-
dti, και λοιποι, επιστροφη απο κερκυρα!!!
Καλες οι διακοπες αλλα και η Θεσσαλονικη και κυριως το σπιτακι ειναι αλλιως!
αφου λοιπον διανυσα με το Focus μου συνολικα 1100 χιλιομετρα (ναι, ναι!) με υγραεριο και αφου εκανα την διαδρομη Θεσσαλονικη - Γιαννενα- Ηγουμενιτσα και τουμπαλιν (βλεπε περιπου 600+ χιλιομετρα) και επιπλεον και αλλα 450+ μεσα στο νησι της κερκυρας πιστευω οτι εχω να πω οτι αξιζε η επενδυση και το αγχος!
Παιδια, πηγαινα να ... γεμισω και νομιζα οτι εκλεβα ... εκκλησια! Ειχα φουλαρει απο τον εγκαταστατη με δωραεν γεμισμα και μηδενισα το κοντερ. Φτανοντας στα Γιαννενα εδειξε περιπου 300 χιλιομετρα (298 για την ακριβεια). Παω να φουλαρω στον κ. Φαρμακη (πρατηριο) στα Γιαννενα και τι να δω..? Γεμισε μονο με 14.75 ευρω!!! Επαθα πλακα. Ξερω οτι οδηγαω οικονομικα αλλα αν κανεντε μια απλη πραξη θα δειτε οτι για 300 χιλιομετρα εδωσα ουτε 15 ευρω, δηλ. 5 ευρω για τα 100 χιλιομετρα. Τελεια ειπα και ειπα να συνεχισω. Ελα ντε που και παλι η μηυροωδια εκανε την παρουσια της. Ξαφνικα ο υπαλληλος (μαλλον αφγανος αλλα καλο παιδι) μου λεει οτι εχει διαρροη!!! Κοπηκαν τα ποδια μου! Το μωρο μεσα και εγω να μυριζω αεριο! Τρελαθηκα! Και κανει το εξης: Προσεξτε το αυτο:
- Παιρνει ενα σιδερενιο σουβλι και ετσι οπως ειναι η βαλβιδα ανεφοδιασμου (πληρωσης καυσιμου) το εχωσε μεσα στο κεντρο πιεζοντας το και αναγκαζοντας το να ανοιξει και να αδειασει μια ποσοτητα υγραεριου. Αυτη ξεθυμανε και μετα μου λεει τωρα ειναι ΟΚ!
Οντως μετα απο λιγο ηταν οκ και σε κανενα 5-λεπτο δεν μυριζα τιποτα.
Στον γυρισμο τωρα γεμισε κανονικα χωρις μυρουδιες, τον ρωτησα αν εκλεισε σωστα η βαλβιδα και μου ειπε οκ, μετα ομως απο καμια 10 λεπτα (πηγα μεχρι κατω στην λιμνη των Ιωαννινων Σταματησα στα Goodys και ενιωσα καποια μυρωδια και λεω μαλλον οτι παλι εχω προβλημα. Μετα δεν μυρισα απο εκει και περα τιποτα. Τι να πω...Dti, πιστευω οτι γινεται το εξης:
Η διαρροη που μυριζω - ουμε ολοι μαλλον δεν ειναι απο καποια βαλβιδα εξαερισμου του καυσιμου αλλα απο κακη τοποθετηση / επαφη της βαλβιδας ανεφοδιασμου μας με αποτελεσμα να μην κλεινει στεγανα (τσιμουχα στραβια τοποθετημενη, κατι αλλο δεν γνωριζω απλα το σκεφτομαι με την λογικη). Αυτη η βαλβιδα ειναι αυτη που βλεπουμε οταν ξεβιδωνουμε το μαυρο καπακι για να μπει η αντλια απο το πρατηριο. Ή το πρατηριο βαζει στραβα την αντλια του και στραβωνει καπως την τσιμουχα / παρελκομενο της βαλβιδας και μετα μολις βγει υπαρχει αυτη η μικρη διαρροη. ΠΡΟΣΟΧΗ! Η διαρροη αυτη δεν ερχεται μεσα απο την κυριως δεξαμενη γιατι πιστευω εκει η βαλβιδα ελεγχει για τυχον διαρροη και θα εδειχνε βλαβη ο εγκεφαλος του κιτ υγραεριου. ΑΡΑ συμπεραινω οτι η διαρροη αυτη (για αυτο και φευγει γρηγορα μολις κινηθουμε) ειναι απο τον σωληνα μεταξυ της εσωτερικης βαλβιδας και της εξωτερικης βαλβιδας ή αλλιως βαλβιδας ανεφοδιασμου. Αυτο λοιπον το μικρο κομματι ειναι που κραταει μια ποσοτητα υγραεριου οποτε αν δεν 'πατησει' / 'κλεισει' καλα η βαλβιδα αεροστεγως μολις βγει η αντλια εφοδιασμου το αεριο αυτο 'ξεθυμαινει' Αργα μεχει να βγει ολο εξω. ΕΝΟΕΙΤΑΙ οτι η βαλβιδα εσωτερικα κραταει επτασφραγιστο το υγραεριο μεσα. Σε περιπτωση εσωτερικης διαρροης η ηλεκτροβαλβιδα εκει θα στελνει (πιστευω) μηνυμα στον εγκεφαλο για πττωση πιεσης οποτε και θα βγαλει μηνυμα διαρροης.
Αυτο πιστευω οτι συμβαινει σε καποιους απο εμας. Το θεμα ειναι ειναι η ποσοτητα αυτη επικινδυνη ή οχι? εγω παντως θα ξαναενοχλησω τον εγκαταστατη μου για τα περαιτερω και πιστευω οτι δεν θα εχω καποιο αλλο προβλημα.
Τωρα σχετικα με την λειτουργια του υγραεριου το βρηκα απιστευτα πολιτισμενο. δεν περιμενα να πηγαινει ο κινητητρας πιο στρωτα και με περισσοτερο νευρο. Ειλικρινα.
