-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Που βοηθαει η λαδιερα ρε παιδια? Τα καυσαερια θα συνεχισουν να εχουν αυξημενη θερμοκρασια και θα καταπονουνται οι βαλβιδες εξαγωγης στα ευαισθητα μοτερ. η λαδιερα το μονο που κανει ειναι να λερωνει την εισαγωγη νομιζω...ο ιταλος λεει οτι μετα απο καποιες δοκιμες χιλιομετρων αυτα με λαδιερα δεν βγαλανε προβλημα ενω χωρις παρουσιασανε καποιες μικροφθορες κυριως στις βαλβιδες και αυτο οχι σε ολους τους κινητηρες πχ απο Ford στον Focus 1800 EYDB 16V 1998> μονο και Mondeo 1800 RKF 16V 1998> οχι στους υπολοιπους κινητηρες.
-
Ο χρήστης alexioualexios έγραψε:
Ποσα θα γλυτωνει στα τελη ειπαμε;Θα μπαινει και στον δακτυλιο;
Δεν ειπαμε... γιατι πολυ απλα δεν ξερουμε ακομα. Ή μαλλον υποθετουμε...
Αν το πανε οπως το σκεφτονται μαλλον θα βαλουν ολα τα αυτοκινητα με αδεια κυκλοφοριας (πρωτη) πριν το 2011 να πληρρωσουν τα τελη με βαση τον κυβισμο τους, και ολα τα νεα μετα το 2011 με βαση τους ρυπους τους. Και αυτο εχω προειπει οτι ειναι αδικια. Αυτα!
ε με ποιον άλλον τρόπο να φορολογήσουν; με τους ίππους;
στις ειδησεις ανακοινωσαν νεα τελη ετσι πληροφοριακα.ολα τα οχηματα που εχουν αδεια μεχρι 31/12/2010 θα πληρωνουν τα ιδια τελη αναλογα την κατηγορια πχ για τα 1400-1800 που ειναι η περισσοτερη μεριδα το κοστος ειναι 232 ευρω ανεξαρτητως ετου κατασκευης.απο 1/102011 και μετα για οποια αδεια θα πληρωνουν με βαση τους ρυπους.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Που βοηθαει η λαδιερα ρε παιδια? Τα καυσαερια θα συνεχισουν να εχουν αυξημενη θερμοκρασια και θα καταπονουνται οι βαλβιδες εξαγωγης στα ευαισθητα μοτερ. η λαδιερα το μονο που κανει ειναι να λερωνει την εισαγωγη νομιζω...οταν λέμε λαδιερα δεν ενοουμε οτι βάζουμε λαδι.
στο δοχείο βάζουμε ειδικο χημικο συστατικο. -
Άλλο πράσινο καύσιμο, φιλικό στο περιβάλλον και άλλο ανανεώσιμη ενέργεια.... Γιατί έτσι και το πετρέλαιο ανανεώσιμο είναι .... σε μερικά εκατομμύρια χρόνια θα έχει ξαναφτιαχτεί!!
-
gba έγραψε:
Γεια σας, με αφορμή την υγραεριοκίνηση είμαι ένα νέο μέλος στην παρέα σας. Την προηγούμενη βδομάδα έκανα μια έρευνα αγοράς για την εγκατάσταση συστηματος υγραερίου στο αυτοκίνητό μου suzuki grand vitara 2,5 v6 (2500 κυβικά εκατοστά εξακύλινδρο) μοντέλο 2000.
Οι τιμές που πηρα ήταν 2500 -3000 ευρώ για συστημα 5ης γενιας και 1800 -2300 για συστημα 4ης γενιας και μπορώ να πω ότι μου φανηκαν λιγο τσιμπημενες. Θα ήθελα την γνώμη σας ποιο συστημα απο αυτα της αγοράς θεωρείτε καλυτερο για την περίπτωση μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
**Να διορθώσω:**Οι τιμές που πηρα ήταν 1800 -3000 ευρώ για συστημα 5ης γενιας , χωρις πνεύμονα. -
Καλησπερα στην παρεα!
