-
Ειμαι ο ιδιος ανθρωπος που σε αυτο το forum ειχε χαρακτηρισει την Αττικη Οδο ως 'ευνουχων οδο', μιας και ηταν ο πρωτος δρομος στον οποιον εφαρμοστηκαν ολα τα 'συστηματα παρακολουθησης για το καλο μας'. Οπως καταλαβαινετε η σχεση μου με τον εν λογω δρομο ειναι σχεδον ανυπαρκτη. Ή για την ακριβεια την χρησιμοποιω μονο οταν πρεπει να παω στο αεροδρομιο. Ετσι λοιπον πριν απο 3 μερες ξεκινησα βαριεστημενα για το elvenizel και επειδη δεν ειχα ορεξη για περιπετειες σερνομουν δεξια με...90 . Οταν μαζεψα τον φιλο μου γυρισαμε πισω. Στην επιστροφη λοιπον (αυτη τη φορα με το...οριο ) βλεπω (ευχαριστα) εκπληκτος σε μια ηλεκτρονικη πινακιδα ενημερωσης το εξης μυνημα: ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΖΩΟ ΕΜΠΡΟΣ. Μπροστα μου πηγαινε ενα impreza.
'Λες να το λεει γι'αυτον;' λεω χαριτολογοντας στον φιλο μου. Βασικα ομως ειχα εντυπωσιαστει θετικα. Οδηγουσα λοιπον με τεταμμενη την προσοχη μου. Πραγματι σε περιπου ενα χιλιομετρο ειχε σταματησει οχημα της Α.Ο με υπαλληλο μου εκανε σινιαλο να κοψουμε γιατι οντως υπηρχε ενα λυκοσκυλο μεσα στο δρομο. Δυστυχως παρολη την ενημερωση, το φωτισμο και το πλατος της Α.Ο. αλλα και την επιτοπου επισημανση το σκυλι χτυπηθηκε απο τον προπορευομενο μου. Ας μην σταθουμε στο αν φταιει ή οχι ο οδηγος μιας και οπως πρεπει ολοι να παραδεχτουμε στις περισσοτερες περιπτωσεις η αποφυγη ενος ζωου στο δρομο εναποκειται περισσοτερο στη τυχη, παρα στις ικανοτητες. Το σημαντικο ειναι οτι 12:30 το βραδυ οι ανθρωποι επι των καμερων ειδαν ενα σκυλο και ειδοποιησαν γι'αυτο. Αν ειναι οι καμερες (και η γενικοτερη παρακολουθηση δρομων) να χρησιμοποιουνται για τετοιες περιπτωσεις εχει καλως... -
Ειμαι ο ιδιος ανθρωπος που σε αυτο το forum ειχε χαρακτηρισει την Αττικη Οδο ως 'ευνουχων οδο', μιας και ηταν ο πρωτος δρομος στον οποιον εφαρμοστηκαν ολα τα 'συστηματα παρακολουθησης για το καλο μας'. Οπως καταλαβαινετε η σχεση μου με τον εν λογω δρομο ειναι σχεδον ανυπαρκτη. Ή για την ακριβεια την χρησιμοποιω μονο οταν πρεπει να παω στο αεροδρομιο. Ετσι λοιπον πριν απο 3 μερες ξεκινησα βαριεστημενα για το elvenizel και επειδη δεν ειχα ορεξη για περιπετειες σερνομουν δεξια με...90 . Οταν μαζεψα τον φιλο μου γυρισαμε πισω. Στην επιστροφη λοιπον (αυτη τη φορα με το...οριο ) βλεπω (ευχαριστα) εκπληκτος σε μια ηλεκτρονικη πινακιδα ενημερωσης το εξης μυνημα: ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΖΩΟ ΕΜΠΡΟΣ. Μπροστα μου πηγαινε ενα impreza.
