-
Σήμερα στον ύπνο μου, είδα πως είχα βάλει xenon
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ή καλύτερα για να το γράψω έξω από τα δόντια: άλλο να παίρνεις 2000-2500€ μισθό και να πρέπει να δώσεις 1000€ για να βάλεις τα σωστά xenon και άλλο να παίρνεις 600€ )Συγνώμη αδερφέ, αλλά αυτός που παίρνει 600 ας κοιτάξει να αγοράσει κάτι για την οικογένειά του, παρά να βάλει xenon. Έλεος δηλαδή, λες και δε βλέπουν με τα εργοστασιακά..
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Ή καλύτερα για να το γράψω έξω από τα δόντια: άλλο να παίρνεις 2000-2500€ μισθό και να πρέπει να δώσεις 1000€ για να βάλεις τα σωστά xenon και άλλο να παίρνεις 600€ )
Συγνώμη αδερφέ, αλλά αυτός που παίρνει 600 ας κοιτάξει να αγοράσει κάτι για την οικογένειά του, παρά να βάλει xenon. Έλεος δηλαδή, λες και δε βλέπουν με τα εργοστασιακά..
Προφανώς φίλε, αλλά δεν έχουμε όλοι τα ίδια μυαλά. Γι' αυτό όμως κυκλοφορούν και τα κιτ ξένον που δεν αλλάζεται το φανάρι.
Για τον ίδιο λόγο κυκλοφορούν accent που έχει ρήξει στο αμάξι ο άλλος τόσα λεφτά, όσα λεφτά έδωσε για να πάρει το αυτοκίνητο...
Γι' αυτό υπάρχουν και turbo accent-atos κτλ, όπου το κόστος της μετατροπής (και όχι σωστής γιατί δεν έχουν βάλει και φρένα-ανάρτηση-κτλ) είναι περισσότερο από το να το πουλήσουν και να πάρουν ένα άλλο αμάξι.Προσωπικά δεν είμαι εδώ για να κρίνω την επιλογή του καθένα και θεωρώ ότι δεν έχει κανείς το δικαίωμα να το κάνει αυτό (ασχέτως αν το κάνουμε εδώ μέσα κατά κόρον).
Η πραγματικότητα όμως είναι αυτή που γράφω κι ας μην 'ευσταθεί' ως προς την κοινή λογική.ΥΓ: και τα εργοστασιακά φανάρια μια χαρά φωτίζουν (ειδικά τα καινούρια οχήματα έχουν πολύ καλά φωτιστικά σώματα ακόμα και στα 'απλά' που παίρνουν λάμπες αλογόνου), αλλά μην λέμε ότι δεν έχει τρομακτική διαφορά ο φωτισμός των xenon.
-
2 Θεματάκια:
-
Κατ' αρχάς τα μουφοκίτ ξένον απαγορεύονται τόσο στην Αγγλία όσο και γενικότερα στην Ε.Ε, δεδομένου ότι, όπως έχω ήδη ξαναγράψει σε αυτό το θέμα, οφείλει τόσο το φανάρι να έχει ειδικό σχεδιασμό, όσο και να υπάρχει auto - levelling και πλυστικά. Τελεία.
-
Σαφώς και δικαιούμαστε να κρίνουμε τις επιλογές του άλλου, όταν αυτές έχουν να κάνουν με όχημα που κινείται εντός δημοσίου οδικού δικτύου, άρα οι όποιες επιλογές επηρεάζουν και τους λοιπούς εξ' ημών που κινούμαστε στο ίδιο δίκτυο. Αν ο (όποιος) customizer κινούσε το όχημά του εκτός δημοσίου δικτύου, σε ελεγχόμενο περιβάλλον, ας έκανε ό, τι γούσταρε.
-
-
Ο χρήστης Orestis_G έγραψε:
2 Θεματάκια:- Κατ' αρχάς τα μουφοκίτ ξένον απαγορεύονται τόσο στην Αγγλία όσο και γενικότερα στην Ε.Ε, δεδομένου ότι, όπως έχω ήδη ξαναγράψει σε αυτό το θέμα, οφείλει τόσο το φανάρι να έχει ειδικό σχεδιασμό, όσο και να υπάρχει auto - levelling και πλυστικά. Τελεία.
Δεν είπε κανείς το αντίθετο, απλά ακόμα και έτσι υπάρχουν κάποιοι που τα πουλάνε και κάποιοι που τα φοράνε.
