-
Την τελευταια μερα πριν φυγω διακομες, πριν 3 εβδομαδες, περασα να παρω την αδεια αυτοκινητου με την ενδειξη χρησης και υγραεριου και αυτο που μου εδωσαν ηταν ενα μηχανογραφικο χαρτακι με τα στοιχεια του αυτοκινητου, τα οποια μαλιστα δεν ειναι και τοσο ευδιακριτα, και μου ειπαν οτι αυτο ειναι.
Βιαζομουν να φυγω και δεν ειχα ορεξη για διενεξεις αλλα ειναι απαραδεκτο να μην εχουν τα κανονικα η τα καινουργια που λενε εντυπα αδειων. Ειναι αυτονοητο οτι αν χρειαστει να ταξιδεψω εκτος Ελλαδος (ισως και εντος) αυτο το κω..χαρτο δεν στεκει με τιποτα για αδεια και φυσικα θα ειμαι ερμαιο του καθε υπευθυνου που θα χρειαστει να κανει ελεγχο.
Την παλια αδεια φυσικα την παρακρατησαν και μαλιστα ο υπαλληλος ειχε ενα υφος, οχι μονο προς εμενα αλλα και προς ολους, του οτι αυτο ειναι θελετε δεν θελετε και μην με πολυσκοτιζετε, χωρις καν να δινει εξηγησεις για την καταντια αυτη.
Κατι τετοιοι, και ειναι πολλοι, ειναι που επιβεβαιωνουν τα χαλια του δημοσιου τομεα και να φανταστεις οτι τον μισθο τους τον πληρωνω εγω και ολοι οι μη δημοσιοι υπαλληλοι.
Ξερει κανενας μηπως πως μπορω να αλλαξω παλι αυτο το παλιοχαρτο?
Ισχυει αυτο που λενε εδω μεσα οτι περιμενουν καινουργια εντυπα? Ελπιζω να μην μου ζητησουν να πληρωσω παλι για την αντικατασταση του γιατι θα γινει το ελα να δεις! -
Ισχυει
Διαβασα εγγυκλιο του Υπ.ΜΕΤ ακριβως γι αυτο το πραγμα σε ΚΕΠ -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
απο το autotriti ειναι δεν κανεις λαθος απλα δεν το θεωρησα απαραιτητο. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΝΑΣΕΣ....Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣΚαι ομως ειναι απολυτως απαραιτητο να αναφερεται η πηγη.Διορθωσε τα μηνυματα σου βαζωντας και την πηγη [mod]
-
Ο χρήστης AlienHack έγραψε:
χιλια ευχαριστω για τις απαντησεις σας!!κ. Βατσο ακομα και οι γκουρου οσο ζουν μαθαινουν..
το χαλ οταν παει κοκκινο στεγνωνει...οσο σιγουρο γινεται αυτο γιατι το εχω 3 χρονια το εχω χρησημοποιήσει σε μπολικες μετατροπες ποτε δεν μου ετυχε να κοκκινιζει στα πλουσια. (βεβαια ποτε δεν λεω ποτε οποτε... )
οποτε δοκιμαζω πιεση, αν δεν λειτουργησει παω σε 8μμ σωληνα, τα μπεκ τα ειχαμε στην αρχη 1.8 τωρα τα καναμε 2.2 οποτε απο κει ειμαστε σιγουροι..
μια ερωτηση για να λυσω πρωσοπικη μου απορια, η σωληνα που λεμε 6μμ ή 8μμ ειναι αυτη που ερχεται απο την μπουκαλα στον πνευμονα? απο τον πνευμονα στο κεντρικο μπεκ (πλενουμ αεριου? ετσι το λενε? ) τι σωληνας ερχεται? μηπως και αυτος ειναι μικρος?
Είναι ό από πίσω έως εμπρός. Από ΄τόν πνεύμωνα στά μπέκ είναι συνήθως 12 μμ.
