-
Aς δημιουργήσουμε ένα ανάλαφρο τόπικ, καλοκαίρι είναι, να περάσει και η ώρα...
Ποιός τύπος αμαξώματος σας αρέσει περισσότερο;
Έχετε αυτό που σας αρέσει;
Θα θυσιάζατε τις πρακτικές σας ανάγκες, για ένα λιγότερο πρακτικό αλλά πιο σαγηνευτικό αμάξωμα;
Εμένα, π.χ. μου αρέσουν τα sport-saloon.
Και τα 4θυρα coupe σε στυλ RX-8.
Γενικώς αυτά, που διατηρούν τη γοητεία ενός coupe, χωρίς να απεμπολούν την πρακτικότητα ενός 4θυρου. -
Θα θυσιάζατε τις πρακτικές σας ανάγκες, για ένα λιγότερο πρακτικό αλλά πιο σαγηνευτικό αμάξωμα;
Γενικώς αυτά, που διατηρούν τη γοητεία ενός coupe, χωρίς να απεμπολούν την πρακτικότητα ενός 4θυρου. -
Το κάθε είδος έχει τη δική του 'γοητεία' (δε ψήφισα κανένα), πάντως δε μου αρέσουν οι πολλές πόρτες.
Ναι δε θα με ένοιαζε να πάρω ένα λιγότερο πρακτικό αυτοκίνητο από τη στιγμή που θα μου άρεσε οπτικά.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Aς δημιουργήσουμε ένα ανάλαφρο τόπικ, καλοκαίρι είναι, να περάσει και η ώρα...Ποιός τύπος αμαξώματος σας αρέσει περισσότερο;
Γενικώς αυτά, που διατηρούν τη γοητεία ενός coupe, χωρίς να απεμπολούν την πρακτικότητα ενός 4θυρου.Hatchback για μενα, δασκαλε!
Γενικα προτιμω 2 πορτες, μηκος κατω απο 4μ, κι ευκολο παρκαρισμα αντι για μπολικο χωρο, μια και κινουμαι κατα 80% εντος πολης, ειτε μονη ειτε με +1. Παρολα αυτα βγαζω το καπελο σε σχεδιασεις του στυλ RX8.
Οσο για το αν θα θυσιαζα τις πρακτικες μου αναγκες για ενα σαγηνευτικο αμαξωμα... Αν ηταν μονο το αμαξωμα σαγηνευτικο σιγουρα οχι (λιγο με ενδιαφερει το πως με 'κοβουν' οι αλλοι απ εξω οταν οδηγω), αλλα αν εβρισκα και το περιεχομενο αντιστοιχα σαγηνευτικο - κινητηρα, αναρτηση, φρενα και φυσικα σαλονι... ε, ενταξει, θα θυσιαζα κατι (π.χ. το χωρο αποσκευων, οπως κι εκανα με το mini!).
-
Αν το δούμε από ομορφιά τότε Κουπέ και roadster!!
Απόδειξη ότι όλα τα SUPER CARS είναι σε αυτές τις κατηγορίες.
Αν το δούμε πρακτικά ένα ΣΟΥΒ ή ένα μεγάλο Σαλόνι. Το πρώτο βέβαια υπερτερεί στο ότι βάζεις και μια σιδεριά και όποιον πάρει ο χάρος.
Η άλλη όψη της πρακτικότητας λέει μικρό χατσμπακ για εύκολο παρκάρισμα.
Όμως ένα τέτοιο είναι σνήθως αμάξι ανάγκης για κάποιον που κινήτε μέσα στην πόλη ή σαν δεύτερο για κάποιον που έχει ειτε κουπέ-σαλούν-ΣΟΥΒ.
