-
To Xαλάνδρι φίλε μου δεν είναι τα 20 οικοδομικά τετράγωνα της αγοράς στο κέντρο μόνο .
Είναι και η τούφα και το πολύδροσο και η ριζάρειος , ακόμα και το κάτω Χαλάνδρι .
Εχει χαμηλότερο Συντελεστή Δόμησης από την Αγία Παρασκευή και όλα τα άλλα βόρεια προάστεια μέχρι την Κηφισιά , καλύτερο κλίμα γιατί δεν κόβει ο Υμηττός τους ΒΑ ανέμους , λιγότερη υγρασία , καλύτερη ρυμοτομία και σχήματα οικοπέδων 6 σταθμούς μετρό και προαστειακού σήμερα και 9 στο μέλλον , είναι επίπεδο και μπορείς να το περπατήσεις και έχει ακόμα και δίκτυο ποδηλατόδρομων το οποίο επεκτείνεται συνέχεια .Οσο γιά το κυκλοφοριακό στο κέντρο αυτό υπάρχει γιατί έχει τα καλύτερα καφέ και φαγάδικα και καλή αγορά . Επίσης 3 χειμερινούς κινηματογράφους και 6 θερινούς .
Επίσης πολλά σχολεία , παιδικές χαρές , 3 κολυμβητήρια και αθλητικά κέντρα .
Επίσης πλήρες δίκτυο υπονόμων και μεγάλο δίκτυο φυσικού αερίου .
Και φυσικά την ΡΕΜΑΤΙΑ και το καλοκαιρινό φεστιβάλ της .Τίποτα άλλο ?
Ποιός να συγκριθεί μαζί σου , που λέει και το τραγούδι .
Οσο γιά τα Μεσόγεια , όνειρο ήταν και πάει , γιαυτό γκρεμίστηκαν και οι τιμές .
Βέβαια και στο Χαλάνδρι τα οικόπεδα και τα σπίτια προς πωληση είναι πιά ελάχιστα και σε λίγο θα βγαίνουν στον πλειστηριασμό γιά όσους έχουν λεφτά να τα αγοράσουν .
Και κάτι τελευταίο . Το πάτημα δεν είναι Χαλάνδρι . Είναι Γέρακας σε λάθος Δήμο .
Τώρα με τον Καποδίστρια 2 ίσως αλλάξουν αρκετά .γ
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Συνήθως όταν μιλάμε για αγορά κατοικίας μιλάμε με αντικειμενικά κριτήρια (άρα τα παραδείγματα που ανέφερες -άντε με εξαίρεση αυτό περί Porsche και Ferrari- είναι άκυρα).
Πχ μου αρέσει η Εκάλη λόγω ονόματος και 'γειτονιάς', η Βούλα λόγω θέας στη θάλασσα, το Κολωνάκι επειδή δουλεύω στο κέντρο, ο Διόνυσσος επειδή μου αρέσει το βουνό κ.α επιλογές με σαφώς μικρότερο κόστος.
Πες μου τι ακριβώς προσφέρει το Χαλάνδρι εν προκειμένω σε σχέση με την Αγ. Παρασκευή, τα Γλυκά Νερά ή την Παλλήνη (ειδικά λόφος Έντισον και Κάντζα);
Δεν μιλάω για κάποιον που έχει σπίτι εκεί και έχει δεθεί αλλά για κάποιον που θέλει πχ να φύγει από το κέντρο.Συμφωνω απόλυτα. Το χαλανδρι ειδικα δεν το αντεχω με τπτ!!!Βρισκεις στα Μελισια (Νεα λεσβος) ωραιες μεζονετουλες νεοκτιστες οσο εχουν τα δεκαετιας διαμερισματα στο χαλανδρι. Για ενοικιο μην πω, που μπορεις να βρεις σπιτακια γαματα με ενοικια και 20% κατω απο Χαλανδρι. Η αγορα των Μελισιων ειναι 10 λεπτα με τα ποδια και του Αμαρουσιου 5 λεπτα με το αμαξι!
