε οδηγός έχει την αξία του. Και αν με άριστα το 1000 του δίνουμε 990, μην ξεχνάμε ότι ο καλύτερος απο εμάς δεν θα έπαιρνε πάνω από 100.
Συμφωνώ απόλυτα !!
I triple that !!!
Χμμ, συμφωνώ σε γενικές γραμμές.
Μια μόνο παρατήρηση.
Η McLaren είναι ταχύτερη, όχι ο KR. Για τον KR ξέρουμε ότι είναι ταχύτερος του JPM. -
Ο χρήστης syele έγραψε:
Μια μόνο παρατήρηση.
Η McLaren είναι ταχύτερη, όχι ο KR. Για τον KR ξέρουμε ότι είναι ταχύτερος του JPM.μμμμ, η συλλογιστική πορεια πάει κάπως έτσι:
McLaren > από όλους
ΚΡ> ΧΠΜ
=> ΚΡ ταχυτερος από όλους!!
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Ας μην μπερδεύουμε τα πράγματα...
Ο Αλόνσο είναι ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ του 2005 και αυτό χρειάζεται κάτι παραπάνω από απλή τύχη!
Ο Ραϊκόνεν είναι ο ΤΑΧΥΤΕΡΟΣ αυτή τη στιγμή και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει καμία ατυχία. Αν του πάνε όλα καλά το 2006, προβλέπεται μεγάλη μάχη με τον Ισπανό, που δεν θα μπορεί πλέον να κάνει συντήρηση δυνάμεων!
Ο Σουμάχερ είναι ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ οδηγός των τελευταίων χρόνων και αυτό δεν αμφισβητείται, όσο και αν δεν τον συμπαθεί κάποιος - και εγώ δεν είμαι ανάμεσα στους fun του. Έχει κερδίσει τους αντιπάλους του με υποδεέστερα μονοθέσια πολλές φορές. Φέτος, μάλλον για λεωφορείο έμοιαζε η Ferrari!
O κάθε οδηγός έχει την αξία του. Και αν με άριστα το 1000 του δίνουμε 990, μην ξεχνάμε ότι ο καλύτερος απο εμάς δεν θα έπαιρνε πάνω από 100.
Συμφωνώ απόλυτα !!
I triple that !!!
Μια μόνο παρατήρηση.
Η McLaren είναι ταχύτερη, όχι ο KR. Για τον KR ξέρουμε ότι είναι ταχύτερος του JPM.δεν ειμαστε και τοσο σιγουροι.
ελπιζω του χρονου να μπορεσουμε να καταλαβουμε ποιος ειναι πραγματικα πιο γρηγορος.. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ακομα περιμενω να δω σε ποιο σημειο και με ποια αποδοση εχει πεισει καποιον αντικειμενικο οτι ειναι ταχυτερος απο το Ναντο. Να μην πω απο τον Μπατον. Οποιος μπορει να μου υποδειξει κατι τετοιο ας μου γραψει (εδω στο φορουμ εννοω )Λες δηλαδη και μπορουσε να κανει κατι αλλο για να πεισει οτι ειναι εφαμιλλος ή ταχυτερος του Alonso... Μαλλον ευθυνεται που δεν τρεχει με ιδιο μονοθεσιο μονο και μονο για να πεισει καποιους σε αυτο το forum... Και να υποθεσω οτι ο Alonso μας εχει δειξει οτι ειναι ταχυτερος παιρνοντας το πρωταθλημα ε?
Ας καταφερει του χρονου να κερδισει τον εσωτερικο ανταγωνισμο (ειδικα αν εχει κλεισει στη Φερραρι) και μετα βλεπει τι θα κανει ο Ναντο, ο Σουμι, ο Μπατον, ο Τρουλι ή ο Χάιντφελντ.
Υπονοουμενα οτι φετος δεν καταφερε να κερδισει τον εσωτερικο ανταγωνισμο? Ελεος...
