-
Απο χημικής άποψης πιό σωστή μέτρηση είναι με μάζα (βάρος) γιατί αυτή δέν μεταβάλλεται. Μετράμε τα καύσιμα ως προς τον όγκο καθαρά για θέμα πρακτικότητας γιατι ο ογκος μετριεται ευκολα ενώ το βάρος όχι.
Οπου διακινούνται μεγάλες ποσότητες καυσιμων βρίσκουμε έμμεσα το βαρος μετρωντας τον ογκο και τη θερμοκρασια του υγρου. Στα βενζιναδικα πουλανε με ογκο χωρις να λαμβανουν υποψιν τη θερμοκρασια γιατι στα 50 λιτρα που θα παρει το ρεζερβουαρ του αυτοκινητου η διακυμανση λογω θερμοκρασιας ειναι μηδαμινη.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Απο χημικής άποψης πιό σωστή μέτρηση είναι με μάζα (βάρος) γιατί αυτή δέν μεταβάλλεται. Μετράμε τα καύσιμα ως προς τον όγκο καθαρά για θέμα πρακτικότητας γιατι ο ογκος μετριεται ευκολα ενώ το βάρος όχι.Οπου διακινούνται μεγάλες ποσότητες καυσιμων βρίσκουμε έμμεσα το βαρος μετρωντας τον ογκο και τη θερμοκρασια του υγρου. Στα βενζιναδικα πουλανε με ογκο χωρις να λαμβανουν υποψιν τη θερμοκρασια γιατι στα 50 λιτρα που θα παρει το ρεζερβουαρ του αυτοκινητου η διακυμανση λογω θερμοκρασιας ειναι μηδαμινη.
μηδαμινή;
μη κοιτάς το ότι βάζεις 50€ (~35λίτρα) σκέψου τα φορτηγά που μπορούν να βάλουν και 1.200 λίτρα στα ρεζερβουάρ τους, σκέψου ότι αυτοί πουλάνε κάποια χιλιάδες κυβικά την εβδομάδα.
Αν σκεφτείς τα νούμερα που 'δικαιούνται' θα πάθεις.
Απλά από τις γραναζωτές αντλίες, περάσαμε στις ηλεκτρονικές. Μη νομίζεις ότι θα περάσουμε ποτέ στις αντλίες όπου θα πουλάνε με αναγωγή στους 15oC...
Την εποχή όμως που ρυθμίζανε τον ογκομετρητή της αντλία να κλέβει λίγο, πέρασε. Τώρα περάσαμε στα ασύρματα συστήματα όπου 'μετράει' τα λίτρα όπως εσύ γουστάρεις π.χ. 1+2= 4 ή 7 ή όσο θες. Κόψε τον πελάτη και ρύθμισε το. -
μπορει να μου πει καποιος υπεθυνα την συντηρηση που πρεπει να εχει ενα αυτοκινητο με υγραεριο και μονο το κοματι που αφορα το υγραεριο. Και να μας πει ξεχωριστα για τα 4ης 5ης γενιας.
παραδειγμα: εγω εχω το ICOM JTG 5ης και που ειπαν καθε 20-30 χιλιαδες χλμ αλλαγη φιλτρου υγραεριου.
Μετά τι αλλο. Ας πουμε στα 50-60-70++++ χιλιαδες χλμ τι κανω? -
Ο χρήστης sdaoulas2 έγραψε:
μπορει να μου πει καποιος υπεθυνα την συντηρηση που πρεπει να εχει ενα αυτοκινητο με υγραεριο και μονο το κοματι που αφορα το υγραεριο. Και να μας πει ξεχωριστα για τα 4ης 5ης γενιας.παραδειγμα: εγω εχω το ICOM JTG 5ης και που ειπαν καθε 20-30 χιλιαδες χλμ αλλαγη φιλτρου υγραεριου.
Μετά τι αλλο. Ας πουμε στα 50-60-70++++ χιλιαδες χλμ τι κανω?Τιποτα άλλο δεν αλλάζεις!!!
μονο αυτό το φίλτρο υγραερίου που είναι στην εισαγωγή του υγραερίου στην μπουκάλα!!!
κόστος περίπου 15-20 ευρώ!μονο της 4ης γενιάς έχεις κι άλλη συντήρηση και αυτή ειναι καθαρισμός πνεύμονα και αλλαγή φίλτρου υγραερίου!!!
