-
Σιγά την είδηση. Εμείς εδώ έχουμε πινακίδες για 30χαω σε σημεία της 'Εθνικής'.
-
-
-
Παλιότερα, μπροστά από το δημοτικό σχολείο της Βουλιαγμένης υπήρχε όριο 10 ! Λέγεται ότι οι μπάτσοι την έστηναν έξω από το σχολείο την ώρα του σχολάσματος για να γράφουν τα πιτσιρίκια που έβγαιναν τρέχοντας και φυσικά παραβίαζαν έτσι τον ΚΟΚ
-
Συγκεκριμένα μπροστά από σχολεία, ας είναι και 10 το όριο κατά τις ώρες λειτουργείας των σχολείων. Είναι το μόνο όριο που ακόμα και τόσο χαμηλό δε θα το παρεξηγούσα.
Ακόμα και με 20χλμ αν χτυπήσεις ένα παιδάκι, μπορεί να αποβεί μοιραίο.
Πάντως, κακά τα ψέματα, το όριο των 50χλμ/ω για κατοικημένες περιοχές (σε περίπτωση που δεν υπάρχει άλλο όριο από σήμανση) που κατά τη γνώμη μου είναι τελείως φυσιολογικό, ποιος το τηρεί; Εγώ πάντως όχι.
-
10 χιλιόμετρα είναι πολύ λίγα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αφαιρεθείς και να αρχίσεις να κοιτάς αλλού. Δεν ξέρω αν τηρώ το όριο των 50 σε κατοικημένες περιοχές, προσπαθώ όμως να κόβω και να έχω τα μάτια μου 14. Θα βοηθούσα αν ήξερα να φρενάρω καλά με το αριστερό για να το έχω σε θέση επιφυλακής πάνω από το φρένο σε τέτοιες περιπτώσεις.
-
25 μιλια ειναι το οριο σε ολες τις γειτονιες/κατοικημενες περιοχες. Ηταν 30 και το κανανε 25. Αμα ειναι βιομηχανικη ζωνη ειναι 35μιλια και αμα εχει νησιδα 45 μιλια.
Φυσικα ολα εξαρτωνται απο την τοπικη πολη και την αστυνομια της.
Νικος
-
Και εδώ υπάρχουν ζώνες ήπιας κυκλοφορίας με όριο τα 30 (πχ. Πεύκη, Μαρούσι)
το όποιο είναι πιο ρεαλιστικό για δρόμους σε γειτονίες, και 50+ στους πιο κεντρικούς.Δεν είναι κακή ιδέα... αρκεί να μην είναι μόνο για να κάψουν κλήσεις....
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Δεν ξέρω αν τηρώ το όριο των 50 σε κατοικημένες περιοχές, προσπαθώ όμως να κόβω και να έχω τα μάτια μου 14.Το οριο σε πολλα σημεια μεσα στην Αθηνα ειναι 40 με πινακίδα που δε την προσέχεις. Οπως μπροστα στον Προεδρο της ΔΗμοκρατίας όπου σε γράφουν. Οπως κατεβαίνεις απο κολωνάκι
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Και εδώ υπάρχουν ζώνες ήπιας κυκλοφορίας με όριο τα 30 (πχ. Πεύκη, Μαρούσι)
το όποιο είναι πιο ρεαλιστικό για δρόμους σε γειτονίες, και 50+ στους πιο κεντρικούς.Στο Μαρούσι ειδικά, στο κομμάτι που έχει γεμίσει από 'δρόμους ήπιας κυκλοφορίας' και να θέλεις δε μπορείς να πας πιο γρήγορα (εκτός κι αν δε σε πειράζει να καταπιείς μερικά σφραγίσματα ).....
-
Συγγνώμη αλλά με 10 εγώ δε μπορώ να πάω! Εννοώ ότι, δε μπορώ να κρατήσω σταθερή ταχύτητα 10, με πρώτη ταχύτητα. (Στη δευτέρα, θα 'χτυπάει').
Επίσης το κοντέρ του φόκους-πόκους αρχίζει στα 20.
Το όριο 30 μού φαίνεται αρκετό. Φτάνει να είσαι συνειδητοποιημένος οδηγός και να σταματάς για να περάσουν τα συνήθως απρόσεκτα παιδάκια.
25 μίλια την ώρα!