-
Εάν θέλει κάποιος να τοποθετήσει κάμερα (video) στο εξωτερικό του αυτοκινήτου, ποιά πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη ιδέα?
Μια καλή λύση θα ήταν ένα απλό bracket που να πιάνει σε διάφορα σημεία του αμαξώματος για διαφορετικές λήψεις. Και η κάμερα να έχει ένα input για audio για μικρόφωνο. Σίγουρα δεν μιλάω για ημι-επαγγελματικές λύσεις. Και δεν είμαι σίγουρος ότι θα εμπιστευόμουν ενα π.χ. suction pad για πλαινές λήψεις.
-
Εάν θέλει κάποιος να τοποθετήσει κάμερα (video) στο εξωτερικό του αυτοκινήτου, ποιά πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη ιδέα?
Μια καλή λύση θα ήταν ένα απλό bracket που να πιάνει σε διάφορα σημεία του αμαξώματος για διαφορετικές λήψεις. Και η κάμερα να έχει ένα input για audio για μικρόφωνο. Σίγουρα δεν μιλάω για ημι-επαγγελματικές λύσεις. Και δεν είμαι σίγουρος ότι θα εμπιστευόμουν ενα π.χ. suction pad για πλαινές λήψεις.
-
-
http://www.b-hague.co.uk/Mounting Brackets.htm
Κοιτα εδω Max και θα παρεις ιδεες.....
ασχετο:Θεμηηηη στο χρωσταγα
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
http://www.b-hague.co.uk/Mounting Brackets.htmΚοιτα εδω Max και θα παρεις ιδεες.....
ασχετο:Θεμηηηη στο χρωσταγα
Χμμμ...ενδιαφέρον και ευχαριστώ. Έχει κανείς εμπειρία απο τέτοιες λήψεις με ερασιτεχνικές κάμερες (
-
Η λύση που έχεις στην φωτογραφία δεν είναι και ότι καλύτερο από πλευράς ήχου. Ο αέρας θα κάνει πολύ θόρυβο και θα καλύπτει τον κινητήρα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις εξωτερικό μικρόφωνο και να το τοποθετήσεις ή στα πόδια του συνοδηγού, ή στον χώρο του κινητήρα.
Υπάρχουν μικρές βεντούζες που μπορείς να τις προσαρμόσεις σχεδόν σε όλες τις επιφάνεις του αυτοκινήτου και να κάνεις καλή δουλειά.
Όσο για το vibration έχεις δίκιο. Όσο ποιο μεγάλο μπράτσο χρησιμοποιείς τόσο περισσότερους κραδασμούς θα έχεις.
Επίσης κοίτα τις ρυθμίσεις ήχου που έχει η κάμερά σου και αν υπάρχει διαθέσιμη τέτοια επιλογή ρύθμισε τον ήχο στα 16 μπιτ. -
Εγώ αγόρασα πρόσφατα τα παρακάτω δύο στηρίγματα:
Το πρώτο έχει 6 βεντούζες (υπάρχει και με 3). Το έβαλα πρόσφατα πάνω σε MX-5 σε πολλά διαφορετικά σημεία και τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα πήγαιναν ιδιαίτερα...βίαια. Παρόλα αυτά, η λήψη ήταν πάρα πολύ καλή. Ο ήχος βέβαια δεν ήταν καλός.
Το δεύτερο είναι στήριγμα για τα καθίσματα. Μπαίνει στις μικρές αλουμινένιες μπάρες που στηρίζουν τα προσκέφαλα και φέρνει την κάμερα ακριβώς στη μέση της καμπίνας. Τραβήξαμε video στη Μ3 και βγήκε επίσης πολύ καλό και με καλό ήχο.
Αναλόγως τα λεφτά που διατίθεσαι να ξοδέψεις, μπορείς να πάρεις ειδικό εξοπλισμό για να έχεις εικόνα απ' έξω, ήχο από μέσα κλπ...
Εγώ τα αγόρασα από το ChaseCam, αλλά περνάνε από τελωνείο. Αν είναι ψάξε να τα φέρεις από Ευρώπη (δες το link του Clio-V6)
-
τη 2η λυση τη δοκιμασα και εγω. γενικα δουλευει καλα και μαλιστα εαν στηριχθει σωστα δεν θα εχεις καθολου κουνημα στο βιντεο!
το μονο κακο ειναι οτι η καμερα θα πρεπει να εχει αρκετα ευρυγωνιο φακο για να πιανει πχ ολο το ταμπλο και οχι ενα μικρο κοματι.
-
Εγω εχω παρει μια βαση στηριξης καμερας που εφαρμοζεται στα κολωνακια των προσκεφαλων κ κανει πολυ σταθερες ληψεις......Απο αυτους την αγορασα κ ειμαι ικανοποιημενος για την ποιοτητα της..Στο επομενο track day θα στην δωσω να την δοκιμασεις...