'Λες να το λεει γι'αυτον;' λεω χαριτολογοντας στον φιλο μου. Βασικα ομως ειχα εντυπωσιαστει θετικα. Οδηγουσα λοιπον με τεταμμενη την προσοχη μου. Πραγματι σε περιπου ενα χιλιομετρο ειχε σταματησει οχημα της Α.Ο με υπαλληλο μου εκανε σινιαλο να κοψουμε γιατι οντως υπηρχε ενα λυκοσκυλο μεσα στο δρομο. Δυστυχως παρολη την ενημερωση, το φωτισμο και το πλατος της Α.Ο. αλλα και την επιτοπου επισημανση το σκυλι χτυπηθηκε απο τον προπορευομενο μου. Ας μην σταθουμε στο αν φταιει ή οχι ο οδηγος μιας και οπως πρεπει ολοι να παραδεχτουμε στις περισσοτερες περιπτωσεις η αποφυγη ενος ζωου στο δρομο εναποκειται περισσοτερο στη τυχη, παρα στις ικανοτητες. Το σημαντικο ειναι οτι 12:30 το βραδυ οι ανθρωποι επι των καμερων ειδαν ενα σκυλο και ειδοποιησαν γι'αυτο. Αν ειναι οι καμερες (και η γενικοτερη παρακολουθηση δρομων) να χρησιμοποιουνται για τετοιες περιπτωσεις εχει καλως... -
Πολύ καλό. Επιτέλους!!!!
-
ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ: http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=2366
-
Σωστή κίνηση και μπράβο τους!
Τετοια περιστατικά καλό είναι να υπάρχουν ξεχωριστά και να μην χάνονται!
-
Πριν κάνα μήνα περίπου, είχα δει κάτι παρόμοιο, και μάλιστα όλοι όσοι έβλεπαν το μήνυμα στις φωτεινές πινακίδες έκοβαν σημαντικά ταχύτητα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια τεράστια ουρά (ήταν και κυριακή απόγευμα). Νομίζω ότι ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που δε σιχτίρισα σε κίνηση. Η πλάκα ήταν ότι έβλεπες μια μεγάλη ουρά αυτοκινήτων να έχει σταματήσει, και όταν έφτανες στο επίμαχο σημείο διαπίστωνες ότι όλος αυτός ο πανικός είχε προκληθεί από ένα λιλιπούτειο σκυλάκι . Εν τω μεταξύ, το σκασμένο δεν πιανόταν με τίποτα, με αποτέλεσμα όποιος έφτανε κοντά του να κατεβαίνει να το πιάσει, αυτό να του ξεφεύγει, και να προσπαθεί ο επόμενος οδηγός στην ουρά! Τελικά δεν έμαθε τι απέγινε. Μάλλον απόχη του χρειαζόταν
-
Thumbs up!!!
Επιτέλους και κάτι που γίνεται ουσιαστικά για να μας προστατεύσει!!!
-
Καλό το όλο σκηνικό. Ευτυχώς, μερικά βγαίνουν και σε καλό του πολίτη.
-
καλη φαση,μπραβο τους!
-
Ναι...όλα ωραία αλλά κρίμα για τον σκύλο.
Μου φαίνεται λίγο κουφό που ο Imprezaς χτύπησε το σκύλο παρόλο που (θα έπρεπε να) ήταν προειδοποιημένος...και μεγάλο σκύλο μάλιστα!
-
To ξαναλεω, το θεμα αποφευγω ενα σκυλο ή οτιδηποτε αλλο ειναι κυριως θεμα τυχης μιας και χρειαζεσαι την 'συνεργασια' του ζωου. Θα σου πω 2 περιστατικα: 1) Εστριβα μια φαρδια στροφη με 60 σαν κανονικος ανθρωπος και ενα σκυλι το οποιο ηταν στο απεναντι πεζοδρομιο θεωρησε πως επρεπε να πεταχτει στο δρομο την ωρα που ημουν στο μεσο της στροφης. (Το απεφυγα...θεαματικα) 2) Μικρο γατακι αποφασιζει να περασει το δρομο. Το εχω δει φυσικα και εχω κοψει ταχυτητα (5 km/h κυριολεκτικα). Ε ενω ειχε διανυσει το 80% του δρομου γυρισε πισω (αντι να συνεχισει μπροστα) και επεσε στην πισω ροδα μου...
