-
Καλημέρα παιδιά,
αν με θυμάστε εδώ και μήνες την ψιλοψάχνω να αλλάξω το 206cc που έχω. Ξεκίνησα από το RAV4, έκανα μία μεγάλη στάση στο Mini Cooper, πέρασα από τα Α3 και 116 και τώρα πάλι επανέρχομαι στο RAV4 το 3θυρο.
Προσωπικά το σουλούπι του μου αρέσει πολύ εδώ και χρόνια, είναι ολίγον 4χ4 για τις χειμερινές διαδρομές μου και τους καλοκαιρινούς χωματόδρομους και επιπλέον είναι το πιο γρήγορο και ίσως το πιο αξιόπιστο (6 χρόνια εγγύηση δεν είναι λίγα). Με προβληματίζει κάπως το ότι βγαίνει καινούργιο, αλλά παράλληλα γνωρίζω εκ των προτερων ότι α)δεν θα έχω τα απαραίτητα χρήματα για το καινούργιο και β) ότι θα βγαίνει μάλλον 5θυρο.
Μέχρι τα Χριστούγεννα πιθανολογώ ότι η Toyota θα κάνει και άλλη μία γερή έκπτωση στο RAv4, οπότε και θα είμαι σε θέση να το χτυπήσω.
Ποια είναι η γνώμη σας; Αξίζει να πάρει κανείς ένα καλό αυτόκινητο στη δύση της καριέρας του;
Επίσης είδα και το νεο Grand Vitara, αλλά το 3θυρο υστερεί πολύ σε κινητήρα και επιπλέον ως καινούργιο δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα.Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων
Γιάννης -
Καλημέρα παιδιά,
αν με θυμάστε εδώ και μήνες την ψιλοψάχνω να αλλάξω το 206cc που έχω. Ξεκίνησα από το RAV4, έκανα μία μεγάλη στάση στο Mini Cooper, πέρασα από τα Α3 και 116 και τώρα πάλι επανέρχομαι στο RAV4 το 3θυρο.
Προσωπικά το σουλούπι του μου αρέσει πολύ εδώ και χρόνια, είναι ολίγον 4χ4 για τις χειμερινές διαδρομές μου και τους καλοκαιρινούς χωματόδρομους και επιπλέον είναι το πιο γρήγορο και ίσως το πιο αξιόπιστο (6 χρόνια εγγύηση δεν είναι λίγα). Με προβληματίζει κάπως το ότι βγαίνει καινούργιο, αλλά παράλληλα γνωρίζω εκ των προτερων ότι α)δεν θα έχω τα απαραίτητα χρήματα για το καινούργιο και β) ότι θα βγαίνει μάλλον 5θυρο.
Μέχρι τα Χριστούγεννα πιθανολογώ ότι η Toyota θα κάνει και άλλη μία γερή έκπτωση στο RAv4, οπότε και θα είμαι σε θέση να το χτυπήσω.
Ποια είναι η γνώμη σας; Αξίζει να πάρει κανείς ένα καλό αυτόκινητο στη δύση της καριέρας του;
Επίσης είδα και το νεο Grand Vitara, αλλά το 3θυρο υστερεί πολύ σε κινητήρα και επιπλέον ως καινούργιο δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα.Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων
Γιάννης -
Καλημέρα παιδιά,
Γιάννης -
Θεωρώ ότι αξίζει, εφόσον είναι διαπιστωμένα καλό αμάξι (που είναι το RAV4), εξυπηρετεί τις τωρινές και μελλοντικές ανάγκες του αγοραστή και αγοράζεται για να κρατηθεί για καιρό.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θεωρώ ότι αξίζει, εφόσον είναι διαπιστωμένα καλό αμάξι (που είναι το RAV4), εξυπηρετεί τις τωρινές και μελλοντικές ανάγκες του αγοραστή και αγοράζεται για να κρατηθεί για καιρό.ετσι ειναι, αν σκοπευεις να το κρατησεις καιρο ειναι σταθερα μια πολυ καλη επιλογη.
-
Για το τρίθυρο ΔΕΝ θα στο συνιστούσα επειδή από χώρους είναι ένα μεγάλο μηδέν...
Εκτός από το πίσω κάθισμα με την δύσκολη πρόσβαση, το πορτ μπαγκάζ του είναι απλά ανύπαρκτο και μόνο για σακούλες του σούπερ μάρκετ...
Ειλικρινά ούτε για αποσκευές δύο ατόμων δεν κάνει για ένα μικρό ταξίδι.Προτείνω το 4θυρο ανεπιφύλακτα...
-
Πραγματι το 3Θ ειναι παρα πολυ μικρο σε χωρους, αλλα για μη οικογενειάρχες ειναι ΟΚ.
