-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Ερωτηση.
Πριν 10 ημερες νοικιασα ενα διαμερισμα. Πηρα προκαταβολη και πριν κανουμε τα συμβολαια μου ειπε να του επιστρεψω την προκαταβολη γιατι βρηκε αλλο.Αν και θα ρωτησω το δικηγορο, εχει κανεις αποψη?Θα κρατήσεις από την προκαταβολή το ποσό που αντιστοιχεί στις ημέρες από τότε που σου έδωσε τα λεφτά μέχρι που στα ζήτησε.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Ερωτηση.
Πριν 10 ημερες νοικιασα ενα διαμερισμα. Πηρα προκαταβολη και πριν κανουμε τα συμβολαια μου ειπε να του επιστρεψω την προκαταβολη γιατι βρηκε αλλο.Αν και θα ρωτησω το δικηγορο, εχει κανεις αποψη?Θα κρατήσεις από την προκαταβολή το ποσό που αντιστοιχεί στις ημέρες από τότε που σου έδωσε τα λεφτά μέχρι που στα ζήτησε.
υπ οψιν ομως οτι δεν εχω κανει συμβολαιο
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Ερωτηση.
Δικηγόρος του διαβόλου τώρα εγώ.
Εχεις κόψει απόδειξη για τα χρήματα που πήρες η όχι;
Κανονικά θα έπρεπε, αλλά εαν δεν του έχεις κόψει πως θα αποδείξει ότι σου έδωσε προκαταβολή; -
Προκαταβολή μόνο αν θες εσύ τη δίνεις πίσω, δεν μπορεί να σε υποχρεώσει , καπάρο είναι , μπορεί να έχασες κι εσύ κάποιον άλλο ενοικιαστή σε αυτό το διάστημα.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Ερωτηση.
Δικηγόρος του διαβόλου τώρα εγώ.
Εχεις κόψει απόδειξη για τα χρήματα που πήρες η όχι;
Κανονικά θα έπρεπε, αλλά εαν δεν του έχεις κόψει πως θα αποδείξει ότι σου έδωσε προκαταβολή;μα εγω δεν εχω το προβλημα να αποδειξω οτι πηρα λεφτα. Αυτος πρεπει το αποδειξει.Αυτος διεκδικει
Και οντως αυτη τη βδομαδα εδιωξα αλλους 2 υποψηφιους ενοικιαστες για χαρη του -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Προκαταβολή μόνο αν θες εσύ τη δίνεις πίσω, δεν μπορεί να σε υποχρεώσει , καπάρο είναι , μπορεί να έχασες κι εσύ κάποιον άλλο ενοικιαστή σε αυτό το διάστημα.Σωστο. Ειναι στη 'διακριτικη σου ευχερεια' να του επιστρεψεις μερος, ολο ή και καθολου απο το ποσο. Το ποιο 'τιμιο' ειναι να κρατησεις το ποσο που αντιστοιχει απο την ημερα που συμφωνησατε και σου εδωσε την προκαταβολη μεχρι την ενημερωση σου οτι δεν θελει το διαμερισμα, με δεδομενο οτι δεν υπαρχει συμβολαιο ή αποδειξη.
-
το καπαρο ισχυει μεχρι ενα μηνα και στην αποδειξη επανω γραφουμε καπαρο και ημερομηνια βεβαια.
-
Tυπικά πρέπει να την επιστρέψεις .
Ετσι θα αποφασίσει το δικαστήριο .
Τώρα επειδή είναι μικρό ποσό και δεν τον συμφέρει να πάει σε δικηγόρο , συμβιβαστείτε σε κάτι εύλογο και δίκαιο και γιά τους 2 .Δεν κατάλαβα όμως γιατί δεν έκανες αμέσως συμβόλαιο . Λογικά δεν χρειαζόταν καν η διαδικασία της προκαταβολής .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Tυπικά πρέπει να την επιστρέψεις .
Ετσι θα αποφασίσει το δικαστήριο .