Αν τώρα το θέσουμε τι θα γουστάρατε να πάρετε τότε μάλλον ένα ρόουντστερ με δεύτερη επιλογή ένα κουπέ είναι μονόδρομος
-
Άν και δε θέλω πολλές πόρτες στο αυτοκίνητο τα αυτοκίνητα που προτιμώ περισσότερο είναι τα saloon. Μάλλον οι αγώνες τουρισμού που θαυμάζω απο μικρό παιδί βοήθησαν αρκετά. Επίσης έχουν πολύ καλή αεροδυναμική (και ας μη φαίνεται)
-
Hatch και για μενα, και κατα προτιμηση 3πορτο αν και δεν με χαλανε καθολου και τα 5πορτα. Απο εκει και περα μου αρεσουν και τα coupe, αν και τα βρισκω λιγο ποιο δυσχρηστα...
-
απεχθανομαι τα πολυμορφικα τα SUV και τα cabrio
απο εκει και περα ολα παιζουν
-
5door hatchback
-
Πρέπει να υπάρχει ίδιο τόπικ. Θα επανέλθω
edit:
δεν το βρίσκω γμτ
Τέσπα, η δική μου προτίμηση είναι προς sedan, αν και δεν είμαι οικογειάρχης, ούτε θα γίνω σύντομα
Alfetta, Alfa75, Maserati Quattroporte, Alfa 156/159, Honda Accord, Subaru Legacy, BMW E36 μερικά από αυτά που έχω στο μυαλό μου ως καλά σχεδιασμένα saloon.Φυσικά υπάρχουν και Κουπέ που έχω ερωτευτεί εμφανισιακά με την πρώτη ματιά (GT, RX7, Fiat Coupe, Peugeot 406 Coupe κλπ), καθώς και S/W που θα αγόραζα χωρίς πολλή σκέψη (Alfa Sportwagon, Mazda 6 S/W, Subaru Outback)
-
το κυριο αμαξι πρεπει να εχει χωρους και ανεσεις και ασφαλεια
αρα σαλουν και μαλιστα μεγαλο
τα 2α-3α κλπ (για τους τυχερους) πρεπει να ειναι
2ο ενα πισωκινητο καμπριο για να χαιρεσαι και
3ο ενα τζιπο-suv επισης για να χαιρεσαι -
Ένα γρήγορ MPV για να καλύπτει όλες τις ανάγκες.
Πάντα function over form.
-
Όταν ήμουν μικρός ήθελα hatch, τώρα που μεγάλωσα θέλω salloon από κατηγορία D και πάνω. Και με SW ψήνομαι. Ένα από τα 2 θα είναι η επόμενη αγορά μου.
-
Καθαρά από αισθητικής απόψεως....Coupe και roadster!!!
Όσον αφορά πρακτικότητα...μικρό SUV με μεγάλους χώρους, κοντές σχέσεις και δυνατό κινητήρα.
Δεν νομίζω να ζητάω πολλά ????
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Το κάθε είδος έχει τη δική του 'γοητεία' (δε ψήφισα κανένα), πάντως δε μου αρέσουν οι πολλές πόρτες..Αν σου χαρίσουν Μ5 μην την πάρεις γιατί έχει 4 πόρτες.
Επί του θέματος, ένας ψήφος στα coupe από μένα.
-
Όταν ήμουν 22 ετών τρελενόμουνα για λιμουζινοειδή με πολλές πόρτες και χώρους. Και πήρα τότε....xantia!!!
Στα 35 τώρα μου αρέσουν τα 2πορτα κουπε και πήρα....alfa GT.Βρε πως αλλάζουν (ανάποδα) οι καιροί!!! Παλιμπαιδισμός???
-
Κι εγώ δεν μπορώ να ψηφίσω κάποιο. Τα αυτοκίνητα που έχω στο προσωπικό μου dream wishlist είναι από διαφορετικές κατηγορίες.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
..., Subaru Legacy,... μερικά από αυτά που έχω στο μυαλό μου ως καλά σχεδιασμένα saloon.I second that
Κατα τ' άλλα δεν ψηφίζω συγκεκριμένη κατηγορία. Υπάρχουν διαμάντια σε κάθε μια
-
Aπό τα αγριότερα, ωραιότερα και γρηγορότερα saloon ever:
Lotus Omega.-
Αμαξώματα: τι προτιμάτε;