-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Έχω δύο προβλήματα μικρά όπως νομίζω εγώ.1ον Σε mazda6 που έβαλα το σύστημα της BRC στην αλεξανδρούπολη μου παρουσιάζονται κομπιάσματα κάτω από τις 2000 στροφές. Μετά κανένα πρόβλημα. Ούτε λαμπάκια ούτε πτώση απόδοσης και μια φυσιολογική αύξηση της κατανάλωσης κατά 20% υπάρχει.
2ον Σε mitsubishi Carisma του 97 έχει ανάψει το λαμπάκι του κινητήρα από την εγκατάσταση και μετά. Στο διαγνωστικό που το είδα μου είπαν ότι η βλάβη είναι πρόβλημα στα μπεκ (και τα τέσσερα). Μετά από 3-4 επισκέψεις λύση δεν μπορεί να δοθεί.
Μπορούν οι κύριοι εγκαταστάτες να μου δώσουν μια απάντηση τι μπορεί να συμβαίνει και στις 2 περιπτώσεις;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Η Kosmocar συμφώνησε με τη Vialle να εφοδιάζει με δικά της συστήματα τα μοντέλα της VW και της Audi στην Ελλάδα, μέσω του νέου αντιπροσώπου της στην Ελλάδα, την Viridia και μάλιστα με επιπλέον εγγύηση 1 έτους για τον κινητήρα! Παρέχει επίσης χρηματοδότηση μέχρι 3.000 ευρώ για την τοποθέτηση συστήματος της Vialle.
Περισσότερα εδώ! -
Ναι αλλα 3000 ευρω σε 36 δοσεις ; Πολλα είναι για ένα πόλο 1400 κυβικών ή για ενα γκολφ βέβαια θα έχει το καλο της εγγυησης !!!
-
'Μέχρι' 3000 λέει, δε σημαινει οτι κοστιζει τόσο για ολα τα μοντελα.
Σιγουρα θα ειναι λιγο τσιμπιμενη η τιμη σε σχεση με την εξω αγορα, αλλα σημερα δεν παιζουν υπερβολές
-
Σε tiguan tsi fsi !!! 1,4 έβαλε φίλος μου στη Θεσσαλονίκη σε αντιπρόσωπια VW vialle σήμερα 2000 ευρω τελική τιμη χωρίς ΚΤΕΟ !!! Μου είπε ότι ξεκινάει και με Υγραεριο !!!!! Έχει δυνατότητα επιλογής !!! Δεν τρυπηθηκε αλλα μπήκαν ανταπτορες βεζινης υγραεριου οπότε έχεις δίκιο για τις τιμές ανάλογα το σύστημα και μοντέλο μόλις το δω απο κοντα θα σας αναφέρω !!
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Δεν τρυπηθηκε αλλα μπήκαν ανταπτορες βεζινης υγραεριου ...Αυτό ισχύει για όλα τα direct injection με συστήματα υγρού ψεκασμού, αν δεν κάνω λάθος.
Η τιμή είναι πολύ καλή. Νομίζω παλιότερα είχα ακούσει τιμή γύρω στα 2.500 ευρώ.
Μάθε αν του έδωσαν και εγγύηση κινητήρα για ένα χρόνο. -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Δεν τρυπηθηκε αλλα μπήκαν ανταπτορες βεζινης υγραεριου ...
Αυτό ισχύει για όλα τα direct injection με συστήματα υγρού ψεκασμού, αν δεν κάνω λάθος.
Η τιμή είναι πολύ καλή. Νομίζω παλιότερα είχα ακούσει τιμή γύρω στα 2.500 ευρώ.
Μάθε αν του έδωσαν και εγγύηση κινητήρα για ένα χρόνο.Ναι ένα χρόνο κινητήρα και 2 χρόνια το σύστημα που τοποθέτησαν πάντως πρέπει να τρέχει καιρο η ιστορία διοτι έχουν τα πάντα έτοιμα με προσπεκτους περιγραφή του συστήματος κτλ ακόμα και δεξαμενές για κάθε τύπο αμαξιου !!
-
Η εκπαίδευση των τεχνικών της VW έγινε λίγο πριν το Πάσχα.
Το είχε γράψει στο twitter ο Ολλανδός τεχνικός...
Πιθανόν τώρα να απόκτησαν την πιστοποίηση και να ξεκίνησαν τις μετατροπές. -
Το μονο προβλημα τωρα ειναι οτι με αυτα που λεγονται περι αυξησης της φορολογιας/τιμης του υγραεριου σε συναρτηση με το κοστος εγκαταστασης, δεν πιστευω οτι θα τρεξουν πολλοι να βαλουν στα VW τους!
