-
Σκέφτομαι να αγοράσω το Pajero Pinin 1.8. Αυτό που με προβληματίζει είναι η έλλειψη κοντών σχέσεων. Η χρήση του είναι κατά κύριο λόγο στους δρόμους των ελληνικών νησιών με τα στροφίδια τους και τις γνωστές λακούβες κλπ και στους δύσκολους χωματόδρομους δασικούς, αγροτικούς με τις φυτεμένες κοτρώνες με τις ανηφόρες τους, τα τσιμεντένια χαωτικά ρυάκια και τα ας πούμε νεροφαγώματα, γενικά όπου μπορεί να ειπωθεί ότι είναι δρόμος!! Δεν χρειάζομαι να μπω ούτε να χαράξω μονοπάτια ούτε να πηδάω σαν κατσίκι από ρεματιά σε ρεματιά. Χιόνι και λάσπη αποφεύγονται.
Υπάρχει κάποιος που να έχει το Pinin 1.8 να μπορεί να μου ρίξει λίγο φως;
Αυτό που γνωρίζω για το Pinin από άρθρο των 4τροχών από 1/2002 είναι ότι είναι ότι :
'H έλλειψη κοντών σχέσεων στην εκτός δρόμου οδήγηση καταπονεί θεωρητικά περισσότερο το συμπλέκτη. Kι όμως στην προκειμένη περίπτωση άντεξε ακόμη και στα οριακά ξεκινήματα των μετρήσεων, χωρίς καμιά ένδειξη κόπωσης. Aν οι απαιτήσεις δεν είναι ακραίες, δεν έχει πρόβλημα. Aπό εκεί και πέρα, σε σχέση με το δίλιτρο, το 1.8 δείχνει καλύτερο σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης, όπως το χιόνι και η λάσπη, με κύριο όπλο τα πολύ καλά Bridgestone Dueler All Terain. O συνεκτικός συμπλέκτης έχει άμεση λειτουργία και εμπλοκή που ουσιαστικά δε γίνεται αντιληπτή. H αίσθηση του επιλογέα του κιβωτίου, που διατηρεί τις ίδιες σχέσεις με το 2λιτρο, παραμένει λίγο «φορτηγατζήδικη», αν και δύσκολα χάνεις αλλαγή, ακόμη και σε γρήγορους ρυθμούς.
Στην άσφαλτο, το Pinin δε δρέπει δάφνες σπορτίφ χαρακτήρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος να κινηθεί γρήγορα, βοηθούμενος και από τα πολύ καλά φρένα. H όλη αίσθηση είναι σπιρτόζικη και ασφαλής, με τα όρια να προσδιορίζονται από την πρόσφυση και όχι τις ταλαντώσεις. Kοντά και πάνω από το όριο, οι αντιδράσεις του άκαμπου άξονα πίσω είναι
περίεργες, αλλά τα όποια φαινόμενα διορθώνονται εύκολα.'
Σε αυτό το άρθρο δεν αναφέρει τις συνθήκες εκτός δρόμου ούτε τι είναι οι ακραίες συνθήκες και έτσι δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα. -
Σκέφτομαι να αγοράσω το Pajero Pinin 1.8. Αυτό που με προβληματίζει είναι η έλλειψη κοντών σχέσεων. Η χρήση του είναι κατά κύριο λόγο στους δρόμους των ελληνικών νησιών με τα στροφίδια τους και τις γνωστές λακούβες κλπ και στους δύσκολους χωματόδρομους δασικούς, αγροτικούς με τις φυτεμένες κοτρώνες με τις ανηφόρες τους, τα τσιμεντένια χαωτικά ρυάκια και τα ας πούμε νεροφαγώματα, γενικά όπου μπορεί να ειπωθεί ότι είναι δρόμος!! Δεν χρειάζομαι να μπω ούτε να χαράξω μονοπάτια ούτε να πηδάω σαν κατσίκι από ρεματιά σε ρεματιά. Χιόνι και λάσπη αποφεύγονται.
Αυτό που γνωρίζω για το Pinin από άρθρο των 4τροχών από 1/2002 είναι ότι είναι ότι :
'H έλλειψη κοντών σχέσεων στην εκτός δρόμου οδήγηση καταπονεί θεωρητικά περισσότερο το συμπλέκτη. Kι όμως στην προκειμένη περίπτωση άντεξε ακόμη και στα οριακά ξεκινήματα των μετρήσεων, χωρίς καμιά ένδειξη κόπωσης. Aν οι απαιτήσεις δεν είναι ακραίες, δεν έχει πρόβλημα. Aπό εκεί και πέρα, σε σχέση με το δίλιτρο, το 1.8 δείχνει καλύτερο σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης, όπως το χιόνι και η λάσπη, με κύριο όπλο τα πολύ καλά Bridgestone Dueler All Terain. O συνεκτικός συμπλέκτης έχει άμεση λειτουργία και εμπλοκή που ουσιαστικά δε γίνεται αντιληπτή. H αίσθηση του επιλογέα του κιβωτίου, που διατηρεί τις ίδιες σχέσεις με το 2λιτρο, παραμένει λίγο «φορτηγατζήδικη», αν και δύσκολα χάνεις αλλαγή, ακόμη και σε γρήγορους ρυθμούς.
