-
Μιας και στο τελος του μηνα τελειωνει η ασφαλιση μου,σκεφτομαι να μεταπηδησω σε μια αλλη εταιρεια. Σκεφτηκα λοιπον οτι θα ηταν καλο να υπαρχει ενα θεμα οπου θα υπαρχει μια γενικη συγκεντρωτικη εικονα για να μπορει ο καθενας μας να ενημερωνεται ευκολα και γρηγορα.Πιστευω λοιπον οτι θα ηταν αρκετα χρησιμο να αναφερετε σε ποια εταιρεια ειστε ασφαλισμενοι,τι ασφαλεια εχετε (αστικη,κλοπης κλπ),ποσο πληρωνετε κι αν ειστε ευχαριστημενοι.
-
Μιας και στο τελος του μηνα τελειωνει η ασφαλιση μου,σκεφτομαι να μεταπηδησω σε μια αλλη εταιρεια. Σκεφτηκα λοιπον οτι θα ηταν καλο να υπαρχει ενα θεμα οπου θα υπαρχει μια γενικη συγκεντρωτικη εικονα για να μπορει ο καθενας μας να ενημερωνεται ευκολα και γρηγορα.Πιστευω λοιπον οτι θα ηταν αρκετα χρησιμο να αναφερετε σε ποια εταιρεια ειστε ασφαλισμενοι,τι ασφαλεια εχετε (αστικη,κλοπης κλπ),ποσο πληρωνετε κι αν ειστε ευχαριστημενοι.
-
-
Ας αρχίσω εγώ!
Είμαι ασφαλισμένος στην Εθνική εδώ και δύο χρόνια, πληρώνω περίπου 350 ευρώ το εξάμηνο και έχω όλες τις καλύψεις. Δηλ. εκτός από τα κλασικά, έχω νομική βοήθεια, κακόβουλες ενέργεις, θράυση, καιρικά φαινόμενα κλπ) Γενικά ότι έχει το ασφαλιστήριο της Εθνικής.Είμαι ευχαριστημένος καθώς παρότι δεν έχω τρακάρει με δική μου υπαιτιότητα, μια φορά που με τρακάρανε (ασφαλιζόμενος πάλι στην Εθνική) αποζημιώθηκα με το σύνολο του ποσού σύντομα και χωρίς ταλαιπωρίες...
Πάντως αχρείαστοι να είναι!
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Ας αρχίσω εγώ!
Είμαι ασφαλισμένος στην Εθνική εδώ και δύο χρόνια, πληρώνω περίπου 350 ευρώ το εξάμηνο και έχω όλες τις καλύψεις. Δηλ. εκτός από τα κλασικά, έχω νομική βοήθεια, κακόβουλες ενέργεις, θράυση, καιρικά φαινόμενα κλπ) Γενικά ότι έχει το ασφαλιστήριο της Εθνικής.Είμαι ευχαριστημένος καθώς παρότι δεν έχω τρακάρει με δική μου υπαιτιότητα, μια φορά που με τρακάρανε (ασφαλιζόμενος πάλι στην Εθνική) αποζημιώθηκα με το σύνολο του ποσού σύντομα και χωρίς ταλαιπωρίες...
Είναι μικτή η ασφάλιση που έχεις κάνει? Δηλαδή, ακόμα κι αν πας και πέσεις πάνω σ'ενα δέντρο από δική σου υπαιτιότητα, θα στο καλύψει?
Επίσης, τα 350 ευρώ που πληρώνεις το 6άμηνο είναι για πόσων κυβικών αυτοκίνητο?
Τέλος, 'κακόβουλες ενέργειες' τι συμπεριλαμβάνει? Και χαρακιές από κλειδιά και πρόκες? Τρομοκρατικές ενέργειες? Τι άλλο? -
Με 350€ το εξάμηνο, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι μικτή. Κάπου τα διπλάσια χρειάζονται.
-
Eυτυχώς δεν χρείαζεται να γράψω πόσο ευχαριστημένος είμαι απο την ασφάλεια γιατί ευτυχώς ξαναλέω δεν έχω κανει χρήση αυτής.Εχω intersalonica με παμπολες καλύψεις(μεχρι και που να σου καει το video που λέει ο λόγος)δίνω 325 μικτή για 13 φορολογίσιμους και 18000
-
[quote='cmarin']Με 350
-
Δύναμις μεικτή έχω, μέχρι τώρα αχρείαστοι ήταν αρα δεν ξέρω..
-
Προσωπικα πιστευω οτι ειναι καλυτερα να πληρωνεις οσο λιγοτερα γινεται σε λογικα βεβαια πλαισια. Δηλαδη ουτε τρελλα ποσα για τρελλες καλυψεις, ουτε φτηνες ψωροασφαλιστικες. Καπου στη μεση.
Εθνικη εχω, 1600 κυβικα, καινουργιο αυτοκινητο, γυρω στα 350 ευρω αν θυμαμαι καλα.