Καταρχην να πω οτι ειδατε τι εγινε με τα τελη κυκλοφοριας. Οπως ακριβως αναφερθη. ετσι θα εχουν ολους εγκλωβισμενους και θα τα παρουν απο ολους μας. Τελεκιο συστημα δεν λεω...
Η εταιρία που δουλεύω εχει λιστα των αυτοκινήτων που χρειαζετε η λαδιερα πχ touareg-ford focus-QASHQAI κλπ.
dikias, στην αρχη ειχα περιεργεια να μου εστελνες την λιστα που ακολουθει το συνεργειο σου γιατι απλα αναφερθηκες στα Ford Focus και ειπα να δω τι λεει αυτη η λιστα. Μετα συμπληρωσες ευτυχως την ημερομηνια κατασκευης του κινητηρα / αυτοκινητου (1999 ,1800cc) και αναφερθηκες στον κυβισμο του. Παρατηρα -στε πως μιλαμε για παλαιους κινητηρες πριν του 2000 οπου ηταν στην ουσια μια μεταβατικη περιοδο απο την σουπερ στην αμολυβδη και πιο συγκεκριμενα στα μεταλλα που θα βαζανε οι εταιρειες στους κινητηρες οι οποιοι ακομα ηταν υπο μελετη και δοκιμες. Μετα απο 5-6 χρονια βρηκαν την χρυση τομη και εχουμε πλεον καινουριους, δυνατους σε μεταλλα κινητηρες χωρις τα παλια προβληματα τους.
Υποψιαζομαι πλεον σοβαρα οτι οποια μελετη σχετικα με τις καταπονησεις των κινητηρων με υγραεριο βασιζεται κυρια να μην πω καθ' ολοκληρου σε περιπτωσεις συστηματων παλαιοτερης γενιας (1,2,3 γενιας κιτ υγραεριου) και επισης σε χρονολογιες κατασκευης κινητηρηρων παλαιοτερων χρονων πολυ πριν το 2000). Ετσι πολυ απλα σκεφτομαι το εξης:
Μηπως τελικα τρωμε παπαδες? Μηπως το συστημα τοοοοσα χρονια στην Ελλαδα (και εννοω το κυβερνο - επιχειρηματικο) αποθαρυνε την αναπτυξη του υγρεαριο και ολων των αλλων μορφω ενεργειας? Μηπως τελικως οι περιπτωσεις ηταν ελαχιστες να μην πω μηδαμινες σε συγκριση με τον ογκο των οχηματων? Γιατι ποτε δεν ακουσαμε να γινεται θεμα σε τοσα ταξι που κυκλοφορουν στην Ελλδα,και γιατι δεν ακουσαμε περιπτωσεις στον υπολοιπο κοσμο? Και μιλαω και ακομα πιο συγκεκριμενα για το διαστημα απο το 2000+ και μετα που βελτιωθηκε και η υγραεριοκινηση?
Και να ρωτησω κατι γιατι κατηγορειται το υγραεριο οτι προκαλει φθορες κτλ και οχι η τοποθετηση του τοσο. Αν καποιος τοποθετησει κινητηρα βενζινοκινητο και τον ρυθμισει λαθος δεν θα καει (αποκτησει βλαβη δηλ. Τι θα λεμε τοτε οτι θα φταιει το καυσιμο?
Ολοκληρωνοντας αυτο το σκεπτικο μου ειναι οτι για να πεις οτι κατι φταιει θα πρεπει να το εχεις αποδειξει με στατιστικες, δοκιμες, αποδειξεις. Το οτι καποιο αυτοκινητο καηκε η μηχανη του λογω του υγραεριου ειναι μια ευκολη κουβεντα μονο και μονο επειδη το εχει εγκαταστημενο και μπορουμε να την πουμε ολοι μας. Το να το αποδειξουμε ομως οχι.
Αλλαγη σελιδας τωρα.
Τελειωσα τις μετρησεις μου και εχω τα εξης αποτελεσματα που δειχνουν οτι το αυτοκινητο καταναλωνει περιπου 16-17% περισσοτερο καυσιμο σε λιτρα ανα 100 χιλιομετρα απο οτι με την βενζινη. Αρα το συστημα δουλευει οπως το υπολογιζουν και οχι χειροτερα. Το 10% επιπλεον που αναφερεται γενικως ειναι ισως το βελτιστο μινιμουμ που μπορει να επιτευχθει , τουλαχιστον για συστημα 4 γενιας οπως το δικο μου (Landirenzo Omegas).