**Το σιγουρο ειναι οτι μια χρονια που ειχε εξοπλισμο να κερδισει το πρωταθλημα, απετυχε πανηγυρικα. **
Ακομη και παιδακια που ενημερωνονται μεσω f1racing καταλαβαινουν οτι δεν κερδισε το πρωταθλημα γιατι ακριβως δεν ειχε τον εξοπλισμο. Δυστυχως η φραση αυτη απο μονη της απαξιωνει το συγκεκριμενο post και μειωνει αυτον που την εγραψε.
Του χρονου ειναι μια αλλη χρονια. Μια χρονια που θα την ξεκινησει σαν αδιαφιλονικητο φαβορι ομως και αν δεν τα καταφερει θα ειναι 27χρονος βετερανος.
Ακομα σχεδιαζονται νεα αμαξια για νεους κανονισμους και καποιοι ηδη χριζουν την ομαδα και συνεπως τον ιδιο φαβορι και μαλιστα αδιαφιλονικητο. Ειναι δεδομενο δηλ. οτι τα νεα μονοθεσια θα εχουν την ιδια αποδοση, αξιοπιστια κτλ. με την οποια τελειωσαν τη χρονια. Τη στιγμη που πχ στον τελευταιο αγωνα περσι οι Williams κερδιζαν και οι Renault κινουνταν στη μετριοτητα... Επιπλεον θεωρουν οτι ο jpm θα ξεκινησει τη χρονια με καποιο μειονεκτημα που θα αφαιρει απο τον ιδιο τον τιτλο του φαβορι. Δημιουργια εντυπωσεων χωρις αιτιολογηση...
Ρε συ greo, ψυχιατρος εισαι και προσπαθεις να μας τρελανεις, για να γινουμε πελατες σου;
ΓΙΑΤΡΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΜΟΥ
-
Θα δουμε του χρονου αν Kimi θα ειναι γρηγοροτερος του Juan Pablo...
-
Τουλαχιστον σας δινω αφορμη για κουβεντα και αντι να ακουσω ευχαριστω ακουω μπινελικια
Πρωτα μια ερωτηση: Εχει παρει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ βαθμο ο Αλονσο επιπλεον που δεν τον κερδισε άξια μεσα στην πιστα. Εχει καποιος καποιο στοιχειο που να μας δειχνει (οχι με Λιακοπουλικες θεωρειες αλλα βασιμα) οτι εγινε σαμποταζ απο την ομαδα στο Φιζι; Αν ναι, πειτε το. Αν οχι, σταματατε να αναμασατε μια ανοησια που ελεγε ο Πουρναρακης πριν ακομη πειστει οτι ο Αλονσο ειναι φοβερα γρηγορος.
Τωρα σε απαντησεις:>Ο χρήστης Vasilakis έγραψε:
Στις πλείστες περιπτώσεις μήπως η McLaren-Mercedes απέτυχε πανηγυρικά?
Εγω ξερω οτι η ΜακΛαρεν ειναι πρωτη στο πρωταθλημα και κατα 99% πρωταθλητρια. Εσυ ξερεις κατι διαφορετικο; >Μια ομαδα, η ΜακΛαρεν, εχει στη χρονια Χ εγκαταλειψεις και ποινες στην εκκινηση απο μηχανικες βλαβες. Ο ενας οδηγος (ΚΡ) εχει απο αυτες το 80% (πολλες απο αυτες μαλιστα ενω ηταν πρωτος στον αγωνα ή ειχε την pole) και ο αλλος (ΧΠΜ) το υπολοιπο 20%. (Δεν εψαξα δυστυχως τα αναλυτικα στοιχεια, δεν πιστευω ομως να απεχουν και πολυ. Αν χρειαστει να το κανω). Μετα παμε και συγκρινουμε τις νικες των δυο και λεμε οτι αν ο ΧΠΜ δεν ειχε τις team orders θα ηταν καλυτερος.
(Αξιος ο Αλονζο, δικαιος ο τιτλος του)
- Φταιει ο Ραικονεν για τις εγκαταλειψεις του; Ναι ή οχι; Οι περισσοτεροι λενε οχι. Αν πιστευεις οτι φταιει, πες το ξεκαθαρα να το συζητησουμε, γιατι τοτε μπορει και να εχεις δικιο. Γιατι ΟΚ, βαρετη η καραμελα της 'ατυχιας', αλλα και η καραμελα 'βαρετη η καραμελα της ατυχιας', δεν παει πισω. Και ξαναλεω, δεν μιλω για Νιρμπουργκρινγκ και Μοντζα, οπου φταιει 100%.
