-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
το hill holder δουλευει ως εξης.Κατα την εκινηση σε ανηφορα,για περιπου 2-3 δευτερολεπτα κραταει πατημενο το φρενο αφου αφησουμε το πενταλ.Μετα το αφηνει και φευγει πισω.Βεβαια στο αυτοματο δεν εχει και πολυ ουσια η υπαρξη του αλλα νταξ
Το αυτόματο στο 500 ΔΕΝ είναι συμβατικό, είναι το Dualogic και ΑΝ δεν λειτουργεί το hill holder, ΔΕΝ θα κρατήσει το αυτοκίνητο. Γι' αυτό και ζητάω απόψεις από τους κατόχους.
Αν κάποιος έχει 500 με hill holder (αν έχει ESP, έχει και hill holder) θα ήθελα μια άποψη.
Μα και γω ως κατοχος μιλαω.Οταν λεω δεν εχει πολυ ουσια ειναι γιατι με το αυτοματο ουτε σου σβηνει και ειναι δυσκολο να σου φυγει πισω αν μπορεις να 'παιξεις' με το γκαζι
-
Καλησπέρα και απο εμένα.
Σκεφτομαι σοβαρά να αγοράσω και εγω ενα fiat 500 είτε με τον 1.3 multijet ΙΙ με τα 95 αλογα που πιστέυω οτι θα είναι πολύ καλός είτε με τον twinair.
Περιμένω να βγει ο multijet για να δω και την τιμή του.
Φοβάμαι λίγο τον twinair οσον αφορά τον θόρυβο σε ταξίδι.Δεν μπορώ να αποφασίσω όμως ποιά έκδοση να πάρω (sport,pop, lounge) και θα ήθελα λίγο την βοήθεια από όσους ήδη το έχουν το αυτοκίνητο.
1)Lounge.
Μου αρέσει που είναι πιο ρετρο απο μέσα και τα καθίσματα φαίνονται ωραία αλλά με προβλημάτισε αυτο με την ηλιοροφή (σταθερή).
-Παλέυεται το καλοκαίρι η ζέστη?
-Επίσης τα καθίσματα λερώνουν εύκολα?- Συνεχίζει να είναι μπεζ το τιμόνι (αν το διαλέξω) μετα απο πολλά χιλιόμετρα?
- Η sport μου αρέσει και λογικά προς εκει με βλέπω απλώς στα ανοιχτά χρώματα μου φαίνεται περίεργο που δεν εχει ηλιοροφή για να κάνει αντίθεση.
Οπότε για sport με βλέπω προς μαυρο, ή γκρι μεταλλικό.
3)Αλλη εναλακτική που σκέφτηκα είναι η pop με ζάντες 15αρες (ηθελα 16αρες αλλα απο οτι καταλαβαίνω θα γίνει πολύ σκληρο το αμάξι) και bixenon ωστε να μου βγεί 210 ευρω περίπου παραπάνω απο το αν έπαιρνα την lounge η την σπορτ σκετη.
Αξίζει να θυσιάσω τα επιπλέον της sport ή της lounge (τα χειριστήρια, το bluetooth, την θηκη για το συνοδηγό, το usb, ηλιοροφή στην lounge) για τα χενον?
Σε κάθε περίπτωση λεω να βάλω esp.
Ποια είναι η γνώμη σας για τα παραπάνω? -
Lounge με ανοιγόμενη ηλιοροφή, xenon και Esp. Κατά τα άλλα είναι υπερπλήρες από θέμα εξοπλισμου. Τώρα από μοτέρ κανένα από τα 2 που αναφέρονται δεν είναι δοκιμασμένο οπότε ότι και να πούμε θα είναι μπαρούφα.
-
Να πάρεις sport με το πακέτο χρωμίου για τους προφυλακτήρες και τα παράθυρα.
Οι λόγοι είναι τα πιο καλά καθίσματα, το μαύρο τιμόνι(έχω lounge και λερώνουν και τα καθίσματα και το τιμόνι), έχει αεροτομή που το κάνει να φαίνεται λιγότερο αυγουλοειδές, δεν έχει οροφή που κάνει το καλοκαίρι το εσωτερικό να βράζει.
