-
Σε ταξίδια είχα γύρω στα 11-12 λίτρα με τους συγκεκριμένους ρυθμούς. Η συνολική μέση κατανάλωση ήταν 13,2 λίτρα/100 χλμ.
Δεν αντιλαμβάνομαι καμία διαφορά αν αλλάξω καύσιμο εν κινήσει.
Ο δείκτης δεν αυξομειώνει τις ενδείξεις του. Ωστόσο δεν είναι απόλυτα αναλογικές οι ενδείξεις: κάνω περίπου 100 χλμ για να σβήσει το πρώτο led και μετά άλλα 150 χλμ για να σβήσουν ακόμη 3 και να μείνει αναμμένο το τελευταίο. -
@dti, με το αέριο, πόσο % αύξηση στην κατανάλωση, έχεις διαπιστώσει ?
ξέρεις, ποια είναι η σύσταση του πρόσθετου 30ml που βάζεις ανα γέμισμα, υπάρχει αυτό, διαθέσιμο στην ελλάδα ? -
Η επιβάρυνση είναι της τάξης του 25% με το δικό μου set up που έχει αρκετές «βελτιώσεις» (bluefin πρόγραμμα, downpipe, intercooler, φίλτρο αέρα, εξάτμιση).
Το πρόσθετο βενζίνης δεν ξέρω αν διατίθεται εδώ, θα ρωτήσω στη vialle να μάθω. -
Το Subaru Forester και με υγραέριο 03 Αυγ 10
Αν επιθυμούσατε να αγοράσετε το νέο Forester, αλλά το σκεφτόσασταν λόγω του κυβισμού του αυτοκινήτου και της κατανάλωσης καυσίμου που απαιτείται, ήρθε η ώρα να το κάνετε δικό σας. Από τον Σεπτέμβριο, η Subaru Motors Ελλάς τοποθετεί στο κορυφαίο μοντέλο της σύστημα υγραεριοκίνησης, με όλες τις εγγυήσεις της αντιπροσωπείας.Το σύστημα υγραεριοκίνησης LPfi (light propane flex injection), το οποίο και επιλέχθηκε, θα τοποθετηθεί σε όλες τις εκδόσεις του Forester 2.0 από την ίδια την εταιρεία. Σε περίπτωση που κάποιος μπορεί να πληρώσει μετρητοίς το αυτοκίνητο, το σύστημα θα τοποθετείται δωρεάν, ωστόσο ακόμα και αν δεν έχει αυτή τη δυνατότητα και επιλέξει χρηματοδοτικό πρόγραμμα, η τιμή είναι αρκετά μειωμένη. Όσοι είναι ήδη κάτοχοι του δίλιτρου Forester και θέλουν να το τοποθετήσουν, το κόστος φθάνει τα 2.000 ευρώ.
Το σύστημα LPfi τοποθετείται στον χώρο όπου βρίσκεται η ρεζέρβα, χωρίς να επιφέρει καμία μεταβολή στο πορτ μπαγκάζ, αφού έχει σχεδιαστεί ειδικά για το αυτοκίνητο. Με τη χρήση υγραερίου, ο κάτοχος του Forester θα έχει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου κατά 50% σχεδόν, καλύτερη καύση και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων CO2, και παράλληλα πολύ μεγαλύτερη αυτονομία, χάρη στον συνδυασμό κίνησης με υγραέριο και βενζίνη.
Πολλά μπράβο στην Σουμπαρού Ελλάς.
Και για το ότι φέρνει υγραεριοκίνητο, και για την γενναία έκπτωση που κάνει σε αυτό, και για το γεγονός ότι αναλαμβάνει και τη μετατροπή σε υφιστάμενα βενζινοκίνητα Φόρεστερ με όλες τις εγγυήσεις και την επίσημη κάλυψη της αντιπροσωπείας.Οι άλλες αντιπροσωπείες επιτέλους πότε θα ξυπνήσουν, διερωτώμαι εδώ και χρόνια. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που θέλουν το γνήσιο και δεν έχουν καμμία όρεξη να τρέχουν στην κάθε 'Φίτσουλας ΕΠΕ - Μετατροπαί υγραερίου' για να βάλει χέρι στο αμάξι τους.