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Την τελευταια μερα πριν φυγω διακομες, πριν 3 εβδομαδες, περασα να παρω την αδεια αυτοκινητου με την ενδειξη χρησης και υγραεριου και αυτο που μου εδωσαν ηταν ενα μηχανογραφικο χαρτακι με τα στοιχεια του αυτοκινητου, τα οποια μαλιστα δεν ειναι και τοσο ευδιακριτα, και μου ειπαν οτι αυτο ειναι.Και εγώ προχθές πήγα να πάρω την άδεια μου ώστε να γράφει πάνω και χρήση υγραερίου και μου έδωσαν ένα φύλλο Α4 από τον εκτυπωτή. Κάνουμε οικονομία και στα χαρτιά πλέον. Έλεος δηλαδή. Το μόνο παρήγορο στην υπόθεση είναι ότι όλες οι διαδικασίες για την έκδοση άδειας έγιναν γρήγορα και χωρίς κανένα πρόβλημα.
Βλέπω λίγα post τις τελευταίες μέρες στο forum, μάλλον οι περισσότεροι είμαστε για τα μπάνια του λαού. Καλές διακοπές σε όλους και καλή επιστροφή.
-
Ο χρήστης x-rover έγραψε:
Την τελευταια μερα πριν φυγω διακομες, πριν 3 εβδομαδες, περασα να παρω την αδεια αυτοκινητου με την ενδειξη χρησης και υγραεριου και αυτο που μου εδωσαν ηταν ενα μηχανογραφικο χαρτακι με τα στοιχεια του αυτοκινητου, τα οποια μαλιστα δεν ειναι και τοσο ευδιακριτα, και μου ειπαν οτι αυτο ειναι.
Και εγώ προχθές πήγα να πάρω την άδεια μου ώστε να γράφει πάνω και χρήση υγραερίου και μου έδωσαν ένα φύλλο Α4 από τον εκτυπωτή. Κάνουμε οικονομία και στα χαρτιά πλέον. Έλεος δηλαδή. Το μόνο παρήγορο στην υπόθεση είναι ότι όλες οι διαδικασίες για την έκδοση άδειας έγιναν γρήγορα και χωρίς κανένα πρόβλημα.
Βλέπω λίγα post τις τελευταίες μέρες στο forum, μάλλον οι περισσότεροι είμαστε για τα μπάνια του λαού. Καλές διακοπές σε όλους και καλή επιστροφή.
Ή πέρασε η μόδα του LPG
-
Και τωρα κατι που εμαθα χθες και με αφησε μακακα..Την σχεση δε, με την λιπανση των βαλβιδων θα την καταλαβετε...
Στη δουλεια φιλος που εχει βαλει το συστημα lovato και ηταν καθόλα ευχαριστημενος εδω και καιρο, απεκτησε τον τελευταιο καιρο ενα προβλημα. Το συστημα τον γυριζε καθημερινα σε βενζινη απο υγραεριο και ειχε αρχισει να τον εκνευρίζει. Καναμε κουβεντα και καταλήξαμε οτι μαλλον κατι φταιει με την τροφοδοσια του lpg(μαλλον φιλτρο ή πνευμονας) και θα πηγαινε στο μαστορα να το κοιταξουν...
