-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Εντυπώσεις από το πρώτο μεγάλο ταξίδι με υγραέριο: Αθήνα-Χαλκιδική.
α' ανεφοδιασμός: στη Μεταμόρφωση (0,65 ευρώ/λίτρο)
β' ανεφοδιασμός: Avin Πράπας έξω από τον Βόλο (0,718 ευρώ/λίτρο)
γ' ανεφοδιασμός: Aegean κοντά στο Αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη (0,665 ευρώ/λίτρο)Επιστροφή χθες από Χαλκιδική, χωρίς καμία ιδιαίτερη διαφοροποίηση στο θέμα της απόδοσης και της κατανάλωσης.
Καθώς στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής δεν υπάρχει κάποιο πρατήριο με υγραέριο, έκανα κάπου 200 χλμ. αναγκαστικά με βενζίνη, οπότε είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω 2 φορές οτι ο κωδικός P2187 (system too lean at idle) εμφανίζεται και με την βενζίνη ως καύσιμο. Άρα από κάπου μπαίνει παραπάνω αέρας ορισμένες φορές (μάλλον κάποιο σωληνάκι υποπίεσης θέλει καλύτερη προσαρμογή) και το πρόβλημα δεν έχει άμεση σχέση με τη χρήση υγραερίου...Έκανα 3 ανεφοδιασμούς με υγραέριο από τη Θεσσαλονίκη και μετά:
α' ανεφοδιασμός: Aegean κοντά στο Αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη (0,665 ευρώ/λίτρο). Γέμισα και με αμόλυβδη (1,469 ευρώ/λίτρο)
β' ανεφοδιασμός: Avin Πράπας έξω από τον Βόλο (0,718 ευρώ/λίτρο)
γ' ανεφοδιασμός: Jet Oil έξω από τη Θήβα (0,72 ευρώ/λίτρο)Στον Κορινό η Shell είχε το υγραέριο στα 0,77 ευρώ.
Η κατανάλωσή μου έπεσε μέχρι τα 13,65 λίτρα/100 χλμ. στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βόλου με κάπως πιο συντηρητική οδήγηση (120-140 χλμ.), με full aircondition (εξωτερική θερμοκρασία πάνω από 35 βαθμοί).
Γενικά ως τώρα (μετά από 2500 χλμ. με υγραέριο), η μέση κατανάλωσή μου είναι αυξημένη κατά 17,5% περίπου και μειώνεται συνεχώς (καθώς στους υπολογισμούς μου περιλαμβάνονται όλοι οι ανεφοδιασμοί από την πρώτη στιγμή μετά την εγκατάσταση, που υπήρχε κάποια διαρροή, ως τώρα).
Να σημειώσω επίσης οτι όλη αυτή την περίοδο, έχω κάνει περίπου 750 χλμ. με βενζίνη με κατανάλωση που κυμαίνεται γύρω στα 15 λίτρα/100 χλμ. (που σαφώς έχει επιβαρυνθεί από τις εκκινήσεις με βενζίνη πριν γυρίσει το σύστημα στο υγραέριο). Αν όμως ο υπολογισμός γίνει για 3250 χλμ. (2500 με υγραέριο + 750 με βενζίνη) η κατανάλωση σε βενζίνη είναι κάτω από 3,5 λίτρα /100 χλμ.
Να πω επίσης οτι υπολογίζω να έχω κάνει γύρω στα 130-150 χλμ. επιπλέον για διαδρομές αποκλειστικά προς τα λιγοστά πρατήρια για ανεφοδιασμό με υγραέριο.
Μετά την κατασκευή απόλυτα σταθερού πολυεστερικού / ξύλινου καλύμματος της δεξαμενής, η αντλία του υγραερίου ακούγεται ελάχιστα (χωρίς μουσική, αμέσως μετά την εκκίνηση) έως καθόλου (εν κινήσει, ή με τη μουσική σε χαμηλή ένταση).