Για εμενα το που θα μενεις θα επρεπε να εχει να κανει με το που δουλευεις, με το που μενει η μανα σου ή πεθερα σου αν εχει πολυ μικρο παιδι για να μην ταλαιπωρειται το παιδι στα πηγαινε ελα κλπ. Φυσικα δεν μιλαω για διαφορες του στυλ....Εκάλη ή Πλ.ΒικτωριαςΤο Πατημα ειναι μια χαρα, και πολυ πιο οικονομικο. Το κατω Χαλανδρι ειναι αισχος και ας συνορευει με Ν.Ψυχικο που και αυτο ειναι αισχος, να πουμε για Π.Ψυχικο ή Φιλοθεη μάλιστα
-
γενικα οι περιοχες που εχουν πρασινο ειναι και οι καλυτερες.
-
Οσο γιά την Φρανκφούρτη , συγγενής μου που μένει εκεί και ήθελε να αγοράσει σπίτι της ζητούσαν 280000 γιά διαμέρισμα 80 τμ σε πολυκατοικία 50 ετών από αυτές που φτιάχτηκαν μαζικά μετά τον πόλεμο . Δηλαδή 3500 €/τμ και το θεωρείτε λογική τιμή . Μιλάμε γιά πάνω από 10.000 € / τμ ένα καινούργιο διαμέρισμα .
Νέα Λέσβος . Χμμμ τρίτο μαντρί αριστερά νομίζω ε ?
-
...Βρισκεις στα Μελισια (Νεα λεσβος)...
Έχω χάσει επεισόδια, τα Μελίσσια βαφτίστηκαν Νέα Λέσβος και πότε?
-
Ναι συγκοινωνία κάνει το Ταξιάρχης και το Μυτιλήνη
Καλό είναι αν δεν μπορούμε να αγοράσουμε κάτι να μην το απαξιώνουμε , γιατί έτσι παρουσιάζουμε συμπλέγματα του τύπου : Πφφφ φερράρι , σιγά το αμάξι , μπροστά στο Ατος δεν πιάνει μία
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
...Βρισκεις στα Μελισια (Νεα λεσβος)...
Έχω χάσει επεισόδια, τα Μελίσσια βαφτίστηκαν Νέα Λέσβος και πότε?
Περιοχη των μελισιων ειναι. Πως λεμε στην Βουλα τα Δικηγορικα, τα εφοπλιστικα κλπ ή Στην ηλιουπολη τα αστυνομικα κλπ.
-
criuser τωρα δλδ τι προσπαθεις ,να μας βγαλεις το χαλανδρι την καλυτερη περιοχη της αθηνας;
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
To Xαλάνδρι φίλε μου δεν είναι τα 20 οικοδομικά τετράγωνα της αγοράς στο κέντρο μόνο .
Είναι και η τούφα και το πολύδροσο και η ριζάρειος , ακόμα και το κάτω Χαλάνδρι .
Εχει χαμηλότερο Συντελεστή Δόμησης από την Αγία Παρασκευή και όλα τα άλλα βόρεια προάστεια μέχρι την Κηφισιά , καλύτερο κλίμα γιατί δεν κόβει ο Υμηττός τους ΒΑ ανέμους , λιγότερη υγρασία , καλύτερη ρυμοτομία και σχήματα οικοπέδων 6 σταθμούς μετρό και προαστειακού σήμερα και 9 στο μέλλον , είναι επίπεδο και μπορείς να το περπατήσεις και έχει ακόμα και δίκτυο ποδηλατόδρομων το οποίο επεκτείνεται συνέχεια .
Οσο γιά το κυκλοφοριακό στο κέντρο αυτό υπάρχει γιατί έχει τα καλύτερα καφέ και φαγάδικα και καλή αγορά . Επίσης 3 χειμερινούς κινηματογράφους και 6 θερινούς .
Επίσης πολλά σχολεία , παιδικές χαρές , 3 κολυμβητήρια και αθλητικά κέντρα .
