-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
[
Για το οτι δεν υπογράφει ο ίδιος, είναι λογικό από τη μία (καθώς πρόκειται για Α.Ε. αν δεν κάνω λάθος),Δεν ειναι λογικό. Καθε Α.Ε. εχει εναν 'υπευθυνο συμφωνα με το νομο' που εχει ΤΟ δικαιωμα υπογραφής. Αυτός μπορει με αποφαση ΔΣ να εξουσιοδοτησει καποιον να υπογραφει α/α επι συγκεκριμενων θεματων.
Αρα κατι αλλο ισως παιζει.
Ο νόμιμος εκπρόσωπος οποιασδήποτε εταιρείας μπορεί να υπογράψει τα χαρτιά της εγκατάστασης, μόνο εφόσον είναι ο ΙΔΙΟΣ πιστοποιημένος εγκαταστάτης.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση επειδή πρόκειται για εταιρεία 'Αφοί Τάδε', δεν είναι παράξενο να υπάρχει υπογραφή κάποιου διαφορετικού προσώπου (πιστοποιημένου τεχνίτη αερίων καυσίμων σύμφωνα με το νόμο), αρκεί αυτός να εργάζεται σταθερά στη συγκεκριμένη επιχείρηση και εγκατέστησε ή επέβλεψε όντως τη συγκεκριμένη μετατροπή.
-
@ dti την λογικη ακολουθησε μη κολάς στ λεπτομερεια
κι η λογικη λεει οτι υπαρχει διαδικασια πιστοποιημενος τεχνιτης 'υγραεριοτοποθετησης' να 'δεσμευει' και την εταιρεία στην οποια εργαζεται.ισως και εγω να μην το ειπα σωστα την πρωτη φορά, αλλα η λογική ειναι αυτη
-
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Λέγομαι Κώστας Βάτσος,έχω δηλώσει αυτά πού έχω δηλώσει επόνημα μέ ταυτόχρονη εμφάνηση καί τού προσώπου μου.
Αυτό ΔΕΝ χαρακτηρίζεται ανωνημία.
Εξέφρασα μέ λόγο τίς θέσεις μου καί αυτό δέν χαρακτηρίζεται υποκριτική καί εγώ ηθοποιός,αλλά μετατροπή τής σκέψης σέ λόγο
αυτό πού κάποιοι δυστυχείς αποκαλούν μπλά μπλά.
Τοποθετώ συσκευές σχεδών εδώ καί τριάντα χρόνια έχοντας αυτοκίνητα πού έχουν ξεπεράσει τό 1.000.000 χιλ.μέ συσκευές
χωρίς λαδιέρα.
Τριάντα σχεδόν χρόνια ακούω μηχανικούς νά μιλούνε γιά ξηρές καύσεις,γιά βόμβα στό αυτοκίνητο πού τοποθετεί υγραέριο,
γιά έλειψη απόδοσης (θά σέρνει τά πόδια του μέ τό υγραέριο...)κλπ πετροβολόντας τό υγρέριο καί σήμερα οί ίδοι μηχανικοί έχουν μεταμορφωθεί σέ
'σπεσιαλίστες' τού υγραερίου.Κατ'εσέ αυτοί είναι εντός ή εκτός εισαγωγικών συνάδελφοι?
Προκάλεσα τεχνικά τεκμηριωμένες αντίθετες απόψεις καί τις περίμενα αναρτιμένες στήν σελίδα πού μέ ξαναείδες καί σού 'ανεβηκε'
τό αίμα στό κεφάλι καί όχι στήν προσωπική σελίδα κάποιου ή κάποιου περιοδικού. Πελάτης μέ ενημέρωσε γιά τά 'καλά'σου λόγια
καί σού απαντώ μήν ακολουθώντας τό χρώμα καί τήν μορφή τού λόγου σου.KostasVatsos vs antonis-team
Αυτό περιμέναμε, μπας και βγει άκρη!
-
Καλησπερα,
αν και βλεπω πως ετοιμαζεται σφαγη μεσα σε αυτο το Thread μεταξυ των KostasVatsos vs antonis-team , και δεν ξερω κατα ποσο το ποστ μου αυτο και η απορεια μου θα λαβει την καταληλη προσοχη , παραταυτα παραθετω τον προβληματισμο μου:Καταρχας να πω οτι εχω ενα Πεζο 206 1,6 16v , στον κινητηρα αρκετα πραγματα ειναι πειραγμενα οπως εκεντρα εξαγωγη (χταποδια) εισαγωγη (φοραει ΜΕΤΑΛΙΚΗ απο citroen c2 vts) με αποτελεσμα να εχουν ανεβει οι επιδωσεις του ικανοποιητικά...
Αποφασισα να προχωρησω σε εγκατασταση υγραερίου γιατι το αμαξι εκτος απο γκαβλα το εχω και για δουλεια και μαλιστα η δουλεια μου με αναγκαζει τα σουκου να κανω πολλα χλμ με αποτελεσμα να θελω 100 ευρο βενζινη καθε σαββατοκυριακο..
την εγκατασταση θα την κανω σε φιλο μου αεριομαστορα στην θεσσαλονικη γιατι οικονομικα καναμε ανταλαγη προιοντων οποτε θα μου βγει τζαμπα.
Επειδη ομως καθε τι που βαζω στο αμαξι το ψαχνω πολυ για την τεχνολογια του και τα - και τα + που εχει ετσι εκανα και με το υγραέριο.. και αποφασισα να παω σε 5ης γενιας υγρου ψεκασμου. Λογο κυριος οτι δεν κανουν τρυπες για εξτρα μπεκ στην εισαγωγη (η δικια μου ειναι και μεταλική) και επειδη δεν χανεις σε επιδώσεις αλλα μπορει να κερδισεις και λιγο..