Τέλος, με όλα αυτά τα στοιχεία φαίνεται οτι η οικονομία από τη χρήση του υγραερίου είναι πάνω από 40% ακόμη κι όταν δεν θυσιάζονται στο παραμικρό οι επιδόσεις και η οδηγική απόλαυση. -
Μόλις πριν από μία ώρα έχω πάλι forthnet (Θεσσαλονίκη) που είναι για τον π___ο.
Λοιπόν έχω τρία αυτοκίνητα, στο clio 1.4 16V εδώ και δύο μήνες έχω βάλει LPG της NPL Τουρκίας, το clio γράφει 25000ΚΜ τον χρόνο, πηγαινοέρχεται η γυναίκα μου Θεσσαλονίκη - Γιάννενα, έχει φουλάρει 8 φορές LPG, η κατανάλωση που έχει σε ταξίδι με τις ίδιες συνθήκες και ίδιο οδηγό είναι 9 lit/100Km έναντι των 8,5 lit/100Km, το μόνο πρόβλημα είναι ότι η ECU όταν κινείσαι με LPG υπολογίζει τα ΚΜ με βενζίνη και βλέπεις τον δείκτη (μπάρες) να κατεβαίνουν κανονικά, την επόμενη μέρα όταν ανοίγεις τον διακόπτη ως μαγείας ο δείκτης (μπάρες) επανέρχονται στην σωστή θέση τους.
Εγώ δεν κόβω πολλά ΚΜ, ενδέχεται να υπάρξει μία μετακόμιση που θα με αναγκάσει να κάνω 15000ΚΜ τον χρόνο και έτσι εγκυκλοπαιδικά προς το παρόν μελετάω την πιθανότητα τοποθέτησης LPG στο RX8, με ενθουσιασμό διάβασα σε Γερμανικό forum RX8 ότι η τοποθέτηση υγρού ψεκασμού ενδικνείεται για wankel και ότι στην Γερμανία επίσημος αντιπρόσωπος της mazda τοποθετεί icom jtg (η vialle απλώς δεν ασχολείται με wankel), αλλά ο ενθουσιασμός έγινε προβληματισμός όταν άρχισα να διαβάζω για τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε Γερμανία, Ιταλία και αλλού, γιαυτό το λόγω θα ήθελα ή μάλλον απαιτώ από τον κ. Μπρίμπο να μας δώσει επίσημες απαντήσεις -εξηγήσεις στο παρόν θέμα του forum όπως έκανε πριν από μερικούς μήνες όταν ήθελε να διαφημίσει το σύστημα που τοποθετεί, το ίδιο θα υποστηρίζα αν έγραφε στο παρών θέμα ο κ.Βρετός ή ο κ.Θεοδώρου κ.τ.λ.
κ,Αντώνη ήδη το RX8 παράγεται με εργοστασιακό κλύσμα υδρογόνου. -
κλύσμα υδρογόνου
Τι ειναι αυτο;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
κλύσμα υδρογόνου
Τι ειναι αυτο;
Αργκό του κ.Αντώνη για το σύστημα ψεκασμού LPG ή υδρογόνου
-
Δασκαλε συνεχιζεις να μιλας με γριφους
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δασκαλε συνεχιζεις να μιλας με γριφουςΚαι οχι μονο,
εγω δεν μπορω να διαβασω τι λεει ο antonis-team, ετσι χωρις κανενα λαθος.
Καποια πραγματα ειναι σαν 'σημα κατατεθεν' -
-
Καλησπέρα καλησπέρα.
από το πρωΐ διαβάζω όλο το θέμα. Έχει πολλά οφτόπικ και πολλές διαμάχες αν και προς το τέλος του θέματος δε συμβαίνει το ίδιο. Παρόλα αυτά άντεξα να το διαβάσω όλο και να ποστάρω κάτι το οποίο δεν έχει ερωτηθεί.
Λοιπόν.
