-
Καλησπέρα σε όλους/ες. Παιδια πρόκειται να κάνω ενα ταξίδι στη Ρουμανια τον Σεπτ. και θα ήθελα πληροφορίες για τα πάντα εκτός διαμονής. Θα με ενδιέφεραν περισσοτερο τα διαδικαστικά και τι να προσέξω, α και κανα site με καλόυς οδηκους χάρτες.
-
Καλησπέρα σε όλους/ες. Παιδια πρόκειται να κάνω ενα ταξίδι στη Ρουμανια τον Σεπτ. και θα ήθελα πληροφορίες για τα πάντα εκτός διαμονής. Θα με ενδιέφεραν περισσοτερο τα διαδικαστικά και τι να προσέξω, α και κανα site με καλόυς οδηκους χάρτες.
-
-
για χάρτες το κορυφαίο http://www.viamichelin.com
Τώρα για τα λοιπά, θα έλεγα καλή ασφάλιση το αυτοκινητό σου για κλόπη στο εξωτερικό.. δύσκολο, αλλα αν τους πιέσεις γίνεται
Καλο ταξίδι και περιμένουμε εντυπώσεις
(σκεφτομαι να περάσω απο εκεί του χρόνου) -
ευχαριστω για τις συμβουλές> Ειδικά για την ασφάλιση λογω κλοπης.
Μου είπε ενας φίλος που μένει εκεί να το βάλω στο γκαράζ και να νοικιάσω ενα με τοπικες πινακίδες να γλυτώσω και απο τους μπάτσους. -
Ο χρήστης spitha έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους/ες. Παιδια πρόκειται να κάνω ενα ταξίδι στη Ρουμανια τον Σεπτ. και θα ήθελα πληροφορίες για τα πάντα εκτός διαμονής. Θα με ενδιέφεραν περισσοτερο τα διαδικαστικά και τι να προσέξω, α και κανα site με καλόυς οδηκους χάρτες.Φίλε έχω καιρό να πάω εκεί αν και έχω γεννηθεί στην Ρουμανία.Μπορώ να σου πώ 5 πραγματάκια αλλά σίγουρα πολλά θα έχουν αλλάξει.Ξέρω το δρόμο μέσω βουλγαρίας και σου παραθέτω μερικά πραγματάκια Από όσο θυμάμαι η βίζα έχει καταγηρθεί και οι τυπάδες(βούλγαροι κυρίως) βγάζουν αλλιώς τα λεφτά ξέρεις με ποιο τρόπο(πρόστιμα για παραβάσεις ΚΟΚ).Ευτυχώς μέχρι και την τελευταία φορά που πήγα 7 χρόνια πρίν περίπου τα πρόστιμα ήταν εντελώς γελοία(μάλλον θέλαν να βγάλουν κανα χαρτζηλήκι). Προσοχή στους σκα..δρομούς τους΄. Επίσης καλά θα ήταν να μην περάσεις βράδυ απο βουλγαρία γιατί έχω ακούσει διάφορα. Επίσης δεν ξέρω τι έχει αλλάξει με το ευρώ.Οταν πήγαινα εγώ και υπήρχαν οι δραχμές οπωσδήποτε κουβαλούσα κάμποσα δολλαριάκια μαζί μου γιατι η δραχμή ήταν άχρηστη εκεί. Αν χρειάζεσαι χάρτη της Βουλγαρίας έχω έναν τον οποίο αν θέλεις τον σκανάρω για τον έχεις(Στα βουλγάρικα είναι να ξέρεις)
Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο.
-
φιλε σε ευχαριστώ και εσένα. Πάνω κάτα ξέρω τι θα συναντίσω και είμαι προετοιμασμένος. Οσο αναφορά τη Βουλγαρία δεν υπήρχε περίπτωση να περάσω βράδυ.