Ισως απο τον επομενο μηνα και συμφωνα με τα λεγομενα των παπαγαλων για χειροτερευση των οικονομικων που φυσιολογικα θα επιφερει και αλλους φορους (η παρανοια των κυβερνωντων φαινεται οτι δεν εχει ορια!) μοιραια το υγραεριο θα ειναι απο τα πρωτα θυματα και φυσικα αυτο συνεπαγεται παγωμα εγκαταστασεων και καταναλωσης.
Για να πουμε και την αληθεια αυτο δεν θα ειναι και τοσο οδυνηρο για τους κυβερνωντες γιατι αρκετα λεφτα απο τις εγκαταστασεις ειναι μαυρα και δεν θα εχει και μεγαλο αντικτυπο στους επιχειρηματιες γιατι τα περισσοτερα συνεργεια προυπηρχαν, μονο οι ταμπελες αλλαξαν, και δεν εχει γινει και καμμια μεγαλη επενδυση σε εξοπλισμο κλπ γιατι τα χρειαζομενα ειναι πραγματικα τα αναγκαια που υπαρχουν σχεδον σε ολα τα συνεργεια, εκτος βεβαια καποιων ειδικων εργαλειων που και το κοστος αυτων βγαινει απο τις πρωτες εγκαταστασεις.
Οποτε η αυξηση φορολογιας στο υγραεριο τους αποφερει αμεσα ζεστα χρηματα και μαλιστα χωρις μεγαλο πολιτικοκοινωνικο κοστος καθοτι εχει περασει η αντιληψη στο κοινο οτι τα 'μεγαλα' αυτοκινητα επωφελουνται μονο απο την κινηση με υγραεριο και φυσικα οσοι εχουν 'μεγαλα' αυτοκινητα ειναι αυτοματα οι 'εχοντες' και 'κατεχοντες' οποτε γιατι να νοιαστουν οι υπολοιποι?
Δυστυχως ειναι μια ακομα παραπλανηση που επιτηδες διατηρειται απο τους κυβερνωντες για να φορολογουν αυθαιρετα την κινηση αυτοκινητων πανω απο 2000 (απο 1929 για την ακριβεια) κυβικα, ενω ξερουν πολυ καλα οτι με ολα τα μετρα που δοθηκαν τα τελευταια χρονια ολοι μα ολοι ειχαν την ευχερεια λογω μεγαλης μειωσης του κοστους αποκτησης τους ειτε σαν καινουργια ειτε σαν μεταχειρισμενα, ειτε σαν πολυτεκνοι κλπ να αποκτησουν τετοια αυτοκινητα και γιατι οχι?
Το καινουργιο θεμα παλι ειναι οτι πλεον ακομα και πολυ μικρα αυτοκινητα εχουν στραφει στην υγραεριοκινηση γιατι απλα δεν βγαινουν τα νουμερα πλεον στον οικογενειακο η επιχειρηματικο προυπολογισμο κατι που οι ιθυνοντες νοες της οικονομιας μας
ειτε αγνοουν γιατι ειναι πραγματικα ξεκομμενοι εδω και δεκαετιες απο την καθημερινοτητα του Ελληνα, ειτε το ξερουν αλλα επιλεγουν να το προσπερασουν με κροκοδειλια δακρυα και λογια περι 'αδικιας' μονο και μονο για φαινονται 'συμπασχοντες' ενω την ιδια στιγμη ειμαι βεβαιος οτι απο μεσα τους σκεφτονται και γελουν για ολα τα κοροιδα, εκτος αυτων, που για αλλη μια φορα θα γονατισουν στις προσταγες του αφεντη!Το θεμα ομως των πρατηριων ειναι λιγο διαφορετικο και ειδικα για τα καινουργια οπου το κοστος εγκαταστασης δεξαμενων/αντλιων ειναι μεγαλο και δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι εφικτη η αποσβεση εφοσον μειωθουν/σταματησουν οι εγκαταστασεις στα αυτοκινητα.
Βεβαια το περιθωριο κερδους του πρατηριουχου οπως εχουμε δει και αναλυσει ειναι αρκετα μεγαλο και αυθαιρετο μεχρι στιγμης, οποτε ισως και ετσι να ειναι αρκετα κερδοφορο. -
Και μιά κ μιλάμε για πρατήρια κ απόσβεση κόστους εγκατάστασης,
Στις περισσότερες αντλίες υπάρχει ένας (αναλογικός) μετρητής λίτρων που έχει πουληθεί.
