-
Θα ήθελα να θέσω το έξης ερώτημα στους φίλους φορουμίστες..
Ειναί αργά να βγάλει κανείς δίπλωμα στα 28 με 29 του χρόνια (Ανεξαρτήτων κυβικών). Θα ήθελα την γνώμη σας, γιατί έχει γίνει τρελό debate για το συγκεκριμένο θέμα back home και θα ήθελα μια δεύτερη, τρίτη.... κτλ γνώμη. -
Ειναί αργά να βγάλει κανείς δίπλωμα στα 28 με 29 του χρόνια (Ανεξαρτήτων κυβικών). Θα ήθελα την γνώμη σας, γιατί έχει γίνει τρελό debate για το συγκεκριμένο θέμα back home και θα ήθελα μια δεύτερη, τρίτη.... κτλ γνώμη. -
Φίλε maverix.
Ποτέ δεν είναι αργά. Έχω 2 φίλους που τόσα χρόνια με βλέπανε με τη μηχανή και αφού τους έτρωγε βγάλανε δίπλωμα και αγοράσανε μηχανή στα 30 τους. Ο ένας μάλιστα παντρεύτηκε μόλις πριν 1 χρόνο, οπότε και είχε μερικές αντιδράσεις από το 'νέο' του σόι ('τι τα θέλετε τώρα εσείς αυτά....'), αλλά τα κατάφερε.Μυαλό να υπάρχει και όλα θα είναι μια χαρά.
Για 1η μηχανή, διάλεξε κάτι που να σε βολεύει σε θέση, να πατάς 'γερά' κάτω τα πόδια σου (ανάλογα με το ύψος σου), και χωρίς υπερβολές στα άλογα (max γύρω στα 50, min γυρω στα 30 αλλιώς θα το βαρεθείς γρήγορα).
Αυτά από μένα.....
Αντε, περιμένουμε νέα.... -
Ο χρήστης yani έγραψε:
Ο ένας μάλιστα παντρεύτηκε μόλις πριν 1 χρόνο, οπότε και είχε μερικές αντιδράσεις από το 'νέο' του σόι ('τι τα θέλετε τώρα εσείς αυτά....'), αλλά τα κατάφερε.Είσαι μέσα φίλε yani... Εκεί είναι το πρόβλημα...
Πάντως και εγώ δεν θα πάω για πολλά στην αρχή τουλάχιστον...
Απότερος σκοπός σε κανά δυο χρόνια είναι είτε η F650GS ή Scarver είτε κανένα πιο extreme enduro για βόλτες στην πόλη αλλά κυρίως στο βουνο..
Πολύ μακρινό όνειρο αποτελεί η 1200 GS της ΒΜW και μάλιστα η καινούρια ή πιο endurάδικη της HP.... Καλή βεβαια και η ΚΤΜ 950 Adventure..... Αλλά όπως είπα και πρίν όλα αυτά είναι όνειρα τουλάχιστον για την ώρα....
Με καμια Vespa με βλέπω με ΑΒS μάλιστα για μεγαλύτερη ασφάλεια....Υ.Γ. Σε καμία βδομάδα ξεκινώ για δίπλωμα...
-
Καλημέρα.
Ανήκω κι εγώ στην κατηγορία των 'παπούδων' όσον αφορά την απόφαση για δίπλωμα μηχανής.
Είμαι 31+ ( μετά τέκνου) και πρίν από 15 μέρες ξεκίνησα τη διαδικασία για να βγάλω δίπλωμα για μηχανή. Αφορμή στάθηκε η ανάγκη μου για μεγαλύτερη μηχανή - άν μπορεί να θεωρηθεί μηχανή το 50άρι παπί που έχω - και η απόφαση για αγορά ενός εκ των HONDA INNOVA 125 & KYMCO SPIKE 125R.
Τέλος η άποψή μου είναι 'κάλλιο αργά παρά ποτέ' & 'ποτέ δεν είναι αργά για πρόοδο'.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλημέρα.Είμαι 31+ ( μετά τέκνου) και πρίν από 15 μέρες ξεκίνησα τη διαδικασία για να βγάλω δίπλωμα για μηχανή.
Ένα άλλο θέμα που θα ήθελα να αναφέρω με την ευκαιρία είναι το γεγονός ότι πολλές σχολές βγάζουν διαφημίσεις λέγοντας δίπλωμα με 250€ κτλ.. και όταν πας εκεί ή πάρεις τηλ... σου λένε ότι η προσφορά έληξε δήθεν τον προηγούμενο μήνα κτλ...