Ζητησα απο τον μαστορα μου να μου βαλει το 5ης λοιπον και αυτος μου ειπε τα εξης, τα παραθετω οπως τα εγραφα χτες σε εναν φιλο μου να τα διαβασει να μου πει την γνωμη του , απλος επειδη βλεπω οτι υπαρχουν πολυ δυνατοι και γνωστες μαστορες εδω μεσα λεω να ακουσω και μια σωστη γνωμη απο σας.
*'Τεσπα σε μενα μου πρότειναν να μην μου βάλουν το 5ης ΓΙΑΤΙ απο εμπειρια και μονο πιστευουν οτι θα εχω συνεχεια προβλήματα με την συνεργασια της χαρτογραφησης που εχω τωρα (προγραμμα χχχχ ) με τον εγκεφαλο του κιτ. .. οσο και αν τον ρωτουσα τον λόγο δεν μου εδινε απολυτα ξεκαθαρες απαντησεις. Μου λεει εγω στο βαζω αν θες αλλα ολο στα συνεργεια θα εισαι και ολο σε μας να στο ρυθμίζουμε κτλ...
Ισως φοβουνται οτι επειδη αυτο το συστημα τρεχει ουσιαστηκα την παροχή υγραεριου κατευεθειαν απο τον δικο μου εγκέφαλο , και επειδη εγω εχω προγραμμα πανω το οποιο εχει εντελος διαφορετικη χαρτογράφηση απο το μαμα μηπως τελικα στο ψεκασμα αεριου εχω προβληματα, και σε αυτην την περιπτωση δεν θα μπορουν και αυτοι να κανουν κατι καθοτι θα πρεπει να πειραξουν τους χαρτες στον εγκεφαλο μου και αυτο θα αλλαζει και τους χαρτες της κανονικης βενζινης...Ενω αν βαλω 4ης μου ειπαν με τον παραλληλο αυτονομο εγκεφαλο που εχει για να ελένχει τα μπεκ υγραερίου , θα αντιγραψουν εκει μεσα τους χαρτες του κανονικου μου εγκεφαλου και μετα θα παιξουν εκει πανω για τις συγκεκριμένες αναγκες του αμαξιου μου σε υγραεριο χωρις να επιρεάζω και την βενζινη.. και θα μπορουν να το φερουν στα μετρα που θελω χωρις να δημιουργηθουν αθελα προβλήματα ... Rolling eyes
Δεν ξερω τι να επιλέξω... Rolling eyes να παω για το εγκυημενο 4ης γενιας ή να περιματιστω με το 5ης και να ευχηθώ να πανε ολα καλα?
ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ Μου προβλημα στην επιλογή 4ης-5ης ηταν οι επιδώσεις.. απο τις δυναμομετρησεις που ειχα δει μεχρι στιγμης σε 4ης γενιας εχαναν μεχρι και 10% της δυναμης σε ιπους και ροπή.. κατι τετοιο ειναι ΜΗ αποδεκτο απο μενα... Confused
Αναφέροντας το αυτο στον φιλο μου, μου απαντησε οτι σε αυτο το κιτ που βάζουνε μπορει να μου εγγυηθεί οτι οχι μονο δεν θα χάσω αλλα αν θελω μου το ρυθμίζει ετσι ώστε να πάρω και 4-5 άλογα... και αυτο μου λεει εγγυημενα. Του απαντησα οτι ετσι κ αλλιως θα κανω καπακι δυναμομέτρηση για να δω το δουλεια εγινε και μου λεει οκ δεκτο...
Αρα αν αυτο το μειωνέκτημα της αποδωσης φευγει απο την μέση μετα και δεν υπάρχει κατι αλλο ΠΟΛΥ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ που να κανει το 5ης καλυτερο... δεν ξερω εχω μπερδευτει. Φοβαμαι μηπως η ανικανοτητα τους να εγκαταστησουν συστημα 5ης γενιας τους κανει να μου το θαβουν και να μου λενε ολα αυτα τα μειων ωστε να βαλω 4ης. ΑΛΛΑ αυτοι μου το παιζουν αλλιος , οτι επειδη ειναι παιδικος μου φιλος γιαυτο μου το λεει για να με γλυτώσει απο κοπο και ταλαιπορια αργότερα αλλι'ως μου βαζει και 5ης αν θελω ...
*Τι να πω ρε παιδια, μαστρο ΑΝτνωνη εσυ που βλεπω οτι εισαι καλυτεχνης στο Αεριο δωσε μου την γνώμη σου..
Να αναφερω τελος εντελος ενημερωτικα οτι το συστημα που θα μπει ειναι απο τα καινουρια 4ης γενιας που ολες τις πληροφοριες απο τους σενσορες (λ, μαπ κτλ) τις παιρνουν απο την obd , αυτο με καθισυχαζει καθοτι φοβομουν πολυ το κοψε ραψε συνδεσε παραλληλα καλοδια-πλεξουδα γιατι απο τετοια εχω καει στο αμαξι μου κατα την διαρκεια των αναβαθμίσεων... απο απλη παραλληλη στυνδεση στον λ ενως χαλμιτερ 6 μηνες λειτουργουσα σε open loop συνεχεια...
ΕΥχαριστω που με διαβασατε, σορυ γοα το μακροσκελες ποστ και Καλοσηρθα!!
-
Εγώ δεν είμαι τεχνικός, αλλά εδώ κι ένα χρόνο έχω εγκαταστήσει σύστημα υγρού ψεκασμού (Vialle LPi) σε βελτιωμένο turbo κινητήρα και μετά την εγκατάσταση μεγαλύτερων μπεκ και ανάλογου calibration software (που έφτιαξε η Vialle για μένα) εδώ και 9 μήνες κανένα πρόβλημα!
