-
Το νέο terios είναι μισό εκατοστό ποιο πλατύ απο το απερχόμενο rav4 και 4 εκατοστά απο το HRV! Οπότε και λήγει το θέμα με το πλάτος
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Το νέο terios είναι μισό εκατοστό ποιο πλατύ απο το απερχόμενο rav4 και 4 εκατοστά απο το HRV! Οπότε και λήγει το θέμα με το πλάτοςΣυμφωνώ και ενδιαφέρουσα είναι επίσης και η αύξηση στα μετατρόχια:
Το μπροστινό μετατρόχιο του νέου Terios είναι 1.445 mm (1.315 mm στο παλιό), ενώ το πίσω είναι 1.480 mm (από 1.310 mm στο παλιό). -
Δεν διαφωνώ για τα στοιχεία που μου παραθέτετε.
Όμως βλέποντας τη φωτογραφία με το εσωτερικό του αυτοκινήτου, έχω να (ξανα)πώ το εξής:
'Εμένα, πάλι στενό μου φαίνεται (στο εσωτερικό)...' -
Επειδή ήμουνα το Σάββατο στη Φρανκφούρτη, το 'πρωτότυπο' φορούσε 1.5 κι όχι 1.3 λίτρα. Παραμένει στενό, όχι βέβαια όσο το προηγούμενο μοντέλο. Σε ερώτησή μου στους υπεύθυνους της εταιρίας, αν πρόκειται για το νέο Τεριός και πότε θα αρχίσουν πωλήσεις, αυτοί αρνήθηκαν χαμογελώντας κάθε σχέση με το Τεριός.
-
Πολύ όμορφο και με ελπίδες για την εγχώρια αγορά
-
Ο χρήστης Πολύζος Γιώργος έγραψε:
Επειδή ήμουνα το Σάββατο στη Φρανκφούρτη, το 'πρωτότυπο' φορούσε 1.5 κι όχι 1.3 λίτρα. Παραμένει στενό, όχι βέβαια όσο το προηγούμενο μοντέλο. Σε ερώτησή μου στους υπεύθυνους της εταιρίας, αν πρόκειται για το νέο Τεριός και πότε θα αρχίσουν πωλήσεις, αυτοί αρνήθηκαν χαμογελώντας κάθε σχέση με το Τεριός.Πως είναι δυνατόν να παραμένει στενό και να είναι ποιο πλατύ απο το RAV4 δεν μπορώ να το καταλάβω? Άντε να το δούμε και απο κοντά να μας φύγει η περιέργεια!
-
Ο χρήστης Πολύζος Γιώργος έγραψε:
Σε ερώτησή μου στους υπεύθυνους της εταιρίας, αν πρόκειται για το νέο Τεριός και πότε θα αρχίσουν πωλήσεις, αυτοί αρνήθηκαν χαμογελώντας κάθε σχέση με το Τεριός.Nαι νόμιζα πως ήταν γνωστό αυτό. Από ότι έχω ακούσει δεν πρόκειτε για αντικαταστάτη αλλά για ένα καινούριο μοντέλο.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Σε ερώτησή μου στους υπεύθυνους της εταιρίας, αν πρόκειται για το νέο Τεριός και πότε θα αρχίσουν πωλήσεις, αυτοί αρνήθηκαν χαμογελώντας κάθε σχέση με το Τεριός.
Nαι νόμιζα πως ήταν γνωστό αυτό. Από ότι έχω ακούσει δεν πρόκειτε για αντικαταστάτη αλλά για ένα καινούριο μοντέλο.
Από ότι έχει ακουστεί πρόκειται για το 'Grand' Terios...
-
Σχόλιο του traction απο την έκθεση της Φρανκφούρτης:
Η DAIHATSU έκανε την έκλπληξη με το νέο TERIOS και έβγαλε μάτι στην έκθεση της Φρανκφούρτης!! -
κι εγω απο οτι ξερω θα ειναι grand terios και θα βγαινει ταυτοχρονα με το αλλο.
μαλιστα η τιμη του στην απλη εκδοση θα ειναι οσο περιπου η ακριβη εκδοση του τωρινου terios. οποτε φθηνοτερο κατα πολυ απο ενα rav4
-
Ο χρήστης BugsBunny έγραψε:
Από ότι έχει ακουστεί πρόκειται για το 'Grand' Terios...
