-
Στο Puntάκι μου, τις τελευταίες μέρες όταν στρίβω αριστερά ελαφρά με 50+ χιλιόμετρα ακούγεται ένα διαπεραστικό σφύριγμα. Με την επαναφορά του τιμονιού το πράγμα σταματάει. Οταν στρίβω με λιγότερα χιλιόμετρα με το ίδιο ή μεγαλύτερο κόψιμο τιμονιού ή σε δεξιά στροφή, δεν ακούγεται τίποτε.
Το αυτοκίνητο έχει 40.000 χλμ, με πολύ πρόσφατο service, τα λάστιχα είναι για αλλαγή, αλλά δε νομίζω να ακούγεται από κει ο θόρυβος. Καμια ιδέα ?
-
Στο Puntάκι μου, τις τελευταίες μέρες όταν στρίβω αριστερά ελαφρά με 50+ χιλιόμετρα ακούγεται ένα διαπεραστικό σφύριγμα. Με την επαναφορά του τιμονιού το πράγμα σταματάει. Οταν στρίβω με λιγότερα χιλιόμετρα με το ίδιο ή μεγαλύτερο κόψιμο τιμονιού ή σε δεξιά στροφή, δεν ακούγεται τίποτε.
Το αυτοκίνητο έχει 40.000 χλμ, με πολύ πρόσφατο service, τα λάστιχα είναι για αλλαγή, αλλά δε νομίζω να ακούγεται από κει ο θόρυβος. Καμια ιδέα ?
-
-
Έχεις εντοπίσει από πού ακούγεται; Ακούγεται από την κρεμαγιέρα ή πιο κοντά; Νιώθεις τράνταγμα στο χέρι σου;
Αυτό το σφύριγμα γίνεται με την κίνηση του τιμονιού τίποτα σαν κόρνα; Αν ναι, πιθανότατα κάτι βρωμάει στην κολώνα του τιμονιού. Αν όχι, μάλλον βρωμάνε οι κάλτσες μου!
-
όπως επίσης κανα ρουλεμάν απο κάποιο τροχό μπορει να την έχει ακούσει..
το κανει μόνο στις δεξιές ή μόνο στις αριστερές στροφές? -
Μηπως ακουμπαει το τακακι στον δισκο;
-
Παιδια, μου το εκανε και μενα το saxo το καλοκαιρι οταν κατεβαινα τον Διονυσο μετα το Πανοραμα προς Ν. Μακρη τακτικα που πηγαινα για μπανιο. Τις δυο-τρεις πρωτες φορες που κατεβηκα στην Ν. Μακρη το εκανε, μετα σταματησε
-
Σαν αρχή ρίξε μπόλικο νερό με πίεση στα τακάκια πήγαινε σύντομα σε κάποια σεσημασμένη στροφή και δες αν το ξανακάνει.Καμια φορά μαζεύονται τα απομεινάρια των οικολογικών 'τακακίων' και σε κάποιες κλίσεις των τροχών σφυρίζουν.
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Σαν αρχή ρίξε μπόλικο νερό με πίεση στα τακάκια πήγαινε σύντομα σε κάποια σεσημασμένη στροφή και δες αν το ξανακάνει.Καμια φορά μαζεύονται τα απομεινάρια των οικολογικών 'τακακίων' και σε κάποιες κλίσεις των τροχών σφυρίζουν.Μονο σε κρυα φρενα να το κανεις αυτο με το νερο.Αλλιως θα εχεις κατι πολυ ωραιους στραβους δισκους.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σαν αρχή ρίξε μπόλικο νερό με πίεση στα τακάκια πήγαινε σύντομα σε κάποια σεσημασμένη στροφή και δες αν το ξανακάνει.Καμια φορά μαζεύονται τα απομεινάρια των οικολογικών 'τακακίων' και σε κάποιες κλίσεις των τροχών σφυρίζουν.
Μονο σε κρυα φρενα να το κανεις αυτο με το νερο.Αλλιως θα εχεις κατι πολυ ωραιους στραβους δισκους.
Αυτονόητο. Σε ενα γενικό πλύσιμο ίσως.
-
Από τα φρένα είναι.
Το κάνει και ένα Punto που οδηγώ. Δεν σφυρίζει αλλά ακούγεται ένα σύρσιμο. -
Σύντομα το σύρσιμο θα γίνει στρίγγλισμα αν είναι από τα φρένα. Τακάκια.
Σφύριγμα σε ελαφριά στροφή ?