-
Εγώ γιατί πιστεύω πως ειδοποίησε κάποιος από κινητό και πως οι κάμερες ήταν ΚΑΙ σε αυτήν την περίπτωση ΑΧΡΗΣΤΕΣ;;;
Παλιότερα έχω ειδοποιήσει 3-4 φορές για σκύλο ή φωτιά, και μία για ΜΑΥΡΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ νύχτα, πεταμένο στο δρόμο (μάλλον έπεσε από υδραυλικό ή από παλιατζή...) στην δεξιά λωρίδα του Κηφισού έξω από την Λάιον Ελλάς!!!
Φυσικά και σπεύσαν σε όλα, φυσικά και δεν υπήρχαν κάμερες!!! -
Οι καμερες εχουν πολλα καλα παιδια. Δεν ειναι μονο για να μας πιανουν οταν τρεχουμε.
-
Τελικα μαλλον ο μπροστα ηταν το ζωο!
-
Ο χρήστης japanpower έγραψε:
Τελικα μαλλον ο μπροστα ηταν το ζωο!Κι εγώ έτσι πιστεύω, γιατί ο σκύλος είναι κάτι ογκώδες και βλέπεις πώς κινείται δεν έχει την σπιρτάδα της γάτας που μπορεί να μετανιώσει και να γυρίσει ανάποδα στο άψε σβήσε. Προφανώς ο τύπος αγνόησε το τετράποδο.
johanndelta δεν είναι το ίδιο όταν ξέρεις ότι κάτι υπάρχει μπροστά σου κι όταν κάτι σου πετάγεται απρόοπτα. Πολλές φορές έχει πεταχτεί σκύλος και 2 γατιά το ένα μετά το άλλο προς αντίθετες κατευθύνσεις και απορώ πώς γλύτωσαν, όμως όταν βλέπω ότι είναι ένας σκύλος στην άκρη του δρόμου περιμένοντας να περάσει, τότε κόβω για να δω τις προθέσεις του
-
Όλα τα τεχνολογικά 'καλούδια' δεν είναι καλά ή κακά από μόνα τους. Είναι η χρήση που τους κάνουμε που τα βαφτίζει
Η άποψή μου είναι ότι περισσότερο θα έπρεπε να μας απασχολεί η παρακολούθηση της καθημερινής μας ζωής από τις κάμερες και λιγότερο οι κάμερες στους δρόμους. Όλες θέλουν κάψιμο if you ask me
Α, και να μην ξεχάσω να ευχηθώ να μην του ξανασηκωθεί σε όποιον έχει χτυπήσει επίτηδες ζώο με το αυτοκίνητο
-
Ο χρήστης dazed έγραψε:
Α, και να μην ξεχάσω να ευχηθώ να μην του ξανασηκωθεί σε όποιον έχει χτυπήσει επίτηδες ζώο με το αυτοκίνητοεπίτηδες; δε νομίζω να το κάνουν εκ προμελέτης, απλώς φταίει η μ@λ@κί@ που τους δέρνει και νομίζουν ότι το τετράποδο είναι πεζός
-
Ο χρήστης dazed έγραψε:
Όλα τα τεχνολογικά 'καλούδια' δεν είναι καλά ή κακά από μόνα τους. Είναι η χρήση που τους κάνουμε που τα βαφτίζειΗ άποψή μου είναι ότι περισσότερο θα έπρεπε να μας απασχολεί η παρακολούθηση της καθημερινής μας ζωής από τις κάμερες και λιγότερο οι κάμερες στους δρόμους. Όλες θέλουν κάψιμο if you ask me
Α, και να μην ξεχάσω να ευχηθώ να μην του ξανασηκωθεί σε όποιον έχει χτυπήσει επίτηδες ζώο με το αυτοκίνητο
Συμφωνω απολυτως και στις τρεις τοποθετησεις σου...
-
Me 2...
-
Είτε επίτηδες είτε από αμέλεια (όπως με το ιμπρέζα), θέλουν πολλές σφαλιάρες!!! Και όταν λέω αμέλεια, εννοώ την οδήγηση σε συνθήκες άνω των ορίων του οδηγού/αυτοκινήτου... Οχι να σκοτωθείς κιόλας για να αποφύγεις τον σκύλο/γάτα
Kαλοδεχουμενη...υπερβολη.