-
Χτυπήστε την ακρίβεια.
Δώστε ένα καλό μάθημα στους μπαγαπόντηδες....
για τιμές για το υγραέριο η gasprise έφτιαξε το παρακάτω :http://www.gasprice.gr/main/searchforstations_gas.asp?orderid=41
νομίζω πως αξίζει τον κόπο...
αν έχετε κάποια νέα πρόταση, στείλτε μήνυμα στον admin του site! -
Μπράβο tgi!
Πολύ καλή κίνηση που αξίζει να τη στηρίξουμε όλοι όσοι χρησιμοποιούμε το υγραέριο στις μετακινήσεις μας. -
Ο χρήστης lazaros έγραψε:
καλημέρα Λαρισσα σήμερα σε αυτο παράπλευρα της εθνικής 0,729...Μπορείς να μου στείλεις το στίγμα του εν λογο πρατηρίου???
Αν σε βολεύει, μπορείς να μου στείλεις ότι στοιχεία έχεις για αυτό το πρατήριο. Ιδιοκτήτης, τηλέφωνο, url, e-mailεπίσης ψάχνω pois garmin για πρατήρια υγραέριου...
Κοίτα την υπογραφή μου!!!
-
Ιωάννινα Φαρμάκης 0,65
Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι στην Θεσσαλονίκη έγινε εναρμόνιση τιμών
από το τραστ των γκαζάδων τώρα που βλέπουν να απελευθερώνεται η μετασκευή LPG και να χάνουν το μονοπώλιο. -
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Ιωάννινα Φαρμάκης 0,65
Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι στην Θεσσαλονίκη έγινε εναρμόνιση τιμών
από το τραστ των γκαζάδων τώρα που βλέπουν να απελευθερώνεται η μετασκευή LPG και να χάνουν το μονοπώλιο.Εκτός από τα πρατήρια της ανατολικής Θεσσαλονίκης τα άλλα 2 ίσως έχουν σχέση με τον πρατηριούχο κοντά στα ΚΤΕΛ.Το σίγουρο είναι πως αν ανοίξουν κι άλλα σε συνεργασία με τον πρατηριούχο που προανέφερα θα έχουν κι αυτά σχεδόν ίδια τιμή όπως οι υπόλοιποι. Τουλάχιστο να έχουν καλό μείγμα. Το πράσινο πρατήριο το γνωρίζω πως έχει ψηλά την τιμή εδώ και 2,5 χρόνια που έβαλα το σύστημα.Επιπλέον την τελευταία φορά που έβαλα εκεί στο γέμισμα άρχισε να χύνει και το υγραέριο έξω. Από τότε του έβγαλα κόκκινη κάρτα. Ίσως έτυχε σ' εμένα αλλά με αυτά δεν το ρισκάρω ποτέ όπως και ο ίδιος αν του το έκανα εγώ αυτό.
Στην κατοικία μου γέμισα περίπου με 0,51 λεπτά προπάνιο το οποίο δεν απέχει πολύ από το μείγμα της κίνησης σε τιμή. Αν κάποιος πει πως το αγόρασα και ακριβά δε θα διαφωνήσω.Δηλαδή όταν υπάρξει πραγματική ανατίμηση πόσο θα το φτάσουν ;;;;; -
Ειχα γεμισει καποτε με προπανιο απο εναν φιλο που γεμιζε με πατεντα απο το σπιτι του, και το αποτελεσμα ηταν να μην μπορω να γεμισω αλλου με αδεια δεξαμενη επειδη λογο πιεσης που ειχε αναπτυξει η μπουκαλα το εβλεπε γεματο!! Μεχρι να βρουμε τι φταιει γεννησα...Τελικα απο τοτε που σταματησα να βαζω απο αυτον ολα εφτιαξαν...
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ειχα γεμισει καποτε με προπανιο απο εναν φιλο που γεμιζε με πατεντα απο το σπιτι του, και το αποτελεσμα ηταν να μην μπορω να γεμισω αλλου με αδεια δεξαμενη επειδη λογο πιεσης που ειχε αναπτυξει η μπουκαλα το εβλεπε γεματο!! Μεχρι να βρουμε τι φταιει γεννησα...Τελικα απο τοτε που σταματησα να βαζω απο αυτον ολα εφτιαξαν...Πολύ επικίνδυνο και ποτέ δε θα το επιχειρούσα. Πρώτον πρέπει να είναι μείγμα προπάνιο-Βουτάνιο και δεύτερον μόνο με αντλία η οποία σίγουρα κοστίζει.