Ο Theo μπορει να σε βοηθησει σε ιδεες για εξωτερικες ληψεις,γιατι ειδα οτι ειχε αρκετα γκατζετακια στο καμαρι του
-
Thanks guys, η φωτο του opterios φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά δεν υπάρχει φόβος για τις βεντούζες? Υποθέτω (για να μην έχει να διηγηθεί κάποια τραγική ιστορία ) πως όχι?
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Thanks guys, η φωτο του opterios φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά δεν υπάρχει φόβος για τις βεντούζες? Υποθέτω (για να μην έχει να διηγηθεί κάποια τραγική ιστορία ) πως όχι?Αφού σου είπα max ότι έχει δοκιμαστεί στα Μέγαρα σε 'βίαιες' συνθήκες. Σε 4 αυτοκίνητα μπήκε, τα αυτοκίνητα ΞΕΣΚΙΣΤΗΚΑΝ, αλλά η κάμερα όχι απλά δεν έπεσε, αλλά δεν άλλαξε ούτε χιλιοστό η γωνία που είχαμε σετάρει. Τι άλλο θες;
Εξάλλου, ακριβώς για αυτή τη χρήση (εξωτερική δηλαδή) φτιάχτηκαν αυτά. Λες να είναι τόσο αναξιόπιστα
-
οτι πει ο κυρ σκηνοθέτας (οπτέριος) αυτον να ακούτε ..
υπάρχει και φώτο εν ώρα εργασίας στο τόπικ με το MX-5 Track day!Θέμη τα βίντεα ακόμη δεν είδαμε..
-
Την ημέρα του τράκ ντευ είχαμε κάνει και πατέντα στο ΜΧ-5. Στο χώρο πίσω απο τα προσκέφαλα,(εκεί που μπαίνει η κουκούλα, γι'αυτό και ήταν κλειστή) και επάνω στη μοκέτα, απλώσαμε κόλλα logo.Βεβαίως το σημείο εκείνο, χάλασε. ϋστερα, αφού στηρίξαμε με ταινία την κάμερα, επάνω σε ένα πλαστικό κουτί, την κολλήσαμε στο σημείο εκείνο με τη κόλλα. Οι λήψεις είναι πολύ καλές. Το κακό είναι πως δεν μπορείς ν α αλλάζεις εύκολα το ύψος της κάμερας. Πολύ ενδιαφέρουσα και η πρόταση με τις βεντούζες στο έξω μέρος, αλλά είναι επίφοβο. Όχι μή φύγει η μηχανή. Εσύ μη φύγεις και πέσεις στα χώματα και χαλάσεις τη μηχανή. Επίσης ο φακός και γενικά όλα τα οπτικά μέρη, δεν είναι και τόσο καλό να εκτίθεντε σε τέτοιες συνθήκες ταχύτητας αέρα.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τα στηρίγματα που αναφέρεστε έτσι??
Στον μπροστινό αεραγωγό του ΜΧ-5, πώς θα τη στηρίξουμε?? Να μας βγεί κάτι σαν Βατάνεν στο Pikes Peak... -
Θεμηηηηηηηη στο επομενο track day να μας την φερεις να την δοκιμασουμε αν θελεις
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Thanks guys, η φωτο του opterios φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά δεν υπάρχει φόβος για τις βεντούζες? Υποθέτω (για να μην έχει να διηγηθεί κάποια τραγική ιστορία ) πως όχι?
Αφού σου είπα max ότι έχει δοκιμαστεί στα Μέγαρα σε 'βίαιες' συνθήκες. Σε 4 αυτοκίνητα μπήκε, τα αυτοκίνητα ΞΕΣΚΙΣΤΗΚΑΝ, αλλά η κάμερα όχι απλά δεν έπεσε, αλλά δεν άλλαξε ούτε χιλιοστό η γωνία που είχαμε σετάρει. Τι άλλο θες; Λες να είναι τόσο αναξιόπιστα
Καλά ντέ, μια ερώτηση έκανα ( ). I will shop around. Δεν έχω καν κάμερα, και οι γνώσεις μου στο θέμα είναι περιορισμένες, αντιστρόφως ανάλογες της κλασικής (still) φωτογράφησης...
-
Για τέτοιες δουλειές χρησιμοποιώ αυτό:
-
Ο χρήστης StAz έγραψε:
Για τέτοιες δουλειές χρησιμοποιώ αυτό:Γμτ...πού είσασταν όταν έψαχνα εγώ και αναγκάστηκα και τα πήρα από Αμερική;
Τοποθέτηση κάμερας στο εξωτερικό αυτοκινήτου