Έχουν μπει αρκετά συστήματα υγρού ψεκασμού σε 'πειραγμένα' αυτοκίνητα (προσωπικά νομίζω οτι είναι πολύ περισσότερα από αντίστοιχα αέριας έκχυσης).Η Vialle έχει έτοιμο kit από τη σειρά LPi για το αυτοκίνητό σου (μάλιστα στο εξωτερικό δίνει επέκταση της εγγύησης μέχρι 4 χρόνια), οπότε προχώρα άφοβα. Να ξέρεις όμως οτι μπορεί να χρειαστεί να πειράξεις και το λογισμικό (οπότε στην περίπτωση αυτή είναι προτιμότερο το kit της σειράς LPfi, καθώς το LPi Υποτίθεται οτι είναι κλειδωμένο). Σε κάθε περίπτωση είναι θέμα εγκαταστάτη, προσβάσεων και γνώσεων που διαθέτει.
-
AlienHak να σε ρωτησω κατι..
ΤΕΛΙΚΑ το αεριο το βαζεις για την οικονομια του ή για επιδωσεις???
Δηλ αυτα τα χλμ που κανεις ΣΚ τα κανεις ταπα???
Συγνωμη κι ολας αλλα ψιλο-μπερδευτικα.. -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
AlienHak να σε ρωτησω κατι..ΤΕΛΙΚΑ το αεριο το βαζεις για την οικονομια του ή για επιδωσεις???
Δηλ αυτα τα χλμ που κανεις ΣΚ τα κανεις ταπα???
Συγνωμη κι ολας αλλα ψιλο-μπερδευτικα..πιστευω οτι με το αεριο υπάρχει χώρος και για τα 2...
γενικοτερα παλια το πηγαινα ταπα , τον τελευταιο χρονο λογο κοστους βενζινης παω λαο λαο..
με το υγραεριο ξερω οτι σε οικονομική ρύθμιση καιει ετσι κ αλλιως 1λ/100 παραπανω απο την βενζινη.. δεν με πειραζει αυτο το 1 λιτρο να γινει και 2 λιτρα παραπάνω αν ειναι να κερδισω σε αποδοση. ετσι κ αλλιώς η τιμή του ειναι προς το παρον τοσο χαμηλη σε σχεση με την βενζινη που και με 2 λιτρα στα 100 χλμ παραπανω παλι κανω τρελλη οικονομία..
Κατι που μολις θυμηθηκα, ο μαστορας χτες μου ειπε οτι στο 5ης θα καιει και 20% βενζινη παραλληλα με το αεριο... ισχυει κατι τετοιο? μου φανηκε περιεργο..
-
Ρύθμιση για να καίει και βενζίνη γίνεται εκεί που επιβάλλεται λόγω ευαισθησίας του κινητήρα, κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει για την περίπτωσή σου. Σε ποιο σύστημα 5ης γενιάς αναφέρεσαι;
-
Σέ παρακαλώ νά μού εξηγήσεις πώς λιπαίνωνται οί βαλβίδες στούς ντίζελ καί στά αμέσου ψεκασμού κινητήρες γιά να 'μαλώσουμε' τά εργοστάσια πού δέν βάλανε λαδιέρες μιάς καί από εκεί περιμένουμε νά λιπανθουν οί βαλβίδες.
Διότι Βλέπεις στούς υπόλοιπους κινητήρες τήν λίπανση τών βαλβίδων τήν αναλαμβάνει τό......καύσιμο!!!!!!
Τήν ορολογία 'ψυκτέλαιο'δέν τήν υοθέτησα εγώ,απλά τήν αντιπάλωμαι,γνωρίζω καλά Ελλινηκά,άκου λίγο καλίτερα τί λέω.
Δέν θά υπεραμυνθώ τής εμφανίσεως μου ή τού καταστήματος αλλά από πότε ή βιτρίνα ενός τεχνικού αποτελεί εγγύηση τών γνώσεων καί τής δουλειάς του?Αντίθετα όλοι έχουμε δεί λαμπερά μαγαζιά μέ χρυσοκάδενους 'κούφιους' μαστόρους.
Τό κεντρικό 'μας'θέμα τώρα.Ή λαδέρα.
Εξήγησέ μου τί ενοείς ότι τό υγραέριο είναι ξυρό καύσιμο καί χρειάζεται λάδι γιά νά λειτουργήσει ό κινητήρας καλά?
Τό φυσικό αέριο τό λεγόμενο CNG καί τό υδρογόνο είναι χλωρά καύσιμα καί οί εταιρίες κατασκευής π.χ.Τά bfuell τής vw τό
BMW 7 HYDROGEN δέν τά συνοδεύουν μέ τό τεχνολογικό θαύμα πού ακούει στό όνομα λαδιέρα?
Ό αριθμός επισκεψιμότητας τής σελίδας μου δέν ήταν ό σκοπός μου όταν έλεγα αυτα πού έλεγα διαφορετικά θά καλοπιζώμουνα γιά νά γείνω πιό αρεστός σε ανθρώπους πού εμβαθήνουνε μέχρι τήν επιφάνεια.
Στόχος μου ήταν καί είναι ή ομαδική παράκρουση 'τεχνικών'πού χωρίς νά τεκμηριώνουν καταφεύγουν σέ ταμπέλες καί αφορισμούς.¨Οπου λείπουν τά επιχειρήματα περισεύουν οί ταμπέλες.Δέν ενδειαφέρει λοιπόν κανένα εάν είμαι καλός κακός ή ασχημος.Ενδειαφέρει όμως... λαδιέρα ή όχι καί γιατί? Εφόσον επισκεύτηκες τήν σελίδα κάνε τήν καρδιά σου πέτρα καί ξανά
δές την ίσως αλλάξεις γνώμη εάν τήν κατανοήσεις καλήτερα.
