-
Ο χρήστης Tsardas έγραψε:
Επιτελους γυρσια σπιτι μου και προσπαθω να ταξινομησω τις σκεψεις μου για το τι περασα. Οχι και πολλα καθως το ρινγκ ηταν ενα μικρο μερος απο το ταξιδι μου.
Εφτασα απο ενα σχετικα δευτερο δρομο μεσα απο βουνα και αρκετο στροφιλικι (Εφταιγε το gps) και με εβγαλε διπλα σε μια ταβερνα κατω απο ενα εσακι της πιστας. Αφου βρηκα την εισοδο και παρκαρα παραδιπλα απο το κυριως παρκινγ το οποιο ηταν χωματοδρομος ( μου θυμισε ακροπολις με τοση σκονη). Οταν εφτασα δεν ηξερα αν ηθελα να τρεξω μεσα στην πιστα η να κανω οφθαλμολουτρο σε οτιδηποτε με τροχους. Χαζεψα με τα μοντελα νομιζα οτι ημουν σε ενα παραλληλο συμπαν που ολοι οδηγουν το αυτοκινητο των ονειρων τους. Τεσπα μετα απο λιγη ωρα πηγα μεσα στο χωριο Nurburg να παραλαβω το swift. Η διαδικασια τελειωσε γρηγορα και μολις το πηρα το χαμογελο μου εφτανε πισω απο τα αυτια . Το αμαξι ηταν αξιοπρεπες για πρωτη φορα ειχε ρολκειτζ, σεμισλικ, και αναρτηση. Αφου εφτασα και ακυρωσα το εισητηριο εισοδου βουρ για την ευθεια.
Μου το λεγαν και δεν το πιστευα. Δεν εχει καμια σχεση με τα σιμουλειτορ στους υπολογιστες/παιχνιδομηχανες. Οκ ηξερα αρκετα τις στροφες αλλα οι υψομετρικες διαφορες ηταν κατι το πρωτογνωρο. Περισσοτερο εμοιαζε με φαρδια ειδικη παρα με πιστα και σιγουρα δεν μπορεις να εμπιστευτεις το ενστικτο σου να παει ταπα καθως τα τυφλα σημεια ειναι αρκετα. Αφετερου δε επιβαλεται να κοιτας ΣΥΝΕΧΩΣ τον καθρεπτη γιατι σου ερχονται απο πισω σφεντονα καθε λογης Porche, Ferrari, M3 μοτοσυκλετες κα. Φυσικα ουδεις λογος χρειαζεται να γινεται για χρονους δεν εχουν νοημα. Γενικα κοιτας να κινησαι αξιοπρεπως χωρις να εμποδιζεις τους γρηγορους. Καλο ειναι να βρεις καποιον που εχει τον ιδιο ρυθμο με εσενα να τραβαει ο εννας τον αλλον. H καρουσελ ηταν φοβερο συναισθημα οταν εφτανα για να στριψω θελει γκαζι γιατι σου κοβει πολλη φορα.Οταν τελειωσα στο τελος και βγηκα απο το αμαξι ενοιθα την αδρεναλινη να κυριευει το σωμα μου αφενως απο την προσπαθεια και αφετερου απο την χαρα μου που βρισκομουν εκει. Για χαλαρωμα προτεινω και παλι οφθαλμολουτρο στην εισοδο ή βολτα στα μαγαζια πισω απο την ευθεια στην πιστα της Φορμουλα. Εχει και ενα μικρο μουσειο με αγωνιστικα.
Αυτα εν ολιγοις. Δεν νομιζω να ηταν η πρωτη και τελευταια φορα που παω. Δεν το χορτασα θελω κι αλλο ειναι σα ναρκωτικο.Αν εννοείς το μικρό μαύρο swift με τις άσπρες ριγούλες, το έχω νοικιάσει κι εγώ... σε πήγε βόλτα ο κυριούλης που τα νοικιάζει (o Theo) με το Golf GTi - DSG του να τα δείς όλα; Η αδρεναλίνη δε με άφησε να κοιμηθώ εκείνο το βράδυ... από χρόνους... 12' και κάτι... ευτυχώς δεν το έριξα στις μπαριέρες, όπως έκανε ένας μπροστινός μου... ring= Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο
-
Εύγε στο μερακλή Τσάρδα! :yahoo:
Κουρασμένος λίγο, αλλά πολύ ευτυχής, μου φάνηκε όταν τον αντίκρυσα εις Βρυξέλλας -
Επιτελους γυρσια σπιτι μου και προσπαθω να ταξινομησω τις σκεψεις μου για το τι περασα. Οχι και πολλα καθως το ρινγκ ηταν ενα μικρο μερος απο το ταξιδι μου.
