-
αν κλεισει (το εχουν παθει πολλοι αυτο και ειναι ενα θεμα σοβαρο) τοτε πας σε αλλον εγκαταστατη και (αν δεχθει, τον πληρωνεις, δεν ξερω πως και τι) σου δεινει αυτος την βεβαιωση καλης λειτουργιας.
-
Ο χρήστης zikos έγραψε:
Εγώ πάλι, ενώ πέρασα κανονικά το Κ.Τ.Ε.Ο κατά την εγκατάσταση ,δεν καταλαβαίνω γιατί μέσα σε διάστημα 6 μηνών που ήταν να περάσω το κανονικό το Κ.Τ.Ε.Ο πρέπει να μας ζητηθεί χαρτί απο τον εγκαταστάτη.
Ο αρχικός έλεγχος δεν είναι και ο πιό άμεσος και μάλλον ο πιό έγκυρος απο όλους τους επόμενους ? ? ?Μπορούσες να πληρώσεις και το παράβολο να έκανες μαζί και τον κανονικό έλεγχο και να ξεμπέρδευες για τα επόμενα 2 χρόνια. Δεν στο είπανε;
πρεπει καθε μα καθα φορα που περμας κτεο να εχει μια βεβαιωση, πιστοποιητικο καλης λειτουργιας απο τον εγκατασταση σου. χωρις αυτο δεν περνας κτεο. επισης η βεβαιωση αυτη εχει ισχύ για 15 μερες. γιαυτο προσοχη με την ισχυ του.
ενα παραδειγμα.
παω σημερα 2-5-2012 και περνω αυτο το χαρτι απο τον εγκαταστατη μου και παω να περασω κτεο στις 22-5-2012 (γιατι ας πουμε οτι τοτε ειχα ελευθερο χρονο). υπαρχει μεγαλη πιθαντοτητα το κτεο να μην δεχθει την βεβαιωση γιατι ειναι εκτος του οριου των 15 ημερων.Η δήλωση έχει ισχύ 7 ημέρες !! , θα μπορούσες να ζητήσεις από τον εγκαταστάτη να σου βάλει το /5/2012 και να συμπληρώσεις εσύ την ακριβή μέρα ώστε να μην έχεις θέμα.
Kαι αν στο μεταξυ ο εγκαταστατης το κλεισει το μαγαζι τι γινεται;
Δεν είναι υποχρεωτικό να σου δώσει την βεβαίωση καλή λειτουργείας αυτός που στο εγκατέστησε. Πλερώνεις έναν οποιονδήποτε άλλο πιστοποιημένο εγκαταστάτη ελέγχει το σύστημα και σου δίνει το χαρτί.
-
Οκ τοτε!
-
Πόσο ηλίθιο είναι η βεβαίωση του σχετικού να ισχύει για 1-2 εβδομάδες αλλά το χαρτί του ΚΤΕΟ (που στηρίζεται στο προηγούμενο και το περιλαμβάνει) να ισχύει για 104 εβδομάδες.... Ελλαδάρα ολέ!
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Εγώ πάλι, ενώ πέρασα κανονικά το Κ.Τ.Ε.Ο κατά την εγκατάσταση ,δεν καταλαβαίνω γιατί μέσα σε διάστημα 6 μηνών που ήταν να περάσω το κανονικό το Κ.Τ.Ε.Ο πρέπει να μας ζητηθεί χαρτί απο τον εγκαταστάτη.
Ο αρχικός έλεγχος δεν είναι και ο πιό άμεσος και μάλλον ο πιό έγκυρος απο όλους τους επόμενους ? ? ?Μπορούσες να πληρώσεις και το παράβολο να έκανες μαζί και τον κανονικό έλεγχο και να ξεμπέρδευες για τα επόμενα 2 χρόνια. Δεν στο είπανε;
ετσι εκανα κι εγω.
πληρωσα 10 ή 15€ επιπλεον.ρωτα στο ΚΤΕΟ για καποια προσφορα να τα κανουν και τα δυο μαζι.
Ετσι κι αλλιως ο έλεγχος ειναι ενας. Απλα σου δινουν και τα χαρτια που σου δινουν οταν περνας κανονικα το ΚΤΕΟ -
Συγνωμη που επαναλαμβανω το ιδιο θεμα αλλα παρακαλω θελω καποιος να με ενημερωση για την εμπειρια που ειχε με το kit tartarini σε landrover
Οπως εχω διαβασει το συγκεκριμενο kit προτεινεται για range rover απο την μαμα.
