-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Επειδη διαβασα κατι για σκουπες κ αλλα τετοια αστεια:
ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ να μιλαμε για τρυπημα της πολλαπλης εισαγωγης πανω στο μοτερ. Οποιος θελει να το καταλαβει, καλως. Αν καποια στιγμη στα 100κ χλμ αρχισει να καιει λαδι, μοντερνο μοτερ, μην ψαχνετε απο τι ειναι...
Πριν κοροϊδέψεις τη σκούπα διάβασε την παραπάνω δημοσίευση***, βρες ΕΝΑ αμάξι που έχει μαντεμένια εισαγωγή και κατάλαβε **πως γίνεται **η εγκατάσταση σε ΟΛΑ τα αμάξια (που έχουν πλαστικές ή αλουμινένιες εισαγωγές).
Στο ξαναγράφω: καλύτερα να τρυπήσουν την εισαγωγή πάνω στο αμάξι παρά να την λύσουν.
Μαντεμενια εισαγωγη;Ποια αμαξια εχουν τετοια;
-
την επόμενη εβδομάδα θα βάλω κ εγώ τελικά, σύστημα 4ης γενιάς.
εχω μέση κατανάλωση 8,2 τώρα, αν πάω στο 9,5 με το υγραεριο, υπολογίζω πως θα γλυτώνω 120 ευρώ το μήνα.
Το cruise control κ ο υπολογιστής ταξιδίων μου είπαν πως θα δουλεύουν κανονικά. Σωστά?
Τώρα για το θέμα με τις βαλβίδες ο μάστορας επειμένει πως κ τα δυο αμαξια που θα πάμε (ιμπιζα 1400, πριμέρα 1800) δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ να μιλαμε για τρυπημα της πολλαπλης εισαγωγης πανω στο μοτερ. Οποιος θελει να το καταλαβει, καλως. Αν καποια στιγμη στα 100κ χλμ αρχισει να καιει λαδι, μοντερνο μοτερ, μην ψαχνετε απο τι ειναι...
Πριν κοροϊδέψεις τη σκούπα διάβασε την παραπάνω δημοσίευση***, βρες ΕΝΑ αμάξι που έχει μαντεμένια εισαγωγή και κατάλαβε **πως γίνεται **η εγκατάσταση σε ΟΛΑ τα αμάξια (που έχουν πλαστικές ή αλουμινένιες εισαγωγές).
Στο ξαναγράφω: καλύτερα να τρυπήσουν την εισαγωγή πάνω στο αμάξι παρά να την λύσουν.
Κανένα.
Μα και εάν είναι από πλαστικό δεν ενοχλεί το ‘ρίνισμα’ πουθενά.
Εάν είναι από αλουμίνιο, και πέραση στον κύλινδρο, υπό υψηλή θερμοκρασία και πίεση, αναφλέγετε.Καλύτερα είναι.
(δεν αστειεύομαι) -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κανένα.
Ειπα και εγω.
-
Για τις πλαστικες δεν μιλαει κανενας. Για αλουμινενια πολλαπλη, οκ τρυπατε πανω στο αμαξι, δεν τρεχει τιποτα.
Ρε σεις εχετε δει τι σημανει γρεζι απο τρυπημα σε αλουμινιο? Μιλαμε σοβαρα τωρα? Αν τωρα το επιχειρημα ειναι 'για 4 τρυπιτσες ποιος καθεται να λυνει', τοτε σηκωνω τα χερια ψηλα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
«Δεν καταλαβαίνω καθόλου αυτή σου την αντίδραση»
ΑΣΕ ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ, από εσένα καλέ μου φίλε. Λόγω πείρας και συνεχούς ενασχόλησης στο αντικείμενο…. Και όχι μόνον…. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΖΗΜΙΑ.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.Καλα,οτι πεις
καλα πες του να κανει καμια βολτα μπας και βρει λιγο βενζινα και ασε αμενα να γραφω ανεμελα και φθηνα ΧΛΜ. με το jeep μου στο κοντερ.
ΑΑΑ ετσι ελεγε και πριν 7 μηνες που ηθελα να βαλω υγραεριοκινηση. εφτυχως που δεν τον ακουσα και τωρα του εκανα κιολας αποσβεση της εγκαταστασης.