Κλέφτη δέν χαρακτήρισα κανέναν, αλλά, δέν προοθείς καλίτερα τήν δουλεία σου όταν έχεις τον πελάτη συχνά πυκνά νά σέ επισκέπτεται γιά τό λάδι εναντίων τής ξηρής καύσης?Εδώ έγινε γιά αυτούς τούς λόγους μία σειρά προσπαθειών μέ τήν ΚΕΚ.
Εκεί όμως δέν δοκιμαζώταν ή λογική καί ή τεχνική δεοντολογία.Εάν λοιπόν είσαι έτοιμος νά θυσιάσεις τά δεύτερα στά πρώτα
δικαίωμά σου.Εάν όντως πιστεύεις στήν χρήση τής λαδιέρας ανέτρεψέ μου μέ τεχνικούς όρους τά λεγωμενά μου.¨Οχι ταμπέλες ,όχι αφορισμούς ,όχιστήν γλώσσα τού μουτζούρη μέ τίς χρυσές καδένες γιατί είμαι από τό '68 στήν μουτζούρα καί τήν ξέρω καί εγώ καλά.
¨Ενα άλλο επιχείρημα είναι πώς 'ολοι βάζουν λάδι αυτός είναι ό έξυπνος....?'Αυτό τό επιχείρημα άς τό εκφράσουν απευθηνώμενοι καί σέ όσους 'ειδικούς' στήν πρό τελευταία κρίση ομαδικής παράκρουσης οδηγήσανε εκατομοίρια Ελληνες στόν
'οικονομικό παράδυσο' τού χρηματιστηρίου.¨Η τελευταία είναι ή υγραεριοκίνηση μέ τις συμβουλές τών ειδικών.
Περιμένω μέ ανυπομονησία τίς θέσεις σου.ΤΕΚΜΗΡΙΟΜΕΝΑ ΕΕ?
Κώστας Βάτσος τεχνικός υγραεριοκίνησης
Αρκεί το όνομα. Τα υπολοιπα αφαιρέθηκαν. [Mod]
Πιστεύω νά αρκούν αυτά τά στοιχεία για νά μή χαρακτιρηστώ ανώνημος. -
Aν μπορεσουν και μιλησουν ο kostasVatsos και ο antonis team** μονο για το τεχνικο μερος του θεματος** και οχι με χαρακτηρισμους για το ποιος ειναι ο καλυτερος μαστορας ή ποσα χρονια ειναι ο καθενας στο επαγγελμα, πραγμα απιστευτα κουραστικο.
-
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Σέ παρακαλώ νά μού εξηγήσεις πώς λιπαίνωνται οί βαλβίδες στούς ντίζελ καί στά αμέσου ψεκασμού κινητήρες γιά να 'μαλώσουμε' τά εργοστάσια πού δέν βάλανε λαδιέρες μιάς καί από εκεί περιμένουμε νά λιπανθουν οί βαλβίδες.Μου επιτρέπετε να απαντήσω εγώ ερωτόντας,
σαν τρίτος μη ειδικός, σαν ένας απλός αναγνώστης από το κοινό, απλά με τις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις που διαθέτω,
για να έχετε μια άποψη από τους απλους αναγνώστες...
Λοιπόν στους κινητήρες αμέσου ψεκασμού και στους ντίζελ, προφανώς οι κατασκευάστριες εταιρίες που τους σχεδίασαν χρησιμοποιούν τα κατάλληλα μέταλα και κράματα στις βαλβίδες και στις έδρες τους, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει η 'λίπανση' που συμβαίνει από, τα πολύ μικρά σταγονίδια καυσίμου, (βενζίνης), που είναι υγρό και όχι αέριο, που ψύχουν και λιπαίνουν τις βαλβίδες εισαγωγής και τις έδρες τους), τα οποία υπάρχουν στο μείγμα το οποίον περνά από τις βαλβίδες εισαγωγής που γίνεται στους βενζινοκινητήρες εμέσου ψεκασμού η με καρμπυρατέρ.
Επειδή λοιπόν οι κινητήρες αυτοί, που σχεδιάστηκαν για χρήση βενζίνης τους αναγκάζουμε να δουλέψουν με 'παρα-φύση' καύσιμο που δεν έχουν σχεδιάστεί για αυτό, το οποίον στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το υγραέριο, που κάπου διάβασα ότι εκλύει επιπλέον 5MJoule ανά kgr καυσίμου κατά την καύση του από την βενζίνη, δεν είναι λογικό λοιπόν να λαμβάνονται οριμένα μέτρα προστασίας για την μακροζωϊα του κινητήρα επειδή ακριβως τα μέταλα στις βαλβίδες και τις έδρες τους δεν είναι τόσο σκληρά σαν τις ντίζελ η τις αμέσου ψεκασμού?
Τώρα στους βενζινοκινητήρες με άμεσο ψεκασμό φυσιολογικά δεν πρέπει χρειάζεται η επιπλέον προστασία για τις βαλβίδες, δεν ξέρω σίγουρα, παραδίδω την 'σκυτάλη' στους ειδικούς.... -
Λοιπόν φίλτατοι,
Το αυτοκίνητο πέρασε κτεο
Tώρα για το άλλο θέμα με τις τρύπες παρακαλάμε να μην πέσουμε σε κανένα μυστήριο σε μελλοντικό έλεγχο κτεο η σε κανένα όργανο της τάξης με όρεξη για μπλεξίματα.
