-
@sprsk
Αυτο ακριβως που λες με τις μικρες λεπτομερειες -που κανουν ομως και την διαφορα-
το εχω κανει με το Insignia και μου εχει κανει παρα πολυ καλη εντυπωση σε αυτα τα σημεια.
Το μονο που μου 'εμεινε' καπως, ηταν ο ηχος απο το κλεισιμο των πισω θυρων, Στο δικο μου (Opel Vectra B fl) πχ παροτι δυο γενιες πισω, ακουγεται και κλεινει πιο στιβαρα...
Αλλα και οι χωροι του σε σχεση με το δικο μου, οπου παροτι 40εκατοστα μακρυτερο εξωτερικα δεν ειδα να τους εκμεταλλευεται ιδιαιτερα στο εσωτερικο ετσι ωστε να δειχνει πιο ανετο απο το δικο μου, κυριως στον χωρο των πισω επιβατων.
Ισως βεβαια ειναι και ακυρη η συγκριση λογω διαφορετικης εποχης, (περισσοτερο βαρος- ασφαλεια κλπ) αλλα σε αυτο το θεμα απογοητευτηκα...
Προσωπικα δεν το βρηκα παντως μια 'κατηγορια κατω' ουτε με το υπαρχον εσωτερικο σε 9-5 που εχει φιλος, ουτε με το εσωτερικο-διακοπτες απο το αντιστοιχο Volvo.
Επιπλεον το νεο 9-5 μοιραζεται ακριβως το ιδιο πατωμα-αμαξωμα με το Insignia
οποτε οσο ανηκει το 9-5 σε αλλη κατηγορια., αλλο τοσο ισχυει αυτο για το
Insignia... -
Το 9-5 ειναι μεγαλυτερο παντου (Μ5008, Π1868, Υ1466, ΜΞ2837, ΕΜ/ΠΜ1585)...ειναι αρκετα μεγαλο για την κατηγορια του (5, Ε, S80, A6) ενω το opel (Μ4830, Π1856, Υ1498, ΜΞ2737, ΕΜ1585, ΠΜ1587) ειναι μικροτερο απο το Saab αλλα μεγαλο για την κατηγορια του (Mondeo, Avensis, Passat/ισως οχι τοσο κτλ).
Τα generic πατωματα των ομιλων στις μερες μας εχουν στοχο με τις αναλογες τροποποιησεις να μπορουν να καλυπτουν οσο περισσοτερες κατηγοριες γινετε. Ετσι το ιδιο πατωμα μπορει να επιμηκυνεται ή να μικραινει αναλογα με την περισταση. Αυτο δεν ευννοει μονο την οικονομια κλιμακως, αλλα δινει και την δυνατοτητα στους κατασκευαστες (ειδικα στον μεχρι τωρα σχεδιασμο της GM και του VAG) να μπορουν να μεταφερουν την παραγωγη γρηγορα, ευκολα και σχετικα ανεξοδα μεταξυ των εργοστασιων αναλογα με τις απαιτησεις της αγορας.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@sprsk
Αυτο ακριβως που λες ................Insignia...**Τώρα μου κάνεις πλάκα ετσι ? **
Εχω μπει καμιά 20άριά φορές όλα τρίζουν όταν τα πιέσεις , η συναρμογή είναι μέτρια .
Το ίδιο και το 9-3 που έφυγε , Το ίδιο και το νέο 9-3 .Για το 9-5 δεν ξέρω.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Θα το πώ απλά.
Επειδή είχαμε την χιλοπροβληματική C200 για 2 χρόνια το 2004 καθώς και το Α4 με τα 150hp (εταιρικό).
Εχοντας οδηγίσει αρκετά την 320 . Γι αυτό έγραψα τα παραπάνω.
Το C200 και το Α4 δεν ήταν ούτε οδηγικά ούτε ποιοτικά καλύτερα. Ούτε και σχεδιαστικά.
Το C200 ήταν άνετο με καλή κύλιση αλλά μέχρι εκεί . Κατά τα άλλα ΧΑΛΙΑ . -
Το A4 ο βαρέθηκα μετά από 2 μήνες . ( και πολύ λέω )
Μόνο το 320, παρά την μικρότερη δύναμη του κινητήρα υπερείχε. Πιο σύγχρονο σχέδιο και καλύτερη συμπεριφορά ( όχι τεράστιες διαφορές αλλά τόση όση να σε κερδίσει. )
To marketing , το αγοραστικό κοινό , οι πωλήσεις , κλπ. προσωπικά δε με ενδιαφέρουν.