Δείτε το νουμεράκι, πολλαπλασιάστε το επί 0,2 και έχετε μιά ιδέα των κερδών του πρατηριούχου.... -
Ο χρήστης kobulis έγραψε:
Στις περισσότερες αντλίες υπάρχει ένας (αναλογικός) μετρητής λίτρων που έχει πουληθεί.
Δείτε το νουμεράκι, πολλαπλασιάστε το επί 0,2 και έχετε μιά ιδέα των κερδών του πρατηριούχου....Απο τα οποια κερδη ,οπως τα λες,θα πρεπει να αφαιρεθουν μισθοι,ρευμα,ενοικιο,προσβαση στον δρομο,ελενχοι ασφαλειας,φθορες,κακοπληρωτες πελατες.Δεν ειναι ολα οπως φαινονται φιλε μου.Αλλωστε δεν δουλευει κανεις για την ψυχη της μανας του.
-
Πιστευω οτι μιλωντας γενικα παντα αναφερομαστε σε ακαθαριστο κερδος οταν μιλαμε για κερδος στην αντλια γιατι απλα δεν μπορουμε να ξερουμε ακριβως τα εξοδα του καθενος.
Σιγουρα τα εξοδα ειναι αρκετα αλλα και 10 λεπτα να ειναι το καθαρο κερδος, δηλαδη μισα απο το ακαθαριστο, σε μια καταναλωση 2 κυβικων την ημερα, που ειναι φυσιολογικη με την εκταση που εχει η υγραεριοκινηση τωρα, αυτο σημαινει 200 ευρω καθαρα την ημερα μονο απο εκει, δηλαδη περιπου 6000 τον μηνα. Δεν θα ειναι και λιγα!
Το σιγουρο ειναι οτι η βενζινη αφηνει αρκετα λιγωτερα αλλα εκει υπαρχει ακομα μεγαλυτερη ποσοτητα καταναλωσης και αρκετοι κανουν και τις αλχημειες τους με τις αντλιες. -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Πιστευω οτι μιλωντας γενικα παντα αναφερομαστε σε ακαθαριστο κερδος οταν μιλαμε για κερδος στην αντλια γιατι απλα δεν μπορουμε να ξερουμε ακριβως τα εξοδα του καθενος.
Σιγουρα τα εξοδα ειναι αρκετα αλλα και 10 λεπτα να ειναι το καθαρο κερδος, δηλαδη μισα απο το ακαθαριστο, σε μια καταναλωση 2 κυβικων την ημερα, που ειναι φυσιολογικη με την εκταση που εχει η υγραεριοκινηση τωρα, αυτο σημαινει 200 ευρω καθαρα την ημερα μονο απο εκει, δηλαδη περιπου 6000 τον μηνα. Δεν θα ειναι και λιγα!
Το σιγουρο ειναι οτι η βενζινη αφηνει αρκετα λιγωτερα αλλα εκει υπαρχει ακομα μεγαλυτερη ποσοτητα καταναλωσης και αρκετοι κανουν και τις αλχημειες τους με τις αντλιες.Και το βενζιναδικο για να ειναι βιωσιμο θα πρεπει να δουλευει με κερδος 6-8 λεπτα το λιτρο υγρου καυσιμου.2 κυβικα που λες νομιζω οτι ειναι παρα πολυ ,εκτος αν μιλαμε για καποιο πρατηριο με παρα πολυ δουλεια .Στο ενα κυβικο ,και αυτο σκαρτο, θα ελεγα οτι ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα για καθημερινη σε πολλα απο τα πρατηρια.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δείτε το νουμεράκι, πολλαπλασιάστε το επί 0,2 και έχετε μιά ιδέα των κερδών του πρατηριούχου....Απο τα οποια κερδη ,οπως τα λες,θα πρεπει να αφαιρεθουν μισθοι,ρευμα,ενοικιο,προσβαση στον δρομο,ελενχοι ασφαλειας,φθορες,κακοπληρωτες πελατες.Δεν ειναι ολα οπως φαινονται φιλε μου.Αλλωστε δεν δουλευει κανεις για την ψυχη της μανας του.
Αν μιλάμε για πρατήρια διάθεσης αμιγώς υγραερίου, έχεις δίκιο σε κάποιο βαθμό, πάντως σίγουρα αυτά που τους μένουν είναι αρκετά.
Για τα πρατήρια που διαθέτουν και άλλα καύσιμα, η επιπλέον επιβάρυνση είναι πολύ πιο μικρή.
