-
Jerei kanenas ti isxyei gia eisagogi IX aytokinitou apo Agglia h Germania..?
ti akrivos foroi/FPA klp iparxoun?
-
-
-
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΞΟΝΟΜΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,
ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ,
ΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ, ΕΙΤΕ ΟΧΙ! -
ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ (ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΜΕΝΟ) ΣΕ ΤΡΙΤΗ ΧΩΡΑ, ΕΚΤΟΣ Ε.Ε., ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΙΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ), ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ
-
Υπαρχουν παρομοια θεματα βρε παιδια αν δε κανω λαθος.
-
Θα διευκολυνε ακομη πιο πολυ αν γινοσουν πιο συγκεκριμενος.
-Ποιο μοντελο αυτοκινητου θελεις να φερεις?
-Ακριβης κυβισμος?
-Συμβατικης τεχνολογιας? (δεν εχει καταλυτη)
-Αν ειναι καταλυτικο, ποιας οδηγιας τις προδιαγραφες πληροι το συγκερκιμενο αυτοκινητο, οσον αφορα τους ρυπους???
-Χρονολογια κατασκευης?
-Εργοστασιακη τιμη κατα τη χρονια που το συγκεκριμενο αυτοκινητο πουληθηκε καινουριο?
-Τιμη που θα αναγραφεται στο τιμολογιο αγορας?
-Αγορα απο εμπορο ή απο ιδιώτη?
-Απο ποια χωρα θα το εισαγεις στην Ελλαδα?
-Τι εξτρα εχει?Για τον ακριβεστερο υπολογισμο των δασμων εισαγωγης, χρειαζεται να ξερουμε ολα τα παραπανω!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Υπαρχουν παρομοια θεματα βρε παιδια αν δε κανω λαθος.Ισως, αλλα ειναι μια καλη ευκαιρεια να μιλησουμε εξαρχης, με παραδειγματα και οδηγιες
(για δωσε μου λινκ απο περασμενες συζητησεις σχετικα με αυτο... θελω α ριξω μια ματια)
-
Στη σελίδα αυτή παρουσιάζονται αναλυτικές πληροφορίες για αυτό το θέμα:
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
Υπαρχουν παρομοια θεματα βρε παιδια αν δε κανω λαθος.
Ισως, αλλα ειναι μια καλη ευκαιρεια να μιλησουμε εξαρχης, με παραδειγματα και οδηγιες
(για δωσε μου λινκ απο περασμενες συζητησεις σχετικα με αυτο... θελω α ριξω μια ματια)
Πηγαινε στο 'υπομνημα' :Ευρετηριο Θεματων Αυτοκινησης και πηγαινε στα 'Νομικα θεματα'. Εχει αρκετα θεματα/links εκει.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Στη σελίδα αυτή παρουσιάζονται αναλυτικές πληροφορίες για αυτό το θέμα:Οντως τα γραφει πολυ καλα!
αν και σε μερικα σημεια, δινει καποιες συμβουλες οι οποιες δεν ειναι καθολου ευκολο να εφαρμοστουν στην πραγματικοτητα
-
για εισαγωγη αυτοκινητου απο ΧΩΡΑ της Ε.Ε.
-
Αν όμως δεν το έχεις αγοράσει το αμάξι αλλά πχ. στο χάρισε ο θείος σου που μένει στην Αγγλία τι γίνεται;;;
Αν μπορείς δώσε βοήθεια φίλε Spitfire για το θέμα με ενδιαφέρει άμεσα!
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Αν όμως δεν το έχεις αγοράσει το αμάξι αλλά πχ. στο χάρισε ο θείος σου που μένει στην Αγγλία τι γίνεται;;;Αν μπορείς δώσε βοήθεια φίλε Spitfire για το θέμα με ενδιαφέρει άμεσα!
Θα στείλεις την άδεια στο DVLA και μετά θα είναι στο δικό σου όνομα το αυτοκίνητο.
Στην Αγγλία δεν έχει γραφειοκρατείες (εφορίες για μεταβίβαση , έλεγχος υπεραξίας) και άλλες τέτοιες π@π@ριες που έχουμε στην Μπανανία -
Ο χρήστης sado έγραψε:
Αν όμως δεν το έχεις αγοράσει το αμάξι αλλά πχ. στο χάρισε ο θείος σου που μένει στην Αγγλία τι γίνεται;;;Αν μπορείς δώσε βοήθεια φίλε Spitfire για το θέμα με ενδιαφέρει άμεσα!
Για να πληρωσεις δασμους, θα πρεπει η Υπηρεσια Αξιων των Ελληνικων τελωνειω, να καθορισει τη σημερινη αξια του συγκεκριμενου αυτοκινητου.