Renault Megane III Coupe 1.998cc 178bhp(134 KW) με 306NM ροπή με κωδικό κινητήρα F4R.Σκέφτομαι αρκετά να βάλω υγραέριο. Δε με ενδιαφέρει η οικονομία καυσίμου μιας και μου αρέσει να ανοίγω το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας όλη την ροπή του. Με ενδιαφέρει μόνο και μόνο για την τιμή του καυσίμου. Από τον Απρίλη που μου έκοψαν 150€ στον μισθό, δε βγαίνω εκτός πόλης και έτσι έχω μικτή κατανάλωση από 8,4lt έως 8,7lt.
Ευτυχώς το αυτοκίνητο έχει shiftlight και έτσι ο κινητήρας μέχρι και την αλλαγή για την 6η ταχύτητα στροφάρει έως τις 1.900rpm αν θέλω να πάω οικονομικά. Αν και τις προάλλες κατέβαινα Αθήνα και ευτυχώς είχα μπροστά μου ένα δόλωμα και έτσι κατεβαίναμε με 190χλμ έως 220χλμ από την Λάρισα και μετά ασταμάτητα μέχρι να σβήσω στο Ελ. Βενιζέλος.Έτσι που λέτε με ενδιαφέρει η ροπή στις χαμηλές αλλά και η μεγάλη ταχύτητα (αν και σπάνια πάω με 220χλμ).
Διάβασα για έναν φίλο ο οποίος το VIALLE το πέρασε Ιταλία κερδίζοντας όλα τα θετικά από έναν μάστορα ο οποίος έβαλε ξανά σύστημα στον ίδιο κινητήρα αλλά και ότι απέκτησε και ασφάλεια κινητήρα για 60.000χλμ.
Διάβασα και πολλούς να έχουν πρόβλημα με τα ICOM (στην αρχή νόμιζα ότι αυτό το όνομα έχει μόνο ασυρμάτους) σε ρελαντί, σε σταθερή ταχύτητα κλπ.Οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι πολύ ψείρας με το αυτοκίνητο οπότε κάθε δυσλειτουργία θα με ρίξει πολύ. Ποιον άλλωστε δε τον έχει ρίξει κάτι τέτοιο;
Ξέχασα να πω πως η πρώτη άδεια του οχήματος είναι 26/6/2009Γνωρίζετε κάποιο σύστημα ειδικά για αυτόν τον κινητήρα;
Θενξς ε λοτ...
Αλέξης Αλεξίου. -
Ο χρήστης alexioualexios έγραψε:
Renault Megane III Coupe 1.998cc 178bhp(134 KW) με 306NM ροπή με κωδικό κινητήρα F4R
Με τα στοιχεία του αυτοκινήτου σου δεν βλέπω σττον κατάλογο της Vialle να υπάρχει κάτι που να ταιριάζει απόλυτα:
α) Υπάρχει για τον κινητήρα με κωδικό F4R για το Megane II όμως (2.0i 16V 99kW) σύστημα, προδιαγραφών Euro3.
β) Υπάρχει για τον κινητήρα με κωδικό Μ4R για το Megane III (2.0i 16V 103kW) σύστημα 2fuel (υγραέριο και ψεκασμός βενζίνης), προδιαγραφών Euro4. Δες εδώ: http://www.vialle.nl/fileadmin/user_upl ... ult_NL.pdf
Από τα επιμέρους χαρακτηριστικά των παραπάνω kit, πιστεύω οτι μάλλον προς το Μ4R θα πρέπει να βγει κάτι (μπεκ με μεγαλύτερη παροχή καυσίμου, ίδια με τα δικά μου), αλλά οπωσδήποτε με την κατάλληλη κεντρική μονάδα LPe ειδικά μελετημένη για το δικό σου κινητήρα.
Πιθανόν η Vialle να μελετά ή να έχει ήδη προγραμματίσει την παραγωγή του κατάλληλου kit για την περίπτωσή σου. Καλύτερα να στείλεις ένα email στο info@vialle.nl και σύντομα πιστεύω θα σου απαντήσουν.Στα παραπάνω kit περιλαμβάνεται δεξαμενή 55 λίτρων στη θέση της ρεζέρβας.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
26/06/2009, megane coupe 1998cc 178bhp, 306nm κινητήρας σειράς F……σίγουρα δεν οδηγάς, ταξιντζιδικα…..μήπως βιάζεσαι?.