Επισης διαβαζοντας το νεο Auto Bild (βλασφημε!) διαβασα οτι το νεο Forrester εχει συστημα της vialle , 5η γενιας, και χειριζεται το συστημα του κινητηρα χωρις να αλλιωνει ή να ρυθμιζει κομματια του εγκεφαλου του κινητηρα. Απλα παιρνει τις πληροφοριες απο το εργοστασιακο ρυθμισμα του κινητηρα σε βενζινη και τα αναπαραγει σε χρονους και ανοιγματα βαλβιδων για το υγραεριο. Κατι το οποιο κανει και το δικο μου συστημα το οποιο αι κοστιζει ~400-500 ευρω φτηνοτερα αλλα με την αερια εγχυση).
Τελικα με την λαδιερα ακρη θα βγαλουμε?
Φυσικα και οχι γιατι στατιστικως παλι πουθενα δεν φαινεται η σωτηρια λυση του. Ειναι σαν να προσευχεσε σε εικονισμα. Απλα ελπιζεις... Μακαρι βασικα να κανει κατι αλλα με προσευχες δουλεια δεν γινεται!
Σκεφτομαι στην υγρη φαση εγχυσης της 5η γενιας ποσο 'υγρο' μπορει να ειναι το υγραεριο εκεινη την στιγμη πριν την εισαγωγη του στον κυλινδρο και μου φαινεται δυσκολο να το πιστεψω οτι μπορει να εχει τοση διαφορετικη 'υγρασια' απο ενα αεριοποιημενο νεφος σταγονιδιων υγραεριου οπως τα ψεκαζουν τα 4η γενιας. Μου φαινεται οτι οι εγχυσεις ειναι συνεχεις και ακαταπαυστες και δεν προλαβαινει το υγρο υγραεριο να 'καθισει' εστω για λιγο στις βαλβιδες ωστε να τις 'βρεξει'. Αν τιθεται θεμα θερμοκρασιας, μπορω να πω οτι στην αερια φαση μαλιστα το αεριο απορροφα την θερμοκρασια κανοντας τον κυλινδρο και τις βαλβιδες ακομα πιο ψυχρες και οποτε κατεβαινει και η θερμοκρασια τους (των βαλβιδων). Οποτε τι τοσο το ιδανικο διαφημιζει το 5η γενιας συστημα?
Ποσο δηλ. πιο ασφαλη για την λειτουργια του κινητηρα μπορει να πουμε με στοιχεια πραγματικα και οχι αερολογιες ειναι τα συστηματα αυτα?
Στις μετρησεις μου τωρα για να μην σας πρηζω αλλο...
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑΤΩΝ = 32.2 ΕΥΡΩ
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΛΙΤΡΩΝ = 46 ΛΙΤΡΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΑΝΥΘΕΝΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ = 507 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ = 7.8 ΛΙΤΡΑ /100 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.
Ολα αυτα μαζι με την οδηγηση της εκολαπτομενης οδηγου, της γυναικας μου, που στην πρωτη - δευτερα βαραει καταναλωση 20-20 λιτρα/ 100 Km!!!
Αυτα και καλη συνεχεια!
-
Το Forester κατά 99% ρυθμίζει και το αβάνς στο υγραέριο. Το δικό σου κατά 99% όχι...
-
Asterios μιας και εισαι τοσο σιγουρος, πως εννοεις οτι μονο το Forrester ρυθμίζει και το αβάνς στο υγραέριο? Με ποιο τροπο (μηχανικο ή μη) που δεν το κανει οπως λες με τοση σιγουρια το συστημα μου?
Παραθετω την αναλυση του OMEGA απο το site της landirenzo.
http://www.landi.it/layout.jsp?idz=6017 ... prodotto=6
LANDIRENZO OMEGAS PLUS multipoint sequential injection system represents a new generation of bifuel (gasoline - lpg) gaseous LPG conversion system.