Μια περιπτωση λοιπον θα ειναι να δουν ποσο πωλειται ενα τετοιο αυτοκινητο στην Ελλαδα (η σε αλλη χωρα της Ευρωπης).
Ενω μια αλλη περιπτωση ειναι να παρουν την εργοστασιακη του τιμη οταν ηταν καινουριο, η οποια ομως θα προκυψει μειωμενη λογω εκπτωσης, (αναλογα με την παλαιοτητα του συγκεκριμενου αυτοκινητου).
Ριξε μια ματια στον πινακα πιο πανω(Απο Αγγλια σκεφτεσαι να φερεις κατι? Μηπως καποιο MR2? )
-
(Απο Αγγλια σκεφτεσαι να φερεις κατι? Μηπως καποιο MR2? )
τι να το κανει το ΜR2 μονο τα ποδια του θα σκεπαζει με δαυτο!!!!
Καμια Maserati ισως!
-
Ρε παιδια να κανω κι εγω μια ερωτηση, η διαφορα στις τιμες που λεει καθε εμπορος σε τι οφειλεται ; Δηλαδη για παραδειγμα εγω θελω να παρω ενα S2000 σε λιγους μηνες και το να το παρω μεταχειρισμενο απο Γερμανια μου φαινεται καλη ιδεα για την τσεπη μου. Λοιπον εχω ακουσει απο διαφορους εμπορους να μου λενε τιμες πχ για μοντελο του 2001 , 21000 ευρω και αλλος για ιδιας χρονολογιας 27000 ευρω χωρις να εχει παραπανω εξτρα (παντα για εισαγωγη απο Γερμανια). θελω να πω, υπαρχει καποια παρανομια ισως που κανουν μερικοι και γλυτωνουν μερικα λεφτα απο το τελωνειο και το πιο σημαντικο , υπαρχει περιπτωση αυτη η παρανομια να ανακαλυφθει αργοτερα και να την πατησεις ;
-
(Απο Αγγλια σκεφτεσαι να φερεις κατι? Μηπως καποιο MR2? )
Για να χωρέσω σε MR2 θα πρέπει να αγοράσω 5 MR2!!
Πρόκειται για μία Alfa Romeo 33 μοντ.1990 1.700κυβικά 16V 140hp από την Σουηδία.
Πόσο θα χρειαστεί να πληρώσω; -
Ο χρήστης megageo έγραψε:
υπαρχει καποια παρανομια ισως που κανουν μερικοι και γλυτωνουν μερικα λεφτα απο το τελωνειο και το πιο σημαντικο , υπαρχει περιπτωση αυτη η παρανομια να ανακαλυφθει αργοτερα και να την πατησεις ;Nαι, υπάρχουν κρούσματα όπου τα χαρτιά του εκτελωνισμού είναι πλαστά και όταν αυτό ανακαλυφθεί αποχαιρετάς το αυτοκίνητο και (νομίζω) τα λεφτά σου.
Μάλιστα τουλάχιστον σε μία περίπτωση επρόκειτο για πολύ μεγάλο κύκλωμα με πολλές δεκάδες αντίστοιχα πωληθέντα αυτοκίνητα.
Τα 21000 που λες είναι τελική τιμή που σου το φέρνει Ελλάδα ή μήπως η τιμή χωρίς τα έξοδα του τελωνείου?
Αν είναι τελική τιμή τότε 90% είναι ύποπτο αφού μεταχειριμένα οι τιμές Γερμανία ξεκινούν νομίζω από τις 17.000.Εdit: 27000 ακούγεται λογική τιμή.
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Πρόκειται για μία Alfa Romeo 33 μοντ.1990 1.700κυβικά 16V 140hp από την Σουηδία.
Πόσο θα χρειαστεί να πληρώσω;ερωτησεις που θα χρειαστω να απαντησεις:
-Καταλυτικο ή όχι?
-Ποσο ειχε τοτε καινουριο?
-Ποσο εχει τωρα σε Σουηδια?
-Ποσο εχει τωρα στην Ελλαδα μια 1,7 '90?Και για να σου πω μερικα πραγματακια για τη διαδικασια...
-Ειναι στο δικο σου ονομα η Σουηδικη αδεια?
-Θα μεταβιβαστει στο ονομα σου στη Σουηδια, πριν την εισαγεις Ελλαδα?*Α, και να μην ξεχνιομαστε... Χρεωνω την καθε απαντηση, με 0,50€ ..... τη ΛΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Στους επιδοξους εισαγωγεις αυτοκινητων Βρετανικης κατασκευης.... προσφερω εκπτωση 50% και 4 ατοκες δοσεις *
Eisagogi aytokinitou apo xora EE