Πάντως τον συγκεκριμένο εγκαταστάτη ΔΕΝ τον συνιστώ....
-
Μέχρι της 3,50 το πρωί και για ½ ώρα τώρα, δεν τα κατάφερνα να συνδεθώ. Αυτό για να μην φανταστή κανένας ότι ‘κοτεψα’.
Κάλε μου φίλε cson, θα προσπαθήσω να μην σε κουράσω……..
Και τώρα ανταλλαγές γνώσεων……
Antonis-team. -
και οποτε εχεις χρονο κ.Αντώνη να μου πεις αν η διαφορά του 5ης γενιας με του 4ης ειναι τοσο μεγαλη ποιοτικα (αν ειναι χαοδες τα πλεωνεκτηματα του 5ης να το παιξω ρουλετα και να βαλω αυτο, μην βαλω το 4ης το οποιο ομως εγκυατε ο φιλος μηχανικος οτι θα ειναι απροβληματιστο και θα το ρυθμισει οπως θελω για αποδωση ή οικονομια..)
Σορυ που μπηκα ετσι αποτομο στο φορουμ και σας πιεζω-ζαλισω για απαντησεις και γνωμες αλλα δευτερα εχω ραντεβου να το περασω και πρεπει να ξερω μεχρι τοτε τι να κανω...
-
Συνάδελφε, το ότι η ενασχόληση σου άρχισε το 1968, μου δίνει το δικαίωμα να πιστέψω ότι θα καταλάβεις αυτά που θα σου γράψω.
- Πρώτη φόρα που έπιασα ‘κλειδί’ στα χέρια μου, ήταν το 1958, ήμουν πάντα αφεντικό, και σεβόμουν τους συναδέλφους.
Πότε δεν υπα και δεν έγραψα ότι το κάνουν για να κερδίσουν, χωρίς λόγο και αιτία, όπως εσύ το είπες, άκου τα λόγια σου. Τους προσβάλεις αναίτια και άπορο πως δεν μπήκαν εδώ μέσα για να σου απαντήσουν δέοντος. - ‘πέταξες’ δηκτικά και χωρίς κανένα σεβασμό, εξάρτημα που άλλοι συνάδελφοι τοποθέτησαν, διότι αποδεχτήκαν χωρίς ενδοιασμό, αυτό που οι έμπυροι έμποροι του είπαν να βάλουν. Είσαι περισσότερο γνώστης από αυτούς?.
- Η ένια της ελεύθερης διακίνησης ιδεών με εφαρμογή την τεχνική πραγματικότητα, σου είναι άγνωστη ιδέα?.
- Τότε πως ορισμένοι γεμίσαμε κύπελλα σε αγώνες ενόσω άλλοι δεν τα κατάφεραν?
- Σίγουρα πρέπει να γνωρίζεις, ότι η επιχείρηση μου έχει 11 τμήματα, με το τμήμα των αξεσουάρ, και η σφαιρική μου ενασχόληση με το αυτοκίνητο, μου δίνει αρκετά στοιχεία ευθυκρισίας εκ πήρας και θεωρητικής γνώσης. Μα πότε δεν έγραψα, τηλέφωνα και διευθύνσεις μου εδώ μέσα σεβόμενος το forum. Τώρα εάν ήθελαν να μάθουν ήταν απλό. Εγώ το σέβομαι με τους κανόνες του.
- Τα πλέον 16 χρόνια από έδρας, ήταν μια εθνική καταξίωση.
- Το ότι η ομάδα που συμμετείχα στην ΕΕ, καθιέρωσε την OBD πρίζα, το ότι δεν υπάρχουν ‘γνήσια’ ανταλλακτικά αλλά πρώτης επιλογής, και δεν υπάρχουν εξουσιοδοτημένα μαγαζιά, αλλά προτεινόμενα, σίγουρα δεν στο είπαν. Και δεν το έκανα για να πάρω τα μπράβο, από κανέναν μα για να βοηθήσω των κλάδο των επισκευαστών, μερίδα που εσύ λοιδορείς, σκωπτικά και ατεκμηρίωτα, όσο και άσκοπα.
- Μα πάμε στο αντικείμενο της ενότητας. Πρώτη μου εγκατάσταση το 1966 σε αέριο. Την γνώση την απέκτησα στην γείτονα σε εργοστάσιο κατασκευής και εγκατάστασης συστημάτων, οπού και για πολλά χρόνια ήμουν αποκλειστικός αντιπρόσωπος και εγκαταστάτης. Έμαθα να ακούω, σαν κάλος μαθητής, να εκδηλώνω απορίες και ενστάσεις, και σίγουρα να μην είμαι αρνησηματίας. Η λύσης είναι μια, η η δίκη μου, η των υπολοίπων. Μα πείθομαι στην τεκμηριωμένη παράθεση και την ακολουθώ, χωρίς εγωισμούς.
Την εποχή εκείνη έφερνα και υγραέριο από την Γένοβα, σε φιάλες με ταχυσύνδεσμο, για τα ταξί, που εξυπηρετούσα στο λεκανοπέδιο αττικής, και ήταν μεγάλος στόλος. Το εργοστάσιο δεν μου είχε μιλήσει για λαδιέρες, και θα σου εξηγήσω τον λόγο. Όταν κάποτε τοποθέτησα σε θερμαντικό στο συνεργείο, μαύρισε το σύμπαν…. Πέσαμε τα τηλέφωνα και μου είπαν ότι περιέχει λάδι, και είναι ακατάλληλο για οικιακή χρήση, η βιομηχανική θέρμανση. Στην Ελλάδα η πετρογκαζ, το έβγαζε στεγνό. - Η κατανάλωσης που είχα, μου έδωσε το δικαίωμα να έχω καλές εκπτώσεις από την πετρογκαζ, και έπαιρνα πλέον από αυτούς.