Φίλε μου καλέ, καλέ μου φίλε Αντώνη. Τί εννοείς ότι δεν οδηγώ ταξιτζίδικα τέτοιο κινητήρα; Καλό ή κακό;
Ίδη πολλές μεγάλες βιοτεχνίες και βιομήχανοι, ανά τον κόσμο, ενεργοποιούνται στον κλάδο, και έτσι θα δούμε, ποιοτική αναβάθμιση, και οικονομικό συναγωνισμό, παρακάμπτοντας το περίπου μονοπώλιο, που σήμερα υφίσταται.
Δε ξέρω να σε πω την αλήθεια. Πιστεύω το εξής. Το ότι ανακάλυψαν εδώ και 2-3 χρόνια το υγραέριο οι οδηγοί, μιλώ για οδηγούς σαν εμένα. Όπου άρχισα να το ψάχνω μόνο λόγο οικονομικής άποψης ειδικά τώρα που ανεβαίνει κι άλλο ο ειδικός φόρος καυσίμων. Γιατί αν η βενζίνα είχε έστω 1€ πάλι βενζίνα θα έκαιγα μόνο και μόνο για να μην έχω τον φόβο μιας ασυμβατότητας. Λοιπόν το ότι το ανακάλυψα τώρα, μου φαίνεται κάπως να πιστεύω ότι τώρα εξελίσσονται πολλοί έξω.[/quote]
Επί πλέον εάν συμβεί κάτι κακό στο αμάξι σου, δεν θα είσαι υπεύθυνος εσύ, μα ο εγκαταστάτης, και το εργοστάσιο παραγωγής της μετατροπής. Σήμερα συμβαίνει αυτό?. Χωρίς νομοθέτηση από ΕΟΚ και της πολιτείας μας, σίγουρα στην καλύτερη, είσαι συνυπεύθηνος.
Αυτό θέλω και εγώ και σκέφτηκα την Ιταλία σαν λύση. Το ότι μπορείς να ασφαλίσεις τον κινητήρα σου. Πολύ σημαντικό πράγμα για μένα.
Από τα επιμέρους χαρακτηριστικά των παραπάνω kit, πιστεύω οτι μάλλον προς το Μ4R θα πρέπει να βγει κάτι (μπεκ με μεγαλύτερη παροχή καυσίμου, ίδια με τα δικά μου), αλλά οπωσδήποτε με την κατάλληλη κεντρική μονάδα LPe ειδικά μελετημένη για το δικό σου κινητήρα.
Πιθανόν η Vialle να μελετά ή να έχει ήδη προγραμματίσει την παραγωγή του κατάλληλου kit για την περίπτωσή σου. Καλύτερα να στείλεις ένα email στο info@vialle.nl και σύντομα πιστεύω θα σου απαντήσουν.Στα παραπάνω kit περιλαμβάνεται δεξαμενή 55 λίτρων στη θέση της ρεζέρβας.
Πραγματικά δε νομίζω να βάλω δεξαμενή 55 λίτρων. Όχι τουλάχιστον μέχρι να καλυφθούν κάποιες διαδρομές. Μέχρι τότε σκέφτομαι για κάτι του στυλ 'θερμοσίφωνα'. ΑΛΛΑ. Γίνεται να μπει κατά μήκος του πορτ μπαγκάζ; Αν χωρέσει... Έτσι ώστε να κερδίσω το μεγάλο κομμάτι του καθίσματος το οποίο πέφτει.
dti αυτό δε θέλω. Κάποια greek πατέντα. Θα ήθελα κάτι καλό. Αν δεν έχει σύστημα να προσφέρει στον κατάλογο τον οποίο τον έχω δει, τότε θέλω αυτό που θα μου πουν να δουλεύει.
