-
Λόγω έκτακτης ανάγκης, αναγκάστηκα σήμερα να οδηγήσω για καμμιά 40αριά χιλιόμετρα χωρίς το πίσω δεξιά αμορτισερ. Παρ' όλο που η διαδρομή ήταν κατά βάση σε δρόμους χωρίς λακούβες (το μεγαλύτερο μάλιστα τμήμα ήταν από Ερυθραία προς Μεταμόρφωση με επιστροφή, από την Εθνική, όπου υπάρχει νέα άσφαλτος), η εμπειρία ήταν δραματική!
Το τιμόνι έχασε την απόκρισή του λες και ήταν φθαρμένη η κρεμαγιέρα!
Σε κάθε διακύμανση της ασφάλτου το αυτοκίνητο αποστεθεροποιούνταν και χρειαζόταν ψιλοδιορθώσεις με το τιμόνι.
Η ανάρτηση απέκτησε συνολικά μια τελείως πλαδαρή αίσθηση.
Το ABS δούλευε υπερωρίες και το αυτοκίνητο ψιλοτραβούσε
Απέκτησε μεγάλη ευπάθεια στον πλευρικό άνεμο (που δεν ήταν και ιδιαίτερα δυνατός σήμερα το απόγευμα).Όχι ότι με ξάφνιασε αυτή η συμπεριφορά αλλά χρήσιμο ήταν να .... θυμηθώ τα παλιά
Βέβαια την προηγούμενη φορά που είχα οδηγήσει αυτοκίνητο χωρίς αμορτισέρ (έλειπαν τα δύο πίσω από το αυτοκίνητο της μάνας μου και το πήρα να το πάω να του βάλουν και να του κάνουν σέρβις), το αυτοκίνητο έφτασε στο συνεργείο πάνω σε πλατφόρμα και διπλωμένο στη μέση (Βέβαια τότε το αυτοκίνητο είχα άκαμπτο με φύλλα σούστας!)
Και ήταν και η επέτειος ενός χρόνου που είχα πάρει δίπλωμα -
Λόγω έκτακτης ανάγκης, αναγκάστηκα σήμερα να οδηγήσω για καμμιά 40αριά χιλιόμετρα χωρίς το πίσω δεξιά αμορτισερ. Παρ' όλο που η διαδρομή ήταν κατά βάση σε δρόμους χωρίς λακούβες (το μεγαλύτερο μάλιστα τμήμα ήταν από Ερυθραία προς Μεταμόρφωση με επιστροφή, από την Εθνική, όπου υπάρχει νέα άσφαλτος), η εμπειρία ήταν δραματική!
Σε κάθε διακύμανση της ασφάλτου το αυτοκίνητο αποστεθεροποιούνταν και χρειαζόταν ψιλοδιορθώσεις με το τιμόνι.
Απέκτησε μεγάλη ευπάθεια στον πλευρικό άνεμο (που δεν ήταν και ιδιαίτερα δυνατός σήμερα το απόγευμα).Όχι ότι με ξάφνιασε αυτή η συμπεριφορά αλλά χρήσιμο ήταν να .... θυμηθώ τα παλιά
Βέβαια την προηγούμενη φορά που είχα οδηγήσει αυτοκίνητο χωρίς αμορτισέρ (έλειπαν τα δύο πίσω από το αυτοκίνητο της μάνας μου και το πήρα να το πάω να του βάλουν και να του κάνουν σέρβις), το αυτοκίνητο έφτασε στο συνεργείο πάνω σε πλατφόρμα και διπλωμένο στη μέση (Βέβαια τότε το αυτοκίνητο είχα άκαμπτο με φύλλα σούστας!)
Είσαι άρρωστος!!!
-
Είσαι ΘΕΟΣ!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Είσαι ΘΕΟΣ!Στον Κουκο πέστα που συνέχεια μου τα χώνει !
Άνευ λόγου και αιτίας! -
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Είσαι ΘΕΟΣ!
Στον Κουκο πέστα που συνέχεια μου τα χώνει !
Άνευ λόγου και αιτίας!Μέχρι να σταματήσει να κρατάει νερά μια συγκεκριμένη γούβα στην Παιανία βρε!!
-
Τι είσαι συ ρε
Πάλι καλά που ξεμπέρδεψες
-
Από τι το έπαθες, λακκούβα;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Από τι το έπαθες, λακκούβα;ναι, κάποιο λάκκο είχε η φάβα!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Από τι το έπαθες, λακκούβα;Εγώ; Όχι! Είχα βγάλει το αμορτισέρ να το ρυθμίσω!
Ο Κούκος έχει κάποιο .... πρόβλημα με λακου(βε)ς!
-
Οι εντυπώσεις που έχω από οδήγηση χωρίς τα πίσω αμορτισέρ σε παλιό πισωκίνητο αυτοκίνητο (τα βγάλαμε και ψάχναμε για καινούργια ή κάτι τέτοιο πάνε και πολλά χρόνια) για λίγες μέρες ήταν αντίστοιχες.
Πλεύση ατελείωτη και ταλαντεύσεις χωρίς σταματημό, εύκολο μπλοκάρισμα, συνεχές σπινάρισμα και πολύ εύκολο γλύστρημα πίσω άξονα κλπ κλπ. Είχα καταλήξει ότι ακόμα και φθαρμένα αμορτισέρ είναι πολύ καλύτερα από μη αμορτισέρ!! Βέβαια τα καινούργια αμορτισέρ είναι άλλο πράμα!!
Οδήγηση με τρία αμορτισερ