-
Ελπιζω αυτη η μετατροπη να ειναι πιο επιτυχημενη απο την προηγουμενη που εκαναν στην σουμπαρου.
-
Πότε ξαναέκαναν και σε τι?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Πότε ξαναέκαναν και σε τι?Κατι 1600αρια impreza τα εκαναν μετατροπη σε τουρμπο πριν μερικα χρονια και ηταν ολο προβληματα.
-
Ατμοσφαιρικά 16αρια ιμπρέζα μετατροπή σε τούρμπο
-
Δεν ειχαν συνεργαστει και με τον καλυτερο βελτιωτη της αγορας τοτε, και ηταν φυσικο να την πατησουν.
Τωρα μαλλον κινουνται εκ του ασφαλους, αφου εδω και πολλα χρονια οι κινητηρες των subaru θεωρουνται απο καποιους κατασκευαστες που βαζουν υγραεριο επιλεκτικα σε μοντελα,
ως οι πλεων απροβληματιστοι, σε αντιθεση με τους κινητηρες των honda. -
ενα γνωστο περιοδικό αυτοκινήτων που βγαίνει κάθε Παρασκευή με 1,5 ευρω, ανέφερε οτι η καινούργια Citroen C4 που θα βγεί το 2011, η έκδοση με τον κινητήρα των 120 ίππων θα είναι υγραεριοκίνητη.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ελπιζω αυτη η μετατροπη να ειναι πιο επιτυχημενη απο την προηγουμενη που εκαναν στην σουμπαρου.Η Subaru είχε βγάλει το Forester με εργοστασιακή μετατροπή για Ευρώπη με το icom jtg το 2007 αλλά λόγο των πολλών προβλημάτων η συγκεκριμένη έκδοση απαξιόθηκε ειδικά στην Ιταλία.
-
Τι εταιριας ειναι η συσκευη υγραεριου που θα βαζειη σουμπαρου?
-
Το προηγούμενο forester jtg είχει βγει το 2005
http://www.atuttogas.org/2005/ecomobile57/Subaru GPL.pdf
και εδώ η σχετική συζήτηση περί αξιοπιστίας
http://www.omniauto.it/forum/index.php?showtopic=16189&st=0
Το μεγάλο ζήτημα για μένα είναι οι διάφοροι επαγγελματίες γενικά του χώρου του αυτοκινήτου που γράφουν στο φορουμ και ψαρεύουν στα θολά νερά για πελάτες όταν δεν έχουν δουλειές όπως έκανε ο κ Μρίμπος (FANTASMATAKI) και όταν ανοίξει η δουλειά τους μας έχουν γραμμένους και δεν απαντάνε στις κρίσιμες περί αξιοπιστίας του icom jtg ερωτήσεις όταν στην πατρίδα του συστήματος (Ιταλία) τους έχουν πάρει με τις πέτρες
http://www.omniauto.it/forum/index.php?showforum=138
, από ότι παρατήρησα την ίδια τακτική εφαρμόζουν και άλλοι λαστιχάδες, μηχανικοί κ.τ.λ εξαίρεση αποτελεί ο μαστροαντώνης. -
εγώ πιστεύω ότι είναι της Vialle γιατί αν δείτε στην πινακίδα γράφει LPi ή LP Xi που αν πάτε στην σελίδα της εταιρίας http://www.vialle.nl/ είναι τα μοντέλα εγκατάστασης που χρησιμοποιεί ανάλογα το αυτοκίνητο!
-
Συμφωνώ κι εγώ οτι θα είναι της vialle.
Σχετική αναφορά για το LPfi:
The LPfi concept revolves around the notion that maximum usage of standard parts will give optimal economics and flexibility. The fuel module which was developed for LPfi is a breakthrough in terms of small size and applicability to most available fuel tank designs available worldwide. Together with highly flexible injector placement options this results in easy packaging and very short conversion times.