Ευχαριστώ για το χάρτη αλλα΄το site που πρότεινε το φιλαράκι πριν είναι γαμάτο!!! Ένα πράγμα με προβλημάτισε οτι για διόδια έλεγε οτι θα χρειαστώ 260.000 Ευρώ (ναι καλά διάβασες διακοσιες εξήντα χιλιάδες ευρω) προφανώς ειναι λάθως αλλιώς δε βγαίνει νοημα. -
Παντως φιλος μου που το κανει συχνα, ταξιδευοντας και βραδυ, δεν εχει προβλημα στους δρομους. Βεβαια εχει ταπεινο αμαξι.
-
Και εγώ με ταπεινό αμάξι έκοβα βόλτες τότε (OPEL CORSA A 1.0) αλλά σε σύγκριση με τι είχαν αυτοί(κυκλοφορούσαν μόνο dacia τότε άντε βαριά βαριά και κάνα daewoo nexia cielo η εμπορική ονομάσία για την ρουμανία) ήμουν στην κυριολεξία αρχηγός. Εριξα κανα 2 τσαγακια με το εργαλείο των 45 ίππων. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν δυστυχώς.
-
anyway παιδες επειδει πρέπει να φύγω σας αφήνω. Οτι σχόλεια -υποδείξεις υπάρχουν δεκτά. Πάντως μόλις γυρίσω θα σας ενημερώσω. Το ταξίδι θα διαρκέσει απο τις 10 εως τις 15 Σεπτ.
-
Πάσχα του 2002 έκανα τη διαδρομή Θεσσαλονίκη Σόφια Βουκουρέστι Μπράσοφ Κοστάντζα Αδριανούπολη Θεσσαλονίκη. Στην Εθνική Ασφαλιστική μου είπανε ότι δεν ασφαλίζουνε το αυτοκίνητο για κλοπή.
Αντικειμενικά δεν υπάρχει πρόβλημα , αστυνομία παντού και βλέπεις παρκαρισμένα άπειρα μεγάλα BMW AUDI PORSCHE.
Ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί πιάσανε τον Πάσσαρη, όχι εμείς.
Η διαδρομή Μπράσοφ Κοστάντζα Αδριανούπολη, εξαιρετική σαν φύση και χάλια σαν δρόμος . Μέση ταχύτητα 50 χλμ την ώρα.
Έφαγα ένα πρόστιμο στη Βουλγαρία για υπέρβαση ταχύτητας και ένα για υπέρβαση διπλής γραμμής .
Στην πρώτη περίπτωση κοντά στα σύνορα ο αστυνομικός σαφώς περίμενε να τον πληρώσω χωρίς απόδειξη , δεν τον πλήρφσα γιατί δεν μου αρέσουν τέτοιες καταστάσεις και έγραψε το πρόστιμο πάνω στο διαβατήριο να το πληρώσω στα σύνορα,
Στην δεύτερη περίπτωση τογραψε κατευθείαν στο διαβατήριο χωρίς κουβέντα.
Πλήρωσα συνολικά 60 Ευρώ
Στη Ρουμανία δεν είδα ραντάρ , ούτε με σταμάτησς κανείς.
Την βραδυνή μετακίνηση την αποφεύγεις και λόγω κακου φωτισμού .
Έχω συνάδελφους που σπούδασαν Βουλγαρία και πηγαινοέρχονται συνεχώς χωρίς προβλήματα. -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Και εγώ με ταπεινό αμάξι έκοβα βόλτες τότε (OPEL CORSA A 1.0) αλλά σε σύγκριση με τι είχαν αυτοί(κυκλοφορούσαν μόνο dacia τότε άντε βαριά βαριά και κάνα daewoo nexia cielo η εμπορική ονομάσία για την ρουμανία) ήμουν στην κυριολεξία αρχηγός. Εριξα κανα 2 τσαγακια με το εργαλείο των 45 ίππων. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν δυστυχώς....γιατί το παρόν έφερε και Ρουμάνους νεόπλουτους με ακριβά τουτού! Μέσα στο καλοκαίρι είδα με Ρουμάνικες πινακίδες: καινούργιες BMW αρκετές 5άρες μία 6άρα και μία 7άρα, Audi A6, 2 (!) Nissan Murano, 2-3 S-Class, ένα Tuareg, και πολλά άλλα που δεν μου έρχονται τώρα (δεν κρατούσα και αρχείο!)