Τον βρίσκω χθες παλι και μου λεει με περιεργο υφος...''βρηκα λαδι'' !!! Τον ρωταω που το βρηκε ακριβως για να καταλαβω μιας και δεν εχω το ιδιο συστημα, και αναρωτήθηκα πως θα μπορουσε να περασει λαδι απο την μηχανη(το μονο που μπορουσα να σκεφτω ) στο συστημα lpg μιας και λαδιερα δεν ειχε ουτε ο εγκαταστατης του ειχε βαλει τιποτα..!!!!!! Στη συνεχεια της συζητησης μου ειπε οτι πηγε στο μαστορα και ψαχνοντας να βρουν τι συμβαινει ανοιξαν τον ρυθμιστη πιεσης(ετσι μου τον ειπε και δεν εννουσε τον πνευμονα) ο οποιος βρίσκεται στο χωρο της μηχανης, στο τελος της γραμμης τροφοδοσιας απο την δεξαμενη lpg, πριν απο τον πνευμονα και ηταν τίγκα στο λαδι !!! Φυσικα και κουφαθηκα γιατι καταλαβα και συμφωνησαμε οτι τα λαδια δεν θα μπορουσαν να ειναι απο το αμαξι αλλα μονο απο το lpg και απο την δεξαμενη του !!! Μου λεει χαρακτηριστικά οτι γύρισε τον ρυθμιστη αναποδα και αδειασε χαρακτηριστικα το λαδι αφηνοντας το να σουρωσει, τοσο πολυ ειχε !!!! Εγω, για να ελαφρυνω λιγο την ατμοσφαιρα του λεω γελοντας οτι ''τουλαχιστον απο λιπανση βαλβιδων εισαι κομπλε...πες μου που πηγες να παω και γω..'' Περα απο την πλακα ομως, το προβλημα του δεν λύθηκε μετα απο αυτο και ετοιμαζεται να αλλαξει φιλτρα, να τσεκαρει πνευμονα αν εχει και κει λαδι και στην τελικη αν δεν δει ''φως'' να βγαλει και να καθαρίσει την ρεζερβα lpg...Ο εγκαταστατης του ειπε οτι απο καποιο πρατηριο εβαλε lpg που ειχε στην δεξαμενη του...λαδακι-σαβουρα Μα πως γινεται ρε παιδια αυτο ? Ειναι αλλο 1 ειδος νοθειας ή απλα αλλος 1 καθ'ολα ''ευσυνείδητος'' πρατηριουχος που εκανε ''πατατα'' ?
Σημείωση : Βαζει συνεχεια απο τον Φαρμακη στον Λουρο ΑΛΛΑ επειδη ειναι καταγωγη απο το Βολο και εκανε τελευταια ενα ταξιδάκι, ειχε βαλει τις τελευταιες 2 φορες εκει... Εγω 1,5 χρονο απο τον Φαρμακη δεν εχω παρατηρησει τιποτα ...τετοια...Τις παρατηρησεις σας. Εχει συμβει σε κανεναν τιποτα αντιστοιχο ?
-
Eγω οταν αλλαξα φιλτρο υγραεριου, ηταν στις ακρες(εισοδος-εξοδος) υγρο με ενα μαυρο ζουμι. Μεσα ηταν ποτισμενο. Ρωτησα τον μαστορα που το αλλαζε και το βρηκε φυσιολογικο, δεν μου εξηγησε κατι παραπανω. Παντως μην νομιζετε οτι το υγραεριο που βαζουμε ειναι καθαρο σαν αυτο που βλεπουμε στον αναπτηρα.
-
Στα ποσα χλμ το ειχες αλλαξει ?
-
στο δικο μου μετα τον πνευμονα που υπαρχει φιλτρο για να φιλτραρει το αεριο σε αερια φαση μαζευει λαδι.
4 μηνες μετα την εγκατασταση που το ξεβιδωσα ηταν γεματο μεχρι την μεση και στον πατο ειχε και κατι σαν σκουρια λιγη ομως.
Τωρα το ελενχω συχνα και το αδειαζω.
Πρεπει να το αδειαζω η' αυτο το λαδι πρεπει να περναει απο τα μπεκ του αεριο για να λυπαινει και τα μπεκ και τον κινιτηρα?
Ας μας πει καποιος απο τους εγκαταστατες.Αυτο το λαδι πρεπει να το βαζουν απο το δυλυστηριο.
αν κανει καλο η΄' κακο δεν ξερω. -
Εάν ερωτήσης κάποιον χημικό θά σού πεί ότι κατω από συνθήκες μεταβολής πίεσης καί θερμοκρασίας τό καύσιμο ελαιοποιήται(όντας πετραιλεοηδές). κατανοείς λοιπόν πόσο ανόητη ΄καί ανυπόστατη (μέτήν ένοια τού ''ξηρού καυσίμου)είναι ή θεωρία τής ''ξηρής'' καύσης.Πρόσθεσε καί τό λάδι τής λαδιέρας σου ....αξεσουαρ γιά νά γίνεται ή καύση πιό ...χλωρή καί έλαβες τήν απάντηση αφ'εαυτού σου.
