-
Ασχολείται κανείς;
Στο site ανέβασαν overlays με την κατάστροφή που προκάλεσε η 'katrina'.
-
Ασχολείται κανείς;
-
Ασχολείται κανείς;
-
Για εμας τους κοινους θνητπυς, πολυ ωραιο προγραμματακι. Αξιζει να δει κανεις ποσο 'ζουμ' μπορεις να κανεις στη ΝΥ και πόσο στην Αθηνα.
-
Έχω κατεβάσει την free έκδοση του προγράμματος.
Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας μπορείς να μετρήσεις τα C-130 και τα CL-215/415. Στο Κ.Ε.ΤΘ. Αυλώνας μπορείς να μετρήσεις τα άρματα στον όρχο. Στην Τανάγρα βλέπεις όλα τα shelters καθώς και τι αεροπλάνα βρίσκονται έξω από τα υπόστεγα της Ε.Α.Β. Στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας φρεγάτες, υποβρύχια, αποβατικά/αρματαγωγά. Απέναντι, στη ναυτική βάση Αμφιάλης, μετράς πυραυλακάτους.
Όλα τα παραπάνω, 'θύμα' της υψηλότερης ανάλυσης φωτογραφιών που παρέχονται στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ο Ναύσταθμος Σούδας δεν διακρίνεται. λόγω μικρότερης ανάλυσης.
Στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, δεν μπόρεσα να δω το μεγάλο ραντάρ απέναντι από τη Χίο. Αντίθετα, μπόρεσα να μετρήσω τα μεταγωγικά ελικόπτερα σε ελικοδρόμιο βορειοανατολικά της Κωνσταντινούπολης, η οποία είναι μοιρασμένη ως προς το θέμα της ανάλυσης. Με συνάδελφο Κωνσταντινουπολίτη, βρήκαμε το σχολείο του, το περίφημο Ζωγράφειο, καθώς και τη θεολογική σχολή της Χάλκης. Η Αγία Σοφία δεν φαίνεται.
Επίσης, πέρα από zero ground και τους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης, δεν μπόρεσα να δω ούτε μια Ναυτική βάση σε όλα τα δυτικά παράλια της Αμερικής, σε αντιστοιχία του Ναυστάθμου Σαλαμίνας. Γιατί άραγε;
Εντυπωσιακές οι πυραμίδες στην Αίγυπτο, και οι κρατήρες από βόμβες στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Με λίγη προσπάθεια και βοήθεια από χάρτες στο net, ακολούθησα και το Σινικό Τείχος.
Βέβαια, βρήκα το σπίτι μου και αναγνώρισα και τον ηλιακό θερμοσίφωνα στην ταράτσα μου, όπως επίσης και το εξοχικό της κουνιάδας μου στην Κύθνο, όπου διέκρινα μέχρι και τις καινούριες ξερολιθιές που έχτισε τελευταία!
Αυτά, αρχές Αυγούστου. Πρέπει κάποια μέρα να ξαναμπώΥΓ: Οι φωτογραφίες ήταν παλιές. Η Γέφυρα ήταν στο στάδιο κατασκευής των πυλώνων!
-
Kαι εγω βρηκα τοσπιτι μου. Βεβαια η φωτο ειναι οντως πολυ παλια... να φανταστειτε οτι η Αττικη Οδος που ειναι διπλα μου ειναι ....χωματινη (2000)
-
Και το Καραϊσκάκη είναι υπο κατασκευή (περίπου στο τέλος του 2003)
-
και το καραισκακη και οι γυρω ολυμπιακες εγκαταστασεις ειναι ειτε μισες, ειτε αφτιαχτες εντελως
ψιλομουφα μου φαινεται
απορω πως καποιοι δεν εχουν προβει σε δυναμικες κινητοποιησεις εναντιον αυτου του προγραμματος. Μα ειναι δυνατον να μπορεις να μετρησεις τα αεροπλανα στις βασεις, κλπ???
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
και το καραισκακη και οι γυρω ολυμπιακες εγκαταστασεις ειναι ειτε μισες, ειτε αφτιαχτες εντελωςψιλομουφα μου φαινεται
απορω πως καποιοι δεν εχουν προβει σε δυναμικες κινητοποιησεις εναντιον αυτου του προγραμματος. Μα ειναι δυνατον να μπορεις να μετρησεις τα αεροπλανα στις βασεις, κλπ???
Μην ανησυχεις. Αυτοί που θέλουν να μαθουν πόσα εχει η κάθε βαση δεν αρκούνται στο google
-
Ο κλασσικός ο πονηρός ο Έλληνας. Του δείχνεις το φεγγάρι και κοιτάει το δάχτυλο.