- Μα εκεί άρχισαν τα προβλήματα με έδρες οδηγούς και βαλβίδες. Πάλι τα τηλέφωνα στο εργοστάσιο και σε είκοσι μέρες μου απέστειλε την πρώτη λαδιέρα. 14 /10/1971!!!.
- Δεν τους έπεισα άμεσα τους ‘ταρίφες’ μου όλους, μα πιέστηκαν στην ποριά οντάς με ζημιές!!!....
- Μα είναι χρήσιμο να κάνουμε μια αναδρομή στα καύσιμα. Αέριο με λιπαντικό, από Ιταλία, κανένα πρόβλημα.( υπό υψηλή πίεση και θερμοκρασία δεν υπάρχει ‘ντουμάνι’. Αέριο ‘στεγνό’ από Ελλάδα, μηχανικές βλάβες.
- Super βενζίνα με μόλυβδο και λιπαντικό, εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μέχρι την επισκευή.
- Αμόλυβδη τα πρώτα 6 χρόνια, πολλές επισκευές στα 200000 και έως 270000χιλιομετρα. Στης 16 φλεβαρι του 92, στην Ολλανδία, βρέθηκε η λύση. Πρόσθετα στην αμόλυβδη. Τώρα συναγωνίζονται διαφημιστικά ποιος βάζει τα καλύτερα!!!. Είναι τυχαίο?, δεν νομίζω. Είχαν φρυάξει οι κατασκευάστε αυτοκινήτων. Η Opel έδινε μεγαλύτερη ανοχή ελατηρίου, για να τσυμπάει λάδια, στο πιέσεως. Μέχρι και 600 ml στα 1000km. τώρα δεν το κάνει. Λύθηκε το πρόβλημα!.
- Τώρα που η τεχνολογία προχώρησε και βγήκαν οι υποκίτρινες έδρες βαλβίδων που το σμιριγδη δεν της ‘ακουμπάει’. Το βανάδιο στης βαλβίδες. Τα φωσφορούχα κράματα στους οδηγούς βαλβίδων, το νικέλιο νομίζω στα ελατήρια πιέσεως, τα καπάκια έγιναν ποιο ανθεκτικά στην καύση.
- Μα και σήμερα τα εργοστάσια των κιτ αεριού, και ενόσω όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν υιοθέτησαν με το 100% την ακριβή σύγχρονη τεχνολογία, συνιστούν και έτσι και γιουβέτσι!. Και λαδιέρα και χωρίς. Επιλέγουν τα μοντέλα, και βγάζουν εγκύκλιους, και είναι αυτοί Κωστάκη μου που γνωρίζουν τα περισσότερα από έμενα και εσένα, γιατί έχουν συνεχή reporter από έμενα και πάμπολλους άλλους, και αποφασίζουν τα τμήματα μελετών τους. Μα εγώ φίλε συνάδελφε, μεταφέρω αυτά που μου γραφούν, η μου τα λένε επί τόπου, οι κατασκευαστές των κιτ, στους χιλιάδες φίλους της ενότητας και δεν τους λοιδορώ, τους φίλους συναδέλφους. «έτσι πουλάει και ένα άλλο εξάρτημα, που το βάζει ο άσχετος, και κερδίζει ο έμπορος, και κονομάει ο συνάδελφος». Ο σεβασμός σου στο κύκλωμα, είναι καταπληκτικός. Ο κλέφτης έμπορος, ο άσχετος πελάτης, ο κακός συνάδελφος, και μόνον εσύ ο θεοφώτιστος. Όλοι οι άλλοι διαγράφονται με ένα Χ.
- Μα πρέπει ακόμη να μάθεις, ότι κάποιοι μαζί μου, προώθησαν όσο δεν γίνετε την ιδέα της υγραεριοκίνησης στην Ευρώπη, και έδωσαν και σε εσένα ψωμάκι.
- Σίγουρα δεν γράφτηκε μονή της η εφημερίδα της κυβέρνησης. Ο ΦΕΚ δεν γράφτηκε μόνος του. Κάποιοι που εσύ λοιδορείς, συναθροίζονται κάνοντας χιλιόμετρα, και κάνοντας ταξίδια στο εξωτερικό, την ώρα που εσύ μπορεί να έπινες ‘τσιπράκι’ στην πλατέα με τους φίλους σου. Και το έκαναν χωρίς διάκριση για κανέναν. Όχι για εμάς, αλλά για όλους εμάς.
- Δεν θα σε ρωτήσω εάν στην δεξαμενή βάζεις στεγανό κάλυμμα και αεραγωγούς από κάτω. Δεν θα ρωτήσω τίποτα, διότι τα 25 -30 mail που παίρνω την ημέρα, είναι αρκετά κατατοπιστικά……
- Και σίγουρα το αυτοκίνητο δεν γίνετε δίχρονο με 1 ml sta 1000!!!. Θέλει 2%!. Μην μιλάμε για καταλύτη…… για το πετρέλαιο άστο καλύτερα δεν είναι το αντικείμενο σου.
- Όσο για τα μανίκια σου, μάζεψε τα για να έχω χέρι να χαιρετίσω όταν σε δω.
- Το ύφος και η δηκτικότητα σου με ενόχλησαν και όχι μόνον έμενα αλλά και άλλους πολλούς συναδέλφους φίλους.
- Καλωσόρισες στην ενότητα.
Antonis-team.
- Πρώτη φόρα που έπιασα ‘κλειδί’ στα χέρια μου, ήταν το 1958, ήμουν πάντα αφεντικό, και σεβόμουν τους συναδέλφους.