Θέλω το προϊόν να ικανοποιεί τις ανάγκες μου με σχετικά καλό Value/Money.Συμπέρασμα ,
Αν διατηρήσει τα καλά στοιχεία ( που μπορεί ) τότε με 1-2 προσθήκες θα παρουσιάσει μια ομάδα που κερδίζει.Σιγουρα η προσωπικη εμπειρια και 'επωδυνη' επαφη επηρεαζει, και μαλιστα καθολου αδικα.
Εγω δεν διαφωνω και χαιρομαι παραλληλα, που η Volvo προσπαθει, και μαλιστα με το νεο S60 φαινεται πιο κοντα απο ποτε στο να κλεψει σημαντικο μεριδιο πωλησεων απο την
Γερμανικη τριαδα, αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι -κατα την γνωμη μου-
'η τραπουλα εχει ξαναμοιραστει εκ νεου' και πλεον στο παιχνιδι δεν θα μπαινει μονο η Volvo, αλλα εχει ηδη μπει και η Οpel πλεον με το Insignia, και αν αυτο δεν φαινεται ή δεν το εχουμε αντιληφθει στην δικη μας αγορα, στην Γερμανια ειναι υπολογισιμη δυναμη και 'αντιπαλος' ταυτοχρονα για τους γνωστους τρεις 'πρωταγωνιστες', χαρις την συγχρονη 4κινηση και τους ισχυρους κινητηρες της μαζι βεβαια και με το 'ξαδελφακι' του το Saab 9-5...Και εγώ είμαι ξετρελαμμένος με το Insignia πραγματικά ειδικά με το σχέδιό του αλλά για όσα λες απλά πεστα σε έναν Γερμανό να δούμε τι θα σου πει...Πραγματικά το Insignia είναι το πρώτο αμάξι της κατηγορίας ίσως μαζί με το Passat CC που πάνε να κάνουν τη διαφορά. Και αυτό γιατί άλλα μοτέρ εφοδιάζουν τις Mercedes και άλλα τα Opel ή τα VW. Άλλου είδους χρήστες αυτοί που οδηγούν τις Mercedes και άλλου αυτοί που χρησιμοποιούν το Insignia. Και αυτό γιατί αυτός που αγοράζει έστω και με τα ίδια χρήματα ένα πολύ μικρότερο αμάξι από αυτό που θα μπορούσε να αγοράσει, δεν το κάνει γιατί είναι χαζός αλλά το κάνει γιατί μπορεί να έχει και άλλα αυτοκίνητα, να μην είναι χειρωνάκτης και να μη χρειάζεται να μεταφέρει συχνά φορτία ή άλλους επιβάτες κτλ. Αυτό ισχύει κυρίως σε χώρες εκτός Γερμανίας. Αλλά επειδή το θέμα μας είναι το S60 πρέπει να μην ξεχνάμε ότι το Insignia σαν μέγεθος αυτοκινήτου δεν συγκρίνεται με το S60 αλλά με το S80...και η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη και ποιοτικά και τιμολογιακά για να συγκριθεί καθώς τώρα κάποιος όταν θα πάει να αγοράσει στην Ελλάδα το Insignia θα κοιτάξει εναλλακτικά το κατά πολύ μικρότερο S40. Η σύγκριση λοιπόν με τα οχήματα που κάνετε είναι μόνο τιμολογιακή καθώς είναι πιο κοντά ένα S40, ένα S60 ή ένα Α4 με το Insignia.Είτε μας αρέσει είτε όχι πέραν της ποιότητας σε κάθε προϊόν όλα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. Ακόμα και ίδιας ποιότητας να είναι το Insignia με τον premium ανταγωνισμό, εάν ήταν ακριβότερο κανείς δε θα το προτιμούσε έναντι αυτού του ανταγωνισμού και αν ο ανταγωνισμός γινόταν φθηνότερος και ερχόταν στις τιμές του Insignia (δλδ μια C-Class να κόστιζε 23000ευρώ) τότε πάλι σχεδόν κανείς δε θα αγόραζε το Insignia.Και το θέμα μας εδώ είναι το νέο S60 που δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί επίσημα...ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε...
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
@sprsk
Αυτο ακριβως που λες ................Insignia...**Τώρα μου κάνεις πλάκα ετσι ? **
Εχω μπει καμιά 20άριά φορές όλα τρίζουν όταν τα πιέσεις , η συναρμογή είναι μέτρια .