-
Αγαπητοι φιλοι γεια σας.Ειμαι κατοχος ενος duster και του εχω βαλει φωτα ξενον προικα απο ενα τεριος2 που ειχα.Το τεριος ειχε προτζεκτορες και για αυτο ειχαν τοποθετηθει φωτα ξενον με κοστος περιπου 300 ευρω στα 6000κ.Οταν το τεριος καταστραφηκε σε τροχαιο ημουν πολυ διστακτικος στο να τα βαλω στο duster που δεν εχει προτζεκτορες.Τελικα τοποθετηθηκαν στην μεσαια σκαλα και ειδα τεραστια διαφορα.Κατα την τοποθετηση μετρηθηκε σε τοιχο σε ποιο υψος φτανουν τα εργοστασιακα φωτα και αμεσως μετα τοποθετωντας τα χενον διαπιστωθηκε οτι διατηρηθηκε το ιδιο υψος και ισως ελαχιστα χαμηλοτερα.Στην πραξη στον δρομο δεν μου αναβει κανενας φωτα η να δειχνει οτι ενοχλειται γιατι αν συνεβαινε κατι τετοιο θα τα ξηλωνα αμεσως και θα τα πουλουσα.Τωρα το προβλημα που εχω ειναι οτι στην μεγαλη σκαλα τα φωτα δειχνουν κιτρινα και ισως πρεπει να τοποθετηθει η φιλιπς ναιτ βισιον η κατι παρεμφερες!!!Το κιτ ξενον ειχε αγοραστει απο εδω www.xenonhellas.gr
-
Γιατί δε βάζεις και στα μεγάλα xenon να έχεις bi-xenon?
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Γιατί δε βάζεις και στα μεγάλα xenon να έχεις bi-xenon?BiXenon ειναι οταν ειναι η ιδια λαμπα και για τις δυο σκαλες αν δεν κανω λαθος.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
BiXenon ειναι οταν ειναι η ιδια λαμπα και για τις δυο σκαλες αν δεν κανω λαθος.
Νομίζω κάνεις λάθος.
-
Ο χρήστης TEOHUNTER έγραψε:
Αγαπητοι φιλοι γεια σας.Ειμαι κατοχος ενος duster και του εχω βαλει φωτα ξενον προικα απο ενα τεριος2 που ειχα.Το τεριος ειχε προτζεκτορες και για αυτο ειχαν τοποθετηθει φωτα ξενον με κοστος περιπου 300 ευρω στα 6000κ.Οταν το τεριος καταστραφηκε σε τροχαιο ημουν πολυ διστακτικος στο να τα βαλω στο duster που δεν εχει προτζεκτορες.Τελικα τοποθετηθηκαν στην μεσαια σκαλα και ειδα τεραστια διαφορα.Κατα την τοποθετηση μετρηθηκε σε τοιχο σε ποιο υψος φτανουν τα εργοστασιακα φωτα και αμεσως μετα τοποθετωντας τα χενον διαπιστωθηκε οτι διατηρηθηκε το ιδιο υψος και ισως ελαχιστα χαμηλοτερα.Στην πραξη στον δρομο δεν μου αναβει κανενας φωτα η να δειχνει οτι ενοχλειται γιατι αν συνεβαινε κατι τετοιο θα τα ξηλωνα αμεσως και θα τα πουλουσα.Τωρα το προβλημα που εχω ειναι οτι στην μεγαλη σκαλα τα φωτα δειχνουν κιτρινα και ισως πρεπει να τοποθετηθει η φιλιπς ναιτ βισιον η κατι παρεμφερες!!!Το κιτ ξενον ειχε αγοραστει απο εδω http://www.xenonhellas.grΜια παρατήρηση: το ότι δε σου παίζουν φώτα οι αντίθετα διερχόμενοι οδηγοί δε σημαίνει ότι δεν ενοχλούνται. Πάρε παράδειγμα εμένα: έχω σταματήσει προ πολλού να κάνω σινιάλο σε κάποιον με μουφοξένον γιατί ούτε αυτός θα καταλάβει ούτε κι εγώ θα δω καλύτερα το δρόμο μπροστά μου εν τέλει.
-
Νομίζω κάνεις λάθος.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Νομίζω κάνεις λάθος.
http://www.ebay.co.uk/itm/Bi-Xenon-HID- ... 3467wt_978
-
Νομίζω κάνεις λάθος.
http://www.ebay.co.uk/itm/Bi-Xenon-HID- ... 3467wt_978
Για τον ορισμου του μπιξενον το εβαλα
-
Πείτε μου σας παρακαλώ κάποιος καλές μάρκες και απο πού μπορώ να αγοράσω xenon ?
