-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Θα τρυπήσω κάτι λαμαρίνες μεθαύριο και θα κοιτάξω πόσο γρέζι πέφτει από τη πίσω πλευρά.
Σίγουρα δεν βγάζει κανένας πολλαπλή εισαγωγής, το γρέζι το ρουφάει η μηχανή, δεν πειράζει πολύ.Το θέμα αυτό το έχουν αντιμετωπίσει και οι φίλοι μας οι Ιταλοί κι έχουν αναφερθεί εδώ κάποιες προβληματικές εγκαταστάσεις με συστήματα 5ης γενιάς ακριβώς γιατί δεν έγιναν στα σωστά σημεία οι τρύπες και με το σωστό τρόπο (αφού δεν μπήκαν στον κόπο να λύσουν την πολλαπλή εισαγωγής κάποιοι ανεύθυνοι εγκαταστάτες).
Μάλιστα υπήρξε περίπτωση πολύχρονης δίκης που κάτοχος ενός Subaru Impreza WRX έπαθε ζημιά στον κινητήρα σχεδόν 6000 ευρώ από την κακή εγκατάσταση icom jtg, χωρίς λύσιμο της πολλαπλής εισαγωγής και άλλες μαϊμουδιές...Γι αυτό ελέγχετε ΠΑΝΤΑ αν γίνεται υπεύθυνα και με το σωστό τρόπο η εγκατάσταση.
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Θα τρυπήσω κάτι λαμαρίνες μεθαύριο και θα κοιτάξω πόσο γρέζι πέφτει από τη πίσω πλευρά.
Σίγουρα δεν βγάζει κανένας πολλαπλή εισαγωγής, το γρέζι το ρουφάει η μηχανή, δεν πειράζει πολύ.Το θέμα αυτό το έχουν αντιμετωπίσει και οι φίλοι μας οι Ιταλοί κι έχουν αναφερθεί εδώ κάποιες προβληματικές εγκαταστάσεις με συστήματα 5ης γενιάς ακριβώς γιατί δεν έγιναν στα σωστά σημεία οι τρύπες και με το σωστό τρόπο (αφού δεν μπήκαν στον κόπο να λύσουν την πολλαπλή εισαγωγής κάποιοι ανεύθυνοι εγκαταστάτες).
Μάλιστα υπήρξε περίπτωση πολύχρονης δίκης που κάτοχος ενός Subaru Impreza WRX έπαθε ζημιά στον κινητήρα σχεδόν 6000 ευρώ από την κακή εγκατάσταση icom jtg, χωρίς λύσιμο της πολλαπλής εισαγωγής και άλλες μαϊμουδιές...Γι αυτό ελέγχετε ΠΑΝΤΑ αν γίνεται υπεύθυνα και με το σωστό τρόπο η εγκατάσταση.
Δεν λυνει κανεις πολλαπλη σημερα...μονο σε ειδικες περιπτωσεις.
-
οταν δλδ λετε πρόβλημα στην αντλία, τι είδους πρόβλημα? Και πως φαίνεται αυτο στην οδήγηση? Χάλασε τίποτα απο τη μηχανή του αυτοκινήτου?
οκ μπορει να σταματαει η εγγύηση, αλλα απο τη στιγμή που αγοράσεις καινούργια αντλία, έχει 1 χρονο εγγύηση. Ποσο στοιχιζει αυτη η αντλία ? -
Ο χρήστης Hierophant έγραψε:
οταν δλδ λετε πρόβλημα στην αντλία, τι είδους πρόβλημα? Και πως φαίνεται αυτο στην οδήγηση? Χάλασε τίποτα απο τη μηχανή του αυτοκινήτου?
οκ μπορει να σταματαει η εγγύηση, αλλα απο τη στιγμή που αγοράσεις καινούργια αντλία, έχει 1 χρονο εγγύηση. Ποσο στοιχιζει αυτη η αντλία ?Αντλια οπως της βενζινης ενα πραμα....μενεις επιτοπου. Δεν χαλαει κατι στην μηχανη...
Αυτη η αντλια του υγραεριου καπου 350 ευρω κανει...ετσι μου παν οταν ρωτησα ενημερωτικα... -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Δεν λυνει κανεις πολλαπλη σημερα...μονο σε ειδικες περιπτωσεις.