Δεν το συζητάμε για 'προσιτά' αυτοκίνητα... Avensis, πολλά Megane, Audi A4, Mondeo, διάφορα πολυμορφικά (Ulysse, 807, Espace). Βέβαια σκάσαν μύτη και αρκετά 'εξελιγμένα' Dacia (κάτι σαν Renault 9 ένα πράγμα) και φαντάζομαι οτι ακόμα στην Ρουμανία θα κάνουν θραύση αυτά τα Dacia-Renault αλλά μήπως εδώ δεν κάνουν θραύση τα Accent; -
φιλε kostaki μια και την εκανες σχετικα πρόσφατα, τι παίζει με τα σύνορα?
Βασικα παω πανω για ψωνια, μην την πατίσω στα σύνορα και πληρωσω γαμ**ικα! -
Μολις γυρισα απο Ρουμανια εδω και 3-4 χρονια ανεβενω συνεχεια. **Προσοχη **οταν διασχιζετε χωρια οπου το οριο ειναι 50χλμ. και τηρητε αυστηρα (απ'ολους) γιατι την στηνουν μπατσοι και δεν κωλωνουν να βγουν στην διπλη γραμμη για να σταματησουν αμαξια και απο τα 2 ρευματα (το ειδα και αυτο τωρα που ημουν εκει!), φυσικα υπαρχουν και τα ρανταρ
Οσο αφορα την Βουλγαρια αν σε σταματησουν σε μπλοκο εχεις ετοιμο ενα 10€ (οχι παραπανω μην χαλαμε και την πιατσα) μεσα στο διαβατηριο ή κανα κουτι τσιγαρα ή καμια coca cola και ληγει το ζητημα. Αν κανουνε τους ζορικους τους λες να πληρωσεις κανονικα την κληση στα συνορα, το 99% θα δεχτει το 10€ παρα να σου γραψει την κληση
Δεχονται κανονικοτατα Ευρώ στην Βουλγαρια. Στην Ρουμανια πρεπει να αλλαξεις στο τοπικο νομισμα (LEI)
-
[quote='DimisGR']Μολις γυρισα απο Ρουμανια εδω και 3-4 χρονια ανεβενω συνεχεια. **Προσοχη **οταν διασχιζετε χωρια οπου το οριο ειναι 50χλμ. και τηρητε αυστηρα (απ'ολους) γιατι την στηνουν μπατσοι και δεν κωλωνουν να βγουν στην διπλη γραμμη για να σταματησουν αμαξια και απο τα 2 ρευματα (το ειδα και αυτο τωρα που ημουν εκει!), φυσικα υπαρχουν και τα ρανταρ
Οσο αφορα την Βουλγαρια αν σε σταματησουν σε μπλοκο εχεις ετοιμο ενα 10
-
Ο χρήστης spitha έγραψε:
φιλε kostaki μια και την εκανες σχετικα πρόσφατα, τι παίζει με τα σύνορα?
Βασικα παω πανω για ψωνια, μην την πατίσω στα σύνορα και πληρωσω γαμ**ικα!Σ αυτό δεν μπορώ να βοηθήσω γιατί δεν ψώνισα σχεδόν τίποτα. Μόνο στην Κοστάντζα απο εμπορικό κέντρο αγόρασα 5 CD με όπερες που είναι η αδυναμία μου σε εξευτελιστική τιμή , ένα ρολόγι χειρός και μια ζώνη.
Γι αυτό όλο το ταξίδι με όλα μέσα (ξενοδοχεία καύσιμα φαγητό ) κόστισε 600 Ευρώ για τρία άτομα.
ταξιδι οδικως στη Ρουμανια