Επίσης πλήρες δίκτυο υπονόμων και μεγάλο δίκτυο φυσικού αερίου .
Και φυσικά την ΡΕΜΑΤΙΑ και το καλοκαιρινό φεστιβάλ της .Σπανια συμφωνω μαζι σου αλλα σε αυτην την περιπτωση τα λες γενικα σωστα. Μενω 20 χρονια ουσιαστικα στο Χαλανδρι (σε αλλο δημο μεν αλλα ειμαι 100 μετρα απο τα ορια) και το Χαλανδρι εχει πολλα πλεονεκτηματα οτι εχει πρασινο αρκετα χαμηλα σπιτια πολυ καλη αγορα και ειναι κοντα στο κεντρο και κοντα σε αλλες καλες περιοχες οπως Ψυχικο, Βριλλησια κλπ. Εχει προβληματα με το παρκινγκ και την κινηση και επισης το μετρο εξυπερετει ενα μερος μονο του Χαλανδριου. Για μενα ειναι μακρια. Αλλα και οι γειτονικες περιοχες ειναι εξισου καλες επιλογες. Προσωπικα δεν θελω να παω βορεια της Αττικης Οδου γιατι μου αρεσει να κατεβαινω στο Συνταγμα ευκολα και να εχω και πρασινο.
-
Γιά μένα μετά το Κεφαλάρι , το παλαιο Ψυχικό και τμήμα της Εκάλης , ναί είναι μακράν το καλύτερο και οι λόγοι είναι αντικειμενικοί και όχι υποκειμενικοί .
Είμαι γηγενής Χαλανδραίος και μηχανικός και η άποψη μου είναι τεκμηριωμένη , όπως και γιά τα άλλα προάστεια μιά και έχω δουλέψει σε όλα σχεδόν .
-
Μην ειμαστε τοπικηστες ρε παιδια.
Πραγματικα οι μισες περιοχες του χαλανδριου εχουν δυσκολοτερο παρκαρισμα απο την κυψελη!!!! Ελεος δλδ. Για να πας στο κεντρο του Χαλανδριου για ψωνια πρεπει να εχεις παρει βαλιουμ πρωτα!!!Συγκρινουμε τωρα Π.Ψυχικο (για εμενα ονειρο ζωης να μεινω εκει) με χαλανδρι? Ελεος δλδ.
Τα ιδια περιπου λενε και οι Νεοσμυρνιωτες για την περιοχη τους.
-
μια περιοχη που ειναι γεματη αυτοκινητα δεν μπορει να ειναι στις καλυτερες.
τουλαχιστον αν δωσω λεφτα να παω σε ενα μερος που να εχω θεα,απλα,φυσικο πρασινο.
εχω δουλεψει σε πολλες περιοχες,πολιτεια,διονυσο,αγιο στεφανο,κρυονερι,εκαλη,θρακομακεδονες ολες αυτες ειναι καλυτερες περιοχες . -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Μην ειμαστε τοπικηστες ρε παιδια.
Πραγματικα οι μισες περιοχες του χαλανδριου εχουν δυσκολοτερο παρκαρισμα απο την κυψελη!!!! Ελεος δλδ. Για να πας στο κεντρο του Χαλανδριου για ψωνια πρεπει να εχεις παρει βαλιουμ πρωτα!!!Συγκρινουμε τωρα Π.Ψυχικο (για εμενα ονειρο ζωης να μεινω εκει) με χαλανδρι? Ελεος δλδ.
Τα ιδια περιπου λενε και οι Νεοσμυρνιωτες για την περιοχη τους.
απλως το χαλανδρι ειναι καλυτερο απο πατησια,γαλατσι ,νεα ιωνια,φιλαδελφεια .
-
Μιλαμε για περιοχη που ειναι κοντα στο κεντρο. Αυτες που αναφερεις ειναι μακρια. Κοντα στην αγορα υπαρχει προβλημα παρκινγκ αλλα σε ενα σημειο προς την βορεια πλευρα παρκαρεις ανετα και ειναι 4-5 λεπτα με τα ποδια απο τα μαγαζια. Προφανως και το Π. Ψυχικο ειναι πολυ καλυτερο αλλα φυσικα ασυγκριτα ακριβοτερο.