The principle used by the LPG ECU to calculate the injection timing applied to the LPG injectors, is based on the acquisition of the gasoline injection timing by LPG ECU during LPG mode.
The engine management is, therefore, mainly left to the gasoline ECU whilst the LPG control unit translates gasoline actuations into an appropriate control for LPG injectors.
In order to maintain the coherence with the gasoline system, the LPG ECU drives LPG injectors in the same sequence as gasoline injectors.
LPG Ecu through model based software strategies is able to transform gasoline injection timing into LPG injection timing reconstructing an appropriate calculation chain optimized for LPG.
LANDIRENZO OMEGAS PLUS can use different types of injectors according to the specifications of the application.
LANDIRENZO OMEGAS PLUS is minimally invasive with respect to the original gasoline engine management system.
It is able to be easily integrated with the main engine management functions as mixture control, cut off, EGR, purge canister, etc and auxiliaries engine management functions as air-conditioning, power-steering, electric loads, etc..
The LPG ECU is able to calculate LPG injection timing using specific information as LPG injector rail pressure, LPG temperature, engine coolant temperature, engine RPM and battery voltage, in addition to the inputs of the gasoline ECU.Completely self calibrating using model based algorithms
Συγνωμμη για τα αγγλικα αλλα δεν εχω χρονο για μεταφραση. Διαβασε αυτα που ειναι σε bold. Πιστευω να γνωριζεις αγγλικα οκ?...
Ειμαι περιεργος για την απαντηση σου...!
-
Λογικά, αν κι εφόσον δουλεύει έτσι όπως λέει, το πιθανότερο είναι να δουλεύει σωστά, οπότε αν δεν έχεις ενδείξεις (π.χ. αναμμένο λαμπάκι, ρεταρίσματα, διακοπές σε υψηλές στροφές, αυξημένα καυσαέρια) δεν έχεις κανένα λόγο ν' ανησυχείς Altus.
Αντίθετα, εγώ ετοιμάζομαι ν' αλλάξω μπεκ (με μεγαλύτερα), να βάλω το ειδικό software που έφτιαξε η vialle για το αυτοκίνητό μου για να αντιμετωπίσω το φτωχό μίγμα και τα ρεταρίσματα.
Για το ερώτημά σου σχετικά με το τί πετυχαίνουν τα 5ης γενιάς συστήματα σε σχέση με τα 4ης, θεωρητικά (πάντα!) το υγρό υγραέριο είναι σε πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία από το αέριο ψεκαζόμενο και αυτό συμβάλει γενικά σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες (και φθορές) στον κινητήρα. Αυτά πάντα θεωρητικά και μόνο ο χρόνος μπορεί να δώσει πειστικές αποδείξεις.
Βέβαια, με όλα αυτά που έχουμε διαβάσει εδώ (π.χ. ρυθμιστές πίεσης που ζεματάνε) είμαι πολύ περίεργος να μάθω αν υπάρχει περίπτωση το υγρό υγραέριο (που διέρχεται από κει), να παραμένει υγρό ή μήπως (σχεδόν σίγουρα) αεριοποιείται πριν ψεκαστεί;Και μια ερώτηση για τον asteris:
Η γωνία του αβάνς όταν το μίγμα είναι κανονικό (δηλαδή όταν το short term fuel trim είναι 0%) πρέπει να έχει πάντα κάποια σταθερή τιμή (ή μήπως μπορεί να κινείται μέσα σε κάποιο εύρος τιμών) και είναι η ίδια για όλα τα αυτοκίνητα, ή είναι διαφορετική ανά τύπο αυτοκινήτου / κινητήρα; -
Σε ευχαριστω dti για τις σκεψεις και τις παρατηρησεις σου. Καθε φορα που μιλαμε βλεπω οτι εχω να κανω με εναν ανθρωπο συγκροτημενο, ευγενικο και προθυμο να συζητησει. Αυτα επειδη απλα... το διαπιστωσα!
