-
Γνωρίζει κανείς το αυτοκόλλητο για να χρησιμοποιήσουμε τις Ελβετικές Autobahn που το αγοράζουμε?
Άλλοι λένε αφού μπούμε στην Ελβετία. (άμα περάσουμε τα σύνορα ή στα σύνορα στον έλεγχο διαβατηρίων.)
Άλλοι σε βενζινάδικα στην Ιταλία λίγο πριν μπούμε στην Ελβετία.Τελικά πια εκδοχή από τις δύο ισχύει?
Μπορεί να πληρωθεί σε euro? ή πρέπει να πληρώσουμε σε ελβετικά φράγκα? -
Γνωρίζει κανείς το αυτοκόλλητο για να χρησιμοποιήσουμε τις Ελβετικές Autobahn που το αγοράζουμε?
Άλλοι λένε αφού μπούμε στην Ελβετία. (άμα περάσουμε τα σύνορα ή στα σύνορα στον έλεγχο διαβατηρίων.)
Άλλοι σε βενζινάδικα στην Ιταλία λίγο πριν μπούμε στην Ελβετία.Τελικά πια εκδοχή από τις δύο ισχύει?
-
Σε πολλά σημεία το αγοράζεις.
Και στην Ιταλία το έχει και πληρώνεις ευρώ (και ένα χαρατσάκι μικρό όμως στην 'μετατροπή' των ευρώ σου στα φράγκα που και καλά του κόστισε...) και στη Γαλλία και Γερμανία (ομοίως).
Συνήθως σε βενζινάδικα πριν τα σύνορα.Όμως και στα σύνορα την παίρνεις μπαίνοντας Ελβετία. Εκεί μπορείς να αλλάξεις τα ευρώ σου με φράγκα, οπότε ουσιαστικά να πληρώσεις με ευρώ.
Αν μπεις στην Ελβετία από δευτεύοντα σύνορα και όχι αυτοκινητοδρόμου το βρίσκεις και σε... μπακάλικα!!! (αν και τώρα πιο δύσκολα, μιας και οι ντόπιοι το έχουν αγοράσει προ πολλού... )
-
Επειδή θα μπω από τον Α9 (Μιλάνο Κόμο) υποθέτω ότι δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα όσον αφορά το vignette ή την αλλαγή των euro σε swf.!!!
Αλήθεια στο τούνελ του San Gotthard θα βρω κίνηση?
Θα αναχωρήσω από Μιλάνο κατά τις 08:30 το πρωί.
Τι λες, είναι καλή ώρα? ή θα πέσω πάνω στα σ@@@α!!! -
Ο χρήστης sant έγραψε:
Επειδή θα μπω από τον Α9 (Μιλάνο Κόμο) υποθέτω ότι δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα όσον αφορά το vignette ή την αλλαγή των euro σε swf.!!!Αλήθεια στο τούνελ του San Gotthard θα βρω κίνηση?
Τι λες, είναι καλή ώρα? ή θα πέσω πάνω στα σ@@@α!!!Tha to breis sta synora apo tin eisodo tou A9 kai dexonte kai euro.
An den biazese pigene apo to pass kai oxi apo top tunnel. Na goustareis strofes kai topio
Oso gia tin ora nomizw oti tha petyxeis polli kinisi (idios sto Milano) an milame gia kathimerini -
Εγώ πάντως έκανα από 30/7 - 6/8 περίπου 2500 Κm στην Ελβετία και κανεις δε μου ζήτησε τη vignete παρόλο που κάθε μέρα περνούσα τα σύνορα αφού έμενα Γερμανία. Δε ξέρω αν ήμουν τυχερός αλλά αν σε σταματήσουν δε παίζει να δήλώσεις άγνοια? 'What is that vignete you are talking about'...κλπ
-
Αγαπητέ lotusnick μιλάω για το αν θα βρω κίνηση στο τούνελ του San Gotthard.
Το Μιλάνο δεν με απασχολεί!!
Το ξέρω καλύτερα από την Αθήνα....
Μακάρι να είχα ώρα αλλά θα είμαι σφαιράτος... (όσο αφορά τις στροφές).