Ηλίθια ερώτηση παιδιά. Αλλά πιο σύστημα θεωρείτε καλό; Αν όχι με μηδενικά προβλήματα αλλά με τα λιγότερα. Εγώ μέχρι στιγμής ξέρω την ICOM, την VIALLE και την ZANOLI (δε τα γράφω με σειρά προτίμησης)
-
Λοιπόν το ότι το ανακάλυψα τώρα, μου φαίνεται κάπως να πιστεύω ότι τώρα εξελίσσονται πολλοί έξω.Συμφωνώ κι εγώ οτι 'έξω' είναι ήδη πολλά χρόνια μπροστά και ακόμη και σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ (Βουλγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, κλπ.) είναι δεκαετίες μπροστά σε σχέση με την Ελλάδα στο θέμα της υγραεριοκίνησης. Και πολλά συστήματα λειτουργούν από άψογα ως πολύ καλά σε παλιούς και νέους τύπους αυτοκινήτων. Το άρπα-κόλλα των περισσότερων ελληνικών 'συνεργείων' πρέπει να προβληματίζει όλους μας (σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος) και μακάρι να υπάρξει σύντομα κάποια παρέμβαση που θα ρυθμίζει τα πράγματα σαφώς προς το καλύτερο.
Πραγματικά δε νομίζω να βάλω δεξαμενή 55 λίτρων. Όχι τουλάχιστον μέχρι να καλυφθούν κάποιες διαδρομές. Μέχρι τότε σκέφτομαι για κάτι του στυλ 'θερμοσίφωνα'. ΑΛΛΑ. Γίνεται να μπει κατά μήκος του πορτ μπαγκάζ; Αν χωρέσει... Έτσι ώστε να κερδίσω το μεγάλο κομμάτι του καθίσματος το οποίο πέφτει.
Γίνεται αυτό που έχεις σκεφθεί και μάλιστα είναι ο default τρόπος εγκατάστασης σε κάποια από τα συστήματα της vialle. π.χ. τέτοιου είδους εγκατάσταση προβλέπει για το δικό μου αυτοκίνητο (ώστε να είναι δυνατή η αξιοποίηση και 6ου καθίσματος από τα 7 που θα μπορούσε να έχει). Υπάρχουν κυλινδρικές φιάλες σε διάφορες διαστάσεις. Δες εδώ: http://www.vialle.nl/fileadmin/user_upl ... za_Pre.pdf (στην πρώτη κατηγορία 'Cilindrico').
Για το ποιο σύστημα είναι καλύτερο, μην αρκεστείς στις λίγες γνώμες που θα βρεις εδώ ή σε άλλα ελληνικά forums. Όπως έχω ξαναγράψει, ψάξε στο google να βρεις εγκαταστάσεις που έχουν ήδη γίνει στο αυτοκίνητό σου και για να πάρεις ιδέες, αλλά κυρίως σχόλια και εντυπώσεις από κατόχους ίδιου αυτοκινήτου με το δικό σου.
-
και εγώ αυτό βλέπω... και από αυτά τα οποία έχω διαβάσει αλλά και από αυτά που λέει ο Αντώνης team. Με βλέπω για το Πάσχα και δε νομίζω ότι ξεκίνησα να ψάχνω πολύ νωρίς.
Να ρωτήσω... στο pdf με τις δεξαμενές
Toroidale τι σημαίνει;
Center Filled ποιες είναι;Επίσης dti... είδα την πατεντιά σου και μου άρεσε...
Σκεφτόμουν να καταργούσα ρεζέρβα και να έβαζα κάποια πολύ ψηλή σε σχήμα ντόνατ. Να έχω ένα καρούμπαλο στο χώρο αποσκευών. Αλλά σκέφτομαι σε ένα σκίσιμο ελαστικού τι κάνω... Αν και μία φορά έχω πατήσει βίδα και σε αυτήν την περίπτωση το κατάλαβα στο τιμόνι και δε χρειάστηκα αλλαγή.
Ποτέ όμως μη λες ποτέ... -
στην έξοδο της μπουκάλας πρέπει να τοποθετείται δεύτερη ηλεκτροβάνα (η πρώτη είναι στο χώρο του κινητήρα)?