τυχαιο δεν νομιζω -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Κανένα.
Ειπα και εγω.
Κάποια έχουν αλουμινένια.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Για τις πλαστικες δεν μιλαει κανενας. Για αλουμινενια πολλαπλη, οκ τρυπατε πανω στο αμαξι, δεν τρεχει τιποτα.Ρε σεις εχετε δει τι σημανει γρεζι απο τρυπημα σε αλουμινιο? Μιλαμε σοβαρα τωρα? Αν τωρα το επιχειρημα ειναι 'για 4 τρυπιτσες ποιος καθεται να λυνει', τοτε σηκωνω τα χερια ψηλα.
Συμφωννω με το σκεπτικο σου, το ιδιο εχω και γω, αλλα οταν βλεπεις ταξι και ιχ που εχουν τοποθετησει στον ταδε υγραεριο που τρυπαει πανω στο αμαξι και εχουν κανει χιλιαδες χιλιομετρα χωρις προβλημα τοτε τι να σκεφτω? Το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι ξερει τι κανει ο εγκαταστατης, δεν μπορει να ξερει οτι κανει ζημια σε αυτοκινητα πολλων χιλιαδων ευρω και να δειχνει τοσο αδιαφορος!Θα καταστραφει το ονομα του.
Παιδια δεν ξρω, δεν ειμαι μηχανικος, δεν εχω λυσει μηχανη ποτε να δω τι παιζει απο φθορες. Οι μηχανικοι ας μας απαντησουν πανω στο θεμα. -
Η αιθάλη στον θάλαμο καύσης είναι πολύ σκληρότερη, βέβαια το μέγεθος έχει σημασία αλλά σε γενικές γραμμές μη το σκέφτεσαι πολύ.
Για παράδειγμα αν βάλεις μπρος το πρωί το αμάξι, το σβήσεις σχεδόν αμέσως και μετά ξαναβάλεις μπρος, κάνεις μεγαλύτερη ζημιά γιατί αιθάλη από το πλούσιο μείγμα όταν σβήνεις έχει σφηνώσει ανάμεσα στα ελατήρια και τον κύλινδρο. -
Ο χρήστης bmarko έγραψε:
Από τελευταία ενημέρωση που είχα, θα πάω το αυτοκίνητο για να το δούνε και να το φτιάξουνε. Όπως έχει γραφτεί και στις άλλες δημοσιεύσεις μίλησα με τον ίδιο το αντιπρόσωπο και με κάλυψε πλήρως όσον αφορά το σχετικό θέμα. Ελπίζω και όλας να το λύσει μέχρι την Τετάρτη και να τελειώνει το θέμα αυτό με τα τυχαία κοψίματα της μηχανής.
Αν τελικα στο λύσουν το πρόβλημα, ενημέρωσέ με σε παρακαλω τι έφταιγε και πες μου αν είναι να πάω και εγώ να μου λύσουν και εμένα το πρόβλημά μου
Σου εύχομαι καλά ξεμπερδέματα - Όλοι εσένα περιμένουμεγια να δούμε και εμείς άσπρη μέρα;
Καλημέρα σε όλους,
djoannid Τετάρτη σήμερα,
έχουμε κανένα νέο από Μπίρμπο;
Ενημέρωσέ μας σε παρακαλώ -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
την επόμενη εβδομάδα θα βάλω κ εγώ τελικά, σύστημα 4ης γενιάς.
εχω μέση κατανάλωση 8,2 τώρα, αν πάω στο 9,5 με το υγραεριο, υπολογίζω πως θα γλυτώνω 120 ευρώ το μήνα.
Το cruise control κ ο υπολογιστής ταξιδίων μου είπαν πως θα δουλεύουν κανονικά. Σωστά?
Τώρα για το θέμα με τις βαλβίδες ο μάστορας επειμένει πως κ τα δυο αμαξια που θα πάμε (ιμπιζα 1400, πριμέρα 1800) δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.Έχω βάλει υγραέριο εδώ και περισσότερο από ένα μήνα σε ένα Toyota Corolla 2006.