Μελανο σημειο ειναι οτι οταν εκανα 2-3 φορες γρηγορη οπισθεν ή εστριβα τερμα το τιμονι το αυτοκινητο εσβησε... Πιστευω ειναι θεμα απλης ρυθμισης ωστε καπου εκει στο ρελαντι με οπισθεν να ανεβει λιιιιγο η ποσοτητα που ριχνει αεριο για να δωσει αυτη την λιιιγο παραπανω δυναμη που ζηταει το υδραυλικο τιμονι και λοιπα.
Παντως με 1200 σχεδον χιλιομετρα μεσα σε μια εβδομαδα ειμαι πολυ ενθουσιασμενος!
Με δεξαμενη 44 lit και με 35,5 λιτρα ωφελιμο (80%) στο γεμισμα που εκανα (πρωτο απο τελειως αδειο που ηταν πλεον) μπηκαν 38.9 λιτρα!!!!!
Καλο ε? Τι να πω βγηκε ολος ο αερας? Και παλι θα επρεπε η αντλια του πρατηριου να δειχνει κατι σε 35,5 με 36 λιτρα... Τι να πω... Παντως ειμαι σε καλο δρομο μιας και με μια καταναλωση απο Κερκυρα - θεσσαλονικη και με καταναλωση μολις 5.8 λιτρα στα 100 χιλιομετρα καταλαβαινετε τι εκαψα.... ΤΙΠΟΤΑ!
Η αποσβεση αρχισε............!!!!!!!!!!!
Οποιος ξερει κατι σχετια με τις διαρροες ας μας πει και εμας αν εχω δικιο.
ΥΓ: θα παραθεσω φωτο απο την μηχανη μολις 'γειανω'....!
καλη συνεχεια!
http://img827.imageshack.us/i/dsc01696b.jpg/
http://img834.imageshack.us/i/dsc01695c.jpg/
http://img153.imageshack.us/i/dsc01693wo.jpg/
http://img90.imageshack.us/i/dsc01692t.jpg/
Οι παλιοτερες φωτο μου. Πιστευω να τις βλεπετε τωρα...
Συν οτι φωτο εβγαλα πριν να ξεκινησω την προηγουμενη δευτερα (εκκρεμει φωτο απο τον κινητηρα).
http://img830.imageshack.us/i/dsc01700l.jpg/
http://img210.imageshack.us/i/dsc01702o.jpg/
http://img18.imageshack.us/i/dsc01701ud.jpg/
Σχετικα με τις βαλβιδες... δεν εκανα τιποτα απολυτως. Ο εγκαταστατης μου ειπε οτι το εχει βαλει σε πολλα (30-40 Focus) χωρις κανενα προβλημα. Μενω και στο θεμα οτι το Flash Lube δεν ειναι πανακεια συν το γεγονος οτι στην Ιταλια και στην Ελλαδα (ταξι) κυκλοφορουν εκατομμυρια αυτοκινητα χωρις λιπανσεις και 5 γενιας συστηματα. Πιστευω οτι με μια στρωτη και ηπια οδηγηση δεν θα γινει τιποτα παρα μονο ισως να πεσει λιιιγο η ιπποδυναμη με τα χρονια, αν γινει αυτο. Τελος σχετικα με το Focus ειχε προβλημα ενα μοντελο του 1999 με κινητηρα 1.8. Οποτε, για να δουμε φιλοι μου!
-
'Απάντηση στο αίτημα των πολιτών για φθηνότερα καύσιμα, που θα επιβαρύνουν λιγότερο τον προϋπολογισμό τους σε σχέση με την πανάκριβη πλέον βενζίνη, επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το οποίο νομοθετεί ρυθμίσεις για ευκολότερη ίδρυση και λειτουργία συνεργείων και πρατηρίων για αέρια καύσιμα.'
Ναι, ναι, ναι, π@π@ριές πρώτου μεγέθους. Οι ίδιοι που ανεβάσαν την τιμή της βενζίνης στα ύψη, τώρα μας λυπούνται και θέλουν να μας βοηθήσουν να βάλουμε υγραέριο για οικονομία. Και γιατί δεν ξανακατεβάζουν τον φόρο της βενζίνης 20-30 λεπτά να τελειώνουμε, αλλά προτιμούνε να μας 'βοηθήσουν' να κάνουμε πανάκριβες μετατροπές? Μάλλον γιατί στην μετατροπή κρύβεται 23% ΦΠΑ και μετά μιά μεγάλη μερίδα υγραεριοκίνητων οχημάτων που θα μπορούν και αυτούς με την σειρά τους να αρμέξουν.
Και βάζω και στοίχημα ότι μετά θα έρθει το υπουργείο και θα μας βοηθήσει να κάνουμε μετατροπή στην φτηνή αιθανόλη, βιοντήζελ ή τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε καπώ, ουρανό και πορτ-παγκάζ...
-
Ο χρήστης Altus έγραψε:
dti, και λοιποι, επιστροφη απο κερκυρα!!!Καλες οι διακοπες αλλα και η Θεσσαλονικη και κυριως το σπιτακι ειναι αλλιως!
Καλωσόρισες κι εύχομαι να συνεχίσεις να είσαι το ίδιο ενθουσιασμένος από τη χρήση του υγραερίου!
Πιστεύω οτι έχεις εντοπίσει ακριβώς το πρόβλημα (...με τη βοήθεια του Αφγανού)!
Κάτι τέτοιο μου έχει πει κι ο Ιταλός εγκαταστάτης, αλλά ακόμη δεν έχουν βρεθεί οι κατάλληλες προϋποθέσεις (βλέπε διαθεσιμότητα του εδώ αντιπροσώπου της vialle...) για να λυθεί το πρόβλημα αυτό. Πάντως την τελευταία φορά κι εμένα σχεδόν δεν μου μύρισε τίποτε και έμεινα με την απορία γιατί συνέβαινε τις προηγούμενες... -
Σε ευχαριστω dti για τα καλα σου λογια!