Στην άσφαλτο, το Pinin δε δρέπει δάφνες σπορτίφ χαρακτήρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος να κινηθεί γρήγορα, βοηθούμενος και από τα πολύ καλά φρένα. H όλη αίσθηση είναι σπιρτόζικη και ασφαλής, με τα όρια να προσδιορίζονται από την πρόσφυση και όχι τις ταλαντώσεις. Kοντά και πάνω από το όριο, οι αντιδράσεις του άκαμπου άξονα πίσω είναι
Σε αυτό το άρθρο δεν αναφέρει τις συνθήκες εκτός δρόμου ούτε τι είναι οι ακραίες συνθήκες και έτσι δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα. -
Περίμενε να δείς και το νεο Grand Vitara
-
Ρώτησα από το τηλέφωνο, αν θυμάμαι καλά την Personal Best, και μου είπαν για 1.6 3d 23000ευρώ & 2.0 5d με 27500ευρώ με πάρα πολλά εξτρά μέσα στην τιμή αυτή και ύπαρξη κοντών και κλείδωμα τετρακίνησης και στα δύο μοντέλα!! Επειδή 'η οροφή' των οικονομικών μου είναι 20 και κάτι χιλιάδες περιμένω να δω το τρίθυρο αν έχει άνετους χώρους και το σκέφτομαι και αυτό σοβαρά για αγορά.
-
Ο χρήστης fotia13 έγραψε:
Ρώτησα από το τηλέφωνο, αν θυμάμαι καλά την Personal Best, και μου είπαν για 1.6 3d **23000ευρώ & 2.0 5d με 27500ευρώ **με πάρα πολλά εξτρά μέσα στην τιμή αυτή και ύπαρξη κοντών και κλείδωμα τετρακίνησης και στα δύο μοντέλα!! .Πολύ καλές οι τιμές του νέου GV!!!
...αν είναι ότως αυτές -
Αν σκέφτεσαι να πάρεις το Pinin 1.8 δώσε κάτι παραπάνω και πάρε το Pinin to 2.0
-
Φιλε fotia13, εγω πηρα πριν απο δυο μηνες απο την Personal Best το παλιο πια 3θυρο Grand Vitara και μου ειπαν εκει οτι το 3θυρο το καινουριο θα εχει μονιμη 4κινηση χωρις αργα, οπως και το Pajero Pinin δηλαδη! Αντιθετα το 5θυρο το καινουριο θα εχει πολυ καλο συστημα αντιστοιχο του SS4-i της Μtsubishi (συμφωνα παντα με οτι εχω διαβασει)
Το εχουν κανει suvlaki δηλαδη κανονικο. Ολα τα αλλα εξτρα ειμαι σιγουρος οτι θα υπαρχουν, οπως και οι πιο πολυ αεροσακοι! -
Ο χρήστης cliff έγραψε:
Αν σκέφτεσαι να πάρεις το Pinin 1.8 δώσε κάτι παραπάνω και πάρε το Pinin to 2.0Το δίλιτρο πινίν είναι εξαιρετική επιλογή μιας και έχει στην ουσία 4 επιλογές μετάδοσης της κίνησης.
- Πισωκίνητο
- Τετρακίνηση με τρία διαφορικά και συνετκικό συμπλέκτη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην άσφαλτο
- Τετρακίνηση με κλειδωμένο το κεντρικο διαφορικό.
- Η τρίτη επιλογή αλλά με κοντές σχέσεις.
Επιπλέον υπάρχει και ένα τύπου helical gear πίσω διαφορικό, περιορισμένης ολίσθισης το οποίο όμως δεν δουλεύει και τόσο καλά (όπως του RAV ή του forester) αλλά από το τίποτα είναι καλύτερο.