Και εγώ έτσι το έχω ακούσει... Μάλλον με αυτο το όνομα θα το δούμε στην Ελλάδα...
-
Φυσικά και θα είναι φτηνότερο απο το rav αφου είναι σε άλλη κατηγορία. Το θέμα είναι να είναι φτηνότερο απο το νέο suzuki jimni!!!
-
Φυσικά και θα είναι φτηνότερο απο το rav αφου είναι σε άλλη κατηγορία. Το θέμα είναι να είναι φτηνότερο απο το νέο suzuki jimni!!!Δεν ευσταθεί κάτι τέτοιο. Θα είναι μεγαλύτερο, ταχύτερο πιο άνετο, με καλύτερους χώρους, ανώτερη τεχνολογικά τετρακίνηση και περισσότερα κυβικά... Πώς θα γίνει να είναι φθηνότερο???
-
καμιά καλύτερη φωτογραφία απο το εσωτερικό του έχουμε?
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Φυσικά και θα είναι φτηνότερο απο το rav αφου είναι σε άλλη κατηγορία. Το θέμα είναι να είναι φτηνότερο απο το νέο suzuki jimni!!!
Δεν ευσταθεί κάτι τέτοιο. Θα είναι μεγαλύτερο, ταχύτερο πιο άνετο, με καλύτερους χώρους, ανώτερη τεχνολογικά τετρακίνηση και περισσότερα κυβικά... Πώς θα γίνει να είναι φθηνότερο???
Μάλλον για την σύγκριση με το jimny λές και όχι με το rav4.
Θα είναι μεγαλύτερο δεν λεέι και τίποτα, και το nubira είναι μεγαλύτερο απο την Αclass αλλά δεν είναι και ακριβότερο. Το ίδιο και με το ταχύτερο αν και αυτό θα έχει 86 άλογα όπως και το jimny. Για την τετρακίνηση μην το συζητάς. Εκεί που παέι το jimny λίγα 4κινητα πάνε. Καμία σύγκριση με το terios. Και όλα αυτά σε σύγκριση με το παλιό jimny γιατί το νέο έρχετε. Επίσης παρόλα αυτά μπορεί να είναι φτηνότερο γιατί η suzuki έχει μπεί στην αγορά καλά ενώ η daihatsu προσπαθεί ακόμα. Άρα γιατί να μην είναι φτηνότερο?! (που λεέι ο λόγος φτηνότερο, στην ίδια τιμή εννοώ)
-
Φυσικά και μιλάω για το Jimny...
Θα είναι μεγαλύτερο δεν λεέι και τίποτα, και το nubira είναι μεγαλύτερο απο την Αclass αλλά δεν είναι και ακριβότερο.
Συγκρίνουμε δύο αντίστοιχες κατασκευές που απευθύνονται στο ίδιο αγοραστικό κοινό και δεν έχουν χαώδης διαφορές στην ποιότητα όπως το παράδειγμα που αναφέρεις.
Το ίδιο και με το ταχύτερο αν και αυτό θα έχει 86 άλογα όπως και το jimny.
Φαντάζομαι πως λόγω μεγαλύτερου κινητήρα, ροπής και καλύτερης αεροδυναμικής θα είναι ταχύτερο.
Για την τετρακίνηση μην το συζητάς. Εκεί που παέι το jimny λίγα 4κινητα πάνε. Καμία σύγκριση με το terios. Και όλα αυτά σε σύγκριση με το παλιό jimny γιατί το νέο έρχετε.
Έπεσες στην 'παγίδα' μου. Δεν αναφέρθηκα στις εκτος δρόμου δυνατότητες του jimny που είναι ανώτερες όχι μόνο από αυτές του Terios, αλλά μάλλον από όλων των εκτός δρόμου αυτοκινήτων.
Αναφέρομαι στην τετρακίνηση αυτή καθέ αυτή. Συγκρίνεται μία τετρακίνηση με τρία διαφορικά και περιορισμένης ολίσθησης το πίσω με το κουτί μεταφοράς του Jimny και τις κοντές σχέσεις??? Στο κόστος σίγουρα όχι και ούτε στην επίδοση σε φυσιολογικές συνθήκες...