Οταν τελειωσουν τα γραμματια και η υποχρεωτικες καλυψεις θα την κανω οσο πιο φτηνη γινεται με bonuς malus 2 που εχω.
Βαρεθηκα τις ασφαλιστικες με τα ψεμματα, τις παλαιοτητες, το φτερο ηταν χτυπημενο απο παλια και αλλες τετοιες... -
Ο χρήστης MPOMPIO έγραψε:
Προσωπικα πιστευω οτι ειναι καλυτερα να πληρωνεις οσο λιγοτερα γινεται σε λογικα βεβαια πλαισια. Δηλαδη ουτε τρελλα ποσα για τρελλες καλυψεις, ουτε φτηνες ψωροασφαλιστικες. Καπου στη μεση.Αν θελεις μονο βασικες-υποχρεωτικες καλυψεις αυτο ειναι σωστο. Αν ομως θελεις προαιρετικες καλυψεις (κλοπη, μικτη) ειναι πιο λογικο να επιλεγεις καλυτερη ασφαλιστικη, αφου αποζημιωνεσαι απο τη δικη σου εταιρια. Επισης το ιδιο ισχυει πλεον και για οσες ζημιες διακανονιζονται μεσω φιλικου διακανονισμου.
-
Ο χρήστης diva έγραψε:
Είναι μικτή η ασφάλιση που έχεις κάνει? Δηλαδή, ακόμα κι αν πας και πέσεις πάνω σ'ενα δέντρο από δική σου υπαιτιότητα, θα στο καλύψει?
Επίσης, τα 350 ευρώ που πληρώνεις το 6άμηνο είναι για πόσων κυβικών αυτοκίνητο?
Τέλος, 'κακόβουλες ενέργειες' τι συμπεριλαμβάνει? Και χαρακιές από κλειδιά και πρόκες? Τρομοκρατικές ενέργειες? Τι άλλο?Το αυτοκίνητο είναι 1600 κυβικά με ασφαλιζόμενη αξία -αν θυμάμαι καλά- 16000 ευρώ. Οι κακόβουλες ενέργεις καλύπτουν και γρατζουνιές και τρομοκρατικές ενέργειες κλπ. Ξέχασα ν'αναφέρω ότι έχω και ασφάλεια κλοπής...
Επίσης η ασφάλεια δεν είναι μικτή... -
το προηγουμενο μου αυτοκινιτο ηταν ασφαλισμενο για 8 χρονια (απο την ημερα που το πηραμε) το ειχα ασφαλισμενο στην AIG(πρεπει να ειχε και ενα ακομα ονομα διπλα σε αυτο αλλα δεν το θημαμε)
Για 8 χρονια απλης ασφαλισης δεν ειχα κανενα ατυχημα(απο αυτα τα 3 ειχα αποκληστικα το αμαξι στην κατοχη μου, πριν ανηκε στον αδερφο μου)
Στην 8ετια ειχα ενα σοβαρο ατυχημα απο το οποιο βγηκα με κατι γδαρσιματα αλλα το αμαξι καταστραφικε ολοσχερως. ειχα πεσει σε κατι κολονακια του δημου Θεσσαλονικης και ξηλωσα 5 απο αυτα. Η τροχαια εκανε καταγραφη του συμβαντος και εγραψε για καταστροφη δημοσιας περουσιας.
Αργοτερα η ασφαλιστικη πηρε τηλεφωνο και ζητησε να πληρωσω εχτρα 100 ευρω επηδει λεει ημουν νεος οδηγος. (23 και 4 μηνες ημουν) και δεν το ειχαμε προσθετη καλυψη στο ασφαλιστιρια. Εγω γνωριζα οτι νεος οδηγος ειναι κατω τοων 23. Ναι λενε αλλα στην δικια μας εταιρια ειναι κατω των 25!!!! Ακουσον ακουσον.
Επηδει ειχα ενα φιλο που δουλευει στο δημο μου ειπε οτι ποτε δεν εχουν ζητησει χρηματα για τετοιες καταστροφες (σιγα τωρα το κοστος για 5 κολονακια) και ετσι πηγα και εκανα δηλωση οτι απαλασω την ασφαλιστηκη απο οποιαδηποτε ευθηνη.
Περασε 2 χρονια απο τοτε και κανεις δεν μου ζητησε λεφτα για τα κολονακια. αν περασει χρονος δεν εχει το δικαιωμα ο δημος να ζητησει λεφτα απο μενα,....αρα δεν προκειτε να μου τα ζητησει ποτε.
πρωσοπικα πιστευω οτι ηταν κολπο την εταιριας για να μου παρουν 100 ευρω. Τζαμπα και βερεσε. (πρεπει να γνωριζουν παρομοια περιστατικα)
Αυτη ειναι η εμπειρια μου απο την συγκεκριμενη εταιρια. Μετα απο 8 χρονια συνεργασιας πηγαν νε μου φανε και 100ευρω.