-
Λοιπον παιδια, περι τιμης υγραεριου στην Θεσσαλονικη.
Οπως μου φαινεται η τιμη του υγραεριου εχει αυξηθει στα 0.75 στα πρατηρια που προμηθευει με γκαζι ο Θεοδωρου.
Στο αλλο πρατηριο που ειναι προς αεροδρομιο, ειναι αυξημενη η τιμη και εκει στα 0.7Εντωμεταξι, φαινεται οτι την αυξηση της τιμης στα 0.75 την συζητανε ολοι εδω που μενω.
Πρατηριουχοι, φιλοι πρατηριουχων, μηχανικοι στα συνεργεια κτλ.
Ολοι το forum της υγραεριοκινησης εδω, μου φαινεται οτι διαβαζουν... -
Ο χρήστης tgi έγραψε:
μπορει να μου πει καποιος υπεθυνα την συντηρηση που πρεπει να εχει ενα αυτοκινητο με υγραεριο και μονο το κοματι που αφορα το υγραεριο. Και να μας πει ξεχωριστα για τα 4ης 5ης γενιας.
παραδειγμα: εγω εχω το ICOM JTG 5ης και που ειπαν καθε 20-30 χιλιαδες χλμ αλλαγη φιλτρου υγραεριου.
Μετά τι αλλο. Ας πουμε στα 50-60-70++++ χιλιαδες χλμ τι κανω?Τιποτα άλλο δεν αλλάζεις!!!
μονο αυτό το φίλτρο υγραερίου που είναι στην εισαγωγή του υγραερίου στην μπουκάλα!!!
κόστος περίπου 15-20 ευρώ!μονο της 4ης γενιάς έχεις κι άλλη συντήρηση και αυτή ειναι καθαρισμός πνεύμονα και αλλαγή φίλτρου υγραερίου!!!
Δεν υπαρχει και η αλλαγη φιαλης μετα απο καποιο χρονικο διαστημα;Νομιζω κατι τετοιο διαβασα πιο πισω.
-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
….. «H εικόνα είναι από μια πτυχιακή εργασία, με θέμα 'Ενεργειακή πολιτική Ελλάδας στο υγραέριο', του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου» η οποία είναι προβοκατόρικη, η βλακώδης κατά την ουσία της στην πράξη.!!. είναι μελέτη κατά παραγγελιά .
Οπως το εγραψες Αντωνη μια απλη πτυχιακη εργασια ειναι για να παρει καποια φοιτητρια το πτυχιο της, δεν εχει καποια ιδιαιτερη σημασια οπως τις μελετες που κανει συχνα το Πολυτεχνειο με επικεφαλης καθηγητες οπου οσα γραφονται εχουν το αναλογο κυρος.
Για εμενα κακως αναφερωνται πτυχιακες εργασιες για τεκμηριωση θεματων.Παιδια ειστε λαθος,πολυ λαθος θα ελεγα.
Επειδη ειμαι και εγω στο πολυτεχνειο και παρουσιασα πριν 2 μηνες την διπλωματικη μου(ετσι λεγεται,και οχι πτυχιακη καθως οι μηχανικοι ειναι διπλωματουχοι και οχι πτυχιουχοι),ακουστε να δειτε πως παει το θεμα.
Καταρχας να πω οτι δεν γινεται να ορκιστεις αν δεν κανεις διπλψματικη,ετσι πας και βρισκεις ενα καθηγητη της αρεσκειας σου(καποιον που να σε εμπνεει ας πουμε)και του λες θελω να ασχοληθω με το ταδε θεμα,η σου λεει αυτος εχω αυτα τα θεματα στα υποψην μου θες να ασχοληθεις με καποιο απο αυτα?Οπως και να εχει αρχιζεις και σε καθε(μα καθε) βημα εχεις την επιβλεψη και την διορθωση απο το καθηγητη,στο τελος (μετα απο τουλαχιστον 1 εξαμηνο,μεχρι και 1,5 χρονο εχω ακουσει)παρουσιαζεις την διπλωματικη ενωπιων ολων των καθηγητων του τομεα,οπου και κανουν διαφορες ερωτησεις κλπ.Τα συμπερασματα ειναι οτι,αν γραφει μπουρδες η διπλωματικη(σπανιως εως και ποτε)ειναι υπευθηνος κατα κυριο λογο ο καθηγητης και οχι ο φοιτητης,αλλα και οι υπολοιποι καθηγητες στην παρουσιαση επρεπε να την κοψουν την εργασια,οποτε ναι μια διπλωματικη πολυτεχνειου θα ελεγα οτι μπορει αφοβα να χρησιμοποιηθει ως ΔΕΔΟΜΕΝΟ,και οχι ως κατι που επιδεχεται συζητηση.