Έχω βρεί τα παρακάτωhttp://www.ketselidis.gr/view_product.asp?partid=599569
http://www.antoniadis.com.gr/product_in ... ts_id=2367
http://www.pancarshop.gr/index.php?targ ... t_id=32216
http://www.ixosport.com/catalog/h1h7h11hb-p-1069.html
Ευχαριστώ
-
Δεν βλέπω να απαντάει κανείς......anyway.
Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιο καλό μαγαζί-μάστορας στην Πάτρα για να βάλω xenon ?
Να κάνει σωστή δουλειά, ρυθμίσεις κτλ κτλ.Ευχαριστώ
-
καλησπερα... περασα ενα κιτ Bi-ξενον στο αμαξι μου σημερα(4300Κ) (Αγορασμενο απο το ebay) και εκανα ολες τις συνδεσεις μια χαρα και τα εβαλα στα φαναρια... το προβλημα ειναι οτι οι λαμπες εχουν διαφορετικο χρωμα... δηλαδη η μια βγαζει ποιο ασπρο-μπλε φως και η αλλη ειναι κιτρινοασπρο... και φαινεται πολυ διαφορετικο.. ξερεται τι μπορει να φταιει? υπαρχει περιπτωση να ειναι δικο μου λαθος και να μην δινει ρευμα-βολτ στην μια λαμπα .. ή απλα ειναι διαφορετικα Κελβιν οι λαμπες???
ευχαριστω προκαταβολικα
-
Οι λάμπες είναι ίδιες; 4300Κ
-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
καλησπερα... περασα ενα κιτ Bi-ξενον στο αμαξι μου σημερα(4300Κ) (Αγορασμενο απο το ebay) και εκανα ολες τις συνδεσεις μια χαρα και τα εβαλα στα φαναρια... το προβλημα ειναι οτι οι λαμπες εχουν διαφορετικο χρωμα... δηλαδη η μια βγαζει ποιο ασπρο-μπλε φως και η αλλη ειναι κιτρινοασπρο... και φαινεται πολυ διαφορετικο.. ξερεται τι μπορει να φταιει? υπαρχει περιπτωση να ειναι δικο μου λαθος και να μην δινει ρευμα-βολτ στην μια λαμπα .. ή απλα ειναι διαφορετικα Κελβιν οι λαμπες???
ευχαριστω προκαταβολικα
Να το βγάλεις άμεσα, είναι παράνομο και η ποιότητά του χείριστη. Δε λυπάσαι τα μάτια μας;
εχεις να πεις τιποτα αλλο??
@leonp
οι λαμπες ηρθαν στο ιδιο κιτ μεσα, δεν ειδα κανα 'χαρτακι' με πληροφοριες της λαμπας πανω...
απλα θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει περιπτωση με ηλεκτρολογικο λαθος να αλλαζει το χρωμα τις λαμπας... -
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Να το βγάλεις άμεσα, είναι παράνομο και η ποιότητά του χείριστη. Δε λυπάσαι τα μάτια μας;
εχεις να πεις τιποτα αλλο??
Έχω να πώ ότι καλά κάνω και σας πηδάω ανάβοντάς σας τα μεγάλα όταν σας βλέπω εσάς με τα μουφοξένον, και ακόμα καλύτερα σας κάνει φίλος με navara και light bar στην οροφή
με 4300 Κελβιν 35watt και ρυθμισμενα φωτα να μην κτυπαει η δεσμη πανω απο ενα σημειο σιγα που καταλαβαινεις οτι φοραω ξενον...
-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
ευχαριστω προκαταβολικα
Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα! Όσο και να το λέμε αυτοί που θέλουν να βάλουν θα βάλουν όσο εκνευριστικο, καγκουριστικο, παράνομο, επικίνδυνο και ότι άλλο είναι. Η νοοτροπία 'εμείς να βλέπουμε καλά και οι άλλοι να πάνε να κουρευτούνε.' Ξέρεις πόσες φορές έχω σκεφτεί να πάρω τον προβολέα από το ψάρεμα και να τον βάλω στην εταζέρα; αλλά τελικά το μόνο που γίνετε είναι να χάνω την ψυχική μου ηρεμία αποτέλεσμα δεν θα βγει.
Φώτα Xenon...