αναμμένο λαμπάκι, ρεταρίσματα, διακοπές σε υψηλές στροφές, αυξημένα καυσαέρια
Δεν εχω κανενα προβλημα απο αυτα που αναφερεις, το μονο που παρατηρησα το οποιο για καποιο λογο εχει ψιλο χαθει τελειως (καλυτερης συστασης υγραεριο?) ειναι το σβησιμο στο ρελαντι οταν παταω φρενο σχεδον σταματημενος. εκει ο κινητηρας φαιντεται να κανει μια κοιλια και να χανει το ρελαντι του αλλα τις περισσοτερες φορες το εβρισκε. Μονο καποιες (καμια δεκαρια συνολικα μου ετυχε να μου σβησει) και αυτο αραια. Τωρα εχει καιρο να εμφανιστει. Παρατηρησα επισης οτι κατα 80% δεν το κανει με βενζινη. Το παρακολουθω ομως και θα ζητησω εκ νεου ρυθμιση για να ην εχω εκκρεμοτητες μετα το ΚΤΕΟ.
Σχετικα με την θερμοκρασια του υγροποιημενου υγραεριου στην φαση πριν την εγχυση του οπου και γινεται αεριο, θα ελεγα με ολο τον σεβασμο οτι θερμοδυναμικα οταν ενα αεριο εκτονωνεται (αεριοποιειται) δεσμευει θερμοτητα απο το περιβαλλον του. Ειναι κατι ας πουμε τα πτητικα υγρα και τα υγρα των air condition οπου μολις αεριοποιηθουν ριχνουν την θερμοκρασια του χωρου. Φαντασου οταν εχεις νερο και μετα το ψεκαζεις (αεριοποιεις σχεδον δηλ. ατμοποιεις) δεν σου αρχεται μια δροσια στον χωρο? Ειναι το ιδιο φαινομενο (προσφατα το βαζουν και στις καφετεριες το καλοκαιρι για να δροσιζονται οι πελατες).
Ετσι φανταζομαι (παντα με εικασιες τι να κανουμε!) οτι η αερια φαση του υγραεριου πρεπει να ωφελει περισσοτερο την θερμοκρασια (χαμηλωνει την θερμοκρασια) ψυχοντας ακομα καλυτερα τις βαλβιδες.
Τωρα το θεμα, ψυξης και λιπανσης αν τα δουμε μαζι εχουν και τα δυο τον ιδιο σκοπο. Να δουλευουν οι βαλβιδες με οσο το δυνατον απροσκοπο τροπο...
Τι να πουμε θα μας δικαιωσει η ιστορια γιατι μαλλον απο στατιστικες... πουθενα!
Στο θεμα του αβανς θελω να πω κατι απο τα λιγα που ξερω.
Η γωνία του αβάνς όταν το μίγμα είναι κανονικό (δηλαδή όταν το short term fuel trim είναι 0%) πρέπει να έχει πάντα κάποια σταθερή τιμή (ή μήπως μπορεί να κινείται μέσα σε κάποιο εύρος τιμών) και είναι η ίδια για όλα τα αυτοκίνητα, ή είναι διαφορετική ανά τύπο αυτοκινήτου / κινητήρα;
Ξερω οτι το αβανς ειναι η προπορεια του ανοιγματος των βαλβιδων οταν για καποιο λογο το αυτοκιντο θελει να δωσει περισσοτερη επιταχυνση / δυναμη και γενικοτερα οταν θελουν αμεσα περισσοτερη δυναμη απο τον κινητηρα. Ετσι για να μπορεσουμε να συμπιεσουμε τον χρονο και να μην τα μπουρδουκλωσει ο κινητηρας με τον χρονισμο του το αβανς κανει πιο νωρις την αναφλεξη ωστε να μην μεινει το μειγμα χωρις εκκενωση (σπινθηρα) αφου ο χρονος πλεον περιοριζεται λογω της απαιτησεις για πιο γρηγορες καυσεις. Αυτο ομως ειναι ενα θεμα καθαρα του εγκεφαλου του κινητηρα και λογικα οχι καποιου συστηματος υγραεριου (συγχρονου τυπου εννοειται) ο οποιος και δινει αποκλειστικα τις εντολες για το μεγέθος της προπορειας (σε χαμηλες στροφες μαλλον ειναι πολυ μικρη οπως ρωτας).