Τωρα ειμαι στην υδρογειο με μικτη ασφαλεια στο νεο μου αυτοκινητο και πληρωνω 430Ευρω/6μηνο με 20000 κεφαλαιο. ακομα δεν μου χρηαστικε πουθενα. (ευτιχως)
Η ειρωνια ειναι οτι αν δεν μου ειχαν συμπεριφερθει με αυτον τον τροπο στην AIG αυτα τα λεφτα τωρα θα κατεληγαν σε αυτους.
Συμβουλη. Ψαξε καλα τους ορους το συμβολαιου πριν αποφασισεις. μπορει φθηνες ασφαλειες να κρυβουν παγιδες
-
Και εγω ειμαι στην AIG. Ανηκει στον Ομιλο EFG Εurobank και ασφαλισαμε εκει και τα 2 αυτοκινητα γιατι διακιουμαστε εκπτωση επειδη ο πατερας μου εργαζεται για τον ομιλο. Αυτο που λες για το κατων των 25 ισχυει και μου το εχουν πει και εμενα. Ειναι 100ευρω επασφαλιστρο για οδηγους κατω των 25.
Απο καλυψεις δεν μου εχει δημιουργηθει ποτε προβλημα.
-
Οταν κανεις ασφαλεια για κακοβουλες ενεργειες αυτο τι ακριβως καλυπτει? Για παραδειγμα αν αυριο βρω το αυτοκινητο χαραγμενο (με μεγαλη γραντζουνια η ανεπαισθητη, δεν εχει σημασια) τοτε με καλυπτει αυτη η ασφαλιση?
-
Να ρωτησω κατι??
Τι εννοειτε οταν λετε μικτη ασφαλεια??
-
Μικτη ασφαλεια συμαινει οτι η ασφαλιστικη καλυπτει καθε ζημια που θα προξενήσεις εσυ ο ίδιος στο οχημά σου. (Αν το ριξεις σε κανα τοιχο μονο σου θα αποζημειωθείς)
Παει με το κεφαλαιο. Ας πουμε εγω το εχω ασφαλισει για 20.000 με 500ευρω απαλαγη. Αυτο σημαεινει οτι οποια ζημια και να κανω μονος μου πληρωνει η ασφαλιστικη το ποσο αλλα τα 500 πρωτα ευρω ειναι δικα μου. Δλδ σε ζημια 450 ευρω δεν δινει μια ενω σε ζημια 12000 ευρω δινει 11500.
Οπως καταλαβαινεις σε καλυπτει απο χοντρη ζημια που θα κανεις μονος σου.
Φιλος ειχε 156 1.6 και τηνεστειλε σε κατι χωραφια. περασε πανω απο μια κοτρονα (βραχος στην ουσια) και διελισε δυο ακρομπαρα, βαση μηχανης, καρτερ, ψαλιδια, και κατι αλλα ψηλα. η ζημια ηταν 7000 ευρω και αυτος εδωσε 300. (Ειχε απαλαγη 300 αυτος)
Ειδικα αν εχεις αμαξι των 10-20Κ και το εχεις παρει με δοσεις (γιατι δεν ειμαστε ολοι κοκκαλης βλεπεις) πρεπει να εχεις μικτη....για να ξερεις οτι καποια μερα δεν θα καταληξεις να πληρωνεις μονο δοσεις.
Οσο αφορα τις κακοβουλες ενεργεις αυτο αφορα ζημια απο τριτο με προθεση. Κοινος αν η γρατζουνια γραφει 'μαλ$$κα' τοτε φαινετε καθαρα οτι ειναι κακοβουλη πραξη. Αν παλι ειναι μια ευθεια γραμμη που μπορει να φανει σαν χτυπημα απο αλλο αυτοκινητο τοτε αυτο δεν ειναι κακοβουλη πραξη(μπορει να σε χτυπησε κατα λαθος) .
Συνηθως το βαζουν για εμπρησμους και τετοια (γκαζακια κ.α.) γιατι προσοχη. αλλο αφαλεια κατα πυρος(Το γκαζακι δεν καλυπτεται) και αλλο κατα κακοβουλης πραξης. -
Eτσι ακριβως.
Γιατι καποιοι θεωρουν μικτη την ασφαλεια που τους κανουν οι αντιπροσωπιες και τους τη χρεωνουν 3 φορες πανω .... -
Εγνατια, μεικτη, 380/εξαμηνο, Β/Μ 7
-
Ξεθαβω το θεμα μιας και εχω ερωτηξη.
Ξερει κανεις καμια ασφαλιστικη 'Νεος ποσειδων'; Ο πεθερος μου ηρθε απο Γερμανια να μεινει για παντα στην Ελλαδα και εκαναν συμβολαιο με αυτη την ασφαλιστικη. Εγω παντως πρωτη φορα την ακουω.
Αυτοκινητο C 200 cdi mont.01 και πληρωνει 200€ το εξαμηνο
Ποια ειναι η ασφαλιστικη σας εταιρεια;Ειστε ευχαριστημενοι;