Αντίθετα, θα πρέπει να τους προσμετρήσουμε τα όποια επιπλέον έσοδα έχουν λόγω διεύρυνσης της πελατειακής τους βάσης, της δωρεάν διαφήμισης που τους κάνουμε αναφέροντας οτι το τάδε πρατήριο διαθέτει και υγραέριο, καταχώριση σε POI's, κλπ. -
Στις περισσοτερες πολεις υπαρχει ενα μονο πρατηριο.
Οποτε γινεται χαμος αφου ειναι μονοπώλιο.Ακομα και συνολικα να το δει κανεις, 80-90 πρατηρια σε ολη την Ελλαδα ειναι πολυ λιγα
-
Αυτο έχει να κάνει με την ανάπτυξη που θέλει ο ΓΑΠ οι προϋποθέσεις ειδικά στην αθηνα το καθιστούν αδύνατο υαπρχουν τεραστειες περιοχές που θα μπορούσαν να γίνουν αλλα τα συμφέροντα δεν το επιτρέπουν ο λόγος η μονοπωλιακή πολιτικη καποιοων εταιριών και να θυμάστε ότι οι βενζιναδες βγαζουν καντηλες με το Υγραεριο διοτι πέφτει ο τζίρος τους αυτοί πουν δεν ασχολουντε με αυτο !!! Εκτός shell και ΕΚΟ οι άλλοι τρώνε τις σάρκες τους !!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το σιγουρο ειναι οτι η βενζινη αφηνει αρκετα λιγωτερα αλλα εκει υπαρχει ακομα μεγαλυτερη ποσοτητα καταναλωσης και αρκετοι κανουν και τις αλχημειες τους με τις αντλιες.Και το βενζιναδικο για να ειναι βιωσιμο θα πρεπει να δουλευει με κερδος 6-8 λεπτα το λιτρο υγρου καυσιμου.2 κυβικα που λες νομιζω οτι ειναι παρα πολυ ,εκτος αν μιλαμε για καποιο πρατηριο με παρα πολυ δουλεια .Στο ενα κυβικο ,και αυτο σκαρτο, θα ελεγα οτι ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα για καθημερινη σε πολλα απο τα πρατηρια.
Ο Κολοκυθας στην Πατρα εχει ανεφοδιασμο καθημερινο (απο υπαλληλο που συζηταγα πριν 10 μερες).
Στην Βαρης - Κορωπιου που βαζω εχει πολύ κινηση και απο ιδιωτες αλλα και απο εταιρικα. Αν εγω πχ βαζω στο γεμισμα 55 λιτρα, χρειαζονται μονο 20 σαν και εμενα για να φτασει το 1 κυβικο. Τα πρωινα που συνηθως βαζω μεχρι να τελεισω εχουν βαλει η ειναι στη σειρα καμμια 5-6, το ιδιο μερικες φορες και το απογευμα, οποτε αν βαλουμε και τα ενδιαμεσα εχουμε ευκολα κοντα στα 2 κυβικα. Αυτο και απο συζητηση με υπαλληλο που μου ελεγε πριν αρκετο ακομα καιρο οτι η αναλογια βενζινης/υγραεριου σαν καταναλωση ειχε φτασει στο 2/1 πχ δηλαδη 2 κυβικα βενζινη με 1 κυβικο υγραεριο.Παντως δεν υπαρχει πλεον φορα που να βαλω υγραεριο, πρωι/απογευμα και να μην ειμαι τουλαχιστον με αλλους 3-4 μαζι. Οταν αρχισα τον Ιανουαριο ακομα και στη Shell Βαρης/Κορωπιου τυχαινε να ειμαι και μονος καμμια φορα, τωρα δεν υπαρχει περιπτωση. Παιζει ρολο βεβαια οτι βαζω σε ωρα αιχμης οπως λεγεται αλλα η διαφορα πριν-μετα ειναι εμφανης.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δε διαφωνώ φίλε bill33. Σίγουρα οι άνθρωποι εργάζονται για να βγάλουν κέρδος, υπάρχουν πολλά άγνωστα σε εμάς έξοδα και γενικότερα 'όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος'.
Απλά μου κάνει εντύπωση ότι ενώ το 1ο φουλάρισμα lpg έγινε με 0,62ε/λίτρο πέρισυ τον Ιούνιο, σήμερα νιώθω τυχερός αν βρώ τιμή στα 0,8. Ενδιάμεσα -από όσα διαβάζω- η αναμενόμενη αύξηση έπρεπε να είναι 6-7-8, άντε 10 λεπτά το λίτρο.