Απλη λογικη ειναι μαλλον το θεμα ειναι αν ειναι επικινδυνη οπως ειπα η ποσοτητα (δεν βλεπω να πηρα φωτια εδω που τα λεμε) και αν διορθωνεται με μια απλη αλλαγη της βαλβιδας αυτης ή της τσιμουχας (?) της. Τωρα σχετικα με διαρροη απο σωληνακια δεν νομιζω να συμβαινει οπως ειπαν καποια παιδια που τους ευχαριστω γιατι πολυ απλα θα μυριζε τοτε συνεχεια και οχι μετα και ΜΟΝΟ απο εναν ανεφοδιασμο και για λιγο διαστημα. Μετα δεν μυριζει ΤΙΠΟΤΑ...
Αληθεια οι φωτο μου τι λενε? καλες? Η τρυπα που κανανε στον προφυλακτηρα ηταν ακριβως εκει που ηθελα. Μικρη και διακριτικη! Επισης το πορτ μπαγκαζ τοι βλεπετε στις φωτο πλεον με την ρεζερβα και τα πραγματα φορτωμενα. Απο κατω εχει οτι μπορειτε να φανταστειτε. αδιαβροχα, τριγωνα κτλ. Απο πανω ομως επικρατει πολιτισμος!
-
Ο χρήστης geko έγραψε:
Γράφεις ότι να ναι, αλλά δεν είναι εδω η θέση τους, υπάρχει αντίστοιχο θέμα
Τουλάχιστον το 9ο θα το βρεις μπροστά σου σε λίγο καιρό. Τα άλλα δε με νοιάζει αν τα ξέρεις ή όχι.
Edit. Αν ποτέ τα απελευθερώσουν, θα δημιουργηθούν οι δύο ποιότητες. Αν...
Και ειδικά με τον φόβο λαθρεμπορίου, ή θα ανεβάσουν το κόκκινο στην ίδια τιμή ή δε θα το απελευθερώσουν. -
Ο χρήστης Altus έγραψε:
Σε ευχαριστω dti για τα καλα σου λογια!Απλη λογικη ειναι μαλλον το θεμα ειναι αν ειναι επικινδυνη οπως ειπα η ποσοτητα (δεν βλεπω να πηρα φωτια εδω που τα λεμε) και αν διορθωνεται με μια απλη αλλαγη της βαλβιδας αυτης ή της τσιμουχας (?) της. Τωρα σχετικα με διαρροη απο σωληνακια δεν νομιζω να συμβαινει οπως ειπαν καποια παιδια που τους ευχαριστω γιατι πολυ απλα θα μυριζε τοτε συνεχεια και οχι μετα και ΜΟΝΟ απο εναν ανεφοδιασμο και για λιγο διαστημα. Μετα δεν μυριζει ΤΙΠΟΤΑ...
Αληθεια οι φωτο μου τι λενε? καλες? Η τρυπα που κανανε στον προφυλακτηρα ηταν ακριβως εκει που ηθελα. Μικρη και διακριτικη! Επισης το πορτ μπαγκαζ τοι βλεπετε στις φωτο πλεον με την ρεζερβα και τα πραγματα φορτωμενα. Απο κατω εχει οτι μπορειτε να φανταστειτε. αδιαβροχα, τριγωνα κτλ. Απο πανω ομως επικρατει πολιτισμος!
Καμία φωτογραφία κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών;
Υ.Γ καλή προσαρμογή... με τον χειμώνα. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Oλο λενε οτι εξαπλωνονται συνεχως τα πρατηρια...ποια ειναι αυτα?Επειδή και εγώ σαν πρατηριούχος σκεφτόμουν την εγκατάσταση γκαζιού θα πώ τα εξής:
Πολύ δύσκολο να γίνουν καινούρια πρατήρια με τις σημερινές συνθήκες. Καταρχάς για να βγεί άδεια πρέπει εκεί που θα τοποθετηθεί η δεξαμενή να μήν υπάρχει τίποτα γύρω σε ακτίνα 10 μέτρων και ο νόμος προβλέπεται να γίνει ακόμα πιο αυστηρός στο μέλλον.
Άρα ελάχιστα είναι τα πρατήρια μέσα στις πόλεις που τηρούν αυτή την προυπόθεση.
Έπειτα είναι το θέμα της απόσβεσης. Η εγκατάσταση γκαζιού είναι πολύ πιο ακριβή απο την εγκατάσταση μιας απλής δεξαμενής βενζίνης. Τα αυτοκίνητα που έχουν γκάζι αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστα και δέν προβλέπω οι αριθμοί τους να αυξάνονται σημαντικά άμεσα. Τέλος κανείς δέν μου εγγυάται οτι το γκάζι θα παραμείνει φτηνό σε σχέση με τη βενζίνη. Μπορεί αύριο η κυβέρνηση να το πλακώσει στη φορολογία και όλο το θέμα να παγώσει και εγώ να μείνω με μία επένδυση 50Κ+ ευρώ στο χέρι.
Δηλαδή για τον πρατηριούχο το γκάζι είναι μια επίφοβη επένδυση που στην καλύτερη περίπτωση θα κάνει απόσβεση σε μια πενταετία και στην χειρότερη ποτε.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Oλο λενε οτι εξαπλωνονται συνεχως τα πρατηρια...ποια ειναι αυτα?
Επειδή και εγώ σαν πρατηριούχος σκεφτόμουν την εγκατάσταση γκαζιού θα πώ τα εξής:
Πολύ δύσκολο να γίνουν καινούρια πρατήρια με τις σημερινές συνθήκες. Καταρχάς για να βγεί άδεια πρέπει εκεί που θα τοποθετηθεί η δεξαμενή να μήν υπάρχει τίποτα γύρω σε ακτίνα 10 μέτρων και ο νόμος προβλέπεται να γίνει ακόμα πιο αυστηρός στο μέλλον.