- Αν δεν φταιει, δεν ειναι ατυχια ο ΚΡ να εχει τοσες εγκαταλειψες και ο ΧΠΜ πολυ λιγοτερες; Αυτο δεν μειωνει την επιτυχια της Ρενο ή του Αλονζο. Ενδο-ΜακΛαρεν-ικα , αν δεν ειναι ατυχια τι ειναι;;;
Eκτος απο τους δυο που ανεφερες, ποσες αλλες 'ατυχιες' ειχε ο Κιμι ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ; Μηπως δυο μονο; Οσες ΑΚΡΙΒΩΣ και ο Μοντόγια; Ευκολο να μιλας γενικα. Οταν ερχεται η ωρα των στοιχειων ομως αλλαζει το πραμα. Στις ποινες το 'σκορ' ειναι 3-2. Αντε να το κανουμε 3-1 εφοσον στο Μονακο δεν ευθυνονταν το μονθεσιο για την ποινη του Μοντογια. 2 αγωνες δηλαδη, οσους ακριβως του 'εδωσε' η ομαδα του. (δεν το ξαναδικαιολογω το εχω πει 1.000.000 φορες οποιος εχει ματια βλεπει)>Και κλαίει όλο το Μαρανέλο που ακούγεται πως του έχει υπογράψει προσύμφωνο δίνοντάς του ένα κάρο λεφτά (τα περισσότερα που έχουν ακουστεί ποτέ στη Φ1). Και περισσότερο από όλους κλαίει ο 'βάτραχος' που ερωτηθείς σχετικά μεταξύ Νάντο και Κίμι δήλωσε σαφώς πως στη Φεράρι ψηφίζουν (και θέλουν) 'δαγκωτό' Κίμι στην ομάδα τους. Δαγκώνει και τη γλώσσα του ο Μπριατόρε που είπε πως ο Κίμι είχε μια φανταστική χρονιά (και τον συνέκρινε μάλιστα και με τον Μοντόγια, για να στηρίξει την άποψή του)
Ξερεις κατι; Στα α..... μου τι κανει ο βατραχος, τι δηλωνει ο Φλαβιο, ποιον υπογραφει η Φερραρι. Η Φερραρι καποτε ειχε βασιστει στον Καπελλι, πηγε να παρει πρωταθλημα με τον Ιρβάιν και ο Φλαβιο δεν ξερει (συμφωνα με δηλωση του αρχηγου της ομαδας σου) αν η μηχανη ειναι μπρος ή πισω. Εμπιστευομαι το μυαλο μου και τα ματια μου, βασιζομενος στα γεγονοτα και τις πληροφοριες, αντι να καθομαι να βλεπω τι λεει ο ενας και ο αλλος. Θα σας προτεινα να κανετε το ιδιο. >>Ας καταφερει του χρονου να κερδισει τον εσωτερικο ανταγωνισμο (ειδικα αν εχει κλεισει στη Φερραρι) και μετα βλεπει τι θα κανει ο Ναντο, ο Σουμι, ο Μπατον, ο Τρουλι ή ο Χάιντφελντ.
Υπονοουμενα οτι φετος δεν καταφερε να κερδισει τον εσωτερικο ανταγωνισμο? Ελεος...
To κανω και μεγαλυτερο αν θες ;)>Ακομη και παιδακια που ενημερωνονται μεσω f1racing καταλαβαινουν οτι δεν κερδισε το πρωταθλημα γιατι ακριβως δεν ειχε τον εξοπλισμο.