Στο ελληνικο πανεπιστημιο καλως η κακως δεν εχουν μπει ακομα εταιριες,ειναι ακομα 'αγνο' θα ελεγα οποτε δεν υπαρχει στρατευμενη-κατευθυνομενη ερευνα.Επι του θεματος δηλωνω οτι δεν εχω καμμια σχεση εγω ειμαι Ηλεκτρολογος Μηχανικος,απλα σας λεω την διαδικασια
«Καταρχας να πω οτι δεν γινεται να ορκιστεις αν δεν κανεις διπλψματικη»
Παλιά, όταν στο ΕΜΠ, τελείωνες με ένα δίπλωμα:
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ – ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΝΑΥΠΗΓΟΣ, το δίπλωμα το έπαιρνες μέσα από μια αίθουσα, οπού επί 8 συνεχείς ώρες, χρησιμοποιώντας οποίο βοήθημα ήθελες, και φέρνοντας εις πέρας μια συγκεκριμένη μελέτη που σου έδιναν. Εκεί δεν έπαιρνες καμιά βοήθεια από καθηγητή, η βοηθό, η επιμελητή. Στο τέλος την παρέδιδες και αυτή βαθμολογήτω. Εάν περνούσες, πήγαινες σε μια επιχήριση και εργαζόσουν μερικους μήνες, προσκόμιζες την προϋπηρεσία και έπαιρνες το δίπλωμα. Όσες βαθμολογούνταν με 10, φυλαγόντουσαν, της άλλες της έπαιρνε ο σκουπιδοτενεκές. Δεν είχαν αξία, ήταν κλασικά θέματα, τετριμμένα του επαγγέλματος.Όταν όμως ένας απόφοιτος, ήθελε ένα master, εκεί τα πράγματα άλλαζαν. Η εμπεριστατωμένη μελέτη, μελέτη σε βάθος με πλήρη εξάντληση του θέματος, ήταν πνευματική ιδιοκτησία. Εκεί η βαθμολογία, μέσα από κριτικές ειδικών, καθηγητών, τεχνοκρατών, για εμένα ήταν και είναι υπό αίρεση. Δεν σημαίνει ότι ήταν λάθος, μα μπορεί λάθος να ήταν η επιλεκτικότητα των στοιχειών που την στήριζαν. Το θέμα μπορεί να αφορούσε άυλες περιπτώσεις, που στην πράξη χόλεναν.
Έτσι με όλο το θάρρος που διαθέτω της γνώμης μου λέω, ότι ατιμώρητα μπορώ να πω, ότι μπορεί να είναι ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΕΣ, ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ- ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΟΜΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ.
Αναμφίβολα ο θεσμός του master, είναι χρήσιμος, και έχει βοηθήσει απεριόριστα . πάντα όταν το αντίκρισμα του είναι στην πράξη.
Εδώ μέσα προβοκάρει, με παραπλανητικά στοιχειά, που παραπλανούν τους μη γνωρίζοντας.«Στο ελληνικο πανεπιστημιο καλως η κακως δεν εχουν μπει ακομα εταιριες,ειναι ακομα 'αγνο' θα ελεγα οποτε δεν υπαρχει στρατευμενη-κατευθυνομενη ερευνα.»
Μα και εδώ καλέ μου φίλε σε πληροφορώ ότι εν μέρη έχεις λάθος. Πατρονους πάντα είχαν έχουν και θα έχουν τα ανώτατα ιδρύματα. Όλοι οι μεγαλοσχήμωνες που θέλουν να πουλήσουν την πραμάτεια τους, ζητούν από τα ΑΙ, την μελέτη τους, πληρώνοντας αδρά. Και τέτοιες μελέτες βγαίνουν κατά κόρο. Βάζεις το κεφάλι σου στο ντορβά ότι δεν είναι του στιλ για το αέριο?. Είσαι αγνός ακόμη.
«Τα συμπερασματα ειναι οτι,αν γραφει μπουρδες η διπλωματικη……»
Και σίγουρα δεν γράφει μπουρδες, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, μα μπορεί να είναι επιλεκτικού υποβάθρου.