Αλλά εφόσον το lpg δεν είναι διατιμημένο είδος, μπορούν από αύριο να πουλήσουν και με 2 ευρώ το λίτρο χωρίς να τίθεται θέμα νομιμότητας.
-
Σε tiguan tsi fsi !!! 1,4 έβαλε φίλος μου στη Θεσσαλονίκη σε αντιπρόσωπια VW vialle σήμερα 2000 ευρω τελική τιμη χωρίς ΚΤΕΟ !!! Μου είπε ότι ξεκινάει και με Υγραεριο !!!!! Έχει δυνατότητα επιλογής !!! Δεν τρυπηθηκε αλλα μπήκαν ανταπτορες βεζινης υγραεριου οπότε έχεις δίκιο για τις τιμές ανάλογα το σύστημα και μοντέλο μόλις το δω απο κοντα θα σας αναφέρω !!
Περιμένω και με φωτώ που δεν ξέρω πως μπαίνουν…..
Α. -
Σας παραθέτω απο το άλλο φόρουμ τι μου συνεβει ..Ξαφνικά σε ανάβαση στην ορεινη Ναύπακτια και λόγω της προηγούμενης εμπειρίας με το off road αποφάσισα να αλλάξω καυσιμιμο στο βουνό στα 1000 μέτρα υψόμετρο απο Υγραεριο σε βενζίνη ακολουθώντας τις συμβουλες του εγκαταστατη μου στα δύσκολα κομμάτια χωματος γύρνατο σε βενζίνη , .......τι το θέλα να ένα λαμπακι μηχανής .... Βρε καλο μου βρε χρυσό μου τίποτα το αμάξι να ρεταρει σαν τρελό στα χαμηλά και στο ρελαντί ενω στα ψηλά δεν το καταλάβαινα ιδιαίτερα , το μόνο που είχα παρατηρήσει το πρωι που έβαλα μπροστα με βενζίνη ότι έβγαλε πολυ καπνό και εκανε ένα σκασιμο αλλα μόλις γύρισε σε Υγραεριο όλα καλα !!
Πήρα το 24 mobile της μερσερντες και μου είπαν ότι να το πάω αν μπορω στην εκκα της Πάτρας διοτι δεν μπορούσαν να μου στείλουν κάποιον εκει που ήμουν με προσοχή και σιγά .... Κατέβηκα απο τα ορεινά με βενζίνη γιατι όπως πάντα σκέφτηκα το Υγραεριο μου την κάνει !!!
Σάββατο απόγευμα ένα παλικάρι απο την ΕΚΚΑ Πατρών άνοιξε το συνεργείο στις επτά το απόγευμα και βάζοντας το διαγνωστικο πρόβλημα στον 6 κυλινδρο !!! Δεν είχε τροφοδοσία, δεν ήταν απο μπουζι ούτε απο πολαπλασιαστη ήταν το μπεκ της βενζίνης !!! Δεν ψεκαζε τίποτα ....
Γύρνατο ρε φίλε στο Υγραεριο να δουμε τι κάνει .... Και τσουπ μια χαρα το αμάξι τέρμα τα ρεταρισματα όλα καλα ...
Δεν έχουμε μου λέει μπεκ θα παραγγειλουμε και δεν έχουμε και αμάξι να σου δώσουμε ( πενταμελης οικογένεια ) μπορείς να κυκλοφορεις μερικές μέρες με Υγραεριο ; Μόνο στο ρελαντί την βενζίνη αγνόησε το λαμπακι Τσέκ μέχρι να το φτιάξουμε !!
Φυσικά του λέω μόνο με Υγραεριο κινουμε απλά για να μην το ζορισω το γύρισα σε βενζίνη στο βουνό ... Δες μου λέει που έβαλες καύσιμα ( βενζίνη ) τελευταία ουπς λέω έβαλα στη Ναύπακτο 30 ευρω προχθές για τα ξεκινηματα !!!
Αν δεν είχες Υγραεριο μου λέει δυστυχώς δεν θα χες αμάξι για 4-5 μέρες ( της Παναγίας αργία κτλ ) και θα πάω την Τετάρτη για αλλαγη μπεκ βενζίνης !!! Δεν χαλάνε τα μπεκ με 80 χιλιάδες χιλιόμετρα που έχεις αρα είναι σίγουρο απο καυσιμο !!!!
Τα συμπεράσματα δικα σας !!!
τα μπεκ υγραεριου στην πολλαπλη εισαγωγης εχουν τοποθετηθει μπροστα η πισω απο τα μπεκ βενζινης;
Υγραεριοκίνηση!