-
Ο χρήστης tgi έγραψε:
Χτυπήστε την ακρίβεια.
Δώστε ένα καλό μάθημα στους μπαγαπόντηδες....
για τιμές για το υγραέριο η gasprise έφτιαξε το παρακάτω :http://www.gasprice.gr/main/searchforstations_gas.asp?orderid=41
νομίζω πως αξίζει τον κόπο...
αν έχετε κάποια νέα πρόταση, στείλτε μήνυμα στον admin του site!tgi ,Τα συγχαρητηρια και απο μενα ! Συμφωνω οτι πρεπει να δωσουμε ενα μαθημα στουσ μπαγαποντηδεσ ! Εμεισ ειμαστε οι πελατεσ και καταναλωτεσ ! Εχουμε δυναμη ! Απλα δεν θελει ωχαδερφισμο , οπωσ ελα μωρε 5 η 10 η 15 λεπτα στο λιτρο δεν ειναι και τιποτα , αυριο μεθαυριο ομωσ εαν δεν αντιδρασουμε αυτοι μπορει να την φθασουν και ιση με το diesel . Και μετα απο το link που παρεθεσεσ εγινα μελοσ στο gas price . Πολυ ενδιαφερων .....Αυτα ...........................
-
Λοιπον παιδια, εχω νεα!
1)Πρωτον σχετικα με την ενημερωση των τιμων εδω βλεπω τα παμε πολυ καλα.
-
Εκανα πριν απο λιγο εισαγωγης νεας επιχειρησης (πρατηριου) για το AEGEAN Γεωργιαδης Βασ. που ειναι και στην γειτονια μου (ανατολικα θεσσαλονικης) αλλα μου εβγαλε μηνυμα οτι θα επεξεργαστει η αιτηση μου απο τους διαχειριστες. Για να δουμε λοιπον θα πανε ολα καλα με το Gasprice.gr. Πιστευω πως ναι, γιατι αυριο θελω να το δω περασμενο για να δωσω την τιμη που δινει το λιτρο ωστε να βοηθησουμε οσο το δυνατον περισσοτερο κοσμο. Παρολα αυτα συνεχιζουμε να ενημερωνουμε και σε αυτο το φορουμ οκ? (Σημερα εβαλα παλι στο Aegean με 0,698 το λιτρο οποτε συγχαρητηρια για αλλη μια φορα. Δυτικα βλεπω επικρατει ... καρτελ! Αλλη πολη αλλο κρατος ή μαλλον παρακρατος! Α ρε και να τους ειχα μπροστα μου, σαν δεν ντρπονται η Ελλαδα να βουλιαζει και αυτοι να χαιρονται με τον πονο μας... Τελος παντων.
-
Εχω καποια σβησιματα κοντα στο ρελαντι οταν πατησω τον συμπλεκτη και μετα το φρενο στα φαναρια πχ. Το θεμα ειναι οτι δε νξερω αν οφειλεται σε φτωχο μειγμα ή σε ρυθμιση ποσοτητας καυσιμου στην περιοχη των στροφων του ρελαντι...
Δεν ξερω αν αυτορυθμιζεται ο εγκεφαλος μονος του ή οχι (Στο μενου του προγραμματος που κατεβασα για τις ρυθμισεις του Landirenzo εχει επιλογη αυτοματου (Automatic) καλιμπραρισματος και επιλογη χειροκινητης ρυθμισης του συστηματος (Modify Calibration) - δειτε την φωτο του μενου εδω : http://img684.imageshack.us/img684/935/ ... inmenu.jpg
Απλα ξερω ενα πραγμα: οτι πριν δεν το εκαμνε και τωρα το κανει. Απλα εχω μια μικρη αμφιβολια για το αν το κανει και στην βενζινη γιατι σημερα σαν να ενιωσα κατι (ψιλορεταρισμα με βενζινη στο ρελαντι). δεν ξερω αν ηταν ιδεα μου απλα πρεπει να το τεσταρω με βενζινη... Απλα σκεφτομαι οτι ολα ξεκινησαν μετα την εγκατασταση και σκεφτομαι μηπως ειναι κατι που εχει συνδεθει και ειναι χαλαρη η συνδεση του (κανενα καλωδιο κτλ). Δεν ειναι κατι το τρομακτικο απλα σε χαλαει γιατι δεν ξερεις ποτε θα στο κανει βασικα...