Για το καινούριο Jimny με έπιασες αδιάβαστο...Ξέρεις κάτι; Εγώ έχω πλήρη άγνοια....Επίσης παρόλα αυτά μπορεί να είναι φτηνότερο γιατί η suzuki έχει μπεί στην αγορά καλά ενώ η daihatsu προσπαθεί ακόμα. Άρα γιατί να μην είναι φτηνότερο?! (που λεέι ο λόγος φτηνότερο, στην ίδια τιμή εννοώ)
Σύμφωνος με τη λογική σου, αλλά δε νομίζω να το σκεφτούν έτσι στη Agripan...
Πάντως ανάμεσα στο υπάρχον Jimny και το υπάρχον Terios προτιμώ και εγώ Jimny γιατί το εσωτερικο του Terios είναι δράμα και εμφανισιακά και σε πλάτος. Και μπορεί να χάνεις σε χώρους και άνεση, αλλά κερδίζεις σε offroad...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Φαντάζομαι πως λόγω μεγαλύτερου κινητήρα, ροπής και καλύτερης αεροδυναμικής θα είναι ταχύτερο.
H αεροδυναμική απο που προκελίπτει οτι είναι καλύτερη; Έχει ανακοινώσει συντελεστή οπισθέλκουσας η Daihatsu;
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
H αεροδυναμική απο που προκελίπτει οτι είναι καλύτερη; Έχει ανακοινώσει συντελεστή οπισθέλκουσας η Daihatsu;
Χειρότερος από του Jimny και να έχει σχήμα αυτοκίνήτου, δεν γίνεται...
-
Αρχικά μια διευκρίνηση: Όταν έγραψα ότι το νέο 'Τεριός' παραμένει στενό, πραγματικά δεν ενοούσα τίποτα σχετικό με το υπάρχον μοντέλο. Είναι στενό όσο ένα αυτοκίνητο της μικρομεσαίας κατηγορίας, το οποίο δεν χαρακτηρίζεται από πλούσιους χώρους (π.χ. η Κορόλα που οδηγώ τελευταία).
Τώρα, αν θα υπάρχουν δύο Τεριός στην αγορά ταυτόχρονα, κατά το πρότυπο του Οκτάβια ή του Πούντο, εγώ δεν έχω ακούσει τίποτα τέτοιο.
Τέλος, δεν έχω καταλάβει ακριβώς τη συζήτηση για το νέο Jimny. Υπάρχει συνέντευξη ενός μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Σουζούκι (βλ. παρακάτω σύνδεσμο), όπου σαφέστατα αναλύεται το πλάνο της εταιρίας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Εκεί ξεκαθαρίζεται ότι αντικαταστάτης του ανωτέρω μοντέλου θα υπάρξει το 2009! Εξάλλου, θα ήταν περίεργο να γίνει αντικατάσταση σύντομα, αφού μόλις φέτος ήρθε το ανανεωμένο Jimny!
http://www.channel4.com/4car/news/news- ... s_id=12695 -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Φυσικά και μιλάω για το Jimny...
Θα είναι μεγαλύτερο δεν λεέι και τίποτα, και το nubira είναι μεγαλύτερο απο την Αclass αλλά δεν είναι και ακριβότερο.
Συγκρίνουμε δύο αντίστοιχες κατασκευές που απευθύνονται στο ίδιο αγοραστικό κοινό και δεν έχουν χαώδης διαφορές στην ποιότητα όπως το παράδειγμα που αναφέρεις.
Το ίδιο και με το ταχύτερο αν και αυτό θα έχει 86 άλογα όπως και το jimny.
Για την τετρακίνηση μην το συζητάς. Εκεί που παέι το jimny λίγα 4κινητα πάνε. Καμία σύγκριση με το terios. Και όλα αυτά σε σύγκριση με το παλιό jimny γιατί το νέο έρχετε.
Έπεσες στην 'παγίδα' μου. Δεν αναφέρθηκα στις εκτος δρόμου δυνατότητες του jimny που είναι ανώτερες όχι μόνο από αυτές του Terios, αλλά μάλλον από όλων των εκτός δρόμου αυτοκινήτων.