Δηλαδή οι φωτογραφίες που υπάρχουν από σωστές εγκαταστάσεις, στην περίπτωση της Ελλάδας, έχουν καθαρά μουσειακή αξία;
Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθώ τέτοιου είδους εγκατάσταση, ειδικά σε σύγχρονα αυτοκίνητα που κοστίζουν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ...
Τώρα αν κάποιος θέλει να μπει σε περιπέτειες ας το τολμήσει ...αλλά μετά ας μη βγει να πει οτι δεν ήξερε... -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Αντλια οπως της βενζινης ενα πραμα....
Στην περίπτωση της icom εκεί ακριβώς φαίνεται οτι είναι το πρόβλημα:
- Η συγκεκριμένη αντλία (της Bosch) φαίνεται οτι ήταν για βενζίνη και όχι για υγραέριο. Mετά χρησιμοποιήθηκε κι άλλος τύπος αντλίας (της Walbro). Σε κάποιες περιπτώσεις διαπιστώθηκε οτι υπήρχαν προϊόντα μαϊμού, ή ελαττωματικές παρτίδες με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλαπλές αντικαταστάσεις και ταλαιπωρία.
Από την άλλη, η vialle χρησιμοποιεί αντλία φτιαγμένη ειδικά για LPG. Έχω την εντύπωση όμως οτι είναι πολύ πιο ακριβή...
-
Ο χρήστης sdaoulas2 έγραψε:
GAS Δερβενι στην Θεσσαλονικη (8ο χλμ Θες/νικη - Λαγκαδα)
Συνεργατης της Υγραεριοκινησης στην Αθηνα.
Περναει το τελευταιας τεχνολογιας ICOM 5ης γενιας. Ραντεβου άμεσα εχει (πολυ καλο αυτο)
Εγω λογω καποιον δουλειων εκλεισα σημερα για τελος Ιουλιου για το Fiesta μου (1400cc ετος 2005)Αυτο εδω είναι ? http://www.derveni-gas.gr/
Ενδιαφερομαι για ενα Peugeot 3008 με 1.6Τ κινητηρα
Να ρωτησω επιπλεον..ειναι επισημως ? με χαρτια κτλ δηλαδη ?
Vialle κανεις θεσ/νικη περναει ? -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Σίγουρα δεν βγάζει κανένας πολλαπλή εισαγωγής, το γρέζι το ρουφάει η μηχανή, δεν πειράζει πολύ.Eτσι χυμα το τρυπανε? Δεν υπαρχει καμια μεθοδος να μην πεφτει το πολυ πραμα μεσα? Τι ρουφαει η μηχανη? Το μεταλλικο γρεζι μεσα στον κυλινδρο?????
Απλα να πω οτι δεν υπαρχει 'πολυ' και 'λιγο'. Γρεζι στο μοτερ = θανατος του μοτερ, αργος ή γρηγορος. Κ φυσικα ειναι αστειο να μιλαμε για οποιοδηποτε τρυπημα πολλαπλης πανω στο μοτερ.
-
Ο χρήστης Hierophant έγραψε:
οκ μπορει να σταματαει η εγγύηση, αλλα απο τη στιγμή που **αγοράσεις **καινούργια αντλία, έχει 1 χρονο εγγύηση. Ποσο στοιχιζει αυτη η αντλία ?Επισης, δεν αγοραζεις κατι, σου αντικαθισταται βασει εγγυησης. Κ συμφωνα με την νομοθεσια οτι αντικαθισταται λογω βλαβης μεσα στην εγγυηση, εχει 2ετη εγγυηση ΕΚ ΝΕΟΥ υποχρεωτικα. Βεβαια αυτο δεν ειναι λυση.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σίγουρα δεν βγάζει κανένας πολλαπλή εισαγωγής, το γρέζι το ρουφάει η μηχανή, δεν πειράζει πολύ.Eτσι χυμα το τρυπανε? Δεν υπαρχει καμια μεθοδος να μην πεφτει το πολυ πραμα μεσα? Τι ρουφαει η μηχανη? Το μεταλλικο γρεζι μεσα στον κυλινδρο?????