Προσοχή... Οι επιτήδειοι είναι εκεί έξω και παραμονεύουν.... -
Αν έχεις κάποια επαφή μέ τίς μοτοσυκλέτες καί απλά δέν έχεις δίπλωμα,τότε μάλλον δέν θα έχεις πρόβλημα.
Αν δέν έχεις καμμία επαφή όμως,μπορεί ναί μέν να πάρεις δίπλωμα,θα μπορέσεις όμως να γίνεις καί καλός (καί ασφαλής) οδηγός;
Πώς τό βλέπεις;
Εγώ βλέπω τόν εαυτό μου,νά μήν έχει πιά τήν ικανότητα τής μάθησης πού είχα όταν ήμουνα μικρότερος (18 χρονών π.χ.-τώρα είμαι 35) -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αν έχεις κάποια επαφή μέ τίς μοτοσυκλέτες καί απλά δέν έχεις δίπλωμα,τότε μάλλον δέν θα έχεις πρόβλημα.
Αν δέν έχεις καμμία επαφή όμως,μπορεί ναί μέν να πάρεις δίπλωμα,θα μπορέσεις όμως να γίνεις καί καλός (καί ασφαλής) οδηγός;
Πώς τό βλέπεις;
Εγώ βλέπω τόν εαυτό μου,νά μήν έχει πιά τήν ικανότητα τής μάθησης πού είχα όταν ήμουνα μικρότερος (18 χρονών π.χ.-τώρα είμαι 35)Καλησπέρα.
Είμαι κάτοχος επαγγελματικού διπλώματος για όλες τις κατηγορίες (Β-Γ-Δ-Ε) εκτός από μηχανή!! Πλήν του αυ/του όπου έχω 1 ατύχημα (με τον άλλο οδηγό να φταίει) στα 13 χρόνια που οδηγάω, ουδέποτε είχα άλλο ατύχημα, ίσως και από καθαρή τύχη.
Μηχανάκι(παπί) οδηγάω εδώ και 15 χρόνια χωρίς ατύχημα, ίσως και από καθαρή τύχη θα πεί κανείς πάλι.
Πιστεύω δε ότι άν τηρείς απαρέγκλιτα όλους τους κανόνες ασφαλείας που επιβάλονται στην οδήγηση και είσαι πάντα προετοιμασμένος για το αναπάντεχο, τότε δεν νομίζω να υπάρχει κανένας λόγος για να μην θεωρείσαι καλός οδηγός.
Αλλά όλα τα παραπάνω εν τέλει είναι απλώς θεωρίες, η πορεία θα δείξει.
ΥΓ: Μήν ξεχνάς ότι δίπλωμα βγάζω για να πάρω πάλι παπί 125cc και όχι απευθείας CBR 1100 XX HAYABUSHA
-
Αλλοιώς τό εννοούσα.
Ασφαλέστερος πιστεύω ότι είναι αυτός πού 'κατέχει' καλύτερα τήν οδήγηση,καί πιστεύοντας ότι γιά να μάθεις να οδηγείς καλά,πρέπει να ξεκινάς από μικρός.
Νά ελέγχεις καλύτερα τό όχημά σου.Θεωρείες βέβαια.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αλλοιώς τό εννοούσα.
Ασφαλέστερος πιστεύω ότι είναι αυτός πού 'κατέχει' καλύτερα τήν οδήγηση,καί πιστεύοντας ότι γιά να μάθεις να οδηγείς καλά,πρέπει να ξεκινάς από μικρός.
Νά ελέγχεις καλύτερα τό όχημά σου.Θεωρείες βέβαια.
Η αλήθεια είναι ότι πέρα από το όποιο debate (ανασταλτικού για την αποκτηση διπλώματος χαρακτήρα με οικογένεια), όπως αναφέρω και παραπάνω, ο μεγαλύτερος προβληματισμός μου είναι αυτός στον οποίο αναφέρεται και ο HUNTER.... Δεν ξερω δηλαδή αν τελικά στο 28 μου θα μπορέσω να μάθω να στρίβω ή να φρενάρω ή να σκέφτομαι το ίδιο καλά με κάποιο που οδηγεί από τα 18 του... κάτι που τελικά είτε σε σώζει σε δύσκολη ώρα είτε όχι....
Όχι δεν είχα εμπειρία από μηχανές παλαιότερα, πέρα από κανά δύο φορές (κανα δυο βόλτες) στα 18 μου - παπί.
Αύτος είναι και ο λόγος που ξεκίνησα το θέμα τελικά...