Δεν αγχωνομαι παντως γιατι θα το παω και θα το κοιταξουν οποτε πιστευω θα φτιαξει αν οφειλεται σε ρυθμιση. (Παντως στον τελικο ελεγχο που ειχα παει ο ελεγχος ηταν ουτε 2-3 λεπτα. Απλα μαρσαρα, ειδανε κατι με τα καυσαερια , τα ψιλορυθμισανε μου ειπανε για να ειναι λιγο καλυτερα τα καυσαερια και αυτο ηταν. Τους ενημερωσα για το ρεταρισμα στο ρελαντι (και σβησιμο) αλλα θεωρησα οτι το λαβανε υποψιν. Εκτος και αν ειναι κατι αλλο.
Σκεφτομαι οτι αν ειναι καποια αντλια βενζινης χαλασμενη δεν θα το εκαμνε τοτε με υγραεριο. το μυαλο μου παει σε χαλαρη συνδεση αλλα και παλι δεν το ξερω...
-
Σχετικα με τα ιδιωτικα ΚΤΕΟ, το Express Service της ανατολικης Θεσσαλονικης ξεκινησε τους ελεγχους αλλα απο οτι εμαθα χρειαζονται απο τους εγκαταστατες ακομα καποια εγγραφα συμπληγρωματικα οποτε καθυστερω μεχρι να μου τα ετοιμασουν ολα και να παω με την μια και εγω. Παντως αν το σκεφτειτε η σχεση εγκαταστατων με τα ιδιωτικα ΚΤΕΟ θα ειναι σχεδον μητρικες αφου ο ενας θα δινει δουλεια στον αλλον. Οποτε ο ενας θα προσεχει και τον αλλον κατι που μπορει να ειναι καλο για μας (οχι ταλαιπωρια) αλλα παραλληλα μπορει και να καλυπτει ο ενας τον αλλον (να κανει δηλ. τα στραβα ματια στο θεμα της κατασκευης).
-
Και κατι τελευταιο: επισκεφτηκα την εκθεση της Αεριοκινησης που εγινε στην Αμερικανικη Γεωργικη Σχολη στην Θεσσαλονικη και διαβασα στο προσπεκτ τους οτι ΚΑΙ η υγραεριοκινηση (LPG) οπως και η κυση φυσικου αεριου ΑΝΗΚΟΥΝ στην λεγομενη ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Και ερωτω: Πως μπορει το κρατος να αδικησει χιλιαδες πολιτες με υγραεριοκινηση σε αυτοκινητα πριν το 2011 (ταξινομηση) που εχουν αποδεδειγμενα (θα φανει και στο ΚΤΕΟ) πολυ χαμηλες τιμες CO2 βαζοντας τους να πληρωσουν τελη κυκλοφοριας με βαση των κυβισμο τους? Αντιθετα σκεφτονται να βαλουν τελη με βαση τους ρυπους μονο στα αυτοκινητα με ημερομηνια πρωτης αδειας κυκλοφοριας μετα το 2011. Μα μας περνανε για μαλ...ες?
Και συνεχισω... Το θεμα τους ειναι ή δεν ειναι τελικα το περιβαλλον? Αν ειναι το περιβαλλον τοτε γιατι δεν εμπιπτουμε και εμεις στην εν λογω κατηγορια τελων (βλεπε και υβριδικα που και αυτα ειναι παλιοτερα του 2011)? Αν δεν ειναι το θεμα τους το περιβαλλον τοτε να αφησουν και την κατηγοριοποιηση με βαση τους ρυπους και ΟΛΟΙ να πληρωσουμε με βαση των κυβισμο... Τι παει να πει πολιτες 2 ταχυτητων. Αυτο ειναι κοροιδια ΜΕΓΙΣΤΗ!