Ακαταλληλος εξοπλισμος το μονοθεσιο που παιρνει το (αντιστοιχο) πρωταθλημα; Αποψη σου, λιγο περιεργη βεβαια, αλλα σεβαστη. Μηπως ομως να εγραφες '*Μονο παιδακια που ενημερωνονται μεσω f1racing καταλαβαινουν οτι δεν κερδισε το πρωταθλημα γιατι ακριβως δεν ειχε τον εξοπλισμο. *'
Ακομα σχεδιαζονται νεα αμαξια για νεους κανονισμους και καποιοι ηδη χριζουν την ομαδα και συνεπως τον ιδιο φαβορι και μαλιστα αδιαφιλονικητο. Ειναι δεδομενο δηλ. οτι τα νεα μονοθεσια θα εχουν την ιδια αποδοση, αξιοπιστια κτλ. με την οποια τελειωσαν τη χρονια. Τη στιγμη που πχ στον τελευταιο αγωνα περσι οι Williams κερδιζαν και οι Renault κινουνταν στη μετριοτητα... Επιπλεον θεωρουν οτι ο jpm θα ξεκινησει τη χρονια με καποιο μειονεκτημα που θα αφαιρει απο τον ιδιο τον τιτλο του φαβορι. Δημιουργια εντυπωσεων χωρις αιτιολογηση...
Εγω λεω οτι πριν το GP της Αυστραλιας του χρονου ο Ιζνογκουντ θα εχει με μεγαλη διαφορα τη χαμηλοτερη αποδοση στο στοιχημα. Εσυ λες κατι αντιθετο;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ξερεις κατι; Στα α..... μου τι κανει ο βατραχος, τι δηλωνει ο Φλαβιο, ποιον υπογραφει η Φερραρι.Υποθέτω κι αυτών στα δικά τους το τι γράφει ο greo στο φόρουμ. Και όπως πάει το πράμα και στα δικά μας...
Η Φερραρι καποτε ειχε βασιστει στον Καπελλι, πηγε να παρει πρωταθλημα με τον Ιρβάιν και ο Φλαβιο δεν ξερει (συμφωνα με δηλωση του αρχηγου της ομαδας σου) αν η μηχανη ειναι μπρος ή πισω. Εμπιστευομαι το μυαλο μου και τα ματια μου, βασιζομενος στα γεγονοτα και τις πληροφοριες, αντι να καθομαι να βλεπω τι λεει ο ενας και ο αλλος. Θα σας προτεινα να κανετε το ιδιο.
Και από που συνάγεται το συπέρασμα πως δεν το κάνουμε (και μάλιστα εδώ και πάρα πολλά χρόνια); Για αυτό μάλιστα η άποψή μας συνήθως ταυτίζεται με την πλειοψηφία των εμπλεκομένων (που επίσης εμπιστεύονται το μυαλό και το μάτια τους).
ΥΓ. Λογικά σμπεράσματα από όσα κατα καιρούς μας έχεις πει: ο Νάντο οδηγώντας τη φετινή ΜακΛάρεν θα είχε καθαρίσει το πρωτάθλημα από τον 10ο αγώνα. Αντίθετα, ο Κίμι οδηγώνας τη φετινή Ρενώ θα χαροπάλευε με τον ΜΣ για μια θέση στην οκτάδα. Ο δε Μόντι, αν τον άφηνε ο κακός Ντένις να ξεδιπλώσει το 'φιμωμένο' ταλέντο του, θα είχε κερδίσει και Κίμι και Νάντο και Ρενό.
-
migf1 αν οντως σκεφτοσουν απο μονος σου οτι γραφεις, τοτε δε θα εδινες την παραμικρη βαση στα δελτια τυπου. Ή μαλλον θα σκεφτοσουν γιατι τα λενε αυτα; Μηπως ο σκοπος τους ηταν να δημιουργησουν προβληματα στη ΜακΛαρεν και οχι τοσο να ενισχυσουν τις ομαδες τους; Μηπως αν ο Αλονσο δεν ηταν τοσο δεμενος με το Φλαβιο ελεγαν αλλα; Δηλαδη ο Τοντ και ο Φλαβιο τοσο πολυ ξεχειλιζε απο μεσα τους ο θαυμασμος για τον Κιμι που δεν αντεχαν να μην τον εκφρασουν; Αν πεινας, φαε. Εγω κανω διαιτα.