-
Πριν από λίγο καιρό είχε ο Ant1 μέγα θέμα με πρόγραμμα στον ίντερνετ όπου μπορείς να παρακολουθήσεις την ζωή και τις κινήσεις όποιου ατόμου θέλεις ακόμα και μέσα στο σπίτι του....
Mίλησαν διάφοροι άσχετοι και μερικοί μαϊντανοί των ειδήσεων και άκρη δεν βγήκε... (φυσικά)
το κλού του άρθρου.....
Εννούσαν το Google Earth ΑΛΛΑ φυσικά ΔΕΝ ανέφεραν το όνομα του προγράμματος... -
ΣΕ ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ;;;
-
Ο χρήστης FireBro έγραψε:
ΣΕ ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ;;;Δειχτε μου το δημοσιογραφο σας να σας πω ποιοι ειστε (κάπως ετσι τελοσπαντων)....
Λάρρυ Κίνγκ..
-
οπως ειπε καποιος παραπανω, αυτοι που θελουν να δουν στρατιωτικες εγκαταστασεις τις ξερουν ήδη, δεν αρκουνται στο google earth, τις ξερουν ήδη απο δορυφορους
-
Το σπίτι μου το βρήκα! Αλλά η Κύμη δεν είναι σε υψηλή ανάλυση και δεν βρίσκω το χωριό!!!
-
Εγώ ήλπιζα ότι θα έχουμε καλά τοπογραφικά για τις ανασκαφές του τμήματος (να μην πληρώνουμε και αεροφωτογραφίσεις), αλλάα η ανάλυση είναι απαράδεκτη στα μέρη που μας ενδιαφέρουν.
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Επίσης, πέρα από zero ground και τους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης, δεν μπόρεσα να δω ούτε μια Ναυτική βάση σε όλα τα δυτικά παράλια της Αμερικής, σε αντιστοιχία του Ναυστάθμου Σαλαμίνας. Γιατί άραγε;TakisB ψάξε στο Miramar (Naval Air Station-NAS) στα δυτικά παράλια.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Μην ανησυχεις. Αυτοί που θέλουν να μαθουν πόσα εχει η κάθε βαση δεν αρκούνται στο googleΣΥΝΦΩΝΩ μαζι σου...
απο την αλλη ομως -για να κανουμε κια λιγο το δικηγορο του διαβολου- θα μπορουσα να σου πω και γω το εξης:
'μην βαζεις συναγερμο στο αυτοκινητο σου και μην το κλειδωνεις τη νυχτα, γιατι αυτοι που θα το βαλουν στο ματι να το κλεψουν η να σου το διαρρηξουν, θα το κανουν ουτως ή αλλως'
(ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.... κουβεντα να γινεται...)
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
Μην ανησυχεις. Αυτοί που θέλουν να μαθουν πόσα εχει η κάθε βαση δεν αρκούνται στο google
ΣΥΝΦΩΝΩ μαζι σου...
απο την αλλη ομως -για να κανουμε κια λιγο το δικηγορο του διαβολου- θα μπορουσα να σου πω και γω το εξης:
'μην βαζεις συναγερμο στο αυτοκινητο σου και μην το κλειδωνεις τη νυχτα, γιατι αυτοι που θα το βαλουν στο ματι να το κλεψουν η να σου το διαρρηξουν, θα το κανουν ουτως ή αλλως'
(ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.... κουβεντα να γινεται...)
καταλαβαίνω τι θελεις να πεις. Απλα θεωρώ ότι αν αφησεις το αμαξι σου ανοιχτο προκαλεις την τυχη σου. Ενω αν χρησιμοποιησεις το Google δεν προκαλεις τιποτα... Μιλάμε για άλλες τάξεις μεγεθών, οπότε δεν συγκρίνονται...
-
Πάντως στην Ελλάδα μόνο η Αθήνα έχει αξιοπρεπή ανάλυση όλη η υπόλοιπη Ελλάδα (τουλάχιστον όπου κοίταξα) έχει ανάλυση τέτοια που δεν αναγνωρίζονται τα κτίρια. Αν κάποιος ξέρει κάτι ας το μοιραστεί μαζί μας.
Επίσης παρατήρησα ότι το cache μάλλον με τον καιρό αδειάζει και πρέπει να ξαναπεράσεις από τις ίδιες περιοχές για να το ξαναφορτώσεις. Επίσης αν είσαι online και πας κάπου που έχεις ξαναπάει σου αδειάζει την cache και πρέπει να περιμένεις να ξανακατεβάσει από την αρχή... Υπάρχει κάποιος τρόπος ή ρύθμιση για να εξασφαλίζεις τα προηγούμενα μέρη που έχεις επισκεφτεί και να μην τα ξανακατεβάζεις? Τα παραπάνω φαντάζομαι θα με ενοχλούσαν λιγότερο αν δεν έμπαινα με modem στα 50,6.....
GOOGLE EARTH