Άρα ελάχιστα είναι τα πρατήρια μέσα στις πόλεις που τηρούν αυτή την προυπόθεση.
Έπειτα είναι το θέμα της απόσβεσης. Η εγκατάσταση γκαζιού είναι πολύ πιο ακριβή απο την εγκατάσταση μιας απλής δεξαμενής βενζίνης. Τα αυτοκίνητα που έχουν γκάζι αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστα και δέν προβλέπω οι αριθμοί τους να αυξάνονται σημαντικά άμεσα. Τέλος κανείς δέν μου εγγυάται οτι το γκάζι θα παραμείνει φτηνό σε σχέση με τη βενζίνη. Μπορεί αύριο η κυβέρνηση να το πλακώσει στη φορολογία και όλο το θέμα να παγώσει και εγώ να μείνω με μία επένδυση 50Κ+ ευρώ στο χέρι.
Δηλαδή για τον πρατηριούχο το γκάζι είναι μια επίφοβη επένδυση που στην καλύτερη περίπτωση θα κάνει απόσβεση σε μια πενταετία και στην χειρότερη ποτε.
Έτσι είναι τα πράγματα. Και ειδικά για την απόσταση ήξερα ότι η δεξαμενή του υγραερίου θέλει 15 μέτρα από τις άλλες δεξαμενές, το ίδιο και η αντλία θέλει 15 μέτρα από τις άλλες αντλίες.
-
Υπαρχει καμια λιστα με πρατηρια στο εξωτερικο? Πχ θελω να κανω ενα ταξιδακι απο Ανκωνα μεχρι Πραγα...που μπορω να βρω που υπαρχουν τετοια πρατηρια?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Υπαρχει καμια λιστα με πρατηρια στο εξωτερικο? Πχ θελω να κανω ενα ταξιδακι απο Ανκωνα μεχρι Πραγα...που μπορω να βρω που υπαρχουν τετοια πρατηρια?http://new.eurogasauto.egm.it/en/egmsearch/findbusiness
Γενικά υπάρχουν σε πάρα πολλά μέρη. Στην Ιταλία έχει σχεδόν παντού, στην Γαλλία στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και σε τακτά χρονικά διαστήματα στις Autoroute έχει σίγουρα και μάλλον θα βρείς και σε χωρία κτλ αλλά δεν με έχει απασχολήσει οποτε δεν το έχω ψάξει. Νομίζω όμως πως το παραπάνω site είναι άκρως κατατοπιστικό -
Επιδη διαβάζω διάφορα σχετικά με την υγραεριοκίνηση είπα να γράψω μερικά από αυτά που ξέρω
1 η τιμή του υγραερίου θα είναι σταθερή για τα επόμενα 18 χρόνια πριν 7 χρόνια υπογράφηκε σύμβαση για 25 χρόνια
2 το υγραέριο έχει 110 οκτάνια
3 θέμα ξηρής καύσης δεν υφίσταται (το υγραέριο που βάζουμε στους σταθμούς από μόνο του έχει μέσα λάδι, σε μερικά μοντέλα όμως χρειάζεται λαδιερα
4 το λίτρο έχει 63-65 λεπτά
5 οι δεξαμενές γεμίζουν κατά 80% δηλαδή αν έχει δεξαμενή 40 λίτρα αυτή παίρνει 32
6 οι φθορές στη μηχανή είναι λιγότερες καθώς επίσης και τα καυσαέρια
7 είναι νόμιμο απλά το μέσα σε 10 μέρες πρέπει το αυτοκίνητο να περάσει κτεο (το πρώτο πέρασμα πρέπει να γίνει σε κρατικό)
8 είναι ασφαλές τα όρια αναφλεξιμοτητας της βενζίνης είναι 270 βαθμούς κελσίου ενώ του υγραερίου 480 με 530 (υπάρχουν κα βαλβίδες ασφαλείας στις δεξαμενές
9 έχουμε μεγάλη αυτονομία λόγο ότι δεν καταργείτε η βενζίνη
10 η εκκίνηση του αυτοκινήτου γίνετε με βενζίνη και αυτόματα μετά από 30 δευτερόλεπτα γυρναει σε αέριο
11 σημαντικό αν τελειώσει το υγραέριο ακόμη και εν κινήσει αυτό γυρναει μόνο του σε βενζίνη χωρίς να ρετάρει
12 η αλλαγή καύσιμου μπορεί να γίνει και χειροκίνητα όποτε θέλουμε ακόμη και εν κινήσει -
Ο χρήστης fontanero έγραψε:
1 η τιμή του υγραερίου θα είναι σταθερή για τα επόμενα 18 χρόνια πριν 7 χρόνια υπογράφηκε σύμβαση για 25 χρόνια
εχεις καποιο λινκ που περιεχει αυτη τη συμβαση?
-
oxι φιλε δεν το εχω προχειρο αλλα θα προσπαθησω να το βρω και θα το ανεβασω καποια στιγμη
-
Ο χρήστης alexioualexios έγραψε:
Τουλάχιστον το 9ο θα το βρεις μπροστά σου σε λίγο καιρό. Τα άλλα δε με νοιάζει αν τα ξέρεις ή όχι.
Για να το λές, κάτι θα ξέρεις Φυσικά δεν κάνω το κόπο να δώ ποια χαζομάρα εννοείς!