Ίσως μια άλλη φορά. -
Ο χρήστης jd έγραψε:
αν σε σταματήσουν δε παίζει να δήλώσεις άγνοια? 'What is that vignete you are talking about'...κλπΔεν νομίζω να φάνε το παραμύθι...
-
Μην σκεφτείς να κλαφτείς...
Ελέγχους δεν κάνουν ποτέ, το θεωρούν δεδομένο οτι θα το έχεις αγοράσει.
ΑΝ σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και σε πιάσουν, οι ποινές είναι αυστηρότατες και οι ανοχές μηδενικές (μιλάω για 4ψήφιο νούμερο σε ευρώ) -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Μην σκεφτείς να κλαφτείς...
Ελέγχους δεν κάνουν ποτέ, το θεωρούν δεδομένο οτι θα το έχεις αγοράσει.
ΑΝ σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και σε πιάσουν, οι ποινές είναι αυστηρότατες και οι ανοχές μηδενικές (μιλάω για 4ψήφιο νούμερο σε ευρώ)αχχχχχ.....
ποτε θα γινουμε κι εμεις 'Ευρωπη'
-
Ο χρήστης jd έγραψε:
'What is that vignete you are talking about'...κλπReally , what is vignete ? Ευχαριστώ...
-
αντι να σταματάς να πληρώνεις διόδια, βάζεις ενα αυτοκόλλητο στο παρμπιζ σου για ολο το έτος ( ή μηνιαιο ή εβδομαδιαιο όπως στην Αυστρια)
Πηγαίνοντας στην Σκανδιναβία φέτος οδικώς στον πηγαιμό αγορασα, αλλα στο γύρνα δεν χρειάστηκε γιατι οδηγούσα απο b-roads και όχι motorway (το στίκερ το χρειάζεσαι μόνο για τα motorways)
Πάντως για τα λίγα ευρώ που κάνει δεν αξίζει να το ρισκάρει κάποιος.
-
Ο χρήστης sant έγραψε:
Αλήθεια στο τούνελ του San Gotthard θα βρω κίνηση?
Τι λες, είναι καλή ώρα? ή θα πέσω πάνω στα σ@@@α!!!Εξαρτάται τι ώρα θες να φτάσεις και πού. Σε αυτό εδώ το post θα δεις μια φωτογραφία στην οποία είμαστε μποτιλιαρισμένοι ακριβώς έξω από την είσοδο του τούνελ του St. Gotthard. Χάσαμε κάνα 40λεπτο περίπου. Από την ώρα που θα μπεις στο τούνελ δεν υπάρχει πρόβλημα, πας σταθερά με 80.
Το vignette βάλτο στα σύνορα αν δε θες να σταματάς σε βενζινάδικα στο δρόμο. Παίρνουν και ευρώ, απλά μπορεί να σου δώσουν ρέστα σε φράνγκα.
-
-
Να το φετινό
-
Ο χρήστης sant έγραψε:
Αγαπητέ lotusnick μιλάω για το αν θα βρω κίνηση στο τούνελ του San Gotthard.
Το Μιλάνο δεν με απασχολεί!!
Το ξέρω καλύτερα από την Αθήνα....
Μακάρι να είχα ώρα αλλά θα είμαι σφαιράτος... (όσο αφορά τις στροφές).
Ίσως μια άλλη φορά.Το Στ Gottard κλείνει συχνά λόγο ατυχημάτων.
Οποτε ίσως αναγκαστείς να πάρεις τις στροφές.Μάλλον για αυτό είχαν κολλήσει και οι Ring-ers
-
Αν πας προς νότο Παρασκευή και προς βορρά Κυριακή, τον ήπιες.
Απλά όπως το διάβασες, σε αιχμή χειρότερα από τον χειρότερο εφιάλτη σου.Γενικότερα ΠΣΚ όμως να είσαι προετοιμασμένος...
Βράδυα γενικά (ειδικά με... ελληνικό ωράριο νυχτας) είναι αρκετά πιο λάσκα.
-
Ευχαριστώ παίδες..
Swiss Vignete