-
Δύο αυτοκίνητα που προφανώς ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες αλλά λίγο-πολύ συναντιούνται από πλευράς τιμής.
Προσωπική μου άποψη είναι πως το Sirion υπερέχει κυρίως λόγω χώρων, κινητήρα και... καταγωγής.
Το ερώτημα είναι κατά πόσον αξίζουν τα 720 επιπλέον ευρώ που καλείται κανείς να καταβάλει για την απόκτησή του με δεδομένο ότι και το μικρό Kia αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις της κατηγορίας του.
Επίσης θα ήθελα πληροφορίες σχετικά με την παθητική ασφάλεια του Picanto(στο EuroNCAP δεν αρίστευσε κιόλας...) και σχετικά με την οδική συμπεριφορά του Sirion( το έχει οδηγήσει κανείς; ).
Αλήθεια, ο τρικύλινδρος χιλιάρης του Sirion είναι ο ίδιος μ' αυτόν που θα 'φοράει' το νέο Yaris; -
Δύο αυτοκίνητα που προφανώς ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες αλλά λίγο-πολύ συναντιούνται από πλευράς τιμής.
Προσωπική μου άποψη είναι πως το Sirion υπερέχει κυρίως λόγω χώρων, κινητήρα και... καταγωγής.
Το ερώτημα είναι κατά πόσον αξίζουν τα 720 επιπλέον ευρώ που καλείται κανείς να καταβάλει για την απόκτησή του με δεδομένο ότι και το μικρό Kia αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις της κατηγορίας του.
Επίσης θα ήθελα πληροφορίες σχετικά με την παθητική ασφάλεια του Picanto(στο EuroNCAP δεν αρίστευσε κιόλας...) και σχετικά με την οδική συμπεριφορά του Sirion( το έχει οδηγήσει κανείς; ).
Αλήθεια, ο τρικύλινδρος χιλιάρης του Sirion είναι ο ίδιος μ' αυτόν που θα 'φοράει' το νέο Yaris; -
sirion....
-
sirion.
-
Διαφορετικά πράγματα συγκρίνονται. Αν πας για κάτι πολύ συμμαζεμένο σε μέγεθος, Picanto, ειδάλλως Sirion.
-
Είχα ενοικιάσει το Picanto στις διακοπές μου και μπορώ να πω ότι μου άρεσε. Ελαστικός κινητήρας και πολύ καλή άνεση (νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας). Ποιότητα κατασκευής ικανοποιητική.
-
Κυκλοφορώ αυτή τη βδομάδα με ένα νοικιασμένο Picanto 1.0
Πολύ καλά φρένα (ΑΔ-Δ) , σφιχτό στήσιμο , δεν γέρνει , πολύ καλός κινητήρας με δύναμη παρά τα 1000 cc !!! , καλή αίσθηση στο υδραυλικό τιμόνι , καλοί χώροι , καλή ποιότητα , οικονομικό.
Δεν πλησιάζει σε ποιότητα κύλισης και άνεση το Panda , θόρυβο από τις αναρτήσεις , κάθισμα οδηγού που δεν έχει αρκετή διαδρομή προς τα πίσω , μακριές σχέσεις για ανηφορικές διαδρομές (σώζεται από τον καλό κινητήρα)Ακόμα και το 1.1 δεν νομίζω όμως ότι συγκρίνεται με το Sirion ... είναι σε άλλη , μεγαλύτερη κατηγορία και συνολικά πρέπει να είναι καλύτερο.
-
Δεν τα έχω οδηγήσει. Αλλά τα έχω δει και τα δύο στον δρόμο, και προτιμώ το Sirion.
-
sirion
-
To Sirion είναι πιο ολοκληρωμένο με μεγαλύτερους χώρους, καλή ποιότητα κατασκευής ενώ το made in Japan αποτελεί εγγύηση για μεγαλύτερη αξιοπιστία.
-
Toyota Passo.
http://www.autozine.org/html/Toyota/Passo.html -
Και η δική μου ψήφος πάει στο Sirion. Παρ' όλα αυτά και το Picanto ειναι άριστη επιλογή.
Sirion 1.0 vs Picanto 1.1 Ποιό;