Παντως παιδια ετσι για να αλλαξουμε θεμα με 25 ευρωπουλακια εχω κανει 453 χιλιομετρα (πιστευω το μεγιστο μου ειναι τα 500 χιλιομετρα αν κανω ταξιδι) και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
ΔΗΛΩΣΗ: Καταριεμαι ολους τους επιτηδειους πρατηριουχους που εχουν στην κατοχη τους βιλες, ακριβα αυτοκινητα, κοτερα, ακινητη και κινητη περιουσια και σκεφτονται λες και θα τα παρουν στον ταφο τους. Τους αποκαλω γελιους και επικινδυνους για την Ελλαδα και να τους υπενθυμισω οτι στον ταφο κανει... κρυο και μοναξια.
-
-
Ο χρήστης Altus έγραψε:
2) Εκανα πριν απο λιγο εισαγωγης νεας επιχειρησης (πρατηριου) για το AEGEAN Γεωργιαδης Βασ. που ειναι και στην γειτονια μου (ανατολικα θεσσαλονικης) αλλα μου εβγαλε μηνυμα οτι θα επεξεργαστει η αιτηση μου απο τους διαχειριστες. Για να δουμε λοιπον θα πανε ολα καλα με το Gasprice.gr. Πιστευω πως ναι, γιατι αυριο θελω να το δω περασμενο για να δωσω την τιμη που δινει το λιτρο ωστε να βοηθησουμε οσο το δυνατον περισσοτερο κοσμο. Παρολα αυτα συνεχιζουμε να ενημερωνουμε και σε αυτο το φορουμ οκ? (Σημερα εβαλα παλι στο Aegean με 0,698 το λιτρο οποτε συγχαρητηρια για αλλη μια φορα. Δυτικα βλεπω επικρατει ... καρτελ! Αλλη πολη αλλο κρατος ή μαλλον παρακρατος! Α ρε και να τους ειχα μπροστα μου, σαν δεν ντρπονται η Ελλαδα να βουλιαζει και αυτοι να χαιρονται με τον πονο μας... Τελος παντων.Αυτο το πρατήριο που θέλεις να βάλεις, δεν είναι το 2105 στο Gasprice????
-
Γεια σας, με αφορμή την υγραεριοκίνηση είμαι ένα νέο μέλος στην παρέα σας. Την προηγούμενη βδομάδα έκανα μια έρευνα αγοράς για την εγκατάσταση συστηματος υγραερίου στο αυτοκίνητό μου suzuki grand vitara 2,5 v6 (2500 κυβικά εκατοστά εξακύλινδρο) μοντέλο 2000.
Οι τιμές που πηρα ήταν 2500 -3000 ευρώ για συστημα 5ης γενιας και 1800 -2300 για συστημα 4ης γενιας και μπορώ να πω ότι μου φανηκαν λιγο τσιμπημενες. Θα ήθελα την γνώμη σας ποιο συστημα απο αυτα της αγοράς θεωρείτε καλυτερο για την περίπτωση μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. -
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ..
ΠΑΙΔΕΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ Κ ΕΓΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ CLUB ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗΣ. ΕΧΩ TO FORD FIESTA (1600cc, 120hp) TO TΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΝ SPOR ΕΚΔΟΣΗ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟ ΤΟ FORUM, ΕΧΩ ΠΑΕΙ Κ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΝΑ ΔΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ, ΕΚΕΙ ΕΤΥΧΕ Κ ΟΔΗΓΗΣΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ FORD FOCUS 1400cc 80hp, ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΒΕΝΖΙΝΗ - ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΔΕΝ ΕΝΙΩΣΑ ΚΑΜΙΑ ΔΑΙΑΦΟΡΑ.
ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟ FORUM ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΕΞΩ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΑ ΣΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ,ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ,ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΑΠΟΘΑΡΥΝΟΥΝ ΛΕΓΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
(ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ)
ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ:- ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΝΥΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ (π.χ 50.000 και πανω); ΑΝ ΝΑΙ ΤΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΣΕ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕΡΗ.
2)ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΤΟΜΟ ΜΕ FORD FIESTA ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΝΥΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ, ΑΝ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΗΡΑ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΤΥΠΏΣΕΙΣ ΤΟΥ.
Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
-
Σε Ford Fiesta (νομίζω σε 1400 cc) έβαλε σύστημα υγραεριοκίνησης (jtg της icom) ο sdaoulas, πριν μερικούς μήνες. Ας μας πει ο ίδιος τις εντυπώσεις του μετά από 3 μήνες που το λειτουργεί.
-
Ο χρήστης gba έγραψε:
Γεια σας, με αφορμή την υγραεριοκίνηση είμαι ένα νέο μέλος στην παρέα σας. Την προηγούμενη βδομάδα έκανα μια έρευνα αγοράς για την εγκατάσταση συστηματος υγραερίου στο αυτοκίνητό μου suzuki grand vitara 2,5 v6 (2500 κυβικά εκατοστά εξακύλινδρο) μοντέλο 2000.
Οι τιμές που πηρα ήταν 2500 -3000 ευρώ για συστημα 5ης γενιας και 1800 -2300 για συστημα 4ης γενιας και μπορώ να πω ότι μου φανηκαν λιγο τσιμπημενες. Θα ήθελα την γνώμη σας ποιο συστημα απο αυτα της αγοράς θεωρείτε καλυτερο για την περίπτωση μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.Το αυτοκίνητό σου είναι ήδη 10 ετών, πόσο σκέφτεσαι να το κρατήσεις ακόμη;
Το κόστος συστήματος υγραεριοκίνησης για την περίπτωσή σου είναι λίγο τσιμπημένο λόγω 6κύλινδρου κινητήρα. Πρέπει να κάνεις πολλά χιλιόμετρα για να αποσβέσεις το κόστος σε 2 χρόνια και να έχεις μετά κάποιο κέρδος...
Προσωπικά προτιμώ τα συστήματα 5ης γενιάς, αλλά καλύτερα να ρωτήσεις κι αλλού (στα εξειδικευμένα forums για SUV και 4x4, καθώς έχουν βάλει αρκετοί σε ίδιο ή παρόμοιο αυτοκίνητο με το δικό σου και μάλιστα αρκετό καιρό πριν). -
φιλε gba
οι τιμες που σου ειπαν ειναι μαι χαρα και στο ξαναλεω μια χαρα.
4ης γενιας
για 4ης γενιας αυτοκινητα 4κυλινδρα πολλαπλου ψεκασμου (δλδ ΟΧΙ FSI αμεσου) οι τιμες ειναι 1500-1600 μιλαω παντα για Θεσσαλονικη μιας και εδω πριν λιγο καιρο γυρισα ολους τους εγκαταστατες πριν αποφασισω σε ποιον θα παω.Αρα για σενα για 4ης για 6κυλινδρο ειναι μια χαρα η τιμη5ης γενιας
για 5ης γενιας εδω στην Θεσσαλονικη ειναι μονο ενας (GAS Δερβενι) και για 4κυλινδρα πολλαπλου ψεκασμου τιμες ειναι 1900-2000.Αρα για σενα για 5ης για 6κυλινδρο ειναι μια χαρα η τιμη. Και απο οτι ξερω και στην Αθηνα τα 5ης την ιδια τιμη εχουν.Για ποιο συστημα ειναι καλυτερο. Μην την ψαξεις θα ακουσεις ολες τις αποψεις. οχι το 4ης ειναι καλυτερο, οχι το 5ης ειναι καλυτερο και παει λεγοντας. Εγω θα σου προτεινα να μαθεις πως δουλευει το 4ης, πως δουλευει το 5ης, να ρωτησεις απο αλλους πως παει το αμαξι τους με το 4ης και άλλους με το 5ης, τα βαζεις κατω και αποφασισε μονος.
-
φιλε notiss
εγω εβαλα στο Ford Fiesta 1.4 του 2005 το 5ης γενιας ICOM JTG. εχω κανει μεχρι στιγμης 3000χλμ.
Για το θεμα βλαβης κινητηρα κανεις μα κανεις δε μπορει να σου εγγυηθει. ειτε βαλεις 4ης είτε 5ης γενιας.
