-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Κανεις δεν βγαζει πολλαπες για να τρυπησει, μην τρωτε το παραμυθι. Την βγαζουν μονο σε αυτοκινητα που πραγματικα δεν υπαρχει χωρος για να τρυπηθει σωστα (και το μονο κανουν οσοι εγκαταστατες νοιαζονται να τρυπηθει σωστα). Υπαρχει μεθοδος και δεν πεφτουν γρεζια μεσα στην εισαγωγη.- Eίναι ενας απο τους σοβαρους λογους που δισταζω να κανω τη μετατροπη στο audi μου Α4 1.6. Απ εναντιας μου εχουν πει ότι αν πεσουν γρεζια μπορει να κολλησει η μηχανη. Δηλαδη τι τροπος υπαρχει?
- Κανενας καλος μασορας θεσσαλονικη?
- Το vialle που καποτε ζητουσε 2000 €, τωρα ακουσα οτι το περναει με 1400 ο ιδιος. Δηλαδη τοτε ποσο κερδος εβγαζε αυτος ο ανθρωπος?
- Για το vialle χρειαζεται να τρυπησουν την εισαγωγη? Νομιζω πως οχι, αλλα ας μου πει καποιος.
-
Νομίζω ότι τα μοναδικά κιτ που δε χρειάζεται να τρυπηθεί εισαγωγή είναι lpdi της vialle και το icom jtg hp τα οποία είναι για κινητήρες άμεσου ψεκασμού όπου ο ψεκασμός του υγραερίου γίνεται από τα μπεκ της βενζίνης. Δυστυχώς σε όλα τα υπόλοιπα γίνονται τρύπες.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Κανεις δεν βγαζει πολλαπες για να τρυπησει, μην τρωτε το παραμυθι. Την βγαζουν μονο σε αυτοκινητα που πραγματικα δεν υπαρχει χωρος για να τρυπηθει σωστα (και το μονο κανουν οσοι εγκαταστατες νοιαζονται να τρυπηθει σωστα). Υπαρχει μεθοδος και δεν πεφτουν γρεζια μεσα στην εισαγωγη.Στο δικό μου πάντως το κάνανε και μιλάμε για το 2005.
Το μοναδικό που έχει παρουσιάσειτώρα και 9 χρόνια είναι που κάηκε σε ένα τελίκιασμα μία από τις 4 ηλεκτροβαλβίδες και μου την άλλαξαν χωρίς επιβάρυνση. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Κακομάθαμε και πετάμε αυτοκίνητα γιατί έχουν ..... 100000χλμ!!!
Πες τα ρε φιλε!!! Τι πραμα ειναι αυτο στις μερες μας!! Πως κρινει πλεον ο κοσμος αν ενα αμαξι ειναι ''καλο''?
Στο θεμα τωρα, σκεφτομαι τα επομενα μαμα μπουζι που θα βαλω (NGK) να μειωσω το διακενο απο τα 1.1mm που δινει ο κατασκευαστης στα 0.8mm λογο υγραεριου. Η μειωση αυτη εκτος απο τα θετικα που λενε οι παντες οτι κανει για την καυση υγραεριου, θα επιφερει και καποια αρνητικα αποτελεσματα?(εστω στις λιγες περιπτωσεις που οδηγαω με βενζινη, κυριως για πατηματα και τελικιασματα)
Κάποτε του είχα βάλει τα denso IK22 (130€ τα 8 παρακαλώ το 2006) τα οποία έχουν διάκενο 0,8 mm ενώ τα εργοστασιακά είχαν 1,1 mm. Τα έβγαλα μάλλον άδικα στα 48,000χλμ. ενώ ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου για τα απλά λέει αλλαγή στις 40.000χλμ. Το μοναδικό που παρατήρησα ήταν στην ακίδα της γείωσης μια ελαφρά φθορά από το πλάι. Η κεντρική ακίδα (ιρίδιο) δεν είχε πάθει τίποτα απολύτως. Πιστεύω ότι τα διπλού ιριδίου (κεντρικού ηλεκτροδίου και γείωσης) αντέχουν για μια ζωή τη στιγμή που το ιρίδιο –τουλάχιστον στο δικό μου αμάξι- δεν είχε το παραμικρό σημείο φθοράς. Απλά οι τιμές, προπαντός για εμένα που θέλω 8, είναι απλησίαστες.
-
Ψάξε ebay για τιμές. Και μην ξαναπάρεις IK. Προτίμησε σειρές VK ή SK που είναι οι αντοχής.