-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Το προηγούμενο forester jtg είχει βγει το 2005
http://www.atuttogas.org/2005/ecomobile57/Subaru GPL.pdf
και εδώ η σχετική συζήτηση περί αξιοπιστίας
http://www.omniauto.it/forum/index.php?showtopic=16189&st=0
Το μεγάλο ζήτημα για μένα είναι οι διάφοροι επαγγελματίες γενικά του χώρου του αυτοκινήτου που γράφουν στο φορουμ και ψαρεύουν στα θολά νερά για πελάτες όταν δεν έχουν δουλειές όπως έκανε ο κ Μρίμπος (FANTASMATAKI) και όταν ανοίξει η δουλειά τους μας έχουν γραμμένους και δεν απαντάνε στις κρίσιμες περί αξιοπιστίας του icom jtg ερωτήσεις όταν στην πατρίδα του συστήματος (Ιταλία) τους έχουν πάρει με τις πέτρες
http://www.omniauto.it/forum/index.php?showforum=138
, από ότι παρατήρησα την ίδια τακτική εφαρμόζουν και άλλοι λαστιχάδες, μηχανικοί κ.τ.λ εξαίρεση αποτελεί ο μαστροαντώνης.Μιλάνε αρκετά άτομα για το ICOM JTG και πιο συγκεκριμένα για το 2005-2007 που είχε προβλήματα. Εγώ έχω ήδη 2 μήνες το σύστημα με 7000 km και δεν αντιμετωπίζω ιδιαίτερο πρόβλημα. Το ευχάριστο μάλιστα της υπόθεσης είναι ότι βλέπω πολλά αυτοκίνητα με τους πνεύμονες και λέω ότι σε αυτοκίνητο 5ετίας δεν θα το έκανα ποτέ...συγκρινόμενο με αυτό της Vialle και ICOM. Τώρα βέβαια μιλάμε για 200-300 ευρώ ακριβότερα. Αν τα 4ης γενιάς πέσουν κάτω από 1000 ευρώ το ξανασυζητάμε... Αναφορικά με το σύστημα, το πέρασα από ΚΤΕΟ στη Θεσ/κη πρόσφατα και ο μηχ/κός τρελάθηκε με την εγκατάσταση...Προφανώς έχουν δει πολλά τα μάτια του και του άρεσε πολύ οι δικλείδες ασφαλείας του συστήματος ICOM. Δεν κάνω διαφήμιση, έχει τα ψιλο προβλήματά του όπως και όλα τα συστήματα υγραερίου. Το θέμα είναι να μην γίνεται βλάβη στο αυτοκίνητο σε βάθος χρόνου. Είδωμεν....
-
Το μεγάλο πρόβλημα της icom jtg ήταν και είναι, σε μικρότερο βαθμό η αντλία του συστήματος που τα παίζει όχι σε πολύ μεγάλο αριθμό ΚΚΜ, δεν πρέπει να βγεί ο αντιπρόσωπος μια που είναι και μέλος του forum και να μας πει τι γίνεται από πλευρά εγγύησης σε ΚΚΜ και σε χρονική διάρκεια και αν αλλαχθεί η αντλία η νέα που θα τοποθετηθεί θα έχει δύο χρόνια εγγύηση όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα ανταλακτικά των αυτοκινήτων.