Τώρα επειδή είναι μικρό ποσό και δεν τον συμφέρει να πάει σε δικηγόρο , συμβιβαστείτε σε κάτι εύλογο και δίκαιο και γιά τους 2 .Δεν κατάλαβα όμως γιατί δεν έκανες αμέσως συμβόλαιο . Λογικά δεν χρειαζόταν καν η διαδικασία της προκαταβολής .
Απ οτι φανηκε καλυτερα που δεν εκανα συμβολαιο...Μαλλον θα κρατησω καποιες μερες που δεσμευσα το σπιτι και θα του επιστρεψω τα υπολοιπα.
-
Η ιδέα του καπάρου είναι να σε δεσμεύσει για να μην του κάνεις λαδιά και το δώσεις σε άλλον. Επίσης αποτελεί την ευθύνη του σε περίπτωση που αυτός σου κάνει λαδιά.
Ως έχουν τα πράματα εσύ ήσουν εντάξει και αυτός όχι. Οπότε νομίζω ότι εφόσον αυτός αθέτησε τη συμφωνία και σου προκάλεσε ζημία (έχασες άλλους) δεν δικαιούται επιστροφή. Σίγουρα δεν του το δίνεις όλο... μόνο αν εσύ θέλεις, από καλοσύνη, του επιστρέφεις ένα μέρος.... Αλλά δεν έχασες μέρος του καπάρου ανάλογα με τις μέρες αλλά άλλον νοικιάρη. Και αν κάνεις πχ 2 μήνες να βρεις ξανά νοικιάρη θα χάσεις τα 2 μηνιάτικα. Θα σου τα δώσει αυτός αυτά;; Όχι, αυτός με το καπάρο απλά περιόρισε τη χασούρα του σε ό,τι έδωσε. -
Εγώ νομίζω ότι σε περιπτώσεις ενοικίασης , το καπάρο δεν έχει νόημα να ισχύει πάνω απο 48 ώρες , ώστε νσ γίνεται άμεσα συμβόλαιο που ουσιαστικά είναι ένα απλό ιδιωτικό συμφωνητικό
-
συμφωνώ με onyx το καπάρο δεν επιστρέφεται
-
Επανερχομενος σε συζητησεις που εγιναν στο παρον topic και μετα απο μια ματια τριγυρω στην Αθηνα αλλα και συζητηση με φιλους και μηχανικους-εργολαβους, οδηγηθηκα παλι στα ιδιο συμπερασμα:
Ελαχιστοι πλεον κατασκευαστές διαθέτουν χρήμα και με ενδεχομενο να καταρρεύσουν και 1-2 ελληνικές τράπεζες σε συνδυασμό με άλματα επιτοκίων, (οπως λενε οι 'ειδικοι'), το αποτελεσμα ειναι η αγορα να βουλιαζει διαρκως. Οποιος πηρε μεχρι το 2008 σπιτι ΟΚ, αρκει να εκανε καλους υπολογισμους για να πληρωνει τυχον δοσεις.
Σημερα δεν αγοραζει σχεδον κανενας, αφου ελαχιστοι ειναι αυτοι που εχουν 100-150.000 ευρω και με καποιο μικρο δανειο θα αγορασουν ακινητο, κυριως φοβουμενοι 'πτωχευση' της χωρας.
Ομως σιγουρα δεν προκειται να βρεθουν αγοραστες για την επομενη 3ετια, εκτος αν γινει 'θαυμα' και ο ΓΑΠ σωσει την ελληνικη οικονομια...