μιλάω με έναν εγκαταστάτη κ μου λέει πως δεν είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο, υποστηρίζοντας πως αν κοπεί το σωληνάκι κάτω από το πάτωμα του αυτοκινήτου, ενώ το σύστημα λειτουργεί, η μπουκάλα παύει έτσι κ αλλιώς να ¨βγάζει¨ lpg. -
Οπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο post εχω το σύστημα 4ης γενιάς της ZAVOLI (εγκαταστάτης ο συνεργάτης του Θεοδώρου στην Αθήνα). Το ίδιο έχει και το μέλος Michael 1924 του forum. Εως τώρα με 800 χλμ. από τα οποία τα 400 χλμ στην εθνική οδό έχω την ίδια κατανάλωση : 7,5 L/100Km και 11 L/100Km αντίστοιχα στην εθνική οδό και στην πόλη.Το όχημά μου είναι το OPEL VECTRA 1600cc του 2008. Βέβαια είναι ακόμη νωρίς αλλά το σύστημα το έχω 12 μέρες και δεν έχει εμφανιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Ελπίζω και η συνέχεια να είναι η ίδια.....Εχω την εντύπωση ότι η βενζίνη είναι ελαφρώς πιο ' δυνατή ' απ ότι το υγραέριο δηλ. υπάρχει μια πολύ μικρή απώλεια στις επιδόσεις , αλλά πιστεύω ότι είναι ανεκτή μπροστά στο μεγάλο οικονομικό όφελος ( 50 % λιγότερο κόστος καυσίμου )
-
Ο χρήστης dlag έγραψε:
Οπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο post εχω το σύστημα 4ης γενιάς της ZAVOLI (εγκαταστάτης ο συνεργάτης του Θεοδώρου στην Αθήνα). Το ίδιο έχει και το μέλος Michael 1924 του forum. Εως τώρα με 800 χλμ. από τα οποία τα 400 χλμ στην εθνική οδό έχω την ίδια κατανάλωση : 7,5 L/100Km και 11 L/100Km αντίστοιχα στην εθνική οδό και στην πόλη.Το όχημά μου είναι το OPEL VECTRA 1600cc του 2008. Βέβαια είναι ακόμη νωρίς αλλά το σύστημα το έχω 12 μέρες και δεν έχει εμφανιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Ελπίζω και η συνέχεια να είναι η ίδια.....Εχω την εντύπωση ότι η βενζίνη είναι ελαφρώς πιο ' δυνατή ' απ ότι το υγραέριο δηλ. υπάρχει μια πολύ μικρή απώλεια στις επιδόσεις , αλλά πιστεύω ότι είναι ανεκτή μπροστά στο μεγάλο οικονομικό όφελος ( 50 % λιγότερο κόστος καυσίμου )Αυτο δεν ειναι καλό... (το να έχεις την ίδια κατανάλωση). Εχουμε πει, και ξαναπει, και ξαναπει, οτι το trip computer ενδεχεται να παρουσιαζει σφαλμα στην μέτρηση, γιατι μετραει βενζινη. Για να δεις ακριβως την καταναλωση σου : φουλαρεις, μηδενιζεις τον μετρητη χιλομετρων, κανεις τα χιλιομετρα σου, και οταν σου αναψει κοκκινο λαμπακι πας κ ξαναφουλαρεις. Καταγραφεις λιτρα υγραεριου και χιλιομετρα που εκανες, τα διαιρεις και βρισκεις μεση καταναλωση.
-
και εγώ αυτό βλέπω... και από αυτά τα οποία έχω διαβάσει αλλά και από αυτά που λέει ο Αντώνης team. Με βλέπω για το Πάσχα και δε νομίζω ότι ξεκίνησα να ψάχνω πολύ νωρίς.
Να ρωτήσω... στο pdf με τις δεξαμενές
Toroidale τι σημαίνει;
Center Filled ποιες είναι;Επίσης dti... είδα την πατεντιά σου και μου άρεσε...
