-
Πως μπορεί κανείς να διαπιστώσει την πραγματική και την αντικειμενική αξία ενός ακινήτου εκτός φυσικά από το να το πουλήσει ?
Μπορείς να πας σε ένα μεσίτη και να του δώσεις μια αμοιβή (πόσο ?) για μια εκτίμηση ?
-
αμα ειναι σε μεγαλες πολεις κοιτα στην χρυση ευκαιρια ποσο πωλουνται γενικα.
αμα ειναι σε πιο μικρες περιοχες μαλλον καποιον θα πρεπι να ρωτησεις. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πως μπορεί κανείς να διαπιστώσει την πραγματική και την αντικειμενική αξία ενός ακινήτου εκτός φυσικά από το να το πουλήσει ?Μπορείς να πας σε ένα μεσίτη και να του δώσεις μια αμοιβή (πόσο ?) για μια εκτίμηση ?
Δεν χρειαζεται .
taxisnet.gr οπου υπαρχει .
Σε περιοχες που δεν υπαρχει(αντικειμενικη αξια) η εφορια, κ σε συμβολαιογραφο μπορεις να απευθυνθεις . -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
αμα ειναι σε μεγαλες πολεις κοιτα στην χρυση ευκαιρια ποσο πωλουνται γενικα.
αμα ειναι σε πιο μικρες περιοχες μαλλον καποιον θα πρεπι να ρωτησεις.Εκει θα δεις ποσο ζηταει ο καθε πικραμενος
-
Kάπου διάβαζα ότι υπάρχει σκέψη στην Κυβέρνηση ώστε να περάσει ένας νόμος ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα με τα 'σπίτια' που μένουν στα μπετά και χαλάνε την αισθητική του τοπίου.
Μιλώντας πριν από μέρες με κάποιον που είναι στα πράγματα μου είπε ότι υπάρχει η σκέψη μαζί με την έκδοση της άδειας να κατατείθεται εγγύηση (εγγυητική επιστολή, μετρητά κλπ) για την τυχόν κατεδάφιση του ακινήτου αν δεν ολοκληρωθεί ποτέ η οποία θα αποδεσμεύεται με την ολοκληρωση ή θα συμψηφιζεται με τον τελικό έλεγχο που θα γίνεται για τυχόν πολεοδομικές παραβάσεις! -
Πάλι τρομάζεις τον κόσμο ?
Πάντως υπάρχει διάταξη στον ΓΟΚ που λέει ότι σε 6 χρόνια πρέπει να τελειώσει εξωτερικά η οικοδομή .
Αλλά στην Ελλάδα υπάρχει γενικότερο θέμα με την εφαρμογή των νόμων . -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Kάπου διάβαζα ότι υπάρχει σκέψη στην Κυβέρνηση ώστε να περάσει ένας νόμος ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα με τα 'σπίτια' που μένουν στα μπετά και χαλάνε την αισθητική του τοπίου.
Μιλώντας πριν από μέρες με κάποιον που είναι στα πράγματα μου είπε ότι υπάρχει η σκέψη μαζί με την έκδοση της άδειας να κατατείθεται εγγύηση (εγγυητική επιστολή, μετρητά κλπ) για την τυχόν κατεδάφιση του ακινήτου αν δεν ολοκληρωθεί ποτέ η οποία θα αποδεσμεύεται με την ολοκληρωση ή θα συμψηφιζεται με τον τελικό έλεγχο που θα γίνεται για τυχόν πολεοδομικές παραβάσεις!Οντως υπηρχε σκεψη να γινει καποια ρυθμιση ,ωστε να μπορεσουν να καθαρισουν τις παραλιες απο εκτρωματα της χουντας . Καραθωνας -Ναυπλιου ,Ναξος ,Κορινθια κτλ.Μαλλον σ'αυτο αναφερεσαι
-
Νοικαζω τον πρωτο οροφο(διαμερισμα) μιας μονοκατοικιας κατασκευης 2007,χθες ανακαλυψαν οτι στην κυρια ντουλαπα της κρεββατοκαμαρας στην πλατη της που ειναι επενδεδυμενη με μελαμινη και απο πισω φαινετε σαν να υπαρχει δοκαρι...σταζει νερο εδω και μερικο καιρο απο οτι καταλαβα...με αποτελεσμα να εμφανισουν μουχλα αρκετα απο τα πραγματα που ηταν μεσα.