Θες κι άλλα?
Εγώ ESP δεν έβαλα και ούτε πρόκειται να το έκανα εφόσον δεν μου το προσέφεραν standard. -
Καλά αυτό με την ηλιοροφή είναι μεγάλη μπαρούφα Μπούσε και προέρχεται από σχόλιο σε κωλοφυλλάδα όταν είχε πρωτοεμφανιστεί το αμάξι. Η ηλιοροφή μαμάει και δέρνει, δίνει άλλο φως μέσα και το σκίαστρο κάνει μια χαρά δουλειά όταν κρίνει ο οδηγός ότι το χρειάζεται. Επίσης το sport είναι πιο σκληρό, πράγμα αχρείαστο κατ' εμέ στο εν λόγω αυτοκινητάκι πόλης που ήδη έχει έναν...ανήσυχο πίσω ημιάκαμπτο που κάνει τα δικά του στις εγκάρσιες ανωμαλίες. Για την αεροτομή θα συμφωνήσω αλλά είναι κάτι το οποίο μπορεί να προστεθεί ανά πάσα στιγμή ενώ εγώ έχω βάλει μαύρο τιμόνι και εσωτερικό οπότε δεν έχω θέμα με καθαριότητα κτλ.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Lounge με ανοιγόμενη ηλιοροφή, xenon και Esp. Κατά τα άλλα είναι υπερπλήρες από θέμα εξοπλισμου. Τώρα από μοτέρ κανένα από τα 2 που αναφέρονται δεν είναι δοκιμασμένο οπότε ότι και να πούμε θα είναι μπαρούφα.Το multijet, μια χαρά δοκιμασμένο είναι...και εκπληκτικό μοτεράκι (500, Grande punto, Opel Corsa, astra κλπ) Το ότι είναι πλέον euro5 και με περισσότερα άλογα, δεν λέει τίποτα, την στιγμή που τα περισσότερα 75άρια, δεν έχουν μείνει 75άρια
-
Καλά αυτό με την ηλιοροφή είναι μεγάλη μπαρούφα Μπούσε και προέρχεται από σχόλιο σε κωλοφυλλάδα όταν είχε πρωτοεμφανιστεί το αμάξι. Η ηλιοροφή μαμάει και δέρνει, δίνει άλλο φως μέσα και το σκίαστρο κάνει μια χαρά δουλειά όταν κρίνει ο οδηγός ότι το χρειάζεται. Επίσης το sport είναι πιο σκληρό, πράγμα αχρείαστο κατ' εμέ στο εν λόγω αυτοκινητάκι πόλης που ήδη έχει έναν...ανήσυχο πίσω ημιάκαμπτο που κάνει τα δικά του στις εγκάρσιες ανωμαλίες. Για την αεροτομή θα συμφωνήσω αλλά είναι κάτι το οποίο μπορεί να προστεθεί ανά πάσα στιγμή ενώ εγώ έχω βάλει μαύρο τιμόνι και εσωτερικό οπότε δεν έχω θέμα με καθαριότητα κτλ.Με είδες να μιλάω ποτέ για σχόλιο του Τύπου?
Μήπως το έχω για 27 μήνες το αμάξι και έχω ζήσει ήδη 2 καλοκαίρια μαζί του και έχω σχηματίσει άποψη????
Γενικά το αμάξι είναι όλο φιγουρίνι αλλά την οροφή δεν θα την είχα επιλέξει, θα είχα πάρει το Sport. Άσε που το 1.2 είτε sport είτε lounge φοράει την ίδια ανάρτηση, μόνο τα 1.4 έχουν διαφορά.Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
-
Προς θεού δεν είπα ότι αναπαράγεις σχόλια του 'Τύπου' απλά θεωρώ ότι πολύς κόσμος έχει επηρεαστεί σε αυτό θέμα και το χει δέσει σκοινί κορδόνι. Εμένα προσωπικά δεν με έχει ενοχλήσει ποτέ η ηλιοροφή και το χω επίσης για 2 καλοκαίρια. Επίσης τις βραδινές καλπκαιρινές βόλτες με open sunroof δεν τις συγκρίνω με τπτ!