Σοβαρά λοιπών τώρα. Εάν γυρήσει ό πνεύμωνας καί τροφοδοτεί από κάτω δέν θά χρειαστεί ποτέ νά τόν ανοίξεις .Αυτό τό κάναμε στά καρμπιρατεράτα πού υπάρχει τάπα κένωσης γιατί εκεί έχουμε χαμηλές πιέσεις καί επιρεάζεται ή μεμβράνη τρίτου σταδίου (χαμηλής πίεσης) [από τήν παρουσία λαδιού.Στά πολλαπλού ψεκασμού οί πιέσεις είναι μεγαλήτερες αλλά καλό είναι γιά ομαλότερες μεταβολές πίεσης ό χώρος νά είναι χωρίς τό ελαιοποιημένο κατάλοιπο. Κατανοητό τώρα τό πόσο άχρηστη ,περιτή καί επιβαρυντική γιά καταλύτη καί αισθητήρα λάμδα είναι ή λαδιέρα?
Καλή σου μέρα καί καλό καλοκαίρι.
Κώστας Βάτσος. -
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Στα ποσα χλμ το ειχες αλλαξει ?Στα 20.000. Εννοω το φιλτρο της αεριας φασης πριν την μπεκιερα. Το αλλο στο πνευμονα δεν χρειαζεται λεει να το κοιταξουμε καν απο τωρα...τοση σιγουρια? Αφου οτι σκουπιδι υπαρχει πρωτα περναει απο το πρωτο φιλτρο του πνευμονα και υστερα στο αλλο....
-
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Εάν ερωτήσης κάποιον χημικό θά σού πεί ότι κατω από συνθήκες μεταβολής πίεσης καί θερμοκρασίας τό καύσιμο ελαιοποιήται(όντας πετραιλεοηδές).Κυρ-Κωστα, το ποιο πιθανο ειναι να συμβαινει αυτο στο ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ και σε συγκεκριμένες συνθηκες αλλα οταν εκτονωθεί(αερια φαση) μου φαινεται λιγο κουλο να εχει ακομα αυτη τη μορφη(ελαιοποιημενο) ή καταλοιπα οπως π.χ. λαδι. Φυσικα δεν το αποκλειω να γινεται οπως τα λες, ποσο μαλλον που μας συμφέρει να ειναι ετσι και το lpg να εχει λιπαντικα στοιχεια. Ειναι σιγουρο ομως οτι δεν ειναι καταλοιπα απο κατι αλλο που μπορει να ειχε πριν μεσα το βυτιο ή απο το διυλιστήριο ?
Καλο καλοκαιρι
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Εάν ερωτήσης κάποιον χημικό θά σού πεί ότι κατω από συνθήκες μεταβολής πίεσης καί θερμοκρασίας τό καύσιμο ελαιοποιήται(όντας πετραιλεοηδές).
Κυρ-Κωστα, το ποιο πιθανο ειναι να συμβαινει αυτο στο ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ και σε συγκεκριμένες συνθηκες αλλα οταν εκτονωθεί(αερια φαση) μου φαινεται λιγο κουλο να εχει κατάλοιπα π.χ. λαδι. Φυσικα δεν το αποκλειω να γινεται οπως τα λες, ποσο μαλλον που μας συμφέρει να ειναι ετσι και το lpg να εχει λιπαντικα στοιχεια. Ειναι σιγουρο ομως οτι δεν ειναι καταλοιπα απο κατι αλλο που μπορει να ειχε πριν μεσα το βυτιο ή απο το διυλιστήριο ?
Καλο καλοκαιρι
Δεν νομιζω οτι οι δεξαμενες ή τα βυτια μεταφορας υγραεριου μπορουν να μεταφερουν/αποθηκευσουν κατι αλλο απο αεριο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν νομιζω οτι οι δεξαμενες ή τα βυτια μεταφορας υγραεριου μπορουν να μεταφερουν/αποθηκευσουν κατι αλλο απο αεριο.
Ας ελπισουμε οτι ειναι ετσι και οτι δεν μπορει να παιξει ''μπινιά'' στην μεση...
-
Στο ματι της κουζινας ομως γιατι δεν βλεπουμε να ξερναει καταλοιπα(λαδι) απο τις τρυπες που βγαινει το αεριο?(πριν αναψουμε την φλογα)
-
η μπουκαλα αεριου που περνουμε για το σπιτι περα του οτι θεωριτικα εχει υγραεριο χωρις λαδι γιατι ειαι αεριο θερμανσης και οχι κινησης αλλα και κινησης να ειναι φεγει απο την μποκαλα σε αερια μορφη.