Είσαι μάλλον μικρός και δεν γνωρίζεις, όταν επί χούντας ο διαφωτιστής (νομίζω ότι τον έλεγαν Γεωργαλα) έβγαινε στην τηλεόραση και μιλούσε, δύσκολα θα έλεγες ότι λέει μ@λ@κιες. Η επιλεγόμενες από αυτόν φράσεις, δημιουργούσαν τον συνειρμό, ότι όλα ήταν καλός γενόμενα. Αν όμως είχες διαβάσει Τρότσκι, τότε θα έβλεπες τον παραπλανητικό χαρακτήρα των λόγων του.
Ψάχνε καλέ μου φίλε, «ερευνάτε τας γραφάς». Το «πίστευε και μη ερεύνα» είναι ουτοπία, και ελληνιστή ‘μέγιστη μ@λ@κια’.
Όσο για την εγκατάσταση αερίου, ΦΕΕΕΕΤΑΑΑΑΑΑ!!...
Φιλικά
Antonis-team. -
Λοιπον:
-
Για τον φιλο που ρωταει για την συντηρηση να ξερει οτι μετα απ ο10 χρονια αλλαζουμε ΟΛΟΙ την δεξαμενη οποτε (μχρι τοτε 300 εθρω η δεξαμενη).
-
Η τιμη ανατολικα στο Aegean παραμενει (και μπραβο) στα 0.698 ευρω το λιτρο και σημερα που περασα τονισα οτι δεν πρεπει να ανεβει κι αλλο γιατι ο κοσμος θα αποθαρυνθει και θα χασουν και αυτοι αλλα και οι εγκαταστατες...
Οσοι γνωριζουν τις σημερινες τιμες (και οχι παλιες) να τις γραφουν οπως ειπαμε και την περιοχη τους για να τους προτιμαμε.
Εκανα σημερα και τον τελικο ελεγχο και ολα πανε ρολοι. Μου ειπε οτι διορθωθηκε λιγο η καταναλωση και τα καυσαερια. Παραπανω αισθηση ζωντανιας δεν ειδα αλλα ουτως ή αλλως την ειχα δει οταν το ειχα πρωτοπαρει.
εν αναμονη λοιπον του ΚΤΕΟ (απο Οκτωβριο και σε ιδιωτικα απλα χρειαζονται καποια εγγραφα τα ΚΤΕΟ και καποιες πιστοποιησεις). Οποτε μολις ανοιξουν παιρνω τα χαρτια και φευγω ... σφαιρα!!!!!!!!
-
-
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=13&art_id=11442&pbreak=3
… Από αυτές τις προϋποθέσεις ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το βάρος από το νόμο δίνεται στην ασφάλεια. Μεταξύ άλλων, ουσιαστική αλλά και πρακτική σημασία έχει ότι: Η δεξαμενή υγραερίου αντικαθίσταται υποχρεωτικά μετά την πάροδο δεκαετίας από την ημερομηνία κατασκευής της και απαγορεύεται ρητά η επαναχρησιμοποίησή της. Τα αυτοκίνητα που έχουν διασκευαστεί για χρήση υγραερίου πρέπει να αντικαθιστούν εντός πενταετίας τα επιμέρους εξαρτήματά τους. -
Ο χρήστης Altus έγραψε:
εν αναμονη λοιπον του ΚΤΕΟ (απο Οκτωβριο και σε ιδιωτικα απλα χρειαζονται καποια εγγραφα τα ΚΤΕΟ και καποιες πιστοποιησεις). Οποτε μολις ανοιξουν παιρνω τα χαρτια και φευγω ... σφαιρα!!!!!!!!
Κατι ήξερα που δεν εχω περασει ακόμα ΚΤΕΟ απο τον Ιανουάριο που το έχω... Σιγα μην τους χαρίσω τα 80 ευρώ... Και ας ελπίσουμε στα ιδιωτικά, ο έλεγχος του υγραερίου να είναι μέσα στην τιμή...