Ο πανω οροφος ειναι μπαλκονι και ο πισω τοιχος ειναι εξωτερικος δεν ειναι μεσοτοιχια με αλλο οικημα...τι μπορει να συμβαινει???Το θεμα ειναι οτι και να επισκευαστει εγω δεν θελω να μεινω σε αυτο το σπιτι αλλο πια....και ειδικα με το νεογεννητο γιο μου (15ημερων) και ποιος με διαβεβαιωνει οτι απο κατω και πισω απο την ντουλαπα δεν θα εχει πιασει κιλα μουχλας....η οποια θα υπαρχει και δεν θα φαινετε...
Θελω να φυγω και να διεκδικησω χρηματα για την ζημια που εχω παθει.....τι να κανω???? αγωγη στον ιδιοκτητη....και ποιος θα μου πληρωσει την μετακομιση και την πιθανη αλλαγη σε κουρτινες και φωτιστικα και αλλα επιπλα που πιθανον δεν θα ταιριαξουν στο νεο σπιτι που θα μετακομισω.....
Εχω απογοητευτει πληρως....τι να κανω να βαλω κανα δικηγορο να αναλαβει την υποθεση....???
Σημειωνω δε οτι το ενοικιο δεν ειναι καθολου ευκαταφρονητο για την περιοχη....καθε μηνα εδω και 13 μηνες καταβαλλεται πριν την ημερομηνια ληξης....και οταν νοικιασα το σπιτι ο ιδιοκτητης δεν εκανε καμμια εκπτωση στην τιμη με τη δικαιολογια οτι ηταν¨'καινουργιο' και εχει παρει και δυο ενοικια σαν εγγυηση.....
Επισης το ολο προβλημα το ειδε και κατεγραψε χτες πληρωμα της Ελλ.Αστυνομιας
-
Bλέπω μιά εριστική διάθεση η οποία δεν θα σε βγάλει πουθενά .
Εχουμε κάποια ζημιά η οποία πρέπει να επισκευαστεί και εσύ θα ενοχληθείς κατά την διάρκεια αυτής της έπισκευής .
Γιά την ενόχληση σου αυτή μπορείς να ζητήσεις κάποια αποζημίωση , όπως το να μην πληρώσεις ένα μέρος του ενοικίου η έστω ένα μήνα , αλλά μέχρι εκεί .
Το να πείς ότι εγώ δεν θέλω να μείνω δεν δικαιολογείται από την ζημιά , όσο γιά κουρτίνες φωτιστικά και έπιπλα που ταιριάζουν ΣΕ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ σπίτι και δεν θα ταιριάζουν σε ΑΛΛΟ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ , καταλαβαίνεις ότι τέτοια επιχειρήματα δεν αντάχουν σε σοβαρή κριτική .Πρόσεξε μην με αυτά που σου λένε συντηρείς δικηγορικό γραφείο .
Εννοείται βέβαια , ότι η ντουλάπα θα ξηλωθεί και θα ξανατοποθετηθεί , ο τοίχος θα καθαριστεί και θα ξαναβαφτεί , που σημαίνει ότι τουλάχιστον μιά βδομάδα δεν θα χρησιμοποιηθεί πλήρως το δωμάτιο .
Οπότε μιά αποζημίωση του ενοικίου ενός μηνός ,κατά την άποψη μου είναι εύλογη και δίκαιη .
Επίσης αν έχουν χαλάσει κάποια ρούχα , και εκεί δικαιούσαι κάποιας αποζημίωσης .Νομίζω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται καλή θέληση και κατανόηση , από τα δύο μέρη , αλλιώς θα αυξήσετε τα έσοδα των δικηγόρων και τα έξοδα τα δικά σας , μιά και τα ποσά είναι μικρά .
-
Συμφωνώ
-
Δεν θέλεις να μετακομίσεις με μωρό 15 ημερών. Άμεσα συνεργείο, πήγαινε να μείνεις σε άλλο σπίτι αν μπορείς όσο θα διαρκούν οι εργασίες, να βρεθεί από που προέρχεται η διαρροή και να διορθωθεί 100%, μισό ως ένα νοίκι αποζημίωση για τα τρεχάματα είναι δίκαιο. Τον ιδιοκτήτη δεν τον συμφέρει να φύγεις, ούτε εσένα όμως. Αν έχει πάθει υστερική κρίση η σύζυγος με τις μούχλες, ας επιβλέψει τις εργασίες να της φύγει ο καημός (μόνο έτσι θα πειστεί με βεβαιότητα ότι διορθώθηκε το πρόβλημα).
