-
Το αυτοκίνητό μου χρειάζεται αλλαγή ελαστικών. Ρώτησα τον άνθρωπο που μου κάνει τα service και με συμβούλεψε να τα αλλάξω το Σεπτέμβριο- αφού κάνω ότι είναι να κάνω το καλοκαίρι. Γιατί μου το είπε αυτό; Μήπως τα λάστιχα χαλάνε από τη ζέστη; Μήπως έχετε άποψη για την καλύτερη δυνατή επιλογή ελαστικών;
Και κάτι άλλο: Το λάδι 15W-50 είναι ημισυνθετικό ή συνθετικό; Υπάρχει περίπτωση αυτό να αλλάζει ανάλογα με τον κατασκευαστή; -
Το αυτοκίνητό μου χρειάζεται αλλαγή ελαστικών. Ρώτησα τον άνθρωπο που μου κάνει τα service και με συμβούλεψε να τα αλλάξω το Σεπτέμβριο- αφού κάνω ότι είναι να κάνω το καλοκαίρι. Γιατί μου το είπε αυτό; Μήπως τα λάστιχα χαλάνε από τη ζέστη; Μήπως έχετε άποψη για την καλύτερη δυνατή επιλογή ελαστικών;
Και κάτι άλλο: Το λάδι 15W-50 είναι ημισυνθετικό ή συνθετικό; Υπάρχει περίπτωση αυτό να αλλάζει ανάλογα με τον κατασκευαστή; -
Οσο ναναι το ελαστικο δεν πολυσυμπαθει τη ζεστη. Αν τα ελαστικα σου εχουν ακομα 2-3 μηνες ζωης κρατησε τα και τα αλλαζεις μολις ερθει το Φθινωπορο. Ετσι θα τα εχεις ολοκαινουργια οταν ερθουν οι βροχες.
-
Ο χρήστης gladiator έγραψε:
..........
Και κάτι άλλο: Το λάδι 15W-50 είναι ημισυνθετικό ή συνθετικό; Υπάρχει περίπτωση αυτό να αλλάζει ανάλογα με τον κατασκευαστή;Για ποιο συγκεκριμενα λαδι μιλας ;Υπαρχουν και οι δυο τυποι σε 15W-50.
-
Σίγουρα οι υψηλές θερμοκρασίες καταπονούν τα λάστιχα αλλά αν η ασφάλεια σου παίρνει αναβολές άλλαξε τα με τα πρωτοβρόχια. Αν είναι σημαντικότερο για σένα η δική σου ασφάλεια αλλά και των γύρο σου να τα αλλάξεις άμεσα!!!
Όσο για τα λάδια πρέπει να μας πεις για ποιο συγκεκριμένα ενδιαφέρεσαι δεν υπάρχει γενικός κανόνας. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Οσο ναναι το ελαστικο δεν πολυσυμπαθει τη ζεστη. Αν τα ελαστικα σου εχουν ακομα 2-3 μηνες ζωης κρατησε τα και τα αλλαζεις μολις ερθει το Φθινωπορο. Ετσι θα τα εχεις ολοκαινουργια οταν ερθουν οι βροχες.Ετσι σκέφτηκα καί εγώ πρίν κάμποσα χρόνια,άφησα τα λάστιχα να βγάλουν τό καλοκαίρι,αλλά σέ μία καλοκαιρινή μπόρα,έφαγα τα μούτρα μου.
Αλλαξέ τα τώρα. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
..........
Και κάτι άλλο: Το λάδι 15W-50 είναι ημισυνθετικό ή συνθετικό; Υπάρχει περίπτωση αυτό να αλλάζει ανάλογα με τον κατασκευαστή;Για ποιο συγκεκριμενα λαδι μιλας ;Υπαρχουν και οι δυο τυποι σε 15W-50.
To Kaoil. Φτηνιαρικο,ε;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Οσο ναναι το ελαστικο δεν πολυσυμπαθει τη ζεστη. Αν τα ελαστικα σου εχουν ακομα 2-3 μηνες ζωης κρατησε τα και τα αλλαζεις μολις ερθει το Φθινωπορο. Ετσι θα τα εχεις ολοκαινουργια οταν ερθουν οι βροχες.
Ετσι σκέφτηκα καί εγώ πρίν κάμποσα χρόνια,άφησα τα λάστιχα να βγάλουν τό καλοκαίρι,αλλά σέ μία καλοκαιρινή μπόρα,έφαγα τα μούτρα μου.
Αλλαξέ τα τώρα.Ακριβώς αυτό. Πάμε να κάνουμε ψευτοοικονομία και δε σκεφτόμαστε ότι η πυρωμένη άσφαλτος το καλοκαιριάτικο μεσημέρι γλιστράει χειρότερα, ούτε ότι μερικοί γυρνούν ζαβλακωμένοι από το μπάνιο, ούτε ότι μερικοί άλλοι γυρίζουν από την ταβέρνα ψιλοπιωμένοι. Το καλοκαίρι πρέπει να έχεις οπωσδήποτε αξιόλογα λάστιχα στο αυτοκίνητό σου.
-
Για το θέμα των ελαστικών θα συμφωνήσω με όσους προτείνουν άμεσα την αλαγή και όχι το χειμώνα. Μια ψιχάλα σε σκονισμένο δρόμο θα σε κάνει να νοιώσεις το γιατί .
Τα λάδια γράφουν συνήθως επάνω στη συσκευασία τους όλα τα στοιχεία τους (προδιαγραφές, είδος συνθετικό ή όχι κ.λ.π. ) τα συγκεκριμένα ούτε τα ξέρω καθόλου (να σου πω το κρίμα μου δεν ήξερα καν ότι έχει λιπαντικά η συγκεκριμένη εταιρεία) .
ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