Εγω εχω ενα freelander 1,8 και θελω
καποιος που εχει την εμπειρια αν μπορει να th μοιραστει μαζι μασΣταυρος
-
Psakse edw, exei arketa 8emata, vazw tyxaia merika
http://www.lpgforum.co.uk/viewtopic.php ... 82&start=0
http://www.lpgforum.co.uk/viewtopic.php?f=28&t=10654 -
Από σήμερα κι εγώ υγραεριοκίνητος με BRC, χωρίς λαδιέρα, αλλά με Tunap 163/164. H εγκατάσταση έγινε στο Στάθη στη Χρυσαυγή, απλά επειδή πηγαίνω το αυτοκίνητο εκεί για σέρβις από τότε που το πήρα. Η δουλειά φάνηκε μελετημένη όσο το είδα το αμάξι από κάτω. Στη πορεία που το πήρα μου φάνηκε λίγο ράθυμο. θα ακολουθήσει ρύθμιση στα 1500 χλμ. Επίσης μου συνέστησε και θα το ακολουθήσω έλεγχο διάκενων βαλβίδων σε 40Κ. Το αυτοκίνητο πέρασε αέριο αμέσως μετά το 4ο σερβις χρόνου (45500χλμ περίπου)
-
σημερα εβαλα με 0,84 αυτη την τιμη ειχε ο ιδιος και περυσι το καλοκαιρι και ηταν ο ακρινοτερος...
την προηγουμενη εβδομαδα εβαλα με 0,87 (20€) σε αλλο πρατηριο και μου το επλυναν κιολας
-
Σε ευχαριστω πολυ φιλε fpan
Ελπιζω να βρω κατι και ειδικα για freelander -
Ο χρήστης Σταυρος Στρα έγραψε:
Σε ευχαριστω πολυ φιλε fpan
Ελπιζω να βρω κατι και ειδικα για freelanderδες κι εδω
καποιος ειχε σοβαρα προβληματα με το αεριο στο freelander του
http://www.lpgforum.gr/viewtopic.php?f= ... f88#p12491 -
Το κατεβασανε.... μπορεισ να κανεισ copy paste το κειμενο?
-
με κοκκινα γραμματα ειναι η απαντηση ενος επαγγελματια του χωρου
Ο χρήστης qgas έγραψε:
Περιπετειών συνέχεια, το δικό μου freelander είναι πράσινο.
Πήγα στην Ορφέως για να μου το ρυθμίσουν, το συνεργείο ακόμα δεν μπορεί να θεωρηθεί συνεργείο, ουσιαστικά είναι στον άερα,, άποψη σου το συνεργείο είναι αδειοδοτημένο νόμιμα από το υπουργείο Φ(1359)(ΠΦΛ 068) .Τέλος πάντων μην έχοντας αλλη επιλογή, και αφού με μερικές μερες καθυστέρηση γιατί δεν είχαν το προγραμμα της LIMA
το συνεργείο είναι για συστήματα PRINS το LIMA ένα σύστημα που δεν υπάρχει ουσιαστικά αλλά σε μια εγκατάσταση που εσύ πλήρωσες για PRINS ενω δεν ήταν , προσπαθήσαμε μόνο να σε εξυπηρετήσουμε μια και ο εγκέφαλος είναι LIMA και οχι PRINS που μου συμφωνήσαμε με τον προηγούμενο ( green autogas)και έγραφε και το τιμολόγιο,
αν εξαπατήθηκες στον προηγούμενο δεν φταίμε εμείς ..