Ετσι θελω να πω οτι η προπορεια (αβανς οπως θελετε πεστε το) δεν καθοριζεται απο το συστημα υγραεριοκινησης αλλα απο τον ιδιο τον εγκεφαλο που εχει το αυτοκινητο απο την μανα του. Το δε συστημα υγραεριου απλα διαβαζει την τιμη απο τον εγκεφαλο του αυτοκινητου (μανισιο) (σε χρονο) και ψεκαζει με ακριβεια χιλιοστων του δευτερολεπτου το υγραεριο με βαση αυτον ακριβως τον χρονο αλλα μετατοπισμενο (offset) ως προς τον χρονισμο που απαιτουν τα ειδικα χαρακτηριστικα καυσης του υγραεριου.
Αυτο νομιζω γινεται και αν κανω λαθος να με διορθωσετε, ΟΚ?
-
Ο χρήστης Altus έγραψε:
Asterios μιας και εισαι τοσο σιγουρος, πως εννοεις οτι μονο το Forrester ρυθμίζει και το αβάνς στο υγραέριο? Με ποιο τροπο (μηχανικο ή μη) που δεν το κανει οπως λες με τοση σιγουρια το συστημα μου?Παραθετω την αναλυση του OMEGA απο το site της landirenzo.
http://www.landi.it/layout.jsp?idz=6017 ... prodotto=6
LANDIRENZO OMEGAS PLUS multipoint sequential injection system represents a new generation of bifuel (gasoline - lpg) gaseous LPG conversion system.
The principle used by the LPG ECU to calculate the injection timing applied to the LPG injectors, is based on the acquisition of the gasoline injection timing by LPG ECU during LPG mode.
The engine management is, therefore, mainly left to the gasoline ECU whilst the LPG control unit translates gasoline actuations into an appropriate control for LPG injectors.
In order to maintain the coherence with the gasoline system, the LPG ECU drives LPG injectors in the same sequence as gasoline injectors.
LPG Ecu through model based software strategies is able to transform gasoline injection timing into LPG injection timing reconstructing an appropriate calculation chain optimized for LPG.
LANDIRENZO OMEGAS PLUS can use different types of injectors according to the specifications of the application.
LANDIRENZO OMEGAS PLUS is minimally invasive with respect to the original gasoline engine management system.
It is able to be easily integrated with the main engine management functions as mixture control, cut off, EGR, purge canister, etc and auxiliaries engine management functions as air-conditioning, power-steering, electric loads, etc..
The LPG ECU is able to calculate LPG injection timing using specific information as LPG injector rail pressure, LPG temperature, engine coolant temperature, engine RPM and battery voltage, in addition to the inputs of the gasoline ECU.Completely self calibrating using model based algorithms
Συγνωμμη για τα αγγλικα αλλα δεν εχω χρονο για μεταφραση. Διαβασε αυτα που ειναι σε bold. Πιστευω να γνωριζεις αγγλικα οκ?...
Ειμαι περιεργος για την απαντηση σου...!
Βλέπεις πουθενά να αναφέρει για IgnitionTiming, ή Ignition Advance? Μόνο για Injection Timing μιλάει. Ο παραπάνω εγκέφαλος παρεμβαίνει ανάμεσα στην έξοδο του μαμά εγκεφάλου και στα μπεκάκια. Κλέβει και από τις τιμές των αισθητήρων θερμοκρασίας νερού, στροφών και και τάσης μπαταρίας και υπολογίζει ποιά πρέπει να είναι η τιμή που θα δώσουν στα μπεκάκια. Πχ, ο μαμά εγκέφαλος υπολογίζει ότι απαιτείται 5.2ms παλμός στα μπεκάκια για βενζίνη και ο εξτρά εγκέφαλος παρεμβαίνει και το κάνει 6.4ms για το υγραέριο. Ο λάμδα εκ των υστέρων αν είναι πεντάβολτος ρυθμίζει, αν είναι μονόβολτος ο θεός και η ψυχή του μαστρομήτσου που έκανε τον χάρτη στον εξτρά εγκέφαλο.
Το αβάνς δεν το ακουμπάει καθόλου από όσο μου επιτρέπουν τα αγγλικά μου. Ικανοποιήθηκες?