Αναφέρομαι στην τετρακίνηση αυτή καθέ αυτή. Συγκρίνεται μία τετρακίνηση με τρία διαφορικά και περιορισμένης ολίσθησης το πίσω με το κουτί μεταφοράς του Jimny και τις κοντές σχέσεις??? Στο κόστος σίγουρα όχι και ούτε στην επίδοση σε φυσιολογικές συνθήκες...
Για το καινούριο Jimny με έπιασες αδιάβαστο...Ξέρεις κάτι; Εγώ έχω πλήρη άγνοια....Επίσης παρόλα αυτά μπορεί να είναι φτηνότερο γιατί η suzuki έχει μπεί στην αγορά καλά ενώ η daihatsu προσπαθεί ακόμα. Άρα γιατί να μην είναι φτηνότερο?! (που λεέι ο λόγος φτηνότερο, στην ίδια τιμή εννοώ)
Σύμφωνος με τη λογική σου, αλλά δε νομίζω να το σκεφτούν έτσι στη Agripan...
Πάντως ανάμεσα στο υπάρχον Jimny και το υπάρχον Terios προτιμώ και εγώ Jimny γιατί το εσωτερικο του Terios είναι δράμα και εμφανισιακά και σε πλάτος. Και μπορεί να χάνεις σε χώρους και άνεση, αλλά κερδίζεις σε offroad...
Αν και λίγο κουραστικές οι παραθέσεις θα σου απαντήσω στα γρήγορα.
Μην κολλάς με το Nubira και την Aclass που ανέφερα. Υπάρχουν τόσα παραδείγματα και σου το ανέφερα για να πιάσεις την γενικότερη λογική. Το focus είναι ποιο ακριβό απο το mondeo, το megane απο το laguna,το Α3 απο το Α4 και πολλα άλλα παραδείγματα. Η τελική τιμή του αυτοκινήτου έχει πολύ μικρό ποστοστό απο το κόστος μισού μέτρου παραπάνω σε υλικό. Η περισσότερη είναι κόστος λειτουργιας, διανομής, κέρδους, εμπορικής πολιτικής, ανάπτυξης.....
Σχετικά τώρα με την παγίδα φυσικά και δεν κάνουμε μαθημα μηχανολογίας ούτε εμείς αλλά ούτε και΄κάθε άνθρωπος που θα το αγοράσει. ΚΑι αυτός που παίρνει ένα 4x4 κουτί όπως είναι και τα δύο θέλει ή θα έπρεπε να θέλει εκτός δρόμου δυνατότητες γιατί αν παίρνει το terios για την οδική συμπεριφορά που του προσφέρει η τετρακίνηση του terios και του κάθε terios στην άσφαλτο τότε είναι προφανές ότι κάνει λάθος επιλογή ή κοινώς κάνει μαλ....α!
Και τέλος τα περί agripan και αν σκεφτεί έτσι είναι δικό της πρόβλημα. Εγώ τους λέω την γνώμη μου ως πελάτης και ο πελάτης είναι το 'αφεντικό' σε κάθε επιχείρηση. Αν δεν έχουν μάθει αυτόν τον βασικό κανόνα της αγοράς ακόμα το 2005 τότε θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της αφάνειας στην Ελλάδα αλλά και θα χάσουν την ευκαιρία που τους δίνετε με το νέο όμορφο μοντέλο της μαμάς να κάνουν μια ποιο δυνατή διείσδηση στην αγορά. Είναι το μόνο όπλο που έχουν. Αν το κάψουν, κάεικαν!
Σχετικά με το νέο jimny δεν ξέρω κάτι αλλά αν κρίνω απο το άλμα στο jimny απο το samurai και απο το προηγούμενο GV στο νέο τότε σίγουρα θα είναι αρκετά μεγάλο. Εδώ ολόκληρη GM και FIAT θα βασίσουν νέα μοντέλα 4χ4 στην τεχνογνωσία τις suzuki και δεν θα βγάλουν ένα καλό όχημα.
Αυτά τα πολλά, άντε να κάνουμε και καμιά δουλειά τώρα
Daihatsu Terios 2006