ΥΓ Τα συμερασματα σου οχι μονο δεν ειναι λογικα, αλλα ειναι εντελως παραλογα. Εγω αυτο που λεω και ξαναλεω ειναι οτι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΙΔΕΑ αν ο Κιμι ειναι πιο γρηγορος απο τον Αλονσο. Αν απο αυτο εσυ εφτασες στο αλλο ακρο, τι να πω... Κι εγω στο ποδοσφαιρο οπαδος ειμαι, αλλα τετοια δεν λεω.
-
Συγχαρητήρια στον Αλόνσο για τη κατάκτηση του τίτλου σε τέτοια ηλικία
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
migf1 αν οντως σκεφτοσουν απο μονος σου οτι γραφεις, τοτε δε θα εδινες την παραμικρη βαση στα δελτια τυπου. Ή μαλλον θα σκεφτοσουν γιατι τα λενε αυτα; Μηπως ο σκοπος τους ηταν να δημιουργησουν προβληματα στη ΜακΛαρεν και οχι τοσο να ενισχυσουν τις ομαδες τους; Μηπως αν ο Αλονσο δεν ηταν τοσο δεμενος με το Φλαβιο ελεγαν αλλα; Δηλαδη ο Τοντ και ο Φλαβιο τοσο πολυ ξεχειλιζε απο μεσα τους ο θαυμασμος για τον Κιμι που δεν αντεχαν να μην τον εκφρασουν; Αν πεινας, φαε. Εγω κανω διαιτα.Σου αρέσουν οι θεωρίες συνομωσίας. Είμαι ο πρώτος που περνά στα ψιλά τις δηλώσεις, από οποιονδήποτε κι αν έρθουν. Εδώ όμως δεν έχουμε απλά μια δήλωση, εδώ έχουμε διαρκή σύμπνοια φίλων & εχθρών για τη φανταστική χρονιά του Κίμι κι εσύ μας τον έχεις βγάλει... αχρηστίδη.
ΥΓ Τα συμερασματα σου οχι μονο δεν ειναι λογικα, αλλα ειναι εντελως παραλογα. Εγω αυτο που λεω και ξαναλεω ειναι οτι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΙΔΕΑ αν ο Κιμι ειναι πιο γρηγορος απο τον Αλονσο. Αν απο αυτο εσυ εφτασες στο αλλο ακρο, τι να πω... Κι εγω στο ποδοσφαιρο οπαδος ειμαι, αλλα τετοια δεν λεω.
Αυτό που λες και ξαναλες είναι πως τον καημένο τον Μόντι τον έθαψε η ΜακΛάρεν και για αυτό βγήκε από πάνω του ο Κίμι, πως δεν ξέρουμε αν ο Κίμι είναι ταχύτερος του Νάντο, πως ο Κίμι είχε κατάλληλο εξοπλισμό φέτος και παρόλα αυτά δεν πήρε τσαμπ, πως ο Κίμι το ένα, ο Κίμι το άλλο και ότι αρνητικό σου έρχεται στο μυαλό. Αφού λοιπόν ο Κίμι είχε τον κατάλληλο εξοπλισμό φέτος, είχε εκμηδενίσει τεχνητά τον εσωτερικό ανταγωνισμό και δεν ξέρουμε αν είναι ταχύτερος του Νάντο, τότε συνάγεται λογικά πως ο γρήγορος (αλλά δεν ξέρουμε π΄σοο και εαν πιο γρήγορος από τον Κίμι) Νάντο που πήρε το τσαμπ με ακατάλληλο εξοπλισμό, οδηγώντας για τη ΜακΛάρεν και με τον (κακόμοιρο) Μόντι 'θαμένο' από τον κακό Ντένις, θα είχε ήδη καθαρίσει το τσαμπ εδώ και 2-3 αγώνες. Αντίστοιχα, ο δεν ξέρουμε αν είναι ταχύτερος του Νάντο Κίμι, οδηγώντας τον ακατάλληλο εξοπλισμό της φετινής Ρενό, όχι τσαμπ δεν θα έβλεπε αλλά θα τερμάτιζε και πίσω από τον Μόντι.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Eκτος απο τους δυο που ανεφερες, ποσες αλλες 'ατυχιες' ειχε ο Κιμι ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ; Μηπως δυο μονο; Οσες ΑΚΡΙΒΩΣ και ο Μοντόγια; Ευκολο να μιλας γενικα. Οταν ερχεται η ωρα των στοιχειων ομως αλλαζει το πραμα. Στις ποινες το 'σκορ' ειναι 3-2. Αντε να το κανουμε 3-1 εφοσον στο Μονακο δεν ευθυνονταν το μονθεσιο για την ποινη του Μοντογια. 2 αγωνες δηλαδη, οσους ακριβως του 'εδωσε' η ομαδα του. (δεν το ξαναδικαιολογω το εχω πει 1.000.000 φορες οποιος εχει ματια βλεπει)Κατ'αρχας δεν εχω χρονο να κοιταξω στατιστικα, αλλα μου φαινεται ο Kimi ειχε λιγο περισσοτερες 'ατυχιες'. Ηδη συμπεριλαμβανοντας τους κινητηρες σε δοκιμες μετραω 5.