-
Για την ακρίβεια, όταν ο μαμά εγκέφαλος ανοίγει τα μπεκ, ο εξτρά εγκέφαλος που παρεμβάλεται περνάει όπως είναι την εντολή αμέσως. Στο κλείσιμό τους όμως, ο εξτρά δεν τα κλείνει αμέσως, αλλά προσθέτει και ένα χρονικό διάστημα σε millisecond, που το υπολογίζει από στροφές, πίεση καυσίμου, θερμοκρασία ψυκτικού και τάση μπαταρίας και μετά τα κλείνει. Κατά πως λέει και στο κείμενο που παρέθεσες, είναι ελάχιστα παρεμβατικός στις υπόλοιπες λειτουργίες του μαμά εγκεφάλου...
-
Για την ακρίβεια, όταν ο μαμά εγκέφαλος ανοίγει τα μπεκ, ο εξτρά εγκέφαλος που παρεμβάλεται περνάει όπως είναι την εντολή αμέσως. Στο κλείσιμό τους όμως, ο εξτρά δεν τα κλείνει αμέσως, αλλά προσθέτει και ένα χρονικό διάστημα σε millisecond, που το υπολογίζει από στροφές, πίεση καυσίμου, θερμοκρασία ψυκτικού και τάση μπαταρίας και μετά τα κλείνει. Κατά πως λέει και στο κείμενο που παρέθεσες, είναι ελάχιστα παρεμβατικός στις υπόλοιπες λειτουργίες του μαμά εγκεφάλου...
Και μετα καιγεται ο κινητηρας...
Το αβάνς δεν το ακουμπάει καθόλου από όσο μου επιτρέπουν τα αγγλικά μου.
Μα αφου το αβανς υπαρχει και δημιουργειται απο τον μαμα εγκεφαλο γιατι να γινει και απο τον αλλο? Για να γινει κανενα μπουμ?
Χωρις πλακα Αστεριε τωρα (κουβεντα κανουμε οκ?) οσο περισσοτερο πειραζει ενα δευτερευον συστημα τον μανισιο εγκεφαλο για επιπλεον ελεγχο και επιδοσεις κλτ δεν ξερω τι αλλο , τοσο πιο επιφοβο ειναι να τα κανει σκ...α! Ο κινητηρας δουλευει μια χαρα και εργοστασιακα...
Και το ελάχιστα παρεμβατικό που λεει στις υπόλοιπες λειτουργίες του μαμά εγκεφάλου ειναι καλο, δεν το λεει για μειονεκτημα νομιζω...
-
Φιλε antonis-team , σε παλιοτερη αναρτηση σου λεσ τα παραπανω <
Έβαζα στο άστρα μου, από την αρχή ένα πανάκριβο αντιτριβηκό, για 130000κμ. Κάθε παρασκευή και κάθε δευτέρα πρωί, του έπινα το αίμα πηγαίνοντας και γυρίζοντας στην παλαιά Επίδαυρο. Κόντρες και τσακωμός με τον λεβιε, και στροφές στον κόφτη. Μετά βαρέθηκα να βάλω μια φορά, πίρος πιστονιού και εκεντροφορος!!!...... για 12ε .> Μου ερχεται ενα αντιτριβικο στο μυαλο , αλλα εαν μπορεισ να το ονοματισεισ , θα με ενδιεφεραι και επισησ απο οτι καταλαβαινω εχεισ πολυ καλη γνωμη για αυτο , αρκει να βαζουμε και σωστο λαδακι και οι αλλαγεσ να γινονται εντοσ χρονικων οριων . Ευχαριστω . -
Φιλε cson ειχεσ ρωτησει καποτε <
Πληρωνουμε διοδια να μπουμε στον παραδρομο? Ελεος!>
Τελευταία επεξεργασία από cson και 14/08/10 1:42, Υπαρχει τροποσ να αποφυγεισ τα διοδια μετα την Θηβα , το λεω για ολουσ τουσ φιλουσ τουσ Υγραεραδεσ , Οταν γεμισεισ , και φευγεισ απο το πρατηριο θελοντασ να πασ για Θεσσαλονικη , δεν στριβεισ δεξια πανω απο την γεφυρα για να βγεισ αουτομπαν , αλλα συνεχιζεισ ευθεια για λιγο και μετα αριστερα για να βγεισ στο παραδρομο , και μετα απο λιγο φθανεισ στο 90 Πρατηριο . Ξερεισ ! και Προσωπο καθαρο ! Κυριοσ ! Οσον αφορα για οταν ερχεσαι απο Θεσσαλονικη μπαινεισ παλι στο 90 προσ Αθηνα και απο εκει πρεπει να εχει παραδρομο , το τελευταιο δεν το εκανα , αλλα το πρωτο TESTED ! -
Ο χρήστης Altus έγραψε:
Και μετα καιγεται ο κινητηρας...