-
Στην έλλειψη χώρου είμαι λίγο-πολύ συνηθισμένος αφου και το 206cc δεν είναι το μεγαλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου
Όσον αφορά την οικογένεια για τα επόμενα 2 χρόνια χλωμό το βλέπω. Για μετά δεν ξέρω, αλλά ως τότε...
Από χιόνι πως τα πάει το RAV4; Δεν μιλάω για τρέλο χιόνι, απλά για το χιόνι των ΒΠ και το χιόνι για Αράχοβα/Καλάβρυτα, αφού έχει ψιλοκαθαριστεί πρώτα ο δρόμος. Ίσα-ισα να αποφύγω τις αλυσίδες.
Για το νέο Grand Vitara τι λέτε; Μου αρέσει και αυτό πολύ αλλά ο κινητήρας των 106ΗΡ μου φαίνεται πολύ λίγος για ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Η τιμή του είναι πολύ καλή και αν έβγαινε με καλύτερο κινητήρα θα το προτιμούσα του RAV4, αλλα τα 106 άλογα τι να πρωτοτραβήξουν;! -
Στην θέση σου θα περίμενα το καινούργιο. Πόσο πιο ακριβό να είναι δηλαδή? Ασε που σίγουρα θα είναι πολύ αναβαθμισμένο σε όλα. Εκτός κι αν κάνει το παλιό μια τρελλή προσφορά (βλ. Vitara -5000 Ευρώ). Πάντως δεν το συνηθίζει η TOYOTA. Αν είναι για -2.000 θα προτιμούσα το καινούργιο. Αλλωστε τι είναι 2000 στα 30000+ που θα δώσεις?
-
Ένας πολύ καλός φίλος έχει το RAV4 3θ, το οποίο και έχω οδηγήσει κάποιες φορές. Πολύ καλή και ρυθμίσιμη οδηγική συμπεριφορά (με εξαίρεση το ελαφρύ τιμόνι), πολύ καλή ποιότητα κύλισης, σπιρτόζικο μοτέρ, αξιοπρεπείς εκτός δρόμου ικανότητες χάρη στην πραγματική τετρακίνηση (αν και με ασφάλτινα ελαστικά μην περιμένεις θαύματα), μικρόι χώροι, οι οποίοι βέβαια είναι μια χαρά για κάποιον χωρίς οικογένεια. Δεν το έχω ψάξει το θέμα, αλλά το καινούριο πότε έρχεται; Δε νομίζω σε λιγότερο από ένα χρόνο. Μπορείς να περιμένεις τόσο; Όπως επίσης δεν νομίζω να πέσει και κάτω από τα
-
Προσωπικα πιστευω οτι το να αγορασεις μοντελο στην δύση του ειναι οτι καλυτερο.Αφηστε αλλους να δίνουν 5.000 παραπανω για να αγορασουν τον νέο προφυλακτήρα και να εισπράττουν όλα τα προβλήματα νεότητας .Εσεις αγοραστε ενα φτηνο αμαξι δεν θα βγείτε χαμένοι ούτε στην μεταπωληση αν δεν βιαστείτε να το πουλήσετε.
-
Παιδιά νομίζω ότι έχει ήδη πέσει κάτω από τα 30Κ. Όσον αφορά το καινούργιο θα είναι αποκλειστικά 5θυρο δυστυχώς. Αν δεν κάνω λάθος στο RAV έχουν γίνει δύο μειώσεις από την αρχική τιμή όπου συνολικά φτάνει τα 4000.
-
Ο χρήστης yannis76 έγραψε:
Για το νέο Grand Vitara τι λέτε; Μου αρέσει και αυτό πολύ αλλά ο κινητήρας των 106ΗΡ μου φαίνεται πολύ λίγος για ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Η τιμή του είναι πολύ καλή και αν έβγαινε με καλύτερο κινητήρα θα το προτιμούσα του RAV4, αλλα τα 106 άλογα τι να πρωτοτραβήξουν;!
το νέο Grand Vitara είναι πολύ ωραίο εμφανισιακά
τιμή και πληροφορίες για κινητήρες που βρήκες?
πάντως για το Rav4 το υπάρχον δεν είμαι και τόσο ενθουσιώδης αφενός γιατί είναι πολύ συνηθισμένο πλέον και αφετέρου δεν πιστεύω οτι θα ρίξουν την τιμή άλλο -
παρε το τωρινο μοντελο τωρα με κλειστα ματια αφου σου αρεσει.
για το καινουργιο, εγω θα στοιχηματιζα οτι επισης δεν θα εχει προβληματα.