-
Ο χρήστης Dimitris_TL έγραψε:
Σέ παρακαλώ νά μού εξηγήσεις πώς λιπαίνωνται οί βαλβίδες στούς ντίζελ καί στά αμέσου ψεκασμού κινητήρες γιά να 'μαλώσουμε' τά εργοστάσια πού δέν βάλανε λαδιέρες μιάς καί από εκεί περιμένουμε νά λιπανθουν οί βαλβίδες.
Μου επιτρέπετε να απαντήσω εγώ ερωτόντας,
σαν τρίτος μη ειδικός, σαν ένας απλός αναγνώστης από το κοινό, απλά με τις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις που διαθέτω,
για να έχετε μια άποψη από τους απλους αναγνώστες...
Λοιπόν στους κινητήρες αμέσου ψεκασμού και στους ντίζελ, προφανώς οι κατασκευάστριες εταιρίες που τους σχεδίασαν χρησιμοποιούν τα κατάλληλα μέταλα και κράματα στις βαλβίδες και στις έδρες τους, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει η 'λίπανση' που συμβαίνει από, τα πολύ μικρά σταγονίδια καυσίμου, (βενζίνης), που είναι υγρό και όχι αέριο, που ψύχουν και λιπαίνουν τις βαλβίδες εισαγωγής και τις έδρες τους), τα οποία υπάρχουν στο μείγμα το οποίον περνά από τις βαλβίδες εισαγωγής που γίνεται στους βενζινοκινητήρες εμέσου ψεκασμού η με καρμπυρατέρ.
Επειδή λοιπόν οι κινητήρες αυτοί, που σχεδιάστηκαν για χρήση βενζίνης τους αναγκάζουμε να δουλέψουν με 'παρα-φύση' καύσιμο που δεν έχουν σχεδιάστεί για αυτό, το οποίον στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το υγραέριο, που κάπου διάβασα ότι εκλύει επιπλέον 5MJoule ανά kgr καυσίμου κατά την καύση του από την βενζίνη, δεν είναι λογικό λοιπόν να λαμβάνονται οριμένα μέτρα προστασίας για την μακροζωϊα του κινητήρα επειδή ακριβως τα μέταλα στις βαλβίδες και τις έδρες τους δεν είναι τόσο σκληρά σαν τις ντίζελ η τις αμέσου ψεκασμού?
Τώρα στους βενζινοκινητήρες με άμεσο ψεκασμό φυσιολογικά δεν πρέπει χρειάζεται η επιπλέον προστασία για τις βαλβίδες, δεν ξέρω σίγουρα, παραδίδω την 'σκυτάλη' στους ειδικούς....
Δημήτρη μου περιμένω νέες φωτώ για την πλάκα εργασίας μου……….
Πάμε στο θέμα!.
Το πετρέλαιο Κώστα μου, είναι παράγωγο της κλασματικής αποστάξεις του βαρέως πετρελαίου.
Η θερμοκρασία απόσταξης είναι πλησίον από αυτήν των λιπαντικών, και κατά συνέπια ενυπάρχει σε αυτό. Χαρακτηριστικό είναι, ότι στα σκουριασμένα μέταλλα, βάζουμε πετρέλαιο και όχι βενζίνα η αέριο!!!..... όσο και να εξατμιστεί, μένει μια ελαιώδης αίσθηση, η όποια βοηθάει αντισκωρικά, και λασκάρουν οι σκουριασμένες βίδες. Κατά συνέπια να μην «μαλώσουμε» τους κατασκευαστές που δεν βάζουν λαδιέρα στα diesel!!.
Εάν εννοείς άμεσου ψεκασμού βενζίνας, πάλη και εκεί, δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα, το εξήγησα στην προηγουμένη παράθεση μου, να θυμάσαι Ολλανδία!!.
Τώρα στον άμεσο ψεκασμό αεριού. Δεν μίλησα για ψύξη της βαλβίδας εισαγωγής η εξαγωγής. Άλλωστε η ρύθμιση έχει και αυτό το σκοπό. Η σύνθεση του αεριού σε καμία περίπτωση και σε οποιαδήποτε μορφή δεν αλλάζει. Άλλωστε με την έξοδο από το μπεκ αεριοποιείτε ακαριαία, αλλιώς θα είχαμε μορφές υδροστατικής εμπλοκής, και στην καλύτερη αυταναφλέξεις, όπως και συνέχιση καύσης στην πολλαπλή εξαγωγή!. Επίσης πρέπει να γνωρίζεις ότι τα περισσότερα υγρά καίγονται περιφερικά, πλην της αλκοόλης, ενώ τα αέρια στην μάζα τους, που και χρειαζόμαστε.
Κάλε μου Δημήτρη η λέξη «φυσιολογικά» δεν συνηθίζετε στην τετραγωνισμένη λογική της τεχνικής. Σε αυτήν 1+1=11 για κάποιον!!!.... ενώ στην τέχνη 1+1=2, είναι ελαφρώς ερμαφρόδιτη!!. Σου εξήγησα και σου πρώτινα, ότι επειδή δεν μπορούμε να ελέγξουμε την κατασκευή των αυτοκινήτων μας, καλό είναι, και στην βενζίνα να χρησιμοποιούμε σε μικρές ποσότητες, τα έξτρα λιπαντικά, ανεγνωρισμένων εταιριών όπως η redex. Κάλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε. Αυτό δεν μπορεί να καταλάβει ο Κωστής.
Μα και η αίσθηση που δεν είναι ο λόγος, ότι εμείς κάνουμε το σωστό, βγάζει καλύτερες φωτώ!!!!!!.....
Κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατό για περιφρούρηση των περιουσιών μας.
Και όλα αυτά για τους φίλους της ενότητας, με διάφορα επαγγέλματα και γνώσεις, διότι εγώ μετά της 1000+++ εγκατάστασης, πείθομαι από τα στατιστικά στοιχεία μου, και από τα ραπόρτα των φίλων μου συναδέλφων σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Φιλικά και για τους δυο.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Οί ντιζελ έχουν ξεκινήσει πρίν 120 καί βαλε χρόνια όπου για κράματα ούτε λόγος. Ακόμα καί στά τελευταία χρονια οί οδηγοί τών βάλβίδων ήταν από μπρούτζο καθώς καί οί έδρες επάνω στό καπάκι (μαντεμένιες).¨Οπως καταλαβαίνεις λοιπόν δέν ηπήρχε΄ούτε ηπάρχει κάτι πού νά λιπαίνει τίς βαλβίδες εκτός βέβαια από τό σύστημα λίπανσης μέσω τού φίλμ λαδιού πού αφήνουν τά τσιμουχάκια βαλβίδων.Σαφέστατα ή σούπερ βενζίνη μέ τήν παρουσία τού μολύβδου (τετραεθιλιούχος μόλυβδος)
διευκόλυνε τήν αντιτριβική διαδικασία αλλά δέν ήτανε αυτός ό σκοπός τής χρήσης του.Ό σκοπός ήταν ή μεγαλήτερη αντοχή στήν συμπίεση γιά ανέβασμα τού έργου σέ συνδιασμό με τήν αντικροτική προστασία.Πιό μπροστά όμως τί συνέβαινε?¨Η απλή βενζίνη είχε τόση λιπαντική ικανότητα όση καί ή σημερινή αμόλυβδη.Πώς λιπαινώτανε τότε οί βαλβίδες?
Σέ πληροφορώ πώς καί τού αμέσου ψεκασμού οί βαλβίδες πού έχουν σαφώς βελτιωθεί όπως καί στούς υπόλοιπους κινήτηρες
καίγωνται εάν υπάρξει φτωχό μίγμα.¨Η δέ λίπανσή τους γίνεται μέ τόν παλιό καλό τρόπο.Μέ τό φίλμ λιπαντικού πού περνά από τά τσιμουχάκια τών βαλβίδων.
Όσο γιά τήν 'παρα φύσην' λειτουργία μέ αέρια καύσιμα ελάχιστοι γνωρίζουν πώς ή πρώτη μηχανή μέ σπινθηριστή πού πήρε
εμπρός ,τού Όττο, λόγω ελείψεως τρόπου διαχείρησης τής 'προτόγονης' βενζίνης (μέ καρπιρατερ) πήρε εμπρός μέ ένα μίγμα
υγραερίου καί υδρογόνου.Τό υγραέριο παράγεται έυκολα καθώς θερμαίνουμε τό αργό πρός διυληση καί συλέγωντας τούς
ατμούς του.Αυτοί συμπιεζώμενοι στίς 3-4 ατμ. υγροποιούνται καί νά τό LPG τό υγροποιημένο αέριο πετρελαίου.Πού είναι
λοιπών τό 'παρα φύσην' καύσιμο? Ο τρόπος διαχειρήσεώς του βελτιώνεται διαρκώς από τήν δεκαετία τού '20 όπως καί τών
άλλων πετρελαιοειδών.Απλά ή μελάνη πού χύνεται εδώ γιά αυτά τά θέματα είναι γιατί 'ανακαλύψαμε' κάπως καθηστεριμένα
σέ σχέση μέ άλλες χώρες τό υγραέριο.Θυμήσου τούς καταλύτες στήν αρχή τού '90.Μέχρι καί ραδιενεργους τούς βγάζανε τά
'τεχνολογικα'μας μυαλά λόγω ροδίου πού τό μπερδεύανε μέ το ράδιο.Αυριο θά συζητάμε τά ίδια γιά τό υδρογονο πού τήν ίδια στιγμή(τώρα) οί Ισλανδοί κινούνε μέχρι καί τά καίκια τους μέ αυτό...... -
Παρακολουθω με ενδιαφερον τη συζητηση, απλα να συμπληρωσω οτι τα κλασματα πετρελαίου όσο πιο ελαφρα ειναι τοσο μικροτερη λιπαντικη ικανοτητα διαθετουν.
πχ: Μαζουτ, πετρελαιο κινησης, κυροζίνη.
οσο παμε προς τα δεξια μειώνεται η περιεκτικοτητα σε λαδι.Θα ψαξω και το βραδακι θα βαλω εκτενεστερη αναλυση.
Δε νομιζω να ειμαι , αφου τερμα δεξια πρεπει να ειναι το υγραεριο
επισης να συμπληρωσω τα αυτοκινητα που ελεγαν οτι μπορουν να καψουν αμολυβδη (μη καταλυτικα) ειχαν ενισχυμενα μεταλλα;
Στην αμερικη, αν θυμαμαι καλα, εκαιγαν ολα αμολυβδη απο μοντελο '60 και μετα... -
Θα επαναλάβω τον κυρ-Αντώνη, ''φάε λάδι και έλα βράδυ'.
Βάλτε κανένα ακουστικό στον κινητήρα με λάδι και χωρίς και πειστείτε οι ίδιοι.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Θα επαναλάβω τον κυρ-Αντώνη, ''φάε λάδι και έλα βράδυ'.Βάλτε κανένα ακουστικό στον κινητήρα με λάδι και χωρίς και πειστείτε οι ίδιοι.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια.
Tι διαφορά θα ακουσουμε?
Υγραεριοκίνηση!