Ας καταφερει του χρονου να κερδισει τον εσωτερικο ανταγωνισμο (ειδικα αν εχει κλεισει στη Φερραρι) και μετα βλεπει τι θα κανει ο Ναντο, ο Σουμι, ο Μπατον, ο Τρουλι ή ο Χάιντφελντ.
To κανω και μεγαλυτερο αν θες
Λεω κι εγω λοιπον 'Ας καταφερει του χρονου ο Ναντο να κερδισει τον εσωτερικο ανταγωνισμο, και μετα βλεπει τι θα κανει ο Κιμι, ο Σουμι, ο Μπατον, ο Τρουλι ή ο Χάιντφελντ'. Ε και? Αποδεικνυει κατι? Προωθει πουθενα τη συζητηση?
Εγω ξερω οτι η ΜακΛαρεν ειναι πρωτη στο πρωταθλημα και κατα 99% πρωταθλητρια. Εσυ ξερεις κατι διαφορετικο;
Ακαταλληλος εξοπλισμος το μονοθεσιο που παιρνει το (αντιστοιχο) πρωταθλημα; Αποψη σου, λιγο περιεργη βεβαια, αλλα σεβαστη.
Η McLaren βρισκεται λιγους βαθμους μπροστα στο Κατασκευαστων αν και ο Αλονσο παιρνει πρωταθλημα γιατι απλα η βαθμολογικη διαφορα Montoya(+Wurz+Dlr)-Fisi ειναι μεγαλυτερη απο την Alonso-KR.
Δεν ξερω αν προκειται για σαμποταζ, ευνοια στον 1ο μονοθεσιο, ανικανοτητα του Fisi ή απλα ατυχια, αλλα τη στιγμη που ο Alonso ειναι 20κατι βαθμους μπροστα (με τον Κιμι να φερει ελαχιστη ευθυνη), ο Fisi εχει 45 βαθμους ενω οι 2οι της McLaren 70.
Γεγονος: Αν οι Alonso/Fisi ειχαν μοιραστει τις ατυχιες εγκαταλειψεις κτλ της Renault στον ιδιο βαθμο με τους Κimi/jpm αντι να τυχαινουν ολα στον Fisi, ο Kimi δε θα ειχε χασει το πρωταθλημα. Ομοιως, αν ο Kimi ειχε μηδεν ατυχιες οπως καλη ωρα ο Alonso και ο jpm τις ειχε ολες αυτος, παλι δε θα ειχε χασει το πρωταθλημα.
Συμπερασμα: Ο Alonso κερδισε τον Kimi γιατι **η δικη του **Renault ηταν πιο αξιοπιστη και συνεπως ισχυροτερη απο τη McLaren του Kimi. Αν τωρα μερικοι κοιτανε τη βαθμολογια και λενε 'Α η McLaren προηγειται αρα φετος ηταν καλυτερη, αρα ο fa κερδισε με κατωτερο μονοθεσιο και ο Kimi ειναι αποτυχημενος' προβλημα τους.