Το ίδιο και το 9-3 που έφυγε , Το ίδιο και το νέο 9-3 .Για το 9-5 δεν ξέρω.
Οχι, καθολου. Μην μου πεις μονο οτι μπηκες σε καποιο εκθεσιακο πχ της φετινης
η περσινης εκθεσης αυτοκινητου...
Δεν βρηκα ΕΝΑ αυτοκινητο απο καθε μαρκα που να μην εχει δεχτει
'περιποηση' απο το κοινο. -
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Θα το πώ απλά.
Επειδή είχαμε την χιλοπροβληματική C200 για 2 χρόνια το 2004 καθώς και το Α4 με τα 150hp (εταιρικό).
Εχοντας οδηγίσει αρκετά την 320 . Γι αυτό έγραψα τα παραπάνω.
Το C200 και το Α4 δεν ήταν ούτε οδηγικά ούτε ποιοτικά καλύτερα. Ούτε και σχεδιαστικά.
Το C200 ήταν άνετο με καλή κύλιση αλλά μέχρι εκεί . Κατά τα άλλα ΧΑΛΙΑ . -
Το A4 ο βαρέθηκα μετά από 2 μήνες . ( και πολύ λέω )
Μόνο το 320, παρά την μικρότερη δύναμη του κινητήρα υπερείχε. Πιο σύγχρονο σχέδιο και καλύτερη συμπεριφορά ( όχι τεράστιες διαφορές αλλά τόση όση να σε κερδίσει. )
To marketing , το αγοραστικό κοινό , οι πωλήσεις , κλπ. προσωπικά δε με ενδιαφέρουν.
Θέλω το προϊόν να ικανοποιεί τις ανάγκες μου με σχετικά καλό Value/Money.Συμπέρασμα ,
Αν διατηρήσει τα καλά στοιχεία ( που μπορεί ) τότε με 1-2 προσθήκες θα παρουσιάσει μια ομάδα που κερδίζει.Σιγουρα η προσωπικη εμπειρια και 'επωδυνη' επαφη επηρεαζει, και μαλιστα καθολου αδικα.
Εγω δεν διαφωνω και χαιρομαι παραλληλα, που η Volvo προσπαθει, και μαλιστα με το νεο S60 φαινεται πιο κοντα απο ποτε στο να κλεψει σημαντικο μεριδιο πωλησεων απο την
Γερμανικη τριαδα, αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι -κατα την γνωμη μου-
'η τραπουλα εχει ξαναμοιραστει εκ νεου' και πλεον στο παιχνιδι δεν θα μπαινει μονο η Volvo, αλλα εχει ηδη μπει και η Οpel πλεον με το Insignia, και αν αυτο δεν φαινεται ή δεν το εχουμε αντιληφθει στην δικη μας αγορα, στην Γερμανια ειναι υπολογισιμη δυναμη και 'αντιπαλος' ταυτοχρονα για τους γνωστους τρεις 'πρωταγωνιστες', χαρις την συγχρονη 4κινηση και τους ισχυρους κινητηρες της μαζι βεβαια και με το 'ξαδελφακι' του το Saab 9-5...Και εγώ είμαι ξετρελαμμένος με το Insignia πραγματικά αλλά για όσα λες απλά πεστα σε έναν Γερμανό να δούμε τι θα σου πει...Πραγματικά το Insignia είναι το πρώτο αμάξι της κατηγορίας ίσως μαζί με το Passat CC που πάνε να κάνουν τη διαφορά. Αλλά να μην ξεχνάμε ότι το Insignia σαν μέγεθος αυτοκινήτου δεν συγκρίνεται με το S60 αλλά με το S80...και η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη και ποιοτικά και τιμιλογιακά για να συγκριθεί...και το θέμα μας εδώ είναι το νέο S60 που δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί επίσημα...ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε...
Eγω παλι καθολου ξετρελαμμενος δεν ειμαι με το Insignia.
Πιθανοτατα αν ειχα αναγκη για τετοιας κατηγοριας αυτοκινητο, να πηγαινα για το CC
με την γνωση των μικροτερων χωρων βεβαιως, το ρισκο της αξιοπιστιας (σε σχεση με τα Opel τουλαχιστον σε ενα βαθμο) και των πανακριβων σερβις...
Αλλα να λες οτι το Insignia συγκρινεται με το S80...