Κανένα πρόβλημα γενικά και μάλλον κάνουμε τα ίδια χλμ (περίπου 1600 το μήνα) γιατί ακριβώς τόσα γλιτώνω σε βενζίνη κι εγώ (120 ευρώ)
Υπολογιστή ταξιδίου όμως δεν νομίζω να έχεις γιατί το αμάξι δεν δουλεύει με τη βενζίνη. Εμένα πάντως έδειχνε 0,5 περίπου αφότου έβαλα υγραέριο. Ούτως ή άλλως αντικατέστησα το όλο σύστημα της Toyota με ένα OEM και πλέον δεν το έχω καν το trip computer.
Όσον αφορά στις βαλβίδες...το ίδιο ελπίζω κι εγώ! Αλλά νομίζω ότι μόνο ο χρόνος θα το δείξει! -
Ο χρήστης djoannid έγραψε:
djoannid Τετάρτη σήμερα,
έχουμε κανένα νέο από Μπίρμπο;
Ενημέρωσέ μας σε παρακαλώΑγαπητοί, όπως σας είχα πει πήγα το αυτοκίνητο στο συνεργείο της Θεσσαλονίκης για το θέμα με τα τυχαία μικρά κοψίματα εν κινήσει (ICOM JTG). Επειδή δεν το δοκίμασα ακόμη και στην Εθνική που είχα και τα προβλήματα (εκεί μόνο μου εμφανιζόταν ή τουλάχιστον μου γινόταν αντιληπτό) θα ενημερώσω αύριο το πρωί.
Επειδή έχω ακούσει πολλά για το θέμα της πολλαπλής εισαγωγής και έχω διαβάσει και ακούσει αρκετά και σε ξένα forum, μόνο με άνοιγμα της πολλαπλής εισαγωγής γίνεται σωστά η μετατροπή, αλλιώς τα προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν είναι πολύ περισσότερα. Για του λόγου του αληθές, ακόμη και χθές για τη βελτιστοποίηση του συστήματος ICOM έγινε άνοιγμα της πολλαπλής και ρύθμισμα των μπέκ. Και όλα αυτά γίνανε σε λιγότερο από μια μέρα (το απόγευμα ήταν έτοιμο). Ό,τι άλλο στο θέμα αυτό είναι πλέον περιττό να συζητείται. -
Μια βοήθεια απο όποιον μπορεί.
Ο πατέρας μου έχει ενα μερσεντε παλιό σειρά W124 E200 μοντ. 91. Μερακλής οδηγός και στην οδήγηση αλλα και στην συντήρηση του αυτοκινήτου. Ενα προβλημα στο λουφτ και στην πεταλούδα τον έχει
αναγκάσει να το αράξει γιατι το κόστος επισκευής ακόμα και με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά είναι υψηλό.
Του έδωσα την ιδέα λοιπόν μπας και το κάναμε υγραέριο αξιοποιώντας τα χρήματα της επισκευής του λουφτ για επενδυση στην οικονομία. (με ενα σμπαρο 2 κοτσυφια...τριγωνια...τελος παντων καταλάβατε)
Σε μάστορα που ρωτήσα μου είπε οτι ουσιαστικά με το υγραέριο παρακάμπτεις το θέμα του λούφτ αφου στην ουσία το υγραέριο έχει δική του μονάδα την ηλεκτρονική.
Στην ουσία ρωτάω το φόρουμ αν όντως ισχύει αυτό, αν ξέρει κάποιος να μου απαντησει..Α και κάτι αλλο, σχετικά με κάποιο συνεργείο τοποθέτησης στην ΑΘΗΝΑ, ρωτώντας μου έχουν πεί
για κάποιο στην αλίμου διπλα στο carefour, είναι βενζινάδικο της BP, ήξερα οτι πουλάει αέριο
δεν ήξερα οτι κάνει και τοποθετήσεις.. τα φώτα σας!! ή και για κάποιο άλλο που το γνωρίζει κάποιος.... -
φιλε djoannid
το αφησα και γω το αμαξι μου χθες 27/7/2010 αφησα στο GAS Δερβενι το αμαξι μου για να μου περασουν οι(Κωστας, Βασιλης) υγραεριο ICOM JTG. Μπορεις να με ενημερωσεις για τα προβληματα που ειχες και με ποιο τροπο, ποια πολιτικη στα ελυσαν. Διοτι εχω ενα αγχος μολις παρω το αμαξι μου (Ασημι Ford Fiesta) και μου κανει διαφορα που ακουω.