ΥΓ: εσύ έχεις ένα τζαζ με υγραέριο αν θυμάμαι καλά; Πόσα χιλιόμετρα έχεις; Από βαλβίδες πως πας;
-
Καλά θυμάσαι. Τώρα έχει 96,000 περίπου. Τις ρυθμίζω κάθε 40.000 σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα αν και από ότι θυμάμαι είναι στη λίστα με τα «προβληματικά στο αέριο» μοτέρ. Σε γενικές γραμμές δουλεύει κάτω από τις 3,000 σαλ λόγο του CVT. Τότε το 2006 είχα στήλει email στη denso και είπαν αντί του IK20 που αντιστοιχεί, μου είπαν να βάλω IK22 διότι λόγο του αερίου κάνει λέει tough burn (έτσι ακριβώς το έγραψαν).
-
Μάλιστα. Το ΙΚ22 είναι πιο ψυχρό από το ΙΚ20.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Κανεις δεν βγαζει πολλαπες για να τρυπησει, μην τρωτε το παραμυθι. Την βγαζουν μονο σε αυτοκινητα που πραγματικα δεν υπαρχει χωρος για να τρυπηθει σωστα (και το μονο κανουν οσοι εγκαταστατες νοιαζονται να τρυπηθει σωστα). Υπαρχει μεθοδος και δεν πεφτουν γρεζια μεσα στην εισαγωγη.
Στο δικό μου πάντως το κάνανε και μιλάμε για το 2005.
Το μοναδικό που έχει παρουσιάσειτώρα και 9 χρόνια είναι που κάηκε σε ένα τελίκιασμα μία από τις 4 ηλεκτροβαλβίδες και μου την άλλαξαν χωρίς επιβάρυνση.Αυτο το λεπτο σωληνακι απο την επιστροφη της μπεκιερας εμενα μου τρυπησε και μυριζε υγραεριο. Ηταν ακριβως οπως το δικο σου λεπτο (και οχι για χρηση υγραεριου). Το αλλαξα σε ενα συνεργειο και μου βαλε ενα χροντρο ενισχυμενο για χρηση υγραεριου, οπως αυτα που φευγουν απο τα μπεκ για να πανε στην πολλαπλη.
-
και ομως υπαρχουν εγκαταστατες που ουτε βγαζουν πολλαπλη,ουτε τρυπανε καν...βαζουν εναν ανταπτορα σχηματος y εκει που καθετε το μπεκ...
-
για να το κανουνε σε subaru αυτο και να δουμε μετα πως θα δουλευει στη βεζινη.
το μπεκ της βενζινης δεν ειναι τοποθετημενο σε τυχαιο σημειο απο τον κατασκευαστη, η απομακρυνση του κατα 2,5-3cm με αυτους τους ανταπτορες σε αρκετα αυτοκινητα διμιουργουν προβλημα κατα την επιταχυνση και στο ρελαντι με την βενζινη. -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
για να το κανουνε σε subaru αυτο και να δουμε μετα πως θα δουλευει στη βεζινη.
το μπεκ της βενζινης δεν ειναι τοποθετημενο σε τυχαιο σημειο απο τον κατασκευαστη, η απομακρυνση του κατα 2,5-3cm με αυτους τους ανταπτορες σε αρκετα αυτοκινητα διμιουργουν προβλημα κατα την επιταχυνση και στο ρελαντι με την βενζινη.χμμμ.... με προβληματισε αυτο που ειπες (σε mpi αυτοκινητα), νομιζα οτι δεν πεζει ρολο πριν η μετα το μπεκ βενζινης να εγχυται το υγραεριο.
τα subaru ειναι αλου παπα ευαγγελιο...εδω με βενζινη και εχουν θεματα με λαθος χρονισμους (και γενικα τα boxer μοτερ γιατι λιγοι μαστορες καθοντε πραγματικα να ασχοληθουν ,μου εχει μεινει στο μυαλο η περιπτωση φιλου με 146 αλφα me ton 1,7 βοξερ που καρφοσε βαλβιδες μια φορα λογο μαστορα που δεν ασχοληθικε)
-
οχι δεν καταλαβες, δεν παιζει ρολο αν ο ψεκασμος του υγραεριου γινει πριν ή μετα το μπεκ βενζινης, παιζει ρολο να απομακρυνουμε το μπεκ της βενζινης απο την ιδανικη του θεση.
-
Γεια σας παιδια
εχω ενα σταρλετ 1996και σκεφτομαι να βαλω υγραεριο .Κανω περιπου 1100 χλμ το μηνα και καιω περιπου 11λεπτα το χλμ. Τι λετε εσεις οι ειδικοι αξιζει το κοπο και αν ναι τι μαρκες συστηματα παιρνει το σταρλετακι μου .ευχαριστω καλη συνεχεια -
Θα κάνεις απόσβεση σε καμιά τριετία!!! Αν είσαι εντάξει μ'αυτό, βάλε.
-
Μην το σκαλίσεις κατ'αμέ. Υπάρχει πιθανότητα να μπλέξεις (ρύθμιση, βαλβίδες, κ.α.) και αν είναι καινούργιο λες ΟΚ, θα κανω απόσβεση οτι και να γίνει, αλλα με αμάξι 18 ετών ήδη πόσο λες να το κρατήσεις ακόμα;
-
*κατ'εμέ (autocorrect...)