Επιδη διαβάζω διάφορα σχετικά με την υγραεριοκίνηση είπα να γράψω μερικά από αυτά που ξέρω
1 η τιμή του υγραερίου θα είναι σταθερή για τα επόμενα 18 χρόνια πριν 7 χρόνια υπογράφηκε σύμβαση για 25 χρόνιαΟταν μάθεις τη διαφορά του φυσικού αερίου (NG) με το υγραέριο ή autogas ξαναπέρνα μια βόλτα
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
'Απάντηση στο αίτημα των πολιτών για φθηνότερα καύσιμα, που θα επιβαρύνουν λιγότερο τον προϋπολογισμό τους σε σχέση με την πανάκριβη πλέον βενζίνη, επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το οποίο νομοθετεί ρυθμίσεις για ευκολότερη ίδρυση και λειτουργία συνεργείων και πρατηρίων για αέρια καύσιμα.'Ναι, ναι, ναι, π@π@ριές πρώτου μεγέθους. Οι ίδιοι που ανεβάσαν την τιμή της βενζίνης στα ύψη, τώρα μας λυπούνται και θέλουν να μας βοηθήσουν να βάλουμε υγραέριο για οικονομία. Και γιατί δεν ξανακατεβάζουν τον φόρο της βενζίνης 20-30 λεπτά να τελειώνουμε, αλλά προτιμούνε να μας 'βοηθήσουν' να κάνουμε πανάκριβες μετατροπές? Μάλλον γιατί στην μετατροπή κρύβεται 23% ΦΠΑ και μετά μιά μεγάλη μερίδα υγραεριοκίνητων οχημάτων που θα μπορούν και αυτούς με την σειρά τους να αρμέξουν.
Και βάζω και στοίχημα ότι μετά θα έρθει το υπουργείο και θα μας βοηθήσει να κάνουμε μετατροπή στην φτηνή αιθανόλη, βιοντήζελ ή τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε καπώ, ουρανό και πορτ-παγκάζ...
Καλέ μου φίλε, η αλλοπρόσαλλη πολιτική του τελευταίου ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, σου δίνη το δικαίωμα να έχεις της ακραίες σκέψεις και παραθέσεις σου!!!.....
Πολλές γνώμες θα αναπροσαρμοστούν στους επόμενους μήνες, όπως και του φίλου altus, άκρως διαφημιστική παράθεση, (μακάρι να είναι έτσι). Καθώς και του φίλου alexiou πολέμιου εν πρώτης με την πετρελαιοκίνηση.
Και πως είναι κακό το πετρέλαιο, όταν τα δεκάδες ‘θηρία’ που έρχονται στο κάμπινγκ, πλην των Ιταλών, είναι ΟΛΑ πετρέλαια?.
Και περνούμε και τους Ιταλούς, που τα μισά είναι αέριο και τα μισά πετρέλαιο. Έχω πολλά χρόνια φιλίας με αυτούς, (22 χρόνια στο κάμπινγκ του Nicolas II), έχουν μεγαλώσει τα παιδιά μας μαζί!!!..... Με αφήσαν να ελέγξω της εγκαταστάσεις αεριού που είχαν. Έκλεψα ιδέες και εξαρτήματα, που είχαν, που με βοήθησαν πολλή. Όλο όμως αυτό το εξτρα κόστος, μιας τέτοιας μετατροπής, φορτωνότανε στο πελάτη, και έτσι ο συναγωνισμός μου με τους υπόλοιπους είχε αρνητικούς δείκτες. Έτσι και έχω αναστολή σε αυτήν την παράμετρο των εργασιών μου. Όταν από πλευράς ΕΟΚ, οροθετηθεί, θεσμοθετηθεί, νομοθετηθεί ο τρόπος που θα πρέπει να είναι μια τέτοια μετατροπή, θα τα ξανά πούμε!!.
Από άρχεις έλεγα ΝΕ ΜΕΝ…..ΑΛΑ…. δεν ήμουν πολέμιος του αεριού.
Όπως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει της γενικές επισκευές που έχω κάνει σε αυτοκίνητα με αεριοκίνηση, στα 110000 η μέχρι 160000κμ. Τα μάτια μου έχουν δει πολλά, και σίγουρα η τσέπη μου κέρδισε!!.
Και σίγουρα όλοι γνωρίζετε ότι στην ΕΕ, η εγγείηση μηχανημάτων είναι τριετής , και κατά εξαίρεση στα αυτοκίνητα προστίθεται και το « η 100000κμ».
Γιατί λοιπόν δεν δίνετε αυτή η εγγείηση και από τους ‘γκαζαδες’?. Και βεβαίως όχι μόνον για της σωλήνες!!!....μα και για της παρενέργειες του μηχανισμού?.
Όλα τα «άκουσα, διάβασα, μου είπανε», είναι τουλάχιστον κουτά……(δεν λέω τίποτα άλλο!!!). Ο ΝΟΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ, κυρίες και κύριοι φίλοι μου, ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
‘ΔΙΑΡΡΟΕΣ’ και ‘ΠΑΠΑΓΑΛΙΚΙΑ’, χορτάσαμε.
Για αυτό φεεεεεε…..ταααααα!.
Antonis-team. -
Ο χρήστης fontanero έγραψε:
oxι φιλε δεν το εχω προχειρο αλλα θα προσπαθησω να το βρω και θα το ανεβασω καποια στιγμη
….καλέ μου φίλε μην ψάχνεις….για 10 χρόνια ήταν η αρχική, με τιμαριθμική προσαρμογή!!!!!!.......τότε ο τιμάριθμος ήταν 0,93%, σήμερα πάει στο 5%. Αφορούσε δε την σχέση του εξωτερικού παροχου – παραγωγού, με τον εσωτερικό χονδρέμπορο.
Μέχρι να φτάσει στον τελικό καταναλωτή, μεσολαβούν ο φόρος και το φπα που βάζει το κράτος, τα τέλει κατανάλωσης, το κέρδος του μεσάζοντα +φπα, το κέρδος του πρατηριούχου +φπα. (Ας με διορθώσει ο alexiu, που σηκώνει αυτά τα βάρη).