-
και ποιος σου ειπε οτι με νοιαζει αν θα ειναι κοντα στο κεντρο;
ουτε καν θελω να παταω το ποδι μου εκει,οπως και πολλοι κοσμος. -
Ανεβαινοντας προς τα πανω την Λ.Πεντελης, 5 λεπτα απο τα γκουντις, δεν βρισκεις ανετα να παρκαρεις με ΤΠΤ!!!! Ειδικα ωρες καταστηματων εκει γυρω ολοι ψαχνουν να παρκαρουν σε πολυ στενα δρομακια κλπ κλπ.
Ειδικα για την περιοχη που λες το ξερω πολυ καλα μιας και εκει παω για κουρεμα....
Μια πολυ καλη περιοχουλα κοντα στο κεντρο απεναντι απο την φιλοθεη ειναι η Αλσουπολη -
Προφανως αν δεν σε ενδιαφερει να εισαι κοντα στο κεντρο υπαρχουν πολλες αλλες επιλογες. Εγω θα προτιμουσα να ημουν στα νοτια προαστεια Βουλα/Γλυφαδα γιατι μου αρεσει η θαλασσα και η απλα που εχουν αυτα τα μερη.
-
Το Χαλάνδρι, όπως και όλες οι περιοχές, έχει και συν και πλην. Τα βάζεις στη ζυγαριά, βάζεις και τις ανάγκες σου και τους δεσμούς που έχεις και αποφασίζεις.
Απλούστατο.Μην προπαθείτε να πείσετε κάποιον π.χ. που έχει δικό του μαγαζί στην Δάφνη, έχει πεθερικά σε Παγκράτι και τους αφήνει τα παιδιά όλη την μέρα, πατρικό στο Μπραχάμι, αγαπημένο στέκι τον Τζήκο στην πλατεία Καλογήρων, ότι το Χαλάνδρι είναι καλύτερο από την περιοχή του.
Χάσατε με δριμύ σκορ, ότι και να του λέτε για την Αττική Οδό, τη Ρεματιά και την Δούκισσα Πλακεντίας. -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ανεβαινοντας προς τα πανω την Λ.Πεντελης, 5 λεπτα απο τα γκουντις, δεν βρισκεις ανετα να παρκαρεις με ΤΠΤ!!!! Ειδικα ωρες καταστηματων εκει γυρω ολοι ψαχνουν να παρκαρουν σε πολυ στενα δρομακια κλπ κλπ.
Ειδικα για την περιοχη που λες το ξερω πολυ καλα μιας και εκει παω για κουρεμα....
Μια πολυ καλη περιοχουλα κοντα στο κεντρο απεναντι απο την φιλοθεη ειναι η ΑλσουποληΛιγο πιο περα απο τον Μαρινοπουλο εχει ευκολο παρκινγκ και μετα πας με τα ποδια οπου θες και κανεις και βολτα.
-
Θενκς φορ δε ινφο...θα το τσεκαρω τις επομενες 10 μερες. Που ακριβως ειναι ο μαρινοπουλος?
Ιταλακια, χωρις πλακα βουλα/γλυφαδα σου μιλαω εκ πειρας 6 μηνες τον χρονο βλαστημας να γυρισεις απο την δουλεια σου το βραδυ, για να μην πω για σκηνικα με τα μπανια που πανε ολοι τα σ/κ που καποιες ωρες απλα δεν τολμας να βγεις απο το σπιτι
Μου αρεσει αντιθετα η Βουλιαγμενη ή η ηλιουπολη.Γενικα αν δουλευεις κοντα στο κεντρο ειναι γεγονος οτι πρεπει να κανεις υποχωρησεις σε πολλα πραγματα ωστε να εισαι σε αποσταση 'βολης' και οχι ταξιδιου.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