-
Eγώ οδηγώ μηχανή κάτι παραπάνω από ένα χρόνο, από τα 26 μου. Δεν ξεκίνησα και μικρούλης δηλαδή... Δεν έχω γίνει και... Rossi, αλλά κάποια βασικά πράγματα έχω μάθει (εκτός από σούζες! ). Αν σε ενδιαφέρει αυτό που ξεκινάς, αν δεν το ξεκινάς από ανάγκη μόνο και βαριεστημένα, τότε μπορείς να μάθεις, όποια και αν είναι η ηλικία σου... Το μόνο στο οποίο υστερώ στην ηλικία που ξεκίνησα είναι στο θάρρος ή να το πω καλύτερα στην άγνοια κινδύνου. Εκεί που δεν είμαι σίγουρος, δεν πρόκειται να πιέσω. Μάλλον καλό μου έκανε το ότι άργησα να ξεκινήσω τελικά... Γλίτωσα από μερικά σπασίματα τουλάχιστον...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
....Μάλλον καλό μου έκανε το ότι άργησα να ξεκινήσω τελικά... Γλίτωσα από μερικά σπασίματα τουλάχιστον...I couldn't agree more!!
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
....Μάλλον καλό μου έκανε το ότι άργησα να ξεκινήσω τελικά... Γλίτωσα από μερικά σπασίματα τουλάχιστον...
I couldn't agree more!!
Οι ίδιοι οι μηχανόβιοι έχουνε ένα ρητό πού λέει:
'υπάρχουν δύο ειδών μοτοσυκλετιστές.Αυτοί πού έχουνε πέσει από τήν μηχανή,καί αυτοί πού θα πέσουνε'.
-
Στην περίπτωση αυτή ισχύει το ρητό: ' Ή μικρός παντρέψου ή μικρός ....'.
Γνωστός, που αγόρασε πρώτη φορά μηχανή στα 34 του (αγόρασε και μεγάλη, τρομάρα του!) πηγαινοέρχεται στα νοσοκομεία τους τελευταίους 18 μήνες, έπειτα από 2 άσχημες πτώσεις!
Το κακό είναι ότι είναι αμετανόητος, καθώς αποδίδει τα αίτια πτώσης στο λάθος κατασκευασμένο δρόμοΓιάννης
-
Ο χρήστης maverix έγραψε:
Ειναί αργά να βγάλει κανείς δίπλωμα στα 28 με 29 του χρόνια (Ανεξαρτήτων κυβικών). Θα ήθελα την γνώμη σας, γιατί έχει γίνει τρελό debate για το συγκεκριμένο θέμα back home και θα ήθελα μια δεύτερη, τρίτη.... κτλ γνώμη.Έχοντας βγάλει δίπλωμα πριν μερικούς μήνες, στην τρυφερή ηλικία των 28, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν είναι αργά για να βγάλεις δίπλωμα. Δεν είμαι σίγουρος πόσο αργά είναι για να το χρησιμοποιήσεις όμως, μια που δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Πάντως μου αρέσει και μόνο να σκέφτομαι ότι το έχω.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Έχοντας βγάλει δίπλωμα πριν μερικούς μήνες, στην τρυφερή ηλικία των 28, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν είναι αργά για να βγάλεις δίπλωμα. Δεν είμαι σίγουρος πόσο αργά είναι για να το χρησιμοποιήσεις όμως, μια που δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Πάντως μου αρέσει και μόνο να σκέφτομαι ότι το έχω.
Kαλώς τον!!!
Πού είχες χαθεί εσύ τόσο καιρό??? -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Kαλώς τον!!!
Πού είχες χαθεί εσύ τόσο καιρό???Εδώ είμαι βρε meco! Απλά έχω αραιώσει λίγο τις επισκέψεις μου γιατί παριστάνω το φαντάρο!
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Kαλώς τον!!!
Πού είχες χαθεί εσύ τόσο καιρό???Εδώ είμαι βρε meco! Απλά έχω αραιώσει λίγο τις επισκέψεις μου γιατί παριστάνω το φαντάρο!
Kάτι τέτοιο είχα υποψιαστεί και εγώ... Καλά να περνάς...
-
προσωπικά οδηγώ δίκυκλο από πολύ μικρή ηλικία..
το θέμα είναι καθαρά προσωπικό και όχι ηλικιακό.
το κατά πόσο θα την παλεύεις ρε παιδί μου..
Τι 30αντα τι 40αντα τι.... Για να βγάλεις δίπλωμα..??