Εφτασα απο ενα σχετικα δευτερο δρομο μεσα απο βουνα και αρκετο στροφιλικι (Εφταιγε το gps) και με εβγαλε διπλα σε μια ταβερνα κατω απο ενα εσακι της πιστας. Αφου βρηκα την εισοδο και παρκαρα παραδιπλα απο το κυριως παρκινγ το οποιο ηταν χωματοδρομος ( μου θυμισε ακροπολις με τοση σκονη). Οταν εφτασα δεν ηξερα αν ηθελα να τρεξω μεσα στην πιστα η να κανω οφθαλμολουτρο σε οτιδηποτε με τροχους. Χαζεψα με τα μοντελα νομιζα οτι ημουν σε ενα παραλληλο συμπαν που ολοι οδηγουν το αυτοκινητο των ονειρων τους. Τεσπα μετα απο λιγη ωρα πηγα μεσα στο χωριο Nurburg να παραλαβω το swift. Η διαδικασια τελειωσε γρηγορα και μολις το πηρα το χαμογελο μου εφτανε πισω απο τα αυτια . Το αμαξι ηταν αξιοπρεπες για πρωτη φορα ειχε ρολκειτζ, σεμισλικ, και αναρτηση. Αφου εφτασα και ακυρωσα το εισητηριο εισοδου βουρ για την ευθεια.
Μου το λεγαν και δεν το πιστευα. Δεν εχει καμια σχεση με τα σιμουλειτορ στους υπολογιστες/παιχνιδομηχανες. Οκ ηξερα αρκετα τις στροφες αλλα οι υψομετρικες διαφορες ηταν κατι το πρωτογνωρο. Περισσοτερο εμοιαζε με φαρδια ειδικη παρα με πιστα και σιγουρα δεν μπορεις να εμπιστευτεις το ενστικτο σου να παει ταπα καθως τα τυφλα σημεια ειναι αρκετα. Αφετερου δε επιβαλεται να κοιτας ΣΥΝΕΧΩΣ τον καθρεπτη γιατι σου ερχονται απο πισω σφεντονα καθε λογης Porche, Ferrari, M3 μοτοσυκλετες κα. Φυσικα ουδεις λογος χρειαζεται να γινεται για χρονους δεν εχουν νοημα. Γενικα κοιτας να κινησαι αξιοπρεπως χωρις να εμποδιζεις τους γρηγορους. Καλο ειναι να βρεις καποιον που εχει τον ιδιο ρυθμο με εσενα να τραβαει ο εννας τον αλλον. H καρουσελ ηταν φοβερο συναισθημα οταν εφτανα για να στριψω θελει γκαζι γιατι σου κοβει πολλη φορα.Οταν τελειωσα στο τελος και βγηκα απο το αμαξι ενοιθα την αδρεναλινη να κυριευει το σωμα μου αφενως απο την προσπαθεια και αφετερου απο την χαρα μου που βρισκομουν εκει. Για χαλαρωμα προτεινω και παλι οφθαλμολουτρο στην εισοδο ή βολτα στα μαγαζια πισω απο την ευθεια στην πιστα της Φορμουλα. Εχει και ενα μικρο μουσειο με αγωνιστικα.
Αυτα εν ολιγοις. Δεν νομιζω να ηταν η πρωτη και τελευταια φορα που παω. Δεν το χορτασα θελω κι αλλο ειναι σα ναρκωτικο. -
Πρέπει να ήταν τρομακτική εμπειρία!! Well done! Κάποια στιγμή θέλω οπωσδήποτε να το κάνω κι εγώ αυτό!
-
Εφτασα απο ενα σχετικα δευτερο δρομο μεσα απο βουνα και** αρκετο στροφιλικι** (Εφταιγε το gps) και με εβγαλε διπλα σε μια ταβερνα κατω απο ενα εσακι της πιστας
Τα υπόλοιπα θα μας τα πεις από κοντά αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό και θα σχολιάσω αυτό:
στροφιλίκι+ταβέρνα+εσάκι
**ΝΑΙ ΚΑΛΑ, ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΙΓΕ ΤΟ GPS **
-
-
Έντονη κινητικότητα της Renault βλέπω στο Nordschleife: http://www.nuerburgring.de/de/ueberuns/ ... ebcam.html
Να υπενθυμίσω ότι στη διπλανή πίστα, το ΣΚ έχει F1.
-
-
Τόννους, βασικά, αλλά μπήκε και στο άλλο τόπικ με τα βίντεα.
(Όπως και το αντίστοιχο στεγνό)
-
-
Πόσο στοίχημα οτι οι μπαταρίες δεν έφτασαν για 2ο γύρο?
Ωραίος πάντως! Αν και πιστεύω οτι δε θα με ευχαριστούσε ιδιαίτερα η γρήγορη οδήγηση με ένα ηλεκτροκίνητο, το φρένο από τον κινητήρα είναι λίγο imo για να κάνεις τις όποιες ρυθμίσεις θα έκανες με πάτα-άσε και για να βοηθήσει στα οριακά φρεναρίσματα.