Απλα να πω οτι δεν υπαρχει 'πολυ' και 'λιγο'. Γρεζι στο μοτερ = θανατος του μοτερ, αργος ή γρηγορος. Κ φυσικα ειναι αστειο να μιλαμε για οποιοδηποτε τρυπημα πολλαπλης πανω στο μοτερ.
Ολοι ετσι τρυπανε, με την πολλαπλη πανω στο μοτερ...λες να θελουν οι πελατες τους να παιρνουν το μοτερ στο χερι?
Οχι οτι διαφωνω για αυτο που λες, ισα ισα που αυτο ειναι το λογικο...αλλα οτι βλεπω λεω... -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Επισης, δεν αγοραζεις κατι, σου αντικαθισταται βασει εγγυησης. Κ συμφωνα με την νομοθεσια οτι αντικαθισταται λογω βλαβης μεσα στην εγγυηση, εχει 2ετη εγγυηση ΕΚ ΝΕΟΥ υποχρεωτικα. Βεβαια αυτο δεν ειναι λυση.
Κι όμως, στην περίπτωση της icom δεν ίσχυσε η επέκταση της εγγύησης πέραν της διετίας...
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ολοι ετσι τρυπανε, με την πολλαπλη πανω στο μοτερ...
Εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο τόσο στην Υγραεριοκίνηση ούτε και στον Βρεττό... Μάλιστα γι αυτό μου είπαν οτι τους παίρνει παραπάνω η εγκατάσταση.
Εσύ πού το είδες; Μήπως θα έπρεπε να κατονομάζονται οι κακοί κι ανεύθυνοι εγκαταστάτες; -
Η υγραεριοκινηση μου τα μασαει, λεει παντα τη βγαζουμε αλλα μπορει να μην χρειαστει και αλλα τετοια...Ολοι οι αλλοι(Λογοθετης ,Διαμαντοπουλος κ.α) λενε δεν υπαρχει λογος να βγει και ουτε πεφτει το παραμικρο μεσα στην μηχανη! Αυτοι μου λενε οτι μονο σε ειδικες περιπτωσεις βγαινει η πολλαπλη για να τρυπηθει, οταν δεν υπαρχει χωρος για το καταλληλο σημειο...Παιδια ειναι σοβαρο αυτο, δεν μπορει με τοση ανεση να τρυπανε αλουμινιο σε αμαξια πανακριβα χιλιαδων ευρω με κινδυνο να γινει χοντρη ζημια απο τα γρεζια(κατι που θα φανει σχεδον αμεσα!)
Στην υγραεριοκινηση ειχα δει μια φορα ενα cherokee αλλα δεν νομιζω να ειχαν βγαλει μονο πολλαπλη αλλα ολο το καπακι...δεν ξερω τι ειχε συμβει...η μιση μηχανη ελειπε παντως... -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Επισης, δεν αγοραζεις κατι, σου αντικαθισταται βασει εγγυησης. Κ συμφωνα με την νομοθεσια οτι αντικαθισταται λογω βλαβης μεσα στην εγγυηση, εχει 2ετη εγγυηση ΕΚ ΝΕΟΥ υποχρεωτικα. Βεβαια αυτο δεν ειναι λυση.
Κι όμως, στην περίπτωση της icom δεν ίσχυσε η επέκταση της εγγύησης πέραν της διετίας...
Αυτο που ισχυει, ειναι αυτο που λεει η νομοθεσια κ οχι η καθε παπαρια που λεει η καθε εταιρια. Κ αυτο που λεει η νομοθεσια ειναι αυτο που εγραψα.
-
γεια σε όλους, νέος στο forum, Θα ήθελα να σας πω την άποψή μου για το θέμα.