-
Συγνωμη, ποσα κυβικα ειναι το Fiesta?
-
ειναι 1400 μοντελο 2005
-
1.400 και τοποθετησες υγραεριο?
Ποσα χιλιομετρα κανεις με το Fiestακι? Ετσι κι αλλιως δεν καινε τιποτα αυτα... Νομιζω ειμαστε υπερβολικοι παιδια ωρες ωρες!
Εγω θεωρητικα παντα δινω προτεραιοτητα σε καποια αυτοκινητα που προφανως το χουν αναγκη, δεν ειναι τυχαιο το μπαχαλο που επικρατει με τις προπαραγγελιες και γενικα το τι συμβαινει αυτο τον καιρο στη χωρα μας με το υγραεριο!
Αν και εχω ακουσει οτι τοποθετησαν ακομα και σε Smart υγραεριο...οποτε καλη καρδια φιλε μου! -
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=47895147
Προσοχή στην υγραεριοκίνηση
Πληθαίνουν συνεχώς τα περιστατικά των αυτοκινήτων που μεταβαίνουν στις επίσημες αντιπροσωπείες με πολύ σοβαρές βλάβες στους κινητήρες τους οι οποίες προήλθαν από την «κακή» και πρόχειρη τοποθέτηση του «κιτ» της υγραεριοκίνησης.
Ειδικότερα όπως αναφέρει διευθυντής συνεργείου κάθετης μονάδας στην «Η»: «Δεν υπάρχει πλέον ημέρα που να μην μας φέρουν με την οδική βοήθεια κάποιο μοντέλο στο οποίο έχει τοποθετηθεί σύστημα υγραεριοκίνησης και έχει παρουσιάσει σημαντική βλάβη. Ειδικότερα αρκετά μοντέλα καταφθάνουν με ¨κολλημένους¨κινητήρες ενώ σε κάποια άλλα οι τεχνικοί που που έχουν τοποθετήσει το σύστημα της υγραεριοκίνησης έχουν κόψει την κεντρική καλωδίωση του αυτοκινήτου έχουν κάνει κάποιες τροποποιήσεις και την έχουν επανασυνδέσει με μονωτική ταινία γεγονός που είναι απίστευτα επικίνδυνο για τον κάτοχο του αυτοκινήτου.» -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Πεστα αγόρι μου πεστα, γιατί όταν τα λέω εγώ, που σίγουρα ξερώ!!, με κράζουν τα τσαμπιωνια!!.
5,5 λίτρα τα 100 = 8ε περίπου. Από καταναλώσεις που οι μετατραπεντες γράφουν, έχουν περίπου μέσο όρο 25% κέρδος!. Άρα 8 Χ 25% = 2ε . 1600 η μετατροπή δια του 2 = 800 Χ 100 = 80000χλ θα πρέπει να κάνει για να αποσβέσει!. Άντε με βάση της ελληνικές στατιστικές 6 χρόνια!, που προκαταβάλει σήμερα!....Κυρ Αντώνη, πίσω στα θρανία γιατι έμεινες μεταεξεταστέος στην αριθμητική
Παμε να στα εξηγήσω μια φορά, και ό,τι δεν καταλαβαίνεις το ρωτάς.
Εστω οτι έχουμε ενα αμαξάκι 1400άρι, που καίει 5,5 λίτρα στα 100. Καταρχάς δεν υπάρχει τέτοιο αμάξι, είναι μόνον τα υβριδικά. Αλλα πές οτι σου κάνω το χατήρι....
α) 5,5/100 μικτή κατανάλωση
β) Πες οτι κάνει το μήνα 1300χλμ
γ) Η κατανάλωση του υγραερίου είναι 2 λίτρα παραπάνω
δ) Βενζίνη 1,50 - Υγραέριο 0,68Τα 100χλμ, τα κάνεις με 5,5 λίτρα βενζίνης.
Τα 15600 που κάνεις το χρόνο, με πόσα λίτρα βενζίνης τα κάνεις?Απάντηση : Με 858 λίτρα. Προς 1,5 ευρω το λίτρο = 1287 ευρω το χρόνο.