Σκεφτόμουν να καταργούσα ρεζέρβα και να έβαζα κάποια πολύ ψηλή σε σχήμα ντόνατ. Να έχω ένα καρούμπαλο στο χώρο αποσκευών. Αλλά σκέφτομαι σε ένα σκίσιμο ελαστικού τι κάνω... Αν και μία φορά έχω πατήσει βίδα και σε αυτήν την περίπτωση το κατάλαβα στο τιμόνι και δε χρειάστηκα αλλαγή.
Ποτέ όμως μη λες ποτέ...toroidale είναι στα ιταλικά οι δεξαμενές σε σχήμα ντόνατ (δηλαδή μκε την τρύπα στη μέση, ώστε να σταθεροποιούνται στο σημείο που μπαίνει η ρεζέρβα).
Οι center filled είναι πάνω κάτω στις ίδιες διαστάσεις με τις toroidale αλλά δεν έχουν την τρύπα στη μέση, οπότε έχουν ελαφρά αυξημένη χωρητικότητα. Αυτές μπορούν να μπουν και κάτω από το χώρο του πορτμπαγκάζ, εξωτερικά, αν κι εφόσον βέβαια υπάρχει επαρκής απόσταση από το ή τα καζανάκια της εξάτμισης και φυσικά από το έδαφος (...προσοχή στις ράμπες σ' αυτή την περίπτωση!).Μια ρεζέρβα 'τύπου ανάγκης' είναι καλή λύση αν δεν μπορείς να συμβιβαστείς με την ιδέα ενός κιτ επισκευής ελαστικού (που προτείνουν όλοι οι εγκαταστάτες συστήματος υγραερίου). Αρκεί η ρεζέρβα ανάγκης να είναι ειδικά μελετημένη για το αυτοκίνητό σου, εγκεκριμένη από τον κατασκευαστή και σωστά στερεωμένη. Έχω δει εγκαταστάσεις τέτοιας ρεζέρβας όρθια, πίσω από κάποιο κάθισμα, ή στο θόλο του πίσω φτερού. Να προεξέχει στη μέση του πορτμπαγκάζ δεν είναι καλή λύση. Μπορείς να φτιάξεις ένα ψευδοπάτωμα που θα την περιβάλλει και θα σου προσφέρει επίπεδο χώρο για τις αποσκευές.
Πάντως έχοντας δει αρκετές φωτογραφίες από εγκαταστάσεις στο χώρο ρεζέρβας, έχω την εντύπωση οτι σχεδόν σε κάθε περίπτωση κάποια λίγα εκατοστά σε ύψος τα χάνεις, μια και πάντα υπάρχει η ανάγκη να στερεωθεί η δεξαμενή πολύ πιο σταθερά απ' ότι η ρεζέρβα, συν οτι από τη δεξαμενή ξεκινούν (ή καταλήγουν σ' αυτή) σε συγκεκριμένη γωνία (30 μοίρες περίπου) η παροχή / επιστροφή του υγραερίου, κλπ. ηλεκτρολογικές καλωδιώσεις. Έτσι τουλάχιστον είναι στα συστήματα 5ης γενιάς (όπου η αντλία είναι μέσα στη δεξαμενή) και όχι στο χώρο του κινητήρα. -
Ο χρήστης Hierophant έγραψε:
Οπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο post εχω το σύστημα 4ης γενιάς της ZAVOLI (εγκαταστάτης ο συνεργάτης του Θεοδώρου στην Αθήνα). Το ίδιο έχει και το μέλος Michael 1924 του forum. Εως τώρα με 800 χλμ. από τα οποία τα 400 χλμ στην εθνική οδό έχω την ίδια κατανάλωση : 7,5 L/100Km και 11 L/100Km αντίστοιχα στην εθνική οδό και στην πόλη.Το όχημά μου είναι το OPEL VECTRA 1600cc του 2008. Βέβαια είναι ακόμη νωρίς αλλά το σύστημα το έχω 12 μέρες και δεν έχει εμφανιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Ελπίζω και η συνέχεια να είναι η ίδια.....Εχω την εντύπωση ότι η βενζίνη είναι ελαφρώς πιο ' δυνατή ' απ ότι το υγραέριο δηλ. υπάρχει μια πολύ μικρή απώλεια στις επιδόσεις , αλλά πιστεύω ότι είναι ανεκτή μπροστά στο μεγάλο οικονομικό όφελος ( 50 % λιγότερο κόστος καυσίμου )
Αυτο δεν ειναι καλό... (το να έχεις την ίδια κατανάλωση). Εχουμε πει, και ξαναπει, και ξαναπει, οτι το trip computer ενδεχεται να παρουσιαζει σφαλμα στην μέτρηση, γιατι μετραει βενζινη. Για να δεις ακριβως την καταναλωση σου : φουλαρεις, μηδενιζεις τον μετρητη χιλομετρων, κανεις τα χιλιομετρα σου, και οταν σου αναψει κοκκινο λαμπακι πας κ ξαναφουλαρεις. Καταγραφεις λιτρα υγραεριου και χιλιομετρα που εκανες, τα διαιρεις και βρισκεις μεση καταναλωση.