Άρα μην ορκίζεσαι ότι θα το βρεις, διότι οι εμπλεκόμενοι, με βία είδαν κάποια χαρτιά……
Πάντως η ‘διαφάνεια’ και η ηλεκτρονική ‘διαβουλευση’ των παρόντων, της κυβέρνησης, δεν έχει δημοσίευση τίποτα. Κάτι παραμύθια που διαβάζουμε, από τα έγχρωμα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, είναι π@π@ριες, για αυτούς που γνωρίζουν!!!.Μα έχω φίλε μου μια μεγάλη απορία.
Εγώ είμαι πασίγνωστος, για το τι κάνω. Έχω έννομο και οικονομικό συμφέρον άμεσα, να γίνει ότι αγωνιζόμαστε να κάνουμε για το αέριο εδώ και χρόνια. Να ξεχωρίσουμε τα ερίφια από τα πρόβατα. Να ευοδωθεί ο αγώνας μας, όπως ευοδώθηκε, για τα ‘εξουσιοδοτημένα’, (01/01/06) τα ανταλλακτικά πρώτης κυκλοφορίας, (01/01/04) την πρίζα Ε-RBD, (01/01/89), ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΝΑ ΒΑΣΤΑΣ μερικά εβρο στην τσέπη σου, που στα έπαιρναν, οι μονοπωλιακοί επητήδιοι δραχμοφονιάδες, και έτσι η αγορά εξομαλύνθηκε για αυτούς που έχουν μυαλό, (τα κοροΐδα θα είναι πάντα κοροΐδα).
Και ερχομέ σε εσένα ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ?. άρτι φανερωθείς, και με δήθεν τρόπο εμπεριστατωμένης μελέτης, προσπαθείς να βγάλεις βλάκες, (όχι τους ενάντιους με το αντικείμενο) μα και τους γνώστες, εμπλεκόμενους, έχοντες άμεσο συμφέρον, γράφοντες, που σου λένε πολλή ευγενικά ΦΕΕΕΕΕΤΑΑΑΑΑ.
Και σου γράφει ο χριστιανός: «Πολύ δύσκολο να γίνουν καινούρια πρατήρια με τις σημερινές συνθήκες. Καταρχάς για να βγεί άδεια πρέπει εκεί που θα τοποθετηθεί η δεξαμενή να μήν υπάρχει τίποτα γύρω σε ακτίνα 10 μέτρων και ο νόμος προβλέπεται να γίνει ακόμα πιο αυστηρός στο μέλλον.»
Και σου γράφω εγώ, ότι φίλος , σε κεντρικό σημείο, αλλάζει το αέριο που πουλούσε με βενζίνη, διότι σκλαβωμένο οικόπεδο 1600τμ, δεν συμφέρει. Θα μπορούσε να το δόση σε ‘χτιζοσπιτα’, που θα φτιάξει 300 διαμερίσματα, και θα του δώσει τα 100!!!....35000 χιλιάρικα το μήνα!!!!!!!!!!!!!!!!!....
Και σίγουρα ο αρχικός τους στόχος εξέλειψε, διότι γέμιζαν και φιάλες με οικιακό αέριο, και αύξαναν τον τζίρο τους. Σήμερα και με δικαία παρέμβαση (της πετρογκαζ νομίζω, άκουσα, μου είπανε, δεν το διασταύρωσα!!!!!!!...) απαγορεύετε ρητά. Άρα θα πρέπει να επενδύσουν σήμερα, στον γάμο του καραγκιόζη!!. Φεεεεταααα. Άρα για επί πλέον πρατήρια κοντά στον καταναλωτή, το βλέπω από γκρίζο έως μαύρο.Εάν δεν μου πεις ποιος είσαι, θα σε θεωρώ παπαγάλο των 25ε , και όχι τον ‘ψιττακό’ των 1500ε που έχω.
Λυπάμαι πρώτος, που στα γράφω, μα εδώ εκτιθέμεθα επώνυμα δημοσίως. Περιμένουμε εναγωνίως για εγκαταστάσεις – επενδύσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, και εσύ μας λες ‘βουρ στον πατσά’?. Μαζί θα τα χάσουμε?.... ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ.
Antonis-team. -
Ο χρήστης geko έγραψε:
Για να το λές, κάτι θα ξέρεις Φυσικά δεν κάνω το κόπο να δώ ποια χαζομάρα εννοείς!
1 η τιμή του υγραερίου θα είναι σταθερή για τα επόμενα 18 χρόνια πριν 7 χρόνια υπογράφηκε σύμβαση για 25 χρόνιαΟταν μάθεις τη διαφορά του φυσικού αερίου (NG) με το υγραέριο ή autogas ξαναπέρνα μια βόλτα
Φυσικά και να μη κάνεις τον κόπο. Άλλωστε τι να τον κάνεις τον αντίλογο; Μόνο σχολιάζεις θέματα σε αυτό το φόρουμ, χωρίς μάλιστα να τα τεκμηριώνεις.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Καλέ μου φίλε, η αλλοπρόσαλλη πολιτική του τελευταίου ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, σου δίνη το δικαίωμα να έχεις της ακραίες σκέψεις και παραθέσεις σου!!!.....
Πολλές γνώμες θα αναπροσαρμοστούν στους επόμενους μήνες, όπως και του φίλου altus, άκρως διαφημιστική παράθεση, (μακάρι να είναι έτσι). Καθώς και του φίλου alexiou πολέμιου εν πρώτης με την πετρελαιοκίνηση.
Και πως είναι κακό το πετρέλαιο, όταν τα δεκάδες ‘θηρία’ που έρχονται στο κάμπινγκ, πλην των Ιταλών, είναι ΟΛΑ πετρέλαια?.Antonis-team.