Εγω λεω οτι πριν το GP της Αυστραλιας του χρονου ο Ιζνογκουντ θα εχει με μεγαλη διαφορα τη χαμηλοτερη αποδοση στο στοιχημα. Εσυ λες κατι αντιθετο;
Εγω ουτε στοιχημα παιζω ουτε αποδοσεις κοιταζω και κυριως ουτε προβλεπω χωρις στοιχεια και δεδομενα. Βλεπω με τα ματια μου τι εχει κανει μεχρι τωρα και τον κρινω. Αν ερθουν οι πρωτοι αγωνες του χρονου και η McLaren γ***ει -και τερματιζει- τοτε θα πω ναι οι οδηγοι της ειναι φαβορι. Αν ο Kimi κερδιζει το Μοντογια θα πω μαγκια του, ειναι αυτος το φαβορι με το σπαθι του. Αν τελειωσει ολο το 2006 και ο Kimi δεν απεδωσε θα πω ναι ηταν καπως υπερτιμημενος. Αλλα να το πω απο τωρα ειναι ανουσιο, αδικο και ανακριβες.
ΥΓ Για να μη σχηματιζονται εντυπωσεις, εγω δε λεω οτι ο Κιμι ειναι πιο γρηγορος απο τον Αλονσο.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ρε συ migf1, τοσες συζητησεις που εχουμε κανει οι δυο μας νομιζα οτι θα καταλαβαινες οτι δεν ειμαι αντι-κιμι. Απλα δεν νομιζω οτι ξεχωριζει απο αλλους 3-4 πιλοτους στο γκριντ.Δεν μας γραφεις τους 3-4 πιλοτους, να τους μαθουμε κι εμεις (και να το μαθουνε και οι ασχετοι στη Φερραρι και τη ΜακΛαρεν που τον προτιμανε);;;
- Συμπτωση επαναλαμβανομενη παυει να ειναι συμπτωση. Παρομοιως και ατυχια. Τα υπολοιπα (ευκολως ενοουμενα) παραλειπονται...
Δεν γραφεις και τα ευκολως εννοουμενα, για εμας που δεν τα 'παιρνουμε' με την πρωτη;;; Δεν απαντας ευθεως και στην ερωτηση αν πιστευεις οτι ο Ραικονεν φταιει για τις μηχανικες του βλαβες ή οχι;;;
Και μετα να συζητησουμε για το αν θα ειναι βετερανος στα 27 του ο Ραικονεν...
ΥΓ: Το 'συμπτωση επαναλαμβανομενη' ισχυει και για τις στουκες του Μοντογια με καθε πικραμενο που προσπαθει να του ριξει γυρο ο Κολομβιανος;;;
-
Ας δούμε λίγο ψύχραιμα τα πράγματα:
-
Αξιοπιστία, στήσιμο, οδηγησιμότητα, τακτική. Τα στοιχεία του συνόλου Renault - Alonso. Κάπως έτσι δεν πήρε και ο Schumacher το πρώτο του πρωτάθλημα με την Benetton Ford V8 απέναντι στην κυριαρχούσα Williams Renault V10;
-
Με τα ηλεκτρονικά συστήματα να έχουν περιοριστεί πολύ, είναι σίγουρο ότι ο οδηγός παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο στην αξιοπιστία, ιδίως του κινητήρα. Ενα υπερβολικό κατέβασμα, λίγο ζόρισμα παραπάνω στην ευθεία και τσουφφφφφφφφφφφφφ...
-
Όταν δεν έχω να χάσω τίποτε, στρίβω εκείνον το διακόπτη στο τιμόνι τέρμα δεξιά, βγάζω 30-40-50 ίππους παραπάνω, κάνω τους αντιπάλους να τρίβουν τα μάτια τους και τσουφφφφφφφφφφφφφφφφφ...
-
Όταν οδηγώ McLaren και έχω πίσω μου έναν αποδεδειγμένα αναξιόπιστο κινητήρα - βλέπε περασμένες χρονιές - οφείλω να προσέχω παραπάνω. Η επιδίωξη της απόλυτης επίδοσης σε αντίστοιχες περιπτώσεις είναι μάλλον υπερβολή.
-
Ο τηλεοπτικός χρόνος είναι χρήμα και πολύ μάλιστα. Όταν είμαι εμπρός η ομάδα χαίρεται και εξασφαλίζει χορηγούς. Ακόμη και όταν ξέρει πως δεν θα αντέξει ο κινητήρας μου. Ντένις και Φρανκ είναι παλιές καραβάνες, οι μόνοι με τόσα χρόνια ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ στην F1. Ξέρουν να παίζουν καλά το παιχνίδι της τηλεθέασης.