Βασικά παρακολουθώ το forum καθώς και άλλα σχετικά εδώ και καιρό γιατί με ενδιέφερε το θέμα, μέχρι που το αποφάσισα και έκανα τη μετατροπή πριν μέσα στη βδομάδα που πέρασε.Είναι νωρίς ακόμη να σας πω την εμπειρία μου και θα το κάνω όταν περάσει κάποιο χρονικό διάστημα.Η μετατροπή έγινε στη Βουλγαρία.Βολικό για μένα γιατί μένω Σέρρες (55 χλμ. από το σημείο εγκατάστασης, 45 χλμ. από βενζιδάδικο με υγραέριο).Το kit είναι lovato 4ης γενιάς.Το κόστος εγκατάστασης 630 ευρώ.Τιμή υγραερίου στη Βουλγαρία 1.09 λέβα δηλ. 0,55 ευρώ περίπου.Τι πρέπει να ξέρετε:ΔΕΝ μπορώ προς το παρόν να περάσω ΚΤΕΟ στη Ελλάδα,φυσικά το γνώριζα και ήταν συνειδητή επιλογή.Οι Βούλγαροι σου δίνουν χαρτιά με τα οποία μπορείς να κυκλοφορήσεις νόμιμα σε όλη την Ευρώπη εκτός από τη χώρα μας.Δεν το σχολιάζω, τα σχόλια δικά σας.Ο μηχανικός ο συγκεκριμένος εργάζεται σε μια εταιρεία η οποία κάνει μετατροπές σε φυσικό αέριο αλλά κάνει και μετατροπές ο ίδιος σε υγραέριο σε διαφορετικό χώρο, συγκεκριμένα στο σπίτι του ,όπου έχει κάνει ένα πρόχειρο συνεργείο.Θέμα νομιμότητας δεν τίθεται ,διότι σου δίνει χαρτιά κανονικά σφραγισμένα.Υπάρχει θέμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης;Αυτό το σκέφτεται ο καθένας, και αφού δει τα θετικά και αρνητικά (ξένη χώρα, συνεννόηση, ΚΤΕΟ και πολλά άλλα )κάνει τις επιλογές του.Σαν ενήλικες μπορούμε να πάρουμε μια απόφαση σκεφτόμενοι φυσικά και τις συνέπειες.Εγώ έκανα την επιλογή μου.Το αν θα το μετανοιώσω θα φανεί στην πορεία.Αυτό που με επηρέασε αρκετά, εκτός βέβαια από το χαμηλό κόστος ήταν η επικοινωνία.Τι εννοώ:σε όσους έστειλα mail στην Ελλάδα ζητώντας πληροφορίες μου απάντησε μόνο κάποιος από Δράμα ζητώντας μοι 1400 ευρώ.
Αυτός αφού μιλήσαμε στο τηλ. (ξέρει καλά ελληνικά) ζήτησε να δει το αυτοκίνητο, και μετά αφού συμφωνήσαμε κλείσαμε ραντεβού και η δουλειά έγινε σε μία ημέρα (περίπου 6 ώρες δουλειάς)
ΔΕΝ διαφημίζω κανέναν ,δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου, απλά καταθέτω την άποψή μου σε ένα χώρο σχετικό.Ούτε κάνω τον έξυπνό και τον πονηρό σε εσάς λέγοντάς σας ότι γλύτωσα χρήματα κλπ. γιατί επαναλαμβάνω ότι δεν έχει περάσει ούτε μια εβδομάδα άρα δεν μπορώ να πω περισσότερα.Τελειώνοντας θα ήθελα να πω πως θα μπορούσε το κράτος μας να προσφέρει τέτοιες υπηρεσίες λίγι φθηνότερα.Σίγουρα ο Βούλγαρος δεν έχει τα ίδια έξοδα με το Έλληνα συνάδελφό του (ενοίκια,υπαλλήλους κλπ) αλλά νομίζω η διαφορά είνια πολύ μεγάλη.Τέλος πάντων ήταν δική μου απόφαση και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη.Μπορεί σε ένα μήνα να το έχω μετανοιώσει και να το πληρώσω χρυσό, αλλά ήταν επιλογή μου.συγγνώμη για τη μακροσκελή δημοσίευση
Υ.Γ. για να μη το ξεχάσω, επειδή οι γέιτονες έχουν ανοίξει δουλειές στο συγκεκριμένω θέμα με κατοίκους των Σερρών, Θεσ/νίκης, Κιλκίς ,Δράμας κλπ. άρχισαν να ανεβάζουν τις τιμές κατά πολύ.