Δεν έχω trip computer, γι αυτό οι τιμές που ανέφερα είναι με προσέγγιση, ενδέχεται να προκύψει μελλοντικά αυξημένη κατανάλωση. Οπως είπες πρέπει να γίνουν πολλές μετρήσεις με αξιοπιστία για να βγει συμπέρασμα σωστό. εξάλλου είμαι ακόμη στην αρχή, έχω κάνει πολύ λίγα χλμ. Κυρίως ήθελα να αποτυπώσω ότι έως τώρα φαίνεται όλα πάνε καλά......
-
Θα ήθελα να σας πω ότι αναφορικά ότι έχω ένα Mazda3 1,6 και όπου ρώτησα πριν βάλω lpg ότι δεν θα έχω πρόβλημα λοιπών όταν έβαλα είχα 130000km στις 120000 είχα κάνει έλεγχο για βαλβίδες μετά από 35000km προβληματισμένος για ότι ακούγετε έκανα έλεγχο για τα διάκενα στο παραπέντε δεν τα πήρα στα χέρια από 0,30mm το διάκενο πήγε στα 0,05 έως κάποιες 0,25 το θέμα είναι ότι έχω αρχίσει να βρω τη γίνετε από θέμα προγραμματισμού μόνος μου γιατί όταν το έβαλα ΜΟΝΟ στο lpg είχα ανεβασμένους HC και λέγαν ότι δεν είναι τίποτα και ότι είναι από τα μπουζί
-
θέλω να σας ρωτήσω το εξείς:
εχω βάλει το συστημα 4ης γενιάς αυτης της εταιρίας www.ac.com.pl και κάθε 200-300 χιλιομετρα μου ανάβει το Check. οι μαστόροι μου λένε οτι οτι γίνεται συνήθως και ειναι φυσιολογικό. ετσι είναι?
δηλαδή όλοι εσείς είσαστε με αναμένο το check engine στα αυτοκινητά σας?
το έχω σβήσει πάνω από 15 φορές μέσα σε 2 μήνες και 6.000 χιλμ. η επόμενη κίνηση είναι να αγοράσω έναν ψευτοεγκέφαλο απο e-bay να σβήνω τις ενδείξεις μόνος μου. -
Συγνώμη κιόλας, υπάρχει κάποιος ιδιοκτήτης , που έχει βάλει υγραέριο (οποιασδήποτε γενιάς ... ) και ΔΕΝ έχει πρόβλημα;
Μου κάνει εντύπωση το πόσα προβλήματα διαβάζω εδώ μέσα και παρόλα αυτά συνεχίζουν όλοι απτόητοι και... βάζουν!Αν εξαιρέσω τον dti που το έβαλε στην Ιταλία και κάποιον άλλο συμφορουμίτη που το έβαλε στην Βουλγαρία, όσοι το έβαλαν στην Ελλάδα, φαίνεται πως έχουν πρόβλημα!
Διορθώστε με σας παρακαλώ, αν υπερβάλλω.
Υγραεριοκίνηση!