Τσουκ. Δεν είμαι πολέμιος της πετρελαιοκίνησης. Απλά αν απελευθέρωναν γενικά τα πετρέλαια, στην Θεσσαλονίκη, θα ήμουν από τους πρώτους. Όμως δε θα έπαιρνα κατηγορίας Euro 5 λόγω κόστους απόκτησης και για κάποιους άλλους λόγους. Επίσης δεν εμπιστεύομαι τα πετρέλαια στην Ελλάδα λόγω του ότι γίνονται νοθείες και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί απλά τα 'παίρνουν'. Πώς να καταλάβεις άλλωστε τι σου ρίχνουν όταν έχει αποχρωματιστεί; Έξω δε νομίζω να έχουν τέτοια προβλήματα... Ένα σωστό πράγμα που έχει κάνει το κράτος είναι το ότι εξομοιώνει σε τιμές συνέχεια το κόκκινο με το κίνησης.
Αν ένας EURO 5 diesel σε όχημα κατηγορίας 'D' θα έχει 20.000,00€ και το πετρέλαιο δε θα έχει ιχνηθέτη και θα μπορώ να μπαίνω Θεσνίκη, τότε... Θα το σκεφτώ. Έως τότε... η υβριδική κίνηση, με βενζίνη και υγραέριο νομίζω ότι είναι καλή ιδέα. -
Επανερχομαι στο θεμα μου με καποιες επισημανσεις:
- Πηγα σημερα και αλλαξα τακακια πισω φρενων στην Ford (ασχετο) και επιασα κουβεντα με τον προισταμενο του συνεργειου. Εν ολιγοις μου ειπε οτι δεν εκανα και πολυ καλα που εβαλα υγραεριο στο Focus μου γιατι τα μεταλλα και τα εδρανα δεν ειναι κατα πιο καταλληλα για καυση με υγραεριο. μαλιστα μου ειπε ευγενικα οτι το Focus θα το φερουν πλεον και σε υγραεριοκινηση. Στο ερωτημα μου τι θα εχει διαφορετικο μου ειπε οτι θα εχει αλλα μεταλλα (!). Κατα ποσο η Ford ειναι διαθετειμενη να το τηρησει αυτο δεν το ξερω. Αυτο που ξερω ειναι οτι ολες οι αντιπροσωπειες ψαχνονται στο θεμα. Μαλιστα ανεβασμενο στην ραμπα για να αλλαξουν τα τακακια μπορεσα και εβγαλα μερικες φωτο του κατω μερος της τοποθετησης που μου κανανε. Στα ματια μου φαινοταν καλη και μαλιστα θα πηρε και αρκετο χρονο γιατι γινεται ενας μικρος χαμος απο καλωδια (πιασμενα). Ετσι εχω και μια εικονα απο το κατω μερος του αυτοκινητου μου. Μαλιστα μου ειπε οτι αν δεν κανω τον χρονο 30-40000 χιλιομετρα το χρονο δεν αξιζει... Τι να πω μου εκανε την καρδια περιβολη και μαλιστα ξεφτυλισε και την δουλεια της τοποθετησης λεγοντας... κλασικες ελληνικες δουλειες, συγκρινοντας το εργοστασιακο περασμα. Εννοειται οτι το εργοστασιακο εχει αλλη φιλοσοφια, δεν αντιλεγω. Αλλα στο ερωτημα μου πως κινουνται στην Ευρωπη τοσα οχηματα με υγραεριο και μαλιστα παλιοτερης γενιας χωρις προβληματα και τα ελληνικα ταξι, απαντηση ξεκαθαρη δεν πηρα. Μαλιστα μου ευχηθηκε καλη τυχη!
Με μαυρη την καρδια και λεγοντας μου οτι πολλα δεν παθαινουν απο τον κινητηρα αλλα απο τις διαφορες πατεντες με τους εγκεφαλους και τα παραλληλα καλωδια τροφοδοσιας μου εφτιαξε την μερα. Να ειναι καλα ο ανθρωπος (παρολα αυτα πολυ ευγενικος χωρις πλακα). Οποτε σκεφτομουν αντε το πας σιγα σιγα αν σου κατσει κανενα βραχυκυκλωμα λογω των καλωδιων και καει κανενας εγκεφαλος μετα τι γινεται...
Θυμαμαι οτι ο εγκαταστατης μου ειπε οτι ΔΕΝ πειραζει τιποτα στον εγκεφαλο αυτος οποτε δεν επεμβαινει εκει. Αυτο μπορει να ειναι καλο αλλα και παλι δεν θα πρεπει απο καπου να παρει ενα ρευμα τουλαχιστον... Δεν γνωριζω και βρισκομαι σε συγχυση... Δεν πειραζει ομως θα μου περασει.
Παρακατω παραθετω τις νεες μου φωτο και ελπιζω να σας αρεσουν. Αν εχετε καμια παρατηρηση στο περασμα πες τε μου να ξερω αν πρεπει να βαραω ή οχι!
Τελος, θα ηθελα να αναφερθω στον κ. Αντωνη που δεν ξερω τι απαντηση μου εδωσε εννοω θετικη ή αρνητικη στο ατομο μου.
Συγκεκριμενα αναφερετε:
Πολλές γνώμες θα αναπροσαρμοστούν στους επόμενους μήνες, όπως και του φίλου altus, άκρως διαφημιστική παράθεση, (μακάρι να είναι έτσι)
K. Αντωνη εχω την εντυπωση οτι αναφερεστε στο ατομο μου περιπαικτικα λεγοντας οτι κανω καποια διαφημιση? Θελω να τοποθετηθειτε στο θεμα αυτο γιατι οπως ειπα και προηγουμενα μακρια απο εμενα το μαρτυριο αυτο. μαλιστα απο τα λεγομενα πιστευω να καταλαβαινετε οτι και προβληματα πιστευω οτι εχω να λυσω στην τοποθετηση μου και πρεπει να τα ξαναδουνε (βλεπε διαρροη απο βαλβιδα, σβησιμο στο ρελαντι κτλ) και ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφερω οτι η εγκατασταση που εγινε σε εμενα ηταν ΤΕΛΕΙΑ και οτι πρεπει να τρεξουν ολοι εκει. Απλα αναφερα το γεγονος χρονολογικα οπως εγινε ακριβως και το βιωσα.