-
θα μπορουσε να λεγεται 'τιθασσευοντας την υπερβολικη υποστροφη'
-
Σαν το μετρό ακούγεται.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
θα μπορουσε να λεγεται 'τιθασσευοντας την υπερβολικη υποστροφη'Μπα, απλά δεν έχεις το μοτέρ που καλύπτει το στρίγγλισμα.
@Taurus: αυτό πανεύκολα λύνεται, μπορείς να προσομοιώσεις το φρενάρισμα ενός τυπικού κινητήρα αυξάνοντας το regenerative braking.
-
πφφφ, ημίμετρα!
-
Προχθές Κυριακή, επισκέφθηκα κι εγώ με τη σειρά μου για πρώτη φορά το Ριγκ (280 χλμ απ' το σπίτι μου, αλλά η δουλειά δεν μου το είχε επιτρέψει ως τώρα), με εκλεκτή παρέα φίλων που ταξίδεψαν από την Ελλάδα οδικώς, προς τούτο.
Η παρέα ήταν καταπληκτική και αυτός ήταν και ο ένας λόγος που περάσαμε περίφημα. Τον άλλο λόγο τον έχει αναφέρει ο Jacky Stewart (ή, άλλος Αγγλάρας πρωταθλητής), 'όποιος λέει ότι πέρασε καλά στο Νύρμπουργκρινγκ, ή λέει ψέμματα, ή πήγαινε πολύ αργά'
Είχα την τύχη να γνωρίσω, επίσης, ευγενέστατο και χερά φίλο (πλέον), επαρκή γνώστη της πίστας, χωρίς τη συνοδήγηση του οποίου εγώ τουλάχιστον θα ήταν αδύνατο να κάνω κάτι παραπάνω από απλή μετακίνηση του αυτοκινήτου.
Ο συνωστισμός Βησιγότθων, λόγω Κυριακής και σπάνιας λιακάδας (εκατοντάδες αμάξια, τα μισά 911 και εξ αυτών περισσότερα από τα μισά GT3/RS), και δη αλαζόνων χεράδων με τέρατα -ή αυτοκτονικών μηχανόβιων-, που οχι μόνο τον γερμανικό ΚΟΚ (υποτίθεται ότι ισχύει μέσα στο Ριγκ) αλλά ούτε τη στοιχειώδη συμπεριφορά πίστας δεν σέβονταν, με έκαναν να οδηγώ τουλάχιστον το μισό χρόνο με τα μάτια στον καθρέφτη, φρενάροντας και κάνοντας χώρο να με περάσουν.
Όταν και όπου ήμαστε ψιλομόνοι μας, όμως, ευχαριστήθηκε η ψυχή μου οδήγηση, πήγα το αμάξι στο όριο των δυνατοτήτων ΜΟΥ (σαφώς όχι ΤΟΥ) και δόξασα το Θεό που με αξίωσε να βρεθώ στη δυσκολότερη και κλασικότερη διαδρομή motorsport του κόσμου, με αμαξάρα και με συνοδηγάρα να μου διαβάζειΠεριττό να πω ότι, αν και ειχα δει άπειρα βίντεο και διαβάσει σημειώσεις (δεν είχα όμως ποτέ παίξει σε simulator), η χάραξη και οι υψομετρικές διαφορές της διαδρομής (αρκετά με το 'πίστα', δεν είναι πίστα, αλλά ειδική) με τρομοκράτησαν αρχικά. Τα χασίματα, οι κατωφέρειες / ανωφέρειες σε βαθμό γκρεμού, σε κάνουν να χέζεσαι και πεζός, με το που τα βλέπεις και μόνο.
Και τελικά, τις στροφές, από οδηγικής πλευράς, δεν τις θυμάται τόσο το μάτι, όσο το στομάχι και το μυαλό, από τις δυνάμεις που έχουν ασκηθεί επάνω τους...Άντε και δυο αναμνηστικές, που συνέλαβαν Βησιγότθοι φωτογράφοι:
http://www.circle-driver.de/pictures/298/113775.jpg
http://www.tourifotos.de/media/img/gall ... G_7822.jpg
-
κογιότ μας
Πέτυχες ένα ασημί C2 με Ελληνικά νούμερα εκεί μήπως;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
κογιότ μαςΠέτυχες ένα ασημί C2 με Ελληνικά νούμερα εκεί μήπως;
Ο συνοδηγός και δάσκαλός μου!
-
Έλα ρε, ο Οκτάνιος; Mικρός κόσμος, σε άλλο φόρουμ κάνουμε βουντού στην κούκλα του. Μπήκες και συ στο κλαμπ
Ελπίζω μέσα σε ένα χρόνο από τώρα να αξιωθώ να πάω και εγώ μιας και είναι θεωρητικά πιο εύκολο από εδώ.
-
Το ίντερνετ - κατά το 'ο κόσμος' - είναι μικρό...
Εύγε κι από 'δω, Κογιότιε.
Nuerburgring!