Το αβάνς δεν το ακουμπάει καθόλου από όσο μου επιτρέπουν τα αγγλικά μου.
Μα αφου το αβανς υπαρχει και δημιουργειται απο τον μαμα εγκεφαλο γιατι να γινει και απο τον αλλο? Για να γινει κανενα μπουμ?
Χωρις πλακα Αστεριε τωρα (κουβεντα κανουμε οκ?) οσο περισσοτερο πειραζει ενα δευτερευον συστημα τον μανισιο εγκεφαλο για επιπλεον ελεγχο και επιδοσεις κλτ δεν ξερω τι αλλο , τοσο πιο επιφοβο ειναι να τα κανει σκ...α! Ο κινητηρας δουλευει μια χαρα και εργοστασιακα...
Και το ελάχιστα παρεμβατικό που λεει στις υπόλοιπες λειτουργίες του μαμά εγκεφάλου ειναι καλο, δεν το λεει για μειονεκτημα νομιζω...
Να ένας καλός λόγος γιατί έβαλα συστημα 5ης γενιάς της icom!!!
δεν έχει δικό της εγκέφαλο. Παραμένει ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου να κάνει κουμάντο στο θέμα του μίγματος και του αβάνς!!!!
το μονο που κάνει ο 'εγκέφαλός' του συστήματος υγραερίου ειναι να φροντίζει τα του υγραερίου. (Πιεση μπουκάλας, έλεγχος διαρροής, κτλ) και φυσικά να κάνει το switch της ηλεκτρικής εντολής των μπέκ βενζίνης & υγραερίου!!! Τιποτα άλλο δεν κάνει ο εγκέφαλος του icom. δεν επιρρεάζει καθόλου τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου.. δεν κανω καμία χαρτογραφηση της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου!!!!
Νομίζω πως είναι καλός λόγος για να βάλεις αυτο το συστημα!!! -
Συμφωνώ για το 5ης.
Την περασμένη εβδομάδα άκουσα πως το αυτοκίνητο που κάηκε Θεσσαλονίκη, τελικά ο πελάτης θα αποζημιωθεί μόνο για το σύστημα υγραερίου και ΟΧΙ για το όχημα. -
μολις τωρα τελειωσα την διαδικασια του ΚΤΕΟ την ολη δουλεια εκανε ο εγκαταστατης μου εγω απλως παρελαβα το αυτοκινητο μου!μου ειπε για την τιμη του υγραεριου οτι αυτην την καθοριζει η ευρωπαικη ενωση και οχι το ελληνικο κρατος και οτι ειναι κλειδωμενη η τιμη στα 0,68 μεχρι το 2018!
-
Ο χρήστης adam05 έγραψε:
...την τιμη του υγραεριου οτι αυτην την καθοριζει η ευρωπαικη ενωση και οχι το ελληνικο κρατος και οτι ειναι κλειδωμενη η τιμη στα 0,68 μεχρι το 2018!Την αλήθεια σου είπε.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
...την τιμη του υγραεριου οτι αυτην την καθοριζει η ευρωπαικη ενωση και οχι το ελληνικο κρατος και οτι ειναι κλειδωμενη η τιμη στα 0,68 μεχρι το 2018!
Την αλήθεια σου είπε.
Τοτε γιατί κυμαίνεται η τιμή από 0.65 - 0,8 ????
αν ειναι κλειδωμένη στα 0,68 τότε θα έπρεπε να έχει από 0,68 και πανω!!!
Υγραεριοκίνηση!