Eίχε και έκπτωση 4000
-
Το θέμα είναι οικονομικό γι' αυτό είχα καταλήξει στο 1.8 (20500
-
Δεν ξέρω αν έχεις κάνει test drive στο Pajero 1.8, που δεν είναι και τόσο άσχημο ειδικά εκτός δρόμου! Και ειδικά με
-
Φίλε BugsBunny το Vitara 1.6 5d μου είπαν από SUZUKI ότι υπάρχει στις 21000(με ABS+rcd+δέρμα+2αερόσακους+κλπ). Σίγουρα είναι παλαιό μοντέλο αλλά με κεντρικό κλείδωμα και low το κάνει 'σίγουρο' εκτός δρόμου. Έως τώρα στο Niva που έχω, έβαζα το low σε ανηφοριές, φορτωμένος με 4 άτομα και γεμάτο πορτμπαγκάζ και μία φορά που κόλλησα στην λάσπη. Αλλά είσαι σίγουρος όταν έχεις αυτά τα βοηθήματα και άλλο να έχεις μόνο μεταβαλόμενη κίνηση ή όπως αλλιώς λέγεται.
Εγώ πάντως από σχεδιαστικής άποψης και σύγχρονης τεχνολογίας φυσικά προτιμώ το Pinin αλλά ......... Στην Αθήνα που δοκίμασα το Pinin μου έκανε καλή εντύπωση στο δρόμο αλλά δεν μπόρεσα να βρω συνθήκες όπως αυτές που θα το χρησιμοποιώ και αναφέρω παραπάνω στο πρώτο μήνυμά μου για να το δοκιμάσω. Τώρα που ήρθα στο νησί έμαθα για την πίστα που είναι στην Κερατέα και έχει Pinin. Κρίμα.
Φίλε BugsBunny έχεις εσύ το Pinin 1.8 ή το έχεις δοκιμάσει εκτός; Το έχει κάποιος άλλος να πει τις εμπειρίες του -
Λοιπόν παιδιά το πήρα το Pinin 1.8. Μένει τώρα να το δοκιμάσω για να δούμε αν έκανα καλή επιλογή. Με την πρώτη εντύπωση πάντως στην άσφαλτο είναι πολύ καλό (πρώην κάτοχος Niva είμαι!!) και οι εσωτερικοί χώροι είναι πολύ καλοί και με άνεση.
Ευχαριστώ όσους απάντησαν στο θέμα που άνοιξα. Αν ενδιαφέρει κανέναν θα επιστρέψω με περισσότερες εντυπώσεις! -
Με'γειές και καλοτάξιδο
-
Καλές και απολαυστικές βόλτες εντός και εκτός!!!
Με το κλειδί στο χέρι πόσο πήγε τελικά;
-
20665 αυτοκίνητο+300 πινακίδεςκλπ= 20965. Από τιμή είναι πολύ φίνο μοναδικός περιορισμός το χρώμα. Στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι έχουν μείνει ελάχιστα ακόμη με 4000 έκπτωση. Έχουν με 2000 έκπτωση ότι χρώμα θέλεις.
-
Άψογος!!!
Τι χρώμα το πήρες για να έχεις την -
Πράσινο-κυπαρισσί το πήρα. Είχε και άσπρο. Δεν με ένοιαζε το χρώμα αυτό που ήθελα είναι το αυτοκίνητο σαν εργαλείο.
Τώρα για το αυτοκίνητο κακή εντύπωση μου έκανε ότι δεν το παρέλαβα στην καλύτερη κατάσταση στον εσωτερικό χώρο με κόλες στο ταμπλό, μαυρίλες με δακτυλιές στην ταπετσαρία, γεμάτο σκόνη στο πορτμπαγκάζ. Όταν το παρέλαβα από την χαρά μου δεν τα πρόσεξα. Μα είναι δυνατόν 21000 δίνεις και το παίρνεις σε αυτήν την κατάσταση!!! Επίσης το ξέρετε ότι χρεώνουν μέσα στα 300 για πινακίδες κλπ 25 ευρώ για μεταφορικά! Μεταφορικά για που και από που; Αυτές οι αντιπροσωπίες από παντού τα μαζεύουν!!! -
ΜΗΠΩΣ Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΩΝ 4000ε ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΙΧΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΛΙΓΑΚΙ?
ΕΓΩ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2,0. ΑΠΟ ΑΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ? ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΩ ΑΠΟ ΑUDI A3 1.6 ΣΕ ΑΚΑΜΠΤΟ ΠΙΣΩ ΑΞΟΝΑ
ΧΡΗΣΗ 70 ΕΝΤΟΣ ,30 ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ.
ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ -
Δε νομίζω να είχε χρησιμοποιηθεί το αμάξι, πιο πιθανόν είναι να έβαλε ο Σαρακάκης αυτήν την έκπτωση, καθώς το 2006, αναμένεται το καινούριο Pajero...
Pajero Pinin 1.8