έγινε η ρυθμίση αλλά όχι τελική την 5/1/2012 δεν εγινε ρυθμιση ελεχγος εγινε γιατί έσπασε το περισσότερο ο υπερχειλιστης στα υγρά και δεν μπορούσαμε να μαρσάρουμε πολύ τον κινητήρα,
αφού διαπιστώσαμε ότι το παγούρι υπερχείλισης ήταν σπασμένο δεν μπορούσε να γίνει καμιά παρέμβαση στη ρύθμιση γιατί υπήρχε κίνδυνος υπερθέρμανσης του κινητήρα λόγο ελλείψεως νερού , πάρα μόνο να διαπιστωθούν τα προηγούμενα προβλήματα κακής εγκατάστασης όπως μη συνδεμένος λάμδα κακές γειώσεις κτλ και κατά δική σου επισήμανση δεν υπήρχε ένδειξη θερμοκρασίας στο αυτοκίνητο πράγμα που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο κυκλοφορούσε με μεγάλες θερμοκρασίες και έλλειψη νερού .. για μεγάλο χρονικό διάστημα
το πήρα όλα ωραία και καλά αλλάξα και το καζανακι του της εκτόνωσης, πήγα από την Ορφέως μέχρι τον σταθμό του Ταυρού όλα καλά, έκανα και την εξαέρωση κλπ κλπ.
Από την Ορφέως μέχρι το Ταύρο έμεινε νερό στο αυτοκίνητο ? σου επισημάναμε ότι θα μείνεις από νερά !! ποιος έκανε λοιπόν την εξαέρωση που καν δεν ήξερες που είναι ?
Την επόμενη το πρωί, το βάζω μπροστα κανονικότατα με μισή μιζιά, μόλις πάει να γυρίσει στο άεριο σβήνει, το αυτοκίνητο δούλευε φαινόταν κανονικά με βενζίνη, αλλά το αέριο για να μπεί ήθελε πάνω από 2500 στροφές και μόλις έπεφταν έσβηνε το αυτοκίνητο, δεν τράβαγε καθόλου, μα καθόλου, τελικά έφτασα μέχρι τα Βιλιά και γύρισα (είχα ξεκινήσει για Αμφίκλεια). είχαμε συννενοηθεί από την Πέμπτη την Δευτέρα να το παώ για να ξαναεγκαταστήσουν καλωδιώσεις κλπ γιατί ο προηγούμενος τα είχει κάνει σκατά, όντως Δευτέρα πρωί, πήρε πάλι μπροστά με μισή μιζιά αλλά έκανε και για 1-2' μέχρι να πάει το ρελαντι στο γνωστά του, το πάω βενζίνα το αφήνω έξω από το συνεργείο και πάω στην δουλειά μου,
Και μας είπες τηλεφωνικά ότι αγωνίστηκες να το βάλεις μπροστά !! εξαέρωση δεν έγινε ποτέ των νερών για αυτό δεν μπορούσε να γυρίσει στο υγραέριο !!
το μεσημέρι επικοινωνω με τους κυρίους, το αυτοκίνητο δεν παιρνει μπροστα με τίποτα, αλλάξαμε καλωδιωσεις κλπ, τις αποκαταστήσαμε αλλά έχει προβλημα αρχικά εφταιγε η αντλια της βενζίνης την καθαρίσανε,…τη καθαρίσαμε για διαγνωστικούς λόγους δωρεάν και κρατήσαμε το δοχειο της τρομπας για λόγους διαφάνειας ώστε να δεις τη λάσπη μου είχαν τα φίλτρα της αντλίας σου και σου συστήσαμε να πας το ρεζερβουάρ για καθάρισμα ….
αλλά δεν ήταν αυτή εφταιγαν τα ελατήρια (ανεβασε τοπικά θερμοκρασία !!!!!!!!!!!!!!) και κολήσανε τα ελατηρια!!!!!!! να ρίξουμε λάδια καθαρισμού μήπως ξεκολίσουν!!!!!
Στα land rover από έλλειψη νερού κολανε τα ελατήρια των κυλίνδων και ένας τρόπος να σώσεις την κατάσταση είναι λιπαντικά ειδικά για να ξεκολλήσουν… και σου είπαμε ότι η συμπίεση είναι εξαιρετικά χαμηλή σε όλους τους κυλίνδρους 7 μπαρ..