-
Αλόνσο και Ραϊκόνεν είναι δύο καλοί οδηγοί που βρέθηκαν νωρίς σε κορυφαίες ομάδες. Αν είχαν βρεθεί σε υποδεέστερες, θα μπορούσαν άραγε να τις πάρουν πάνω τους, όπως έκανε ο Σένα, ο Σουμάχερ, ο Μάνσελ; Ή θα τελείωναν άδοξα όπως ο Αλεζί, που έκανε θαύματα με την Tyrell - ποιά είναι αυτή;- και καταβαραθρώθηκε στην Ferrari;
To πρόβλημα είναι πολυπαραμετρικό και κάποιοι πληρώνονται δις για να το αναλύσουν και να το λύσουν. Λέτε να μπορούμε εμείς οι φίλοι του σπορ να βρούμε μία απάντηση μέσα στις λίγες γραμμές ενός μυνήματος;
-
-
Ο χρήστης Giannis Athanasiou έγραψε:
Ας δούμε λίγο ψύχραιμα τα πράγματα:-
Αξιοπιστία, στήσιμο, οδηγησιμότητα, τακτική. Τα στοιχεία του συνόλου Renault - Alonso. Κάπως έτσι δεν πήρε και ο Schumacher το πρώτο του πρωτάθλημα με την Benetton Ford V8 απέναντι στην κυριαρχούσα Williams Renault V10;
-
Με τα ηλεκτρονικά συστήματα να έχουν περιοριστεί πολύ, είναι σίγουρο ότι ο οδηγός παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο στην αξιοπιστία, ιδίως του κινητήρα. Ενα υπερβολικό κατέβασμα, λίγο ζόρισμα παραπάνω στην ευθεία και τσουφφφφφφφφφφφφφ...
-
Όταν δεν έχω να χάσω τίποτε, στρίβω εκείνον το διακόπτη στο τιμόνι τέρμα δεξιά, βγάζω 30-40-50 ίππους παραπάνω, κάνω τους αντιπάλους να τρίβουν τα μάτια τους και τσουφφφφφφφφφφφφφφφφφ...
-
Όταν οδηγώ McLaren και έχω πίσω μου έναν αποδεδειγμένα αναξιόπιστο κινητήρα - βλέπε περασμένες χρονιές - οφείλω να προσέχω παραπάνω. Η επιδίωξη της απόλυτης επίδοσης σε αντίστοιχες περιπτώσεις είναι μάλλον υπερβολή.
Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου!
Αφού έφτασαν σε σημείο να λένε, μήπως φταίει ο KR για το «τσίτωμα» των κινητήρων όταν (με την λογική) έβλεπαν τον JPM να γυρνάει τις περισσότερες φορές χωρίς πρόβλημα! -
-
Μια φαση που περασε στα ψιλα...ο Schumi κανει ριψικινδυνο μπασιμο για να περασει τον Fisichella στον 1ο γυρο.
-
Όντως, δεν την είδαμε καλά τη φάση αυτή. Πολύ ωραία και τσαμπουκαλεμένη κίνηση που ήταν όμως δώρον άδωρον αφού ο Fisichella πέρασε στο restart.
-
Ο χρήστης Fanis F1 έγραψε:
Μια φαση που περασε στα ψιλα...ο Schumi κανει ριψικινδυνο μπασιμο για να περασει τον Fisichella στον 1ο γυρο.καλά έκανε
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Όντως, δεν την είδαμε καλά τη φάση αυτή. Πολύ ωραία και τσαμπουκαλεμένη κίνηση που ήταν όμως δώρον άδωρον αφού ο Fisichella πέρασε στο restart.shit happens πάντως κατάφερε να περάσει πάλι και για 1η φορά μετά από καιρό η Φεράρι είχε σταθερής απόδοσης ελαστικό και αποδυκνύεται από τη μάχη που έδωσε ο ΜΣ με το Φισικέλα!
Eπίσημο thread:GP Βραζιλίας-Interlagos