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=13&art_id=11442&pbreak=3
… Από αυτές τις προϋποθέσεις ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το βάρος από το νόμο δίνεται στην ασφάλεια. Μεταξύ άλλων, ουσιαστική αλλά και πρακτική σημασία έχει ότι: Η δεξαμενή υγραερίου αντικαθίσταται υποχρεωτικά μετά την πάροδο δεκαετίας από την ημερομηνία κατασκευής της και απαγορεύεται ρητά η επαναχρησιμοποίησή της. Τα αυτοκίνητα που έχουν διασκευαστεί για χρήση υγραερίου πρέπει να αντικαθιστούν εντός πενταετίας τα επιμέρους εξαρτήματά τους.Αυτό για την πενταετία δεν ισχύει, είναι άποψη των συντακτών του περιοδικού. Διάβασε και το νόμο ( Φ.Ε.Κ. 411/29-3-2000) που αναφέρει ΜΟΝΟ για τη δεκαετία της δεξαμενής.( Το ίδιο μου είπε και ο εγκαταστάτης μου ).Αρα δεν πρέπει να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα. Τα υπόλοιπα ελέγχονται και μόνο αν έχουν βλάβη αντικαθίστανται
-
Μια μικρη παρατηρηση για την δεκαετια της δεξαμενης.
Περναμε ΚΤΕΟ και ο επομενος επανελεγχος ειναι μετα απο δυο χρονια,
αν η δεξαμενη μεσα σε αυτα τα δυο χρονια τελειωνει την δεκαετια της
πρεπει να αντικατασταθει αμμεσα και χανουμε την διαρκεια που της απομενει. -
Παιδια, ως τα 10 χρονια βλεπουμε....κατσε να το χαρουμε τωρα οσο ειναι καιρος...
-
Ξέρετε κανέναν που να το έχει βάλει επιτυχώς σε Mitsubishi Outlander (το νέο)??
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Απο χημικής άποψης πιό σωστή μέτρηση είναι με μάζα (βάρος) γιατί αυτή δέν μεταβάλλεται. Μετράμε τα καύσιμα ως προς τον όγκο καθαρά για θέμα πρακτικότητας γιατι ο ογκος μετριεται ευκολα ενώ το βάρος όχι.Οπου διακινούνται μεγάλες ποσότητες καυσιμων βρίσκουμε έμμεσα το βαρος μετρωντας τον ογκο και τη θερμοκρασια του υγρου. Στα βενζιναδικα πουλανε με ογκο χωρις να λαμβανουν υποψιν τη θερμοκρασια γιατι στα 50 λιτρα που θα παρει το ρεζερβουαρ του αυτοκινητου η διακυμανση λογω θερμοκρασιας ειναι μηδαμινη.
Με ειδικό βάρος βενζίνης πχ 0.7703 ή πυκνότητα στους 15 β κελσίου 0.7700, υποθέτουμε πώς βάζουμε 52 λίτρα με πραγματική θερμοκρασία 15 βαθμούς σε ένα ρεζερβουάρ.
Η ίδια ποσότητα με την ίδια πυκνότητα μεταβάλεται κατά ένα ακριβώς λίτρο, αν η θερμοκρασία παράδοσης είναι 35 β κελσίου αντί 15. -
Ο χρήστης Hierophant έγραψε:
Κατι ήξερα που δεν εχω περασει ακόμα ΚΤΕΟ απο τον Ιανουάριο που το έχω... Σιγα μην τους χαρίσω τα 80 ευρώ... Και ας ελπίσουμε στα ιδιωτικά, ο έλεγχος του υγραερίου να είναι μέσα στην τιμή...
Εδώ καλέ μου φίλε κανείς κάποιο λάθος. Ήμουν υποψήφιος για ΙΚΤΕΟ, και είχα υπογράψει τα προσύμφωνα, μάλιστα είχα δώσει και προκαταβολή. Τότε με τον υπουργό που ήταν επάνω, του πασοκ, τα βρίσκαμε και συμφωνούσε ο κλάδος μας. Τον ρίξανε ο Λαλιωτης με τον Βερελη, έκαναν την υπόθεση ‘μαγαζάκι’ τους, έβαλαν μέτρα φωτογραφικά, και ήταν αδύνατον να συνεχίσουμε. Μα γνωρίζω πολύ καλά τα κείμενα που υπέγραψαν οι επιχειρηματίες των ΙΚΤΕΟ. Είναι απόλυτα εναρμονισμένες με αυτές των ΚΤΕΟ. Κατά συνέπια μην ελπίζεις σε διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης σου από τα ΙΚΤΕΟ, πλην την εξηπηρέτιση σε ραντεβού, και το ανθρώπινο της συμπεριφοράς τους. Αφήνοντας λοιπόν να παρέρχονται οι μέρες, πιθανών να σκοντάψεις σε νέες εγκυκλίους που θα είναι χειρότερες. Άσε που αν σε πιάσουν, αν θυμάμαι καλά, είναι 500αρικο + πινακίδες.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Είναι γνωστό οτι όταν το αυτοκίνητο μένει πολύ ώρα κολλημένο στην κίνηση, και είσαι συνεχώς σταμάτα-ξεκίνα, μετά απο σύντομο χρονικό διάστημα 10-15 λεπτά αρχίζει και ρετάρει. Ακούς γαργάρες απο την εξάτμιση, θές περισσότερες στροφές για να ξεκινήσει, και νιώθεις σαν να πάει να σου σβύσει. Το ξέρω, το παθαίνω ΠΑΝΤΑ απο τότε που έβαλα το υγραέριο κι ύστερα.