Το Fiesta μεχρι στιγμης παει μια χαρα απλα που και που κανει κατι ρεταρισματα τα οποια ξεχνιουνται πολυ γρηγορα. εγω προσωπικα εβαλα 5ης γενιας επειδη γενικα ειμαι ανθρωπος που θελει να εχει το τελευταιο που εχει βγει στην αγορα. Δεν ξερω αν ειναι καλυτερο απο το 4ης. Ειλικρινα δεν το ξερω.Το εβαλα και βλεπουμε. -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Οι τιμές που πηρα ήταν 2500 -3000 ευρώ για συστημα 5ης γενιας και 1800 -2300 για συστημα 4ης γενιας και μπορώ να πω ότι μου φανηκαν λιγο τσιμπημενες. Θα ήθελα την γνώμη σας ποιο συστημα απο αυτα της αγοράς θεωρείτε καλυτερο για την περίπτωση μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.Το αυτοκίνητό σου είναι ήδη 10 ετών, πόσο σκέφτεσαι να το κρατήσεις ακόμη;
Το κόστος συστήματος υγραεριοκίνησης για την περίπτωσή σου είναι λίγο τσιμπημένο λόγω 6κύλινδρου κινητήρα. Πρέπει να κάνεις πολλά χιλιόμετρα για να αποσβέσεις το κόστος σε 2 χρόνια και να έχεις μετά κάποιο κέρδος...
Προσωπικά προτιμώ τα συστήματα 5ης γενιάς, αλλά καλύτερα να ρωτήσεις κι αλλού (στα εξειδικευμένα forums για SUV και 4x4, καθώς έχουν βάλει αρκετοί σε ίδιο ή παρόμοιο αυτοκίνητο με το δικό σου και μάλιστα αρκετό καιρό πριν).dti ευχαριστώ για την απάντηση σου. Με το αυτοκινητο κανω περιπου 15000 km τον χρονο , έχω κάνει περίπoυ 150000km , δεν μου παρουσιάζει βλάβες και ικανοποιεί τις απαιτήσεις μου ,οπότε δεν σκοπευω να το αλλάξω .Επισης στον τελευταιο ελεγχο ΚΤΕΟ εδειξε πολυ χαμηλες εκμπομπες ρυπων , οπότε δεν καταλαβαινω γιατί πλήρωσα γυρω στα 850 ευρώ τέλη κυκλοφορίας. Εκτος αυτού μετά τις τελευταιες περικοπές των μισθων (εγω και η γυναίκα μου είμαστε μισθωτοι δημοσιου) και τα παιδια πριν τις σπουδες δεν υπαρχει περιθωριο για αντικατάσταση αυτοκινήτου ,παρα μονο βελτιώσεις.
-
Αυτή είναι μια βελτίωση που θα σε βάλει μέσα οικονομικά.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αυτή είναι μια βελτίωση που θα σε βάλει μέσα οικονομικά.Αν μπορείτε παρακαλώ τεκμηριώστε την άποψή σας ,γιατί δεν επιθυμώ να το διαπιστώσω μονος μου.
-
Αν καίει 11 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα με βενζίνη, με υγραέριο θα καίει +25% δηλαδή 13,75λτρ/100χλμ.
Αν αγοράζει την βενζίνη με 1,55 το λίτρο ενώ το υγραέριο με 0,75 και κάνει 15.000 χλμ το χρόνο θα έχει όφελος της τάξης των 1.000 ευρώ.
Επειδή τα πρατήρια με υγραέριο είναι δυσεύρετα ας πούμε ότι μόνο στο 80% των μετακινήσεων θα κινείται με υγραέριο, έτσι το ετήσιο όφελος θα είναι περίπου 800 ευρώ.Με εγκατάσταση συστήματος 5ης γενιάς που στοιχίζει 2.500-3.000 χιλιάρικα, **σε μια πενταετία
θα έχει συνολικό κέρδος από την υγραεριοκίνηση 1.000-1.500 ευρώ **
χωρίς να αφαιρείται το κόστος του χρήματος που προκαταβλήθηκε για την εγκατάσταση, ενώ θα χάσει μέρος του χώρου αποσκευών (ή τη ρεζέρβα) και θα έχει το μπελά του ανεφοδιασμού μόνο στα πρατήρια υγραερίου.Βέβαια αν ακριβύνει το υγραέριο (στην Ελλάδα τίποτε δεν είναι σίγουρο), ούτε τα λεφτά του δεν θα πάρει.
Υγραεριοκίνηση!