Ευχομαι πραγματικα να ειναι διαφορετικο το νοημα των λογων σας γιατι αλλιως θα με κανετε να δυσαρεστηθω χωρις να εχω κατι μαζι σας ουτε με κανεναν αλλον.
Το θεμα ειναι οτι καλο ειναι περιμενουμε οπως λετε αλλα μεχρι ποτε? Και ποτε ο κοσμος θα κανει την αποσβεση του αν περιμενει? Οταν ανεβει το υγραεριο. Και επισης ποιος μας λεει οτι θα αλλαξει κατι στο θεμα των εγγυησεων (απο πλευρας κινητηρα) απο τις μελλοντικες τοποθετησεις. Απλα μηπως θα ζητανε διπλοματουχο μηχανικκο για το συνεργειο, και πτυχια και τιποτα παραπανω...? Τι ειναι τελικα αυτο που ειναι τοσο μυστικο και θα πρεπει να περιμενουμε και μεχρι ποτε? Εγω φυσικα εκανα το τολμημα και το εβαλα. Και απαιτω απο την πολιτεια που ΘΑ ΕΛΕΓΞΕΙ το αυτοκιντο στο ΚΤΕΟ να φερει και την ευθυνη καλης λειτουργιειας ΟΛΟΥ του αυτουκινητου, γιατι αν κατι παθει τους πρωτους που θα μηνυσω θα ειναι το ΚΤΕΟ και μετα τον εγκαταστατη μου.
ΥΓ: και παλι συγνωμμη για το λιγο νευρικο μου υφος....
http://img186.imageshack.us/i/dsc01708h.jpg/
-
@Altus
είχες την ευκαιρία να μιλήσεις με τον υπέθυνο του συνεργείου σου, και να αναπτύξετε μια συζήτηση περι του υγραερίου. Οταν σου ανέφερε πως 'τα εδρανα δεν ειναι κατα πιο καταλληλα για καυση με υγραεριο' ρωτησες αν εχει περιστατικα με αυτοκίνητα που του ήρθαν με καμμένες βαλβίδες ? Διοτι έχω την εντύπωση οτι κινδυνολογούμε επ αυτού, αλλα ουσιαστικά δεν υπάρχει ουτε 1 που να λέει 'Εγω την πάτησα. Ορίστε. Οδηγώ αυτο το αυτοκίνητο, και στα Χ χιλιόμετρα με υγραέριο έπαθα αυτο κ αυτό. Και ορίστε οι φωτογραφίες που το αποδεικνύουν'. Γράφουμε/γράφωκαι παρακολουθούμε/ω και αυτό αλλα και άλλα φόρουμ σχετικά με την υγραεριοκίνηση, και στην προσωπική μου αντίληψη δεν έχει υποπέσει τιποτα επ αυτου.
Συο είπε όμως κ μια ανακρίβεια... και ίσως απο εκεί θα μπορούσες να πιαστείς για να καταλάβεις αν γνωρίζει ή όχι το αντικείμενο καλα όπως εμείς. Σου είπε οτι το υγραέριο αξίζει αν κάνεις 30-40.000 το χρόνο... Να τον διρθώσω, οτι αξίζει αν κάνεις.... 30-40.000χλμ ΓΕΝΙΚΑ. Για μένα που το πλήρωσα 1600 ευρώ στον Μπίρμπο τον Ιανουάριο, και με τη συγκεκριμένη διαφορά τιμής μεταξύ των 2 καυσίμων, βάση δικών μου υπολογισμών κατέληξα στο συμπέρασμα οτι θέλω περίπου στα 25.000χλμ. Οχι το χρόνο όμως... ΓΕΝΙΚΑ. Απο τα οποιο ήδη έχω κάνει τα μισά.
Επίσης σου είπε κάτι για παράλληλους εγκεφάλους, και οτι μπορει να πάθει κανα βραχυλύκλωμα και τέτοια. Ναι μπορει να πάθει. Αλλα αυτο δεν αφορά το αυτοκίνητο, αλλα την εγκατάσταση του υγραερίου. Αν δεις οτι έχει πρόβλημα, το γυρίζεις σε βενζίνη και πάς. Εγω που εχω 5ης γενιάς ΔΕΝ εχω εγκέφαλο. Χρησιμοποιώ τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου. Αρα σε ποιο σημείο ακριβώς βρίσκεται η 'αχίλλειος πτέρνα' του συστήματος μου ?Τελος, για να τα φέρουμε 'ίσα βάρκα ίσα πανιά' να σου πώ τούτο : Ολα είναι ενα στοίχιμα. Ακομα και η αγορά ενος αυτοκινήτου, ενα στοίχιμα είναι. Αν το πάρεις σήμερα, και αύριο βγει ολική καταστροφή, έχασες... θα το πληρώνεις μια ζωή. Αν ομως όλα πάνε καλά τότε έχεις κερδίσει. Ετσι είναι και η οποιαδήποτε μετατροπή κάνει κάποιος στο αυτοκίνητάκι του. Ειτε το πειράζει μηχανικά, είτε του αλλάζει τα εντόσθια, είτε βάζει υγραέριο, ειναι κ αυτό ένα στοίχημα. Αν μέχρι να το πουλήσεις επιζήσει, κέρδισες.
Αυτο ευχόμαστε όλοι για τους εαυτούς μας κ για τους άλλους. Μη σκύβεις το κεφάλι λοιπόν, τα στατιστικά είναι με το μέρος μας, τα κιτ υπάρχουν χρόνια στο εμπόριο, και αυτοί που τα έβγαλαν κάτι θα ξέρουν παραπάνω απο εμάς. Χαμογέλα
Υγραεριοκίνηση!