Μιλώντας με εναν φίλο μου μου μηχανικό αυτοκινήτων μου είπε το εξής απλό : Οταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο με αναμμένη την μηχανή, η θερμοκρασία που αναπτύσει κάτω απο το καπό δεν μπορει να διαφύγει και εγκλωβίζεται εκεί. Ενω εν κινήσει ο αέρας που διέρχεται απο τις γρίλιες κρατάει το περιβάλλον σε κανονικές θερμοκρασίες. Ως εκ τούτου όλα τα μέρη της μηχανής ζεσταίνονται και καίνε. Το πρόβλημα είναι οτι ζεσταίνεται και ο ρυθμιστής πίεσης. Και όχι μόνο ζεσταίνεται, αλλα ζεματάει.Αυτό μπορώ να το επιβεβαιώσω με κάτι που έιχα γράψει σε προηγούμενες σελίδες. Είχα γράψει οτι όταν κάνω μια διαδρομή Α με το αυτοκίνητο, και μόλις φτάσω ανοίξω το καπό και ακουμπίσω τον ρυθμιστή, αυτός είναι χλιαρός. Αρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Αμα κλείσω το καπό και πάω μετά απο 15-20 λεπτά να τον ξανακοιτάξω, αυτός κάει. Επίσης ανοίγοντας το καπό, αυτο το μαρκούτσι που το στηρίζει επίσης κάει. Αρα είμαστε σίγουροι οτι η θερμοκρασία αναπτύσεται όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο.
Οπότε σκέφτηκα το εξής απλό : Γιατί να να μην μονώσουμε τον ρυθμιστή ? Υπάρχουν θερμομονωτικά υλικά Αρμαφλέξ για σωλήνες, τα οποια κάνουν πολύ καλή δουλειά, και δεν καίγονται. Πήρα λοιπον 2 μέτρα απο αυτό το υλικό, έκοψα ενα κομμάτι και το έδεσα ΜΠΡΟΣΤΑ απο τον ρυθμιστή σαν 'ασπιδα' εναντια στην θερμότητα. Δυστυχώς έτσι όπως μου τον έχουν τοποθετήσει, δεν μπορούσα να τον καλύψω και απο πίσω. Αλλα δεν πειράζει.
Την έχω εδώ και 4 μέρες τη μόνωση. Εχτες μάλιστα που είχε πορεία στην Αθήνα, έκανα 35 λεπτά να πάω απο τις Στήλες του Ολυμπίου Διός στο Σύνταγμα, με το θερμόμετρο να δείχνει 37, και το air condition στο φούλ. Σας πληροφορώ οτι το αυτοκίνητο δεν έκανε τσικ!!! Δεν υπήρξε ούτε υποψία ρεταρίσματος.
Ετσι λοιπον έλυσα το πρόβλημά μου.
-
-
σε μας που εχουμε 5ης γενιας και δεν εχουμε τετοιο ρυθμιστη τι κανουμε? Τι να μονωσουμε??
-
Ο χρήστης sdaoulas2 έγραψε:
σε μας που εχουμε 5ης γενιας και δεν εχουμε τετοιο ρυθμιστη τι κανουμε? Τι να μονωσουμε??εχεις ρυθμιστη γιατι και σε μενα 5ης γενιας είναι. ICOM JTG. Ανοιξε το καπο σου να μας πεις ....
Κοιτα στη σελίδα 86 που έχω φωτογραφία του.
Υγραεριοκίνηση!