Τα 100χλμ, τα κάνεις με 7,5 λίτρα υγραερίου.
Τα 15600 που κάνεις το χρόνο, με πόσα λίτρα υγραερίου τα κάνεις?Απάντηση : Με 1170 λίτρα. Προς 0,68 = 795,6 ευρω το χρόνο.
Αφαιρούμε τώρα τα 2 ποσά και έχουμε 1287 - 795,6 = 491,4. Δλδ χοντρικά 500 ευρω κέρδος το χρόνο.
Αυτο σημαίνει οτι κάποιος που κάει την εξωπραγματική κατανάλωση των 5,5 λιτρων βενζίνης, κάνει απόσβεση σε 3 χρόνια κάνοντας 1300χλμ το μήνα. Δλδ νορμάλ. Τυχαίο? Δε νομίζω!!!Οσο περισσότερο ανεβαίνει η κατανάλωση, τόσο πιο γρήγορα γίνεται η απόσβεση. Κάποιος νορμάλ οδηγός που έχει απο 7-9 λίτρα κατανάλωση, σε 1,5-2 χρόνια το πολύ έχει πάρει τα λεφτά του πίσω. Εγω που έχω 11 λίτρα, και με υγραέριο 12,5 - 13, σε 1 χρόνο και 3-4 μήνες καθάρισα Κυρ Αντώνη. Και δεν το λέω εγω, το excel μου το λέει.
Επιπρόσθετα σε όλα αυτα, βάλε και τον ψυχολογικό παράγοντα. Διοτι 1300χλμ το μήνα, κάνεις με την λογική της ακριβής βενζίνης. Οταν ξέρεις οτι το καύσιμο είναι 'τσάμπα' θα κάνεις και 1 βόλτα παραπάνω, θα κάνεις και τον ταρίφα στην κοπέλα σου πήγαινέλα την σπίτι, θα πάτε κ για κανένα μπανάκι στην Ψάθα που είναι 75χλμ μακριά (150 σύνολο). Και δε θα σε νοιάζει... Τωρα εμενα αν μου τη δώσει, πάω Σούνιο και έρχομαι. Και λοιπον? Θα το έκανα αυτο με την βενζίνη? Οχι βέβαια.
Διαφωνείς σε κάτι με όσα λέω ?
α! και κάτι άλλο, δεν είπε κανεις οτι έχει κέρδος 25% στην τσέπη του.... κάντο 50 για νά'σαι μέσα!!
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=47895147Προσοχή στην υγραεριοκίνηση
Πληθαίνουν συνεχώς τα περιστατικά των αυτοκινήτων που μεταβαίνουν στις επίσημες αντιπροσωπείες με πολύ σοβαρές βλάβες στους κινητήρες τους οι οποίες προήλθαν από την «κακή» και πρόχειρη τοποθέτηση του «κιτ» της υγραεριοκίνησης.
Ειδικότερα όπως αναφέρει διευθυντής συνεργείου κάθετης μονάδας στην «Η»: «Δεν υπάρχει πλέον ημέρα που να μην μας φέρουν με την οδική βοήθεια κάποιο μοντέλο στο οποίο έχει τοποθετηθεί σύστημα υγραεριοκίνησης και έχει παρουσιάσει σημαντική βλάβη. Ειδικότερα αρκετά μοντέλα καταφθάνουν με ¨κολλημένους¨κινητήρες ενώ σε κάποια άλλα οι τεχνικοί που που έχουν τοποθετήσει το σύστημα της υγραεριοκίνησης έχουν κόψει την κεντρική καλωδίωση του αυτοκινήτου έχουν κάνει κάποιες τροποποιήσεις και την έχουν επανασυνδέσει με μονωτική ταινία γεγονός που είναι απίστευτα επικίνδυνο για τον κάτοχο του αυτοκινήτου.»Ασαφη ειδηση! Τι σημαινει κολλημενος κινητηρας?
Επισης ποιος δεν κοβει καλωδιωση για να τοποθετησει το κιτ? Αλλο το ''κοβω'' και αλλο ''δεν το φτιαχνω σωστα επειτα''. Υπαρχει τροπος να μπει χωρις να κοπει καλωδιο?
Υγραεριοκίνηση!