-
Η ζημία μπορεί να σχετίζεται με τη συναρμογή της τοιχοποιίας και του σκελετού. Αυτό επισκευάζεται σχετικά εύκολα αλλά ΙΜΗΟ καταδεικνύει την πρεμούρα στην κατασκευή του οικήματος (λες και αν άφηνε 2 ημέρες να καθίσει το κονίαμα στην οπτοπλινθοδομή ο τεχνίτης θα έχανε το τρένο ο κατασκευαστής).
Εννοείται ότι το κόστος επισκευής το επωμίζεται ο ιδιοκτήτης ο οποίος βέβαια έχει τη δυνατότητα να τρέξει τον κατασκευαστεί (Κτήριο 3 ετών δεν νοείται να παρουσιάζει τέτοιο πρόβλημα). Εννοείται ότι θα απαιτήσεις αποζημίωση για τυχόν βλάβες που έχεις υποστεί σε κινητά και ακίνητα αντικείμενα αν και σε αυτό θα είναι λίγο δύσκολο να αποδείξεις ότι η βλάβη προέρχεται από τη συγκεκριμένη ζημιά.
Τώρα αν θέλεις να τραβήξεις το σκοινί περισσότερο δεν ξέρω που θα σε βγάλει και δεν νομίζω ότι θα βοηθούσε τα πράγματα.
-
Λογικες και χρησιμες οι απαντησεις σας.....και γω πανω στα νευρα ισως υπερεβαλλα λιγο παραπανω....αυτο που με νοιαζει και βεβαια ειναι να γινει σωστη η επισκευη.....αλλα ποιος μου λεει οτι τον επομενο χειμωνα δεν θα εχω ξανα τα ιδια.....
Επισης η απαντηση που μου δωθηκε απο τον τεχνικο ειναι οτι δεν αναπνεουν οι ντουλαπες...και η υγρασια μεσα τους γινετε νερο οταν αναβει το καλοριφερ.....λογω διαφορας θερμοκρασιας....και η λυση ειναι να γινουν γρυλιες εξαερισμου στις ντουλαπες.....
πρωτη φορα το ακουω αυτο....ο τοιχος παντος στην γωνια της ντουλαπας ειναι υγρος....και δεν νομιζω να εγινε απο υγροποιηση.....διαρροη παντως δεν βρεθηκε στον πανω οροφο....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν έχει πάθει υστερική κρίση η σύζυγος με τις μούχλες, ας επιβλέψει τις εργασίες να της φύγει ο καημόςΕγραψες
Επισης η απαντηση που μου δωθηκε απο τον τεχνικο ειναι οτι δεν αναπνεουν οι ντουλαπες...και η υγρασια μεσα τους γινετε νερο οταν αναβει το καλοριφερ.....λογω διαφορας θερμοκρασιας.
Να του πείς να τους βάλει αναπνευστήρα
και η λυση ειναι να γινουν γρυλιες εξαερισμου στις ντουλαπες.....
Ε ρε η αναδουλιά τι κάνει .
Χτές σε μιά συγκάτοικο , ένας 'τεχνικός' της είπε παραμύθια γιά ένα θέμα και της ζήτησε 400 € γιά 'επισκευή' με κόστος υλικών 20 € .
Γενικά τώρα με την ανεργία στα ύψη προσέχτε τι σας λένε , τι σας ζητάνε και τον τρόπο πληρωμής , γιατί οι προκαταβολές μπορεί να κλείνουν άλλες τρύπες .
Οι καιροί αγρίεψαν . -
Δεν είναι απίθανο να έχεις υγροποίηση εσωτερικής υγρασίας σε αμόνωτο τοίχο το χειμώνα. Είναι όμως πιο πιθανό να μπαίνει νερό βροχής ή διαρροή νερού ανάμεσα από πλακάκια μπάνιου (αρμούς).
Αν ο πάνω όροφος είναι μπαλκόνι, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν έχει σωστή αρμολόγηση και πλένουν τακτικά το μπαλκόνι με το λάστιχο (πολλές γλάστρες).