-
Πολύ ωράιο φίλε giuseppe! Να το χαίρεσαι!
Οντως στην lounge μπαίνει μάυρο τιμόνι απο ότι είδα στο φυλλάδιο οπότε αν την διάλεγα με μαυρο θα το έπαιρνα.
Ηλιοροφή δεν σκεφτομαι να βάλω την ανοιγόμενη για αυτό ρωτάω αν είναι θερμοκήπιο. Απο έξω δείχνει πολύ ωραια πάντως.Στην Ιταλία είχα νοικιάσει πριν κανένα μήνα το 500 1.2 sport και παρ'ολο που δεν είχε ηλιοροφή μου έκανε εντύπωση οτι δεν ήταν καθόλου κλειστοφοβικό και μου φάνηκε σχετικά άνετο και στο εσωτερικό και στο δρόμο.
Σε σχέση με ένα 207 sport 1.4 που είχα ήταν πιο άνετο και μου έκανε εντύπωση οτι ήταν πολύ πιο καλοτάξιδο και ήσυχο σε σχέση με το 207.Εχει διαφορά η ανάρτηση του sport με την lounge γιατί δεν αναφέρει κατι τέτοιο στο φυλλάδιο?
Επίσης μια ακόμα απορία. Γιατί τα προσκέφαλα είναι τόσο σκληρά?
Για το blue and me καμία λεπτομέρεια παραπάνω? Είναι καλό το σύστημα της ανοικτής ακρόασης?
Σορρυ που ρωτάω τόσα πολλά μαζί απλώς έχω ενθουσιαστεί με το αμάξι! -
Ο χρήστης tommy89 έγραψε:
Σορρυ που ρωτάω τόσα πολλά μαζί απλώς έχω ενθουσιαστεί με το αμάξι!Τότε να το πάρεις και να αποτρελαθείς τελείως
Είναι πραγματικά μπιμπελό, και επειδή τυγχάνει να κυκλοφόρησα από τους πρώτους ένα από τα πιο καλαίσθητα 500 στους ελληνικούς δρόμους, έχω δεχθεί τις περισσότερες ερωτήσεις αλλά και θαυμασμό από κάθε άλλο αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει. Η Αλφίτσα μου μπορεί να έρχεται 2η μετά το 500 σε συγχαρητήρια αλλά με πολλή μεγάλη διαφορά από το 500....
Είναι καλό αμάξι, σκέψου καλά μόνο τι θα επιλέξεις για να μην το μετανιώσεις. Το σίγουρο όμως είναι ότι όπως και να το πάρεις, σίγουρα μελλοντικά θα το ήθελες αλλιώς...Μην ανησυχείς, οι πολλές επιλογές παραμετροποίησης φταίνε και πάντα των άλλων με άλλα χρώματα μας αρέσουν περισσότερο....
Ευχαριστώ πάντως -
Τι έγινε όλα τα συχαρίκια ο Μπούσο?? Αυριο το πλένω και ετοιμαστείτε για φωτομπουκέτο!
Αμ πως...βάλατε εκει πέρα μια σκακιέρα στο πλάι και κάτι έγινε!! -
Αμ πως...βάλατε εκει πέρα μια σκακιέρα στο πλάι και κάτι έγινε!!Την οποία θέλω να την ξεκολλήσω αλλά δεν με αφήνει ο αδερφός μου. Μα τώρα όλοι την έχουν βάλει
Δεν θα ξεχάσω έναν καταπληκτικό παππού που είχε τρελαθεί βλέποντας το, οδηγούσε vespa(κλασσική περιποιημένη με τις ταχύτητες ανά χείρας) και με σταμάτησε να μου πει ότι πριν από 45 χρόνια είχε το παλιό στο ίδιο χρώμα.Aυτό εδώ είναι του κολλητού μου
Το έχει ακόμα στην Bologna και τον ψήνω να το φέρει Ελλάδα. Είναι σε άριστη κατάσταση και θέλει μια 4άδα λάστιχα, ένα γενικό σέρβις με λάδια φίλτρα μπουζί και μπαταρία. Σκουριά ούτε για δείγμα.