-
Σε τι αυτοκίνητο έκανες τη μετατροπή;
Η πολλαπλή εισαγωγής βγήκε πριν τρυπηθεί;
Αν μπορείς ρώτα τον Βούλγαρο να μας πει κατά πόσο είναι επικίνδυνο να πέσουν γρέζια στον κινητήρα. -
η μετατροπή έγινε σε vectra 1.8
όχι δεν βγήκε η πολλαπλή, όταν πάω για έλεγχο στα 1500 με 2000 χλμ θα ρωτήσω
οι κινήσεις τους ήτανε γρήγορες ,ακριβείς και προσεκτικές,δουλεύανε 4 άτομα ταυτόχρονα -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Η υγραεριοκινηση μου τα μασαει, λεει παντα τη βγαζουμε αλλα μπορει να μην χρειαστει και αλλα τετοια...Ολοι οι αλλοι(Λογοθετης ,Διαμαντοπουλος κ.α) λενε δεν υπαρχει λογος να βγει και ουτε πεφτει το παραμικρο μεσα στην μηχανη! Αυτοι μου λενε οτι μονο σε ειδικες περιπτωσεις βγαινει η πολλαπλη για να τρυπηθει, οταν δεν υπαρχει χωρος για το καταλληλο σημειο...Παιδια ειναι σοβαρο αυτο, δεν μπορει με τοση ανεση να τρυπανε αλουμινιο σε αμαξια πανακριβα χιλιαδων ευρω με κινδυνο να γινει χοντρη ζημια απο τα γρεζια(κατι που θα φανει σχεδον αμεσα!)
Στην υγραεριοκινηση ειχα δει μια φορα ενα cherokee αλλα δεν νομιζω να ειχαν βγαλει μονο πολλαπλη αλλα ολο το καπακι...δεν ξερω τι ειχε συμβει...η μιση μηχανη ελειπε παντως...Αν έκανα την μετατροπή στο δικό μου αμάξι δεν θα έβγαζα την εισαγωγή αλλά θα είχα δίπλα στο τρυπάνι μια ηλεκτρική σκούπα να ρουφάει.
Να ξέρεις ότι τα λαστιχάκια (φλάντζες) είναι μιας χρήσης, δηλαδή ότι ξεβιδώσεις πάνω στην εισαγωγή πρέπει να βάλεις καινούριο λαστιχάκι και είναι μεγάλος μπελάς.Ότι και να κάνεις θα πέσει λίγο γρέζι στην εισαγωγή (το τελευταίο) και λίγα ρινίσματα καθώς το τρυπάνι καθαρίζει τη τρύπα.
Μάλλον θα φύγουν ανώδυνα από τον κύλινδρο (να μη σφηνώσουν πουθενά) και θα πάνε να καθήσουν μπροστά στον καταλύτη. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ολοι οι αλλοι(Λογοθετης ,Διαμαντοπουλος κ.α) λενε δεν υπαρχει λογος να βγει και ουτε πεφτει το παραμικρο μεσα στην μηχανη! Αυτοι μου λενε οτι μονο σε ειδικες περιπτωσεις βγαινει η πολλαπλη για να τρυπηθει, οταν δεν υπαρχει χωρος για το καταλληλο σημειο...Παιδια ειναι σοβαρο αυτο, δεν μπορει με τοση ανεση να τρυπανε αλουμινιο σε αμαξια πανακριβα χιλιαδων ευρω με κινδυνο να γινει χοντρη ζημια απο τα γρεζια(κατι που θα φανει σχεδον αμεσα!)Κάπου είχα διαβάσει οτι υπάρχουν περιπτώσεις που η πολλαπλή εισαγωγής είναι πλαστική. Αν υπάρχει και ο απαιτούμενος χώρος, ίσως να μην χρειάζεται να λυθεί η πολλαπλή...
Πάντως χθες που το συζητούσα στο συνεργείο που κάνω το service μου είπαν οτι οπωσδήποτε πρέπει να βγει πριν τρυπηθεί... -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Να ξέρεις ότι τα λαστιχάκια (φλάντζες) είναι μιας χρήσης, δηλαδή ότι ξεβιδώσεις πάνω στην εισαγωγή πρέπει να βάλεις καινούριο λαστιχάκι και είναι μεγάλος μπελάς.
Καλή παρατήρηση. Θα τσεκάρω τί γίνεται στην περίπτωση της vialle (αν συμπεριλαμβάνονται στο kit και τα λαστιχάκια) και θα ενημερώσω σε καμμιά εβδομάδα.
Υγραεριοκίνηση!