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μιλώντας πριν από μέρες με κάποιον που είναι στα πράγματα μου είπε ότι υπάρχει η σκέψη μαζί με την έκδοση της άδειας να κατατείθεται εγγύηση (εγγυητική επιστολή, μετρητά κλπ) για την τυχόν κατεδάφιση του ακινήτου αν δεν ολοκληρωθεί ποτέ η οποία θα αποδεσμεύεται με την ολοκληρωση ή θα συμψηφιζεται με τον τελικό έλεγχο που θα γίνεται για τυχόν πολεοδομικές παραβάσεις!Σε ολόκληρη την πρώην Γιουγκοσλαβία, αλλά ιδίως στις φτωχότερες περιοχές (Βοσνία, Ν. Σερβία, ΠΓΔΜ, και κυρίως Κόσοβο) οι περισσότερες οικοδομές έμεναν ασοβάτιστες εξωτερικά για πάντα, για να μη θεωρούνται αποπερατωμένες και πληρώσει φόρο ο ιδιοκτήτης
Ασοβάτιστο τούβλο, δορυφορικό πιάτο και μιναρέδες: το τρίπτυχο της ευτυχίας -
Πολλες μπ@@@@λοκατασκευες βλεπω οτι φτιαχτηκαν απο 'διαφορους' (δεν καταλαβαινω, ο μηχανικος δεν ασχολειται με τετοιες λεπτομερειες, ωστε να αποφευγονται τα παρατραγουδα?) . Ειναι προκλητικο κατασκευες 2-3 ετων, που εχουν πληρωθει στους κατασκευαστες 3.000/τμ, να παρουσιαζουν ζημιες, και κυριως υδραυλικες που φερνουν φασαρια στην επισκευη τους. Και οσο περισσοτερο βλεπω-διαβαζω, τοσο το σκεφτομαι να ξεκινησω καινουριο σπιτι.
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Ε ρε η αναδουλιά τι κάνει .
Χτές σε μιά συγκάτοικο , ένας 'τεχνικός' της είπε παραμύθια γιά ένα θέμα και της ζήτησε 400 € γιά 'επισκευή' με κόστος υλικών 20 € .
Γενικά τώρα με την ανεργία στα ύψη προσέχτε τι σας λένε , τι σας ζητάνε και τον τρόπο πληρωμής , γιατί οι προκαταβολές μπορεί να κλείνουν άλλες τρύπες .
Οι καιροί αγρίεψαν .Γεγονος! Προ διμηνου, για 2 τεμαχια καγκελο σε εισοδο οικοδομης (2χ1,10 =2,20 τμ), ηρθε 'αλουμινο-σιδερας' και μου ζητησε 600 ευρω!!!. Εννοειται οτι τον ξαπεστειλα, λεγοντάς του οτι οσο ασχετος και να ειμαι, δεν υπηρχε περιπτωση αυτη η δουλεια να εχει πανω απο 300 ευρω. Ο τυπος καταλαβε οτι μυριζε 'μπαρουτι' και προσπαθησε να μειωσει την τιμη κατα 100 ευρω, αλλα εγω ανενδοτος. Εκανα το σχεδιο σε χαρτι, πηρα τις διαστασεις και πηγα σε 'μαστροσιδερα', ο οποιος μου πηρε 200 ευρω για ιδια ακριβως δουλεια και υλικα. Βεβαια αν δεν αλλαζεις μονος σου ουτε λαμπα, τοτε ...
ΥΓ: Φιλος ειχε πει το αμιμητο: -
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
Επισης η απαντηση που μου δωθηκε απο τον τεχνικο ειναι οτι δεν αναπνεουν οι ντουλαπες...και η υγρασια μεσα τους γινετε νερο οταν αναβει το καλοριφερ.....λογω διαφορας θερμοκρασιας....και η λυση ειναι να γινουν γρυλιες εξαερισμου στις ντουλαπες.....Γρίλιες; Γιατί; Πολύπλοκη λύση.
Καλύτερα να ανοιχτεί μια στρογγυλή τρύπα 3-4 εκατοστών και να προσαρμοστεί ειδικό όργανο 'αναπνοής', σαν το παρακάτω: -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Επισης η απαντηση που μου δωθηκε απο τον τεχνικο ειναι οτι δεν αναπνεουν οι ντουλαπες...και η υγρασια μεσα τους γινετε νερο οταν αναβει το καλοριφερ.....λογω διαφορας θερμοκρασιας....και η λυση ειναι να γινουν γρυλιες εξαερισμου στις ντουλαπες.....
Γρίλιες; Γιατί; Πολύπλοκη λύση.
Καλύτερα να ανοιχτεί μια στρογγυλή τρύπα 3-4 εκατοστών και να προσαρμοστεί ειδικό όργανο 'αναπνοής', σαν το παρακάτω:Νομιζω ειναι η καλυτερη λυση..... πολυ καλυτερη απο τις π@π@ριες που εχω ακουσει αυτες τις μερες.....
-
Το να πείς ότι εγώ δεν θέλω να μείνω δεν δικαιολογείται από την ζημιά
Μωρ τι μας λες...
ΥΓ: Για περισσότερες πληροφορίες pm στον GTI...
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