Εδω πανω βλεπουμε τις διαστασεις μεταξυ Saab 9-5 vs Insignia και το τελευταιο
υπολειπεται 20εκατοστα σε μηκος, πως εβγαλες τετοιο συμπερασμα περι S80? -
Διαστάσεις Volvo S40 (με το οποίο το Insignia είναι στην ίδια κατηγορία τιμής)
Mήκος: 4476 mm
Πλάτος: 1845 mm
Ύψος: 1454 mm
Μεταξόνιο: 2640 mmΔιαστάσεις Volvo S60
Μήκος: 4603 mm
Πλάτος: 1804 mm
Ύψος: 1428 mm
Mεταξόνιο: 2715 mmΔιαστάσεις Volvo S80
Μήκος: 4851 mm
Πλάτος: 1907 mm
Ύψος: 1493 mm
Μεταξόνιο: 2835 mmΔιαστάσεις Opel Insignia
Mήκος: 4830 mm
Πλάτος: 1856 mm
Ύψος: 1498mm
Μεταξόνιο: 2737 mmΛοιπόν με ποιο αυτοκίνητο είναι στην ίδια κατηγορία το Insignia από πλευράς μεγάθους; Μα φυσικά με το S80...τόσο απλά...απλά μου κάνει εντύπωση το πολύ μικρό μεταξόνιο του Insignia για το μήκος του, που μάλλον οφείλεται σε περιορισμούς της πλατφόρμας της GM... Από πλευράς τιμής όμως είναι στην ίδια κατηγορία με το S40...
-
edit mod
-
edit mod
-
edit mod
-
edit mod
Ε λιγο ειναι.. Για opel μιλαμε.. Ποτε ενα opel σκορπησε ριγη συγκινησης και εντονη επιθυμια να το αποκτησεις; Απλα το insignia προσπαθει να τα κανει ολα καλα και στο τελος δεν τα καταφερνει!
-
Ο χρήστης T5 lover έγραψε:
Ε λιγο ειναι.. Για opel μιλαμε.. Ποτε ενα opel σκορπησε ριγη συγκινησης και εντονη επιθυμια να το αποκτησεις; Απλα το insignia προσπαθει να τα κανει ολα καλα και στο τελος δεν τα καταφερνει!
Ενω π.χ ενα VW passat ,ενα BORA ή ενα Avensis σκορπαει απλοχερα ριγη συγκινησης και τρελη επιθυμια να το αποκτησεις........
εαν ειχε ενα αλλο σημα στο καπω θα το εκθειαζατε και θα λεγατε ποσο καλα παει στον δρομο και ποσο καλη ποιοτητα εχει ,οτι εχει τρομερο εξοπλισμο για τα χρηματα που ζηταει κ.λ.π
τεσπα επειδη ειμαστε **οφτοπικ ** **Ελπίζω λοιπόν κάπου εδώ να σταματήσει το edit mod ** -
Ο χρήστης T5 lover έγραψε:
edit modΕ λιγο ειναι.. Για opel μιλαμε.. Ποτε ενα opel σκορπησε ριγη συγκινησης και εντονη επιθυμια να το αποκτησεις; Απλα το insignia προσπαθει να τα κανει ολα καλα και στο τελος δεν τα καταφερνει!
Αυτη τη στιγμη πιστευω οτι ειναι ενα απο τα πιο καλοσχεδιασμενα στη μεσαια κατηγορια και με το καλυτερο value for money.
-
**Το αφήνω γιατί άλλα λέμε και άλλα καταλαβαίνουμε .
Έχει αρχίσει να μοιάζει με άλλα thread .... και δεν μου αρέσει .
με την αποχή μου θα επιμείνω στην διαφορετικότητα της Volvo.**
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
**Το αφήνω γιατί άλλα λέμε και άλλα καταλαβαίνουμε .Έχει αρχίσει να μοιάζει με άλλα thread .... και δεν μου αρέσει .
με την αποχή μου θα επιμείνω στην διαφορετικότητα της Volvo.**
+1
-
-
Ο χρήστης pankal έγραψε:
New Volvo S60επιτελους και ενα φουλ ολοκληρωμενο αυτοκινητο....
-
Εντυπωσιακό (σχεδιαστικά).
-
Και σε HD απο το επισημο release στο facebook
Αρκετα καλυτερο απο οτι εδειχναν οι πρωτες φωτογραφιες -
Γιαμ Γιαμ ...... Μου έχει ανοίξει η όρεξη με αυτή την μέθοδο του σαλαμιού ( φέτα - φέτα )
Άντε να δούμε το εσωτερικό .
Να μάθουμε κινητήρες .
Να μάθουμε για κιβώτιο .
Για 4κίνηση .
Και να παραγγείλουμε .
Nέο VOLVO S60