Άλλα προβλήματα που παρουσιάζει το icom jtg είναι τα σβησίματα, τα ρεταρίσματα, η ακούσια αλλαγή από LPG σε βενζίνη και άλλα πολλά, ειδικά όταν διαβάζεις Ιταλούς που είναι τόσο δυσαρεστημένοι που τα βγάζουνε από τα αυτοκίνητά τους εγώ τουλάχιστον ανησυχώ και αναβάλω τις όποιες σκέψεις τοποθέτησης του παραπάνω συστήματος στο RX8 μου παρότι είναι το μοναδικό σύστημα που έχει τοποθετηθεί με σχετική αξιοπιστία σε ότι αφορά WANKEL κινητήρα που ειδικά για αυτόν ατροφία= -
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Το μεγάλο πρόβλημα της icom jtg ήταν και είναι, σε μικρότερο βαθμό η αντλία του συστήματος που τα παίζει όχι σε πολύ μεγάλο αριθμό ΚΚΜ, δεν πρέπει να βγεί ο αντιπρόσωπος μια που είναι και μέλος του forum και να μας πει τι γίνεται από πλευρά εγγύησης σε ΚΚΜ και σε χρονική διάρκεια και αν αλλαχθεί η αντλία η νέα που θα τοποθετηθεί θα έχει δύο χρόνια εγγύηση όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα ανταλακτικά των αυτοκινήτων.
Άλλα προβλήματα που παρουσιάζει το icom jtg είναι τα σβησίματα, τα ρεταρίσματα, η ακούσια αλλαγή από LPG σε βενζίνη και άλλα πολλά, ειδικά όταν διαβάζεις Ιταλούς που είναι τόσο δυσαρεστημένοι που τα βγάζουνε από τα αυτοκίνητά τους εγώ τουλάχιστον ανησυχώ και αναβάλω τις όποιες σκέψεις τοποθέτησης του παραπάνω συστήματος στο RX8 μου παρότι είναι το μοναδικό σύστημα που έχει τοποθετηθεί με σχετική αξιοπιστία σε ότι αφορά WANKEL κινητήρα που ειδικά για αυτόν ατροφία=Θα ήθελα να μου αναφέρεις ένα σύστημα που δεν έχει βγάλει ούτε ένα πρόβλημα στην αρχική εγκατάσταση. Εγώ ξέρω πολλά που τα πήγανε πίσω από το ΚΤΕΟ λόγω υψηλής ρύπανσης, συστήματα που αλλάζουν σε βενζίνη όταν έχεις υψηλές στροφές ή μικρή πίεση στο υγραέριο (όταν τελειώνει), κτλ. Εκτός από το μικρό ρετάρισμα στο ICOM JTG εγώ δεν έχω παρατηρήσει άλλο πρόβλημα + πήγα μια φορά στο συνεργείο και ελπίζω να μην ξαναπάω. Όλα τα προβλήματα που αναφέρεις υπάρχουν σίγουρα αλλά μάλλον είναι για παλιότερες εκδόσεις. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν forum ανταγωνιστών που πολλές φορές χαντακώνουν ένα σύστημα. Το ξέρω από εσωτερικό πόλεμο στο τομέα της πληροφορικής - (Navigation systems). Το είπες και μόνος σου πάντως ότι είναι το μόνο σε WANKEL κινητήρα. Αυτό εμένα μου λέει πολλά, μην ξεχνάς ότι η ICOM έχει θυγατρικές σε Αμερική και Αυστραλία με μεγάλη επιτυχία. Εγώ πιστεύω ότι τα προβλήματα πλέον (όσα υπάρχουν) είναι από λάθος εγκαταστάσεις ή μη επαρκή εξειδίκευση. Για αυτό και την 2η φορά που πήγα το αυτοκίνητο πλέον το μόνο θέμα με το ρετάρισμα έχει εξαφανιστεί ή πλέον είναι μη αντιληπτό από μένα.
-
Διαβαζω στο http://www.icomitalia.it/lang1/imp_jtg.html
This permits a non invasive installation on the vehicle engine **and a long term programmed maintenance (around every 15.000 miles). **
Τι συντηρηση δηλαδη χρειαζονται;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Διαβαζω στο http://www.icomitalia.it/lang1/imp_jtg.htmlThis permits a non invasive installation on the vehicle engine **and a long term programmed maintenance (around every 15.000 miles). **
Τι συντηρηση δηλαδη χρειαζονται;
Από όσο ξέρω και μου είπε ο εγκαταστάτης κάθε 20.000 - 30.000 αλλάζεις το φίλτρο του υγραερίου με μικρό ποσό (20 - 30 ευρώ).
Υγραεριοκίνηση!