εκμεταλευσου ομως την καλυτερη τιμη του τωρινου, και παρτο και 5θυρο για να εισαι και ωραιος και ανετος -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Προσωπικα πιστευω οτι το να αγορασεις μοντελο στην δύση του ειναι οτι καλυτερο.Αφηστε αλλους να δίνουν 5.000 παραπανω για να αγορασουν τον νέο προφυλακτήρα και να εισπράττουν όλα τα προβλήματα νεότητας .Εσεις αγοραστε ενα φτηνο αμαξι :lol: δεν θα βγείτε χαμένοι ούτε στην μεταπωληση αν δεν βιαστείτε να το πουλήσετε.Δεν μιλάμε για ανανέωση αλλά για εντελώς νέο μοντέλο. Την σημερινή εποχή που τα πάντα τρέχουν και αλλάζουν με ασύλληπτες ταχύτητες τα αυτοκίνητα αλλάζουν μοντέλο κάθε 5-7 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι το νέο μοντέλο συνήθως ενσωματώνει τις εξελίξεις 5-6 ολόκληρων χρόνων στην αυτοκίνηση με ότι αυτό συνεπάγεται στην ποιότητα, εξοπλισμό, αξιοπιστία, σχεδίαση, ασφάλεια, στιβαρότητα πλαισίου, οδική συμπεριφορά, αναρτήσεις, κινητήρες, κατανάλωση κλπ.
Να φέρω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα. Αν έκανες αυτήν την αγορά πριν 6 χρόνια που έβγαινε το τωρινό RAV Θα προτιμούσες να είχες πάρει ένα από τα τελευταία RAV 1ης γενειάς ή ένα από τα πρώτα της 2ης που κυκλοφορεί μέχρι και τώρα??? Αντίστοιχα θα προτιμούσες ένα από τα τελευταία Starlet ή ένα από τα πρώτα ΥΑRIS?? Αν απάντήσεις σε αυτά θα βρεις και την λύση και στο τωρινό δίλημμα σου. -
Το 'εντελως νεο μοντελο' ελεγχεται.Δεχομαι οτι γινονται βελτιωσεις,δεν δεχομαι οτι ειναι σημαντικές και ότι καποιος θα μπορει ευκολα να τις εκμεταλλευτεί.
Πχ εχεις ακουσει κανεναν να λεει οτι με το νέο RAV κανει την Χ διαδρομη που δεν μπορούσε να την κάνει με το παλιό;Ή ότι κατάλαβε την βελτίωση στην ρυθμιση των φώτων;Ή ότι τώρα μπαινει στην στροφή με 113 χλμ/ώρα και οχι με 110;
Η εξελιξη πιστευω γινεται με αργους ρυθμους, αντι για 5-7 χρονια που λες εγω θα ελεγα 10+.Οι βελτιωσεις που γινονται στα 5-7 χρόνια είναι περισσότερο θέμα marketing και ανταγωνισμου. -
συμφωνω με τον tiger
εχοντας διαβασει αρκετα για την φιλοσοφια της toyota,
δεν κανει μεγαλα βηματα (ρισκο) αλλα τελειοποιει τα υπαρχοντα. (που ειναι ηδη τελεια )
αν ειναι κατι ριζοσπαστικο, θα βγει σαν νεο μοντελο, οχι σαν το επομενο μοντελο... -
Eγώ πιστεύω ότι αξίζει να πάρεις το τωρινό και μάλιστα στην έκδοση comfort που δεν έχει ηλεκτρονικά. Το καινούριο θα είναι μόνο 5θυρο μάλλον και με τρίτη σειρά καθισμάτων. Άρα θα είναι βαρύτερο και σύμφωνα με τα σημεία των καιρών δεν θα είναι και τόσο GTI...
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Για το νέο Grand Vitara τι λέτε; Μου αρέσει και αυτό πολύ αλλά ο κινητήρας των 106ΗΡ μου φαίνεται πολύ λίγος για ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Η τιμή του είναι πολύ καλή και αν έβγαινε με καλύτερο κινητήρα θα το προτιμούσα του RAV4, αλλα τα 106 άλογα τι να πρωτοτραβήξουν;!
το νέο Grand Vitara είναι πολύ ωραίο εμφανισιακά
τιμή και πληροφορίες για κινητήρες που βρήκες?
πάντως για το Rav4 το υπάρχον δεν είμαι και τόσο ενθουσιώδης αφενός γιατί είναι πολύ συνηθισμένο πλέον και αφετέρου δεν πιστεύω οτι θα ρίξουν την τιμή άλλοΤις βρήκα στο forum από ανθρώπους που επισκέφτηκαν αντιπροσωπείες της Suzuki
-
Ο χρήστης yannis76 έγραψε:
Τις βρήκα στο forum από ανθρώπους που επισκέφτηκαν αντιπροσωπείες της SuzukiΚαλά που το είπες γιατί πάλευα με τα γιαπωνέζικα να μάθω για τους κινητήρες
Λοιπόν εάν οι τιμές είναι τελικά αυτές που αναφέρονται και με βάση την προσωπική μου εκτίμηση οτι δεν θα μειώσει τις τιμές η Toyota, I say go for the Suzuki 5d 2.0. Την έκδοση και το χρώμα τα αφήνω σε εσένα
RAV4...αξίζει αυτή τη στιγμή;