οταν αδειασει γυρνατην αναποδα και ανοιξε τον διακοπτη να δεις τι λαδι και σκουρια θα βγαλει (και πολυ βρομα).
Η μπουκαλα στο αμαξι τραβαει απο τον πατο αρα οτι τυχον σαβουρα,σκουρια (σκουρια απο τις μεγαλες δεξαμενες μεταφορας αποθηκευσης),λαδι εχει θα το παει στον πνευμονα και προφανος θα φιλτραριστει απο το φιλτρο υγρης φασης πριν τον πνευμονα.
Αν εχει πολυ σαβουρα και βουλωσει το υγρης φασης φιλτρο τοτε δεν θα παει αεριο στον πνευμονα .
Αν παει θα εχει προβλημα ο πνευμονας.
Πιστευω οτι το λαδι που φευγει μετα τον πνευμονα πρεπει να εχει αεριοπιοιθει απο τους 90 βαθμους που εχει ο πνευμονας
και να υγροποιητε καποιο απο αυτο στο φιλτρο αεριας φασης.
Αλλα γιατι εχει και σκουρια ?
το εχω ανοιξει πολλες φορες και το εχω καθαρισει (το αεριας φασης)
Πως περναει εκει σκουρια και αν παει στα μπεκ σκουρια? παπαλα τα μπεκ και ρεταρισματα.
Απο τον πνευμονα πως φευγει η σκουρια για να φτασει στο φιλτρο αερις φασης?? -
Σκουρια στις οικιακες φιαλες δεν μου κανει περιεργο γιατι ειναι τοσα χρονια οι ιδιες,απλα τις βαφουν απο εξω καθε τοσο.Οι εγκαταστασεις για την κινηση ομως ειναι καινουργιες ως επι το πλειστον.
-
Ο χρήστης thlanaras έγραψε:
η μπουκαλα αεριου που περνουμε για το σπιτι περα του οτι θεωριτικα εχει υγραεριο χωρις λαδι γιατι ειαι αεριο θερμανσης και οχι κινησηςΓιατι το κινησης εχει λαδι, ποιος το ειπε αυτο ? Ολα ιδια ειναι, ο φορος μονο αλλαζει. Αλλος φορος για το οικιακο υγραεριο αλλος για το κινησης...
...οταν αδειασει γυρνατην αναποδα και ανοιξε τον διακοπτη να δεις τι λαδι και σκουρια θα βγαλει (και πολυ βρομα).
Το εχω κανει και δεν ειδα τιποτα τετοιο. Εχω ακουσει οτι οι μπουκαλες οι αδειες που πανε στο εμφιαλωτηριο, καθαριζονται-αδειάζονται και ελεγχονται διεξοδικα πριν και ειδικα μετα το γεμισμα.
Η μπουκαλα στο αμαξι τραβαει απο τον πατο αρα οτι τυχον σαβουρα,σκουρια (σκουρια απο τις μεγαλες δεξαμενες μεταφορας αποθηκευσης),λαδι εχει θα το παει στον πνευμονα και προφανος θα φιλτραριστει απο το φιλτρο υγρης φασης πριν τον πνευμονα.
Ευτυχως στο icom, το 1 και μοναδικο φιλτρο που εχει ειναι μετα ακριβως απο την ταπα πληρωσης. Αυτο γιατι μιας και εχουμε αντλια μεσα στην δεξαμενη lpg, δεν λεει να παρει καθολου σκουπιδι μεσα...
-
παιδιά είδατε τη πρόσφατη διαφήμιση της ΔΕΠΑ για το CNG δεδομένου οτι όλοι λένε οτι είναι πιο σύγχρονη τεχνολογία απο το υγραέριο μήπως αξίζει μια τέτοια κίνηση για μετατροπή εφόσον όπως λένε θα φτιάξουν και άλλους σταθμούς ανεφοδιασμού πέραν της Ανθούσας?
Υγραεριοκίνηση!