-
Εμένα πάντως η πιο συνηθισμένη περίπτωση είναι 50αρες μαμάδες να με ρωτάνε αν είμαι ευχαριστημένος γιατί το έχουν πάρει ή θέλουν να το πάρουν στις κόρες τους!!
-
50αρες μαμάδεςmilf hunter?
-
Giuseppe εχω μερικεσ ερωτησεισ ακομα.
Απο οτι ειδα εχεις βαλει αεροτομη. Ειναι απο την sport εκδοση?
Ποσο κοστισε;
Οσον αφορα τις 16αρες ειναι πολυ κουραστικες στην πολη;
Σε ταξιδι πως ειναι;
Γενικα εχεις μετρο συγκρισης με 500αρακι που να φοραει 15αρες; -
Ο χρήστης mitsos587 έγραψε:
το hill holder δουλευει ως εξης.Κατα την εκινηση σε ανηφορα,για περιπου 2-3 δευτερολεπτα κραταει πατημενο το φρενο αφου αφησουμε το πενταλ.Μετα το αφηνει και φευγει πισω.Βεβαια στο αυτοματο δεν εχει και πολυ ουσια η υπαρξη του αλλα νταξ
Το αυτόματο στο 500 ΔΕΝ είναι συμβατικό, είναι το Dualogic και ΑΝ δεν λειτουργεί το hill holder, ΔΕΝ θα κρατήσει το αυτοκίνητο. Γι' αυτό και ζητάω απόψεις από τους κατόχους.
Αν κάποιος έχει 500 με hill holder (αν έχει ESP, έχει και hill holder) θα ήθελα μια άποψη.
Μα και γω ως κατοχος μιλαω.Οταν λεω δεν εχει πολυ ουσια ειναι γιατι με το αυτοματο ουτε σου σβηνει και ειναι δυσκολο να σου φυγει πισω αν μπορεις να 'παιξεις' με το γκαζι
ακριβως. Εντελως πολυτελεια το hill holder με το dualogic. Ο χρονος που μεσολαβει απο το φρενο στο γκαζι ειναι πολυ μικρος για να αρχισεις να κυλας πισω. Επισης στις βαρβατες ανηφορες υπαρχει και το χειροφρενο
-
Ο χρήστης CptBill έγραψε:
ακριβως. Εντελως πολυτελεια το hill holder με το dualogic. Ο χρονος που μεσολαβει απο το φρενο στο γκαζι ειναι πολυ μικρος για να αρχισεις να κυλας πισω. Επισης στις βαρβατες ανηφορες υπαρχει και το χειροφρενο
Αφου ειναι αυτοματο δεν εχει πενταλ συμπλεκτη οποτε το αριστερο ποδι το εχεις στο φρενο και το δεξι στο γκαζι,καλο συνχρονισμο θελει .
-
μετά απο κανα δύο βαρβάτα τσαρουχώματα, αποφάσισα το αριστερό να συνεχίσει να ξεκουράζεται όταν οδηγώ αυτόματο.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
μετά απο κανα δύο βαρβάτα τσαρουχώματα, αποφάσισα το αριστερό να συνεχίσει να ξεκουράζεται όταν οδηγώ αυτόματο.Δεν εχω παρα ελαχιστη εμπειρια απο αυτοματο ,καμια 60χλμ συνολο με τα 20+ ομως μεσα στην Αθηνα .Το αριστερο το ειχα σε απομαχια
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αφου ειναι αυτοματο δεν εχει πενταλ συμπλεκτη οποτε το αριστερο ποδι το εχεις στο φρενο και το δεξι στο γκαζι,καλο συνχρονισμο θελει .
Εγω ανεφερα τι γινεται οταν οδηγεις αυτοματο με τον ενδεικνυομενο τροπο δηλαδη το αριστερο ποδι να μην χρησιμοποιειται.
FIAT 5oo 2007