Ηδη παρατηρουνται καθυστερησεις στις παραδοσεις διαμερισματων, αφου δεν πουληθηκε το 50% της οικοδομης και δεν μπορει να συνεχιστει η χρηματοδοτηση για τη αποπερατωση της. Ενδεικτικα αναφερω οτι δυο γνωστοι μου επρεπε να παραλαβουν τα διαμερισματα τους μεχρι το Πασχα και ενημερωθηκαν απο τους κατασκευαστες οτι μαλλον θα τα παραλαβουν στο μεσο του καλοκαιριου, παροτι για την καθυστερηση θα πρεπει να καταβληθουν 'ρητρες' στους αγοραστες!!! -
Kανένας δεν αγοράζει , κανένας δεν ξεκινάει χτίσιμο , όλοι περιμένουν ο ένας τον άλλον , οι άνεργοι έφτασαν το 1.000.000 και μέχρι το τέλος του χρόνου τα 2.000.000
Ισως πρέπει να αλλάξω επάγγελμα και να ανοίξω μαγαζί με όπλα και λοιπά μέσα αυτοπροστασίας
Μέσα στο 2011 θα κάνω τρελλές πωλήσεις μου φαίνεται
-
Μπα...μη το κάνεις...θα σε φεσώσουν κι εσένα κι άντε να τους βρεις μετά
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Kανένας δεν αγοράζει , κανένας δεν ξεκινάει χτίσιμο , όλοι περιμένουν ο ένας τον άλλον , οι άνεργοι έφτασαν το 1.000.000 και μέχρι το τέλος του χρόνου τα 2.000.000Ισως πρέπει να αλλάξω επάγγελμα και να ανοίξω μαγαζί με όπλα και λοιπά μέσα αυτοπροστασίας
Μέσα στο 2011 θα κάνω τρελλές πωλήσεις μου φαίνεται
H κανα πρακτορειο ΠΡΟ-ΠΟ...
-
Έχω δύο γνωστούς που ασχολούνται με μεσιτικά (και οι δύο είναι από αυτούς που δεν θα πρόκειται να παραδεχτούν ότι ζορίζονται....). Ο ένας που είναι mainstream μοιάζει να έχει ένα κάποιο πρόβλημα. Ο άλλος όμως που ασχολείται κυρίως με καλές περιοχές και με πιο ειδική πελατεία και πολύ ακριβά ακίνητα (πχ 1-3-5 εκατομμυρίων) μοιάζει να έχει επηρεαστεί λιγότερο.
Υποπτεύομαι ότι γενικά υπάρχει πρόβλημα και μόνο στο άνω άκρο της αγοράς τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα. Περιμένω το πρόβλημα να μεγαλώσει... (επιτόκια θα ανέβουν, ρευστότητα πάπαλα, γενικότερη αίσθηση ανασφάλειας που προκαλεί δισταγμό για σοβαρές τοποθετήσεις). Το αποτέλεσμα είναι να πέσουν λίγο οι τιμές. Αν όμως μπερδευτούν τα πράματα και γίνει κανένας πανικός και πέσουν απότομα και σημαντικά οι τιμές θα γίνει καλός χαμός γενικότερα... -
Ο χρήστης Baleniac έγραψε:
Έχει δανειοδοτηθεί κανείs από τον ΟΕΚ για ανέγερση κατοικίαs να μαs πει τι παίζει;
Kαλώs εχόντων των πραγμάτων,πρόκειται απο Μάρτη να ανεγείρω και γω το δικό μου σπίτι,οπότε κάθε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη(όχι μόνο σε ότι αφορά πληροφορίεs για την δανειοδότηση αλλά και για άλλουs τομείs..)Anybody??
-
Ο χρήστης Baleniac έγραψε:
Έχει δανειοδοτηθεί κανείs από τον ΟΕΚ για ανέγερση κατοικίαs να μαs πει τι παίζει;
Kαλώs εχόντων των πραγμάτων,πρόκειται απο Μάρτη να ανεγείρω και γω το δικό μου σπίτι,οπότε κάθε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη(όχι μόνο σε ότι αφορά πληροφορίεs για την δανειοδότηση αλλά και για άλλουs τομείs..)Anybody??
Tι χρειάζεσαι;
Προϋποθέσεις επιδότησης γνωρίζεις; Τις έχεις;
Ξεκίνα από εδώ:
http://www.oek.gr/index.php?option=com_ ... Itemid=100Μπορείς να πάρεις πληροφορίες και στη Διεύθυνση Συνδρομής του αρμόδιου υπουργείου:
http://www.ypakp.gr/uploads/docs/3119.pdf -
Το ύψος της επιδότησης επιτοκίου θα εξαρτηθεί από την αντικειμενική αξία του ακινήτου και το ύψος των εισοδημάτων σου ανά κατηγορία (Α' ως Δ', δες το link).
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