έριξε λάδι, αλλά φευ δεν έγινε τιποτα, το αυτοκίνητο δεν έπερνε μπροστά με τίποτα, σήκωσαν τα χέρια ψηλαδεν σηκώσαμε τα χέρια ψηλά , σου είπαμε ότι δεν αρμοδιότητα μας παρά τη καλή θέληση να σε βοηθήσουμε το αυτοκίνητο έπρεπε να δουλέψει σωστά και μετά να έρθει για ρύθμιση του αερίου
και εγώ τα δικά μου, πέρνω τηλέφωνο το συνεργείο μου, και τραβάει τα μαλλιά του ο ανθρωπος, τι ελατήρια κλπ μαλακίες ο κινητήρας σου από το καπάκι και κατω δεν παρουσιάζει προβλήματα, το πέρνω με τον γερανό και του το πάω, υπόψη με όλα τα τρεχαματα με τα διαφορικά το αυτοκίνητο ήταν συχνα πυκνα για δοκιμές στο συνεργείο, και το μοτέρ ήταν τζάμι, Τελικό αποτέλεσμα, 8 βαλβίδες εξαγωγής στραβές,
οι βαλβίδες εξαγωγής δεν στραβώνουν μόνες τους πρέπει κάπου να χτυπήσουν αυτό σημαίνει ότι είχε πρόβλημα το αυτοκίνητο στον ιμάντα !!!
βρες τα με το μηχανικό σου που το φτιάχνει τόσους μήνες με την εγγύηση των 1000 ευρώ που δώνανε στην αγορά του , λόγο προβλημάτων που είχε το αυτοκίνητο εμείς μόνο αποκαταστήσαμε την πλεξούδα του αυτοκίνητου διορθώσαμε τις αλχημείες του προηγούμενου εγκαταστάτη στο αέριο , και δεν προλάβαμε καν να το ρυθμίσουμε ποτέ ούτε φταίει το υγραέριο για τη ζημιά σου ..
αρπαξε και η μίζα από τις μιζιές, κόστος 1250 €. Το αέριο είναι εκτός δεν ξέρουμε τι έχει κάνει με την χαρτογράφηση του κινητήρα κλπ, αυτοκίνητο τώρα πιά θα το δουλέψω για λίγο με βενζίνη, και δεν ξέρω τι να κάνω και τι αν εμπιστευτώ, Υπόψη ότι ο ιμάντας χρονισμού βρέθεκε σε αψογη κατάσταση, Αντε να δω τι θα βρώ ακόμα μπροστά μου.
. -
οκ το βρηκα μιλανε για ενα συστημα μπασταρδεμενο LIMA και PRINS το οποιο μπηκε απο απατεωνα εγκαταστατη.
Αυτο δε λεσ? -
ναι το ιδιο λεμε
Σε ευχαριστω πολυ
Απλα αυτος δεν εβαλε tartarini Που θελω να βαλω εγω οποτε συνεχιζω το ψαξιμο -
ερωτηση προς γνωστες.
εχοντας διαβασει πολλες απο τις σελιδες του τοπικου λογω ενδιαφεροντος τοποθετησης υγραεριου, δεν καταφερα να δω μια παραμετρο (αν οντως υπαρχει-ισχυει).
το αμαξι μου (megane II '04 1.6) εχει 143000 κμ. ειναι εφικτη η τοποθετηση μοναδας σ' αυτα τα κμ ή δεν εχει καμια σημασια?
thanksΥ.Γ. ξερει καποιος να μου πει καποιος ποια ειναι η 'προτιμοτερη' εταιρια για Renault?
-
Κατά την ταπεινή μου άποψη μια και δεν είμαι ειδικός στο χώρο απλά έχω και εγώ στο αυτοκίνητο μου εδώ και 2 χρόνια τοποθετήσει σύστημα υγραερίου. Τα χιλιόμετρα που αναφέρετε δεν είναι πολλά μεγαλύτερη σημασία έχουν τα χιλιόμετρα που διανύετε. Τώρα όσο αφόρα την εγκατάσταση δώστε μεγαλύτερη σημασία στον εγκαταστάτη τεχνικό και ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτετε στο σύστημα που θα επιλέξετε. Η σωστή εγκατάσταση από τον κατάλληλο τεχνίτη είναι για εμένα το Α και το Ω.