-
Συντομα θα γινει σερβις στο αμαξι και ρωτω το εξης για τα μπουζι. Να κατεβασω το διακενο στα 0.9mm στα καινουρια μπουζι? Τα μαμα ειναι 1.1mm, αλλα λογο υγραεριου λενε ολοι(τα γραφηματα των εταιριων που φτιαχνουν μπουζι) οτι με μικροτερο διακενο κατα 10% απο του κατασκευαστη βοηθαμε πολυ τους πολλαπλασιαστες και ο σπινθηρας ειναι ισχυροτερος(παντα για χρηση με υγραεριο). Θα προκαλουσα προβλημα σε κατι μειωνοντας το διακενο? Στη χρηση βενζινης θα εχω προβλημα?
-
Ο χρήστης mpakos63 έγραψε:
Γεια σας παιδια
εχω ενα σταρλετ 1996και σκεφτομαι να βαλω υγραεριο .Κανω περιπου 1100 χλμ το μηνα και καιω περιπου 11λεπτα το χλμ. Τι λετε εσεις οι ειδικοι αξιζει το κοπο και αν ναι τι μαρκες συστηματα παιρνει το σταρλετακι μου .ευχαριστω καλη συνεχειαΚαλησπέρα!
Καλό θα ήταν να προτιμήσεις εγκαταστάτη που έχει βάλει σε ίδιο ή παρόμοιο με το δικό σου αυτοκίνητο ενός γνωστού σου και έχεις δει τη δουλειά του.Απόφυγε φτηνές λύσεις 500-600 ευρώ...
Βεβαιώσου ότι ο κινητήρας δουλεύει άψογα με τη βενζίνη.
Λόγω παλαιότητας έχεις (μάλλον) ταλαιπωρημένο σύστημα ανάφλεξης (μπουζοκαλώδια κτλ) το οποίο τώρα να μη σου παρουσιάζει πρόβλημα γιατί η βενζίνη αναφλέγεται εύκολα. Όταν όμως βάλεις υγραέριο μπορεί να έχεις 'λόξυγκες' γιατί το καύσιμο αυτό αναφλέγεται δυσκολότερα από τη βενζίνη και εκεί να φανεί τυχόν αδυναμία των ηλεκτρικών σου. Μπορεί έτσι; Οπότε ίσως χρειαστεί να δώσεις κάτι παραπάνω και για εκεί.
Διαρροές παραφλού να φτιάξεις αν έχεις...
Καις λάδια;
Έλεγχος βαλβίδες τώρα πριν την εγκατάσταση για να έχεις ένα μπούσουλα και μετά ανά 20000 χλμ.
Υπολόγισε θα έλεγα μπακαλίστικα ότι θα πάρεις πίσω τα λεφτά σου (800-900 ευρώ) σε 18000 με 20000 χλμ.
Εγώ πάντως είμαι υπέρ της (σωστής) εγκατάστασης και τα παραπάνω στα λέω έτσι ενημερωτικά...
Καλό βόλι!
-
Άρα θα κάνεις απόσβεση σε περίπου 2 χρόνια (μαζί με τις άλλες επισκευές αναβαθμίσεις) και για να αξίζει τον κόπο θα πρέπει να το κρατήσεις σε λειτουργική κατάσταση τουλάχιστον για 5 χρόνια
Θα τα βγάλει πέρα;; (αφού θα είναι περίπου 25 χρονών τότε) -
Γεια σας, νέος στο forum,εγκατέστησα πριν ένα χρόνο περίπου ένα σύστημα LPG και έχω κάνει περίπου 24000 χλμ χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι περίπου εδώ και τρεις μήνες όπου το αυτοκίνητο πριν μπει στο αέριο στο ρελαντί μπερδευεται(σκασιματα,σβήσιμο) μέχρι να μπει το αέριο.Μετα δεν ξέρει τίποτα.Το παράδοξο είναι ότι αν γυριστεί στη βενζίνη μετά από κάποια χλμ (60-80) μόνο με βενζίνη διορθώνει και δουλεύει σαν καινούργια.γνωριζει καποιος κάτι;
Ο εγκατάστασης 100% σίγουρος την πρώτη φορά αλλάξαμε αντλία βενζίνης καθαρίζαμε τα μπεκ! αλλά τίποτα.
Δοκιμάσαμε με άλλους πολλαπλασιαστες τίποτα ,άνοιξα σε εξατμίσα τον καταλύτη είναι οκ, ο αισθητήρας θερμοκρασίας (sorry δεν θυμάμαι το όνομα του ) είναι οκ.Εχει κανεις καμία ιδέα;
Υγραεριοκίνηση!