-
Γεια σας φιλοι θα ηθελα την γνωμη σας για τοποθετηση κιτ υγραεριου σε ford fiesta 1.4 96cv του 2009. Μετα από πολύ διαβασμα σε Ελληνικα και Ιταλικα forums κατεληξα σε BRC επειδη είναι αυτό που βαζει και η ford στο ford fiesta 1.4 gpl. Αυτό που δεν ξερω είναι τι γινεται με τις βαλβιδες και το ποσο ευαισθητες είναι μιας και στο fiesta gpl γραφουν ότι εχουν ενισχυμενες εδρες βαλβιδων (sedi volvole rinforzate). Οι βαλβιδες είναι μηχανικες η υδραυλικες αυτοριθμιζομενες? Χρειαζεται ελεγχος βαλβιδων και ρυθμιση ανα τακτα διαστηματα και αν ναι ξερει καποιος το κοστος? Υπαρχει καποιος φιλος που να εχει τοποθετηση gpl σε αναλογο αυτοκινητο. Ευχαριστω εκ των προτερων,οι αποψεις σας θα μου είναι πολύ χρησιμες.
-
Ο χρήστης tomgeron έγραψε:
Γεια σας φιλοι θα ηθελα την γνωμη σας για τοποθετηση κιτ υγραεριου σε ford fiesta 1.4 96cv του 2009. Μετα από πολύ διαβασμα σε Ελληνικα και Ιταλικα forums κατεληξα σε BRC επειδη είναι αυτό που βαζει και η ford στο ford fiesta 1.4 gpl. Αυτό που δεν ξερω είναι τι γινεται με τις βαλβιδες και το ποσο ευαισθητες είναι μιας και στο fiesta gpl γραφουν ότι εχουν ενισχυμενες εδρες βαλβιδων (sedi volvole rinforzate). Οι βαλβιδες είναι μηχανικες η υδραυλικες αυτοριθμιζομενες? Χρειαζεται ελεγχος βαλβιδων και ρυθμιση ανα τακτα διαστηματα και αν ναι ξερει καποιος το κοστος? Υπαρχει καποιος φιλος που να εχει τοποθετηση gpl σε αναλογο αυτοκινητο. Ευχαριστω εκ των προτερων,οι αποψεις σας θα μου είναι πολύ χρησιμες.Φίλε tomgeron, ενημερωτικά σου το λέω πως το Ford Fiesta του 2009 και το Mazda2 του 2008 και μετά είναι από τα πιο 'δύσκολα' όσον αφορά την τοποθέτηση υγραερίου.
Δεν τη δέχονται εύκολα και δεν λειτουργούν σωστά (αρρυθμίες, κομπιάσματα, ρεταρίσματα στο ρελαντί σε χαμηλές θερμοκρασίες) λόγω του εγκεφάλου τους. -
Ο χρήστης tomgeron έγραψε:
Γεια σας φιλοι θα ηθελα την γνωμη σας για τοποθετηση κιτ υγραεριου σε ford fiesta 1.4 96cv του 2009. Μετα από πολύ διαβασμα σε Ελληνικα και Ιταλικα forums κατεληξα σε BRC επειδη είναι αυτό που βαζει και η ford στο ford fiesta 1.4 gpl. Αυτό που δεν ξερω είναι τι γινεται με τις βαλβιδες και το ποσο ευαισθητες είναι μιας και στο fiesta gpl γραφουν ότι εχουν ενισχυμενες εδρες βαλβιδων (sedi volvole rinforzate). Οι βαλβιδες είναι μηχανικες η υδραυλικες αυτοριθμιζομενες? Χρειαζεται ελεγχος βαλβιδων και ρυθμιση ανα τακτα διαστηματα και αν ναι ξερει καποιος το κοστος? Υπαρχει καποιος φιλος που να εχει τοποθετηση gpl σε αναλογο αυτοκινητο. Ευχαριστω εκ των προτερων,οι αποψεις σας θα μου είναι πολύ χρησιμες.Ο κινητήρα του φιεστα σου είναι υποκυβισμένος του γνωστού TiVCT 1.6 που φοράνε τα φόκους. Αρκετός κόσμος έχει υγραέριο σε τέτοιο κινητήρα, που ίσως να μην είναι ο πιο δεκτικός για χρήση υγραερίου, όχι όμως ότι δεν μπαίνει. Οι βαλβίδες είναι υδραυλικές αυτορυθμιζόμενες όπως γράφεις, χωρίς αυτό να αποκλείει ένα άνοιγμα για έλεγχο μετά από 40κ χλμ. με κόστος σήμερα όχι περισσότερα από 100 ευρώ.
Υγραεριοκίνηση!