-
Δανείζομαι τον τίτλο της εκπληκτικής σειράς σκίτσων του Αρκά και ζητώ την γνώμη σας.
Τι γίνεται 'μετά'? Ζούμε την ζωούλα μας, καλά, άσχημα, πλουσιοπάροχα, φτωχικά, οκ, κάποια στιγμή καπούτ! Πιστεύετε ότι υπάρχει μετά θάνατον ζωή? Πώς την φαντάζεστε?
ΥΓ: Παρακαλώ μην γίνει το τόπικ 'θεούσες vs. αντίχριστοι', καλύτερα κλειδώστε το ή σβήστε το, καθόλου δε με πειράζει.
-
Δανείζομαι τον τίτλο της εκπληκτικής σειράς σκίτσων του Αρκά και ζητώ την γνώμη σας.
Τι γίνεται 'μετά'? Ζούμε την ζωούλα μας, καλά, άσχημα, πλουσιοπάροχα, φτωχικά, οκ, κάποια στιγμή καπούτ! Πιστεύετε ότι υπάρχει μετά θάνατον ζωή? Πώς την φαντάζεστε?
ΥΓ: Παρακαλώ μην γίνει το τόπικ 'θεούσες vs. αντίχριστοι', καλύτερα κλειδώστε το ή σβήστε το, καθόλου δε με πειράζει.
-
-
ένα περίεργο πράγμα,αλλά πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να μην κάνει διάφορα ή να τα κάνει λάθος με την δικαιολογία οτι στην επόμενη μου ζωή θα ξέρω τι θα είναι το σωστό και πως να το κάνω...επίσης μου έχει τύχει πολλές το λεγόμενο deja vu (το έχω ξαναδεί/ζήσει) τώρα πως εξηγείτε αυτό μην με ρωτήσετε...δεν ξέρω αν υπάρχει ζωή μετά, αλλά σίγουρα δεν θα ήθελα να μείνω μόνο με την ζωή που ζώ τώρα...αλίμονο όλες αυτές οι εμπειρίες, τα βιώματα, να πάνε χαμένα
-
Ελπίζω κι εγω να μην γινει χαμός!
Ωραίο θέμα!
Χάνεται η ενέργεια που περιέχει η ύλη? Οχι!
Που πάει?!
-
Πάντως αυτό με το deja vu μου έχει τύχει πολλές φορές... Δεν μπορώ όμως να πω αν έχει σχέση με τη ζωή μετά ή πριν... Πάντως εμμέσως και η Εκκλησία δέχεται τη ζωή μετά τον θάνατο, όχι βέβαια με τη μορφή που φανταζόμαστε ή θέλουμε να φανταστούμε...
Edit: Δεν αναφέρω την εκκλησία για να αρχίσουμε τα 'αν υπάρχει Θεός ή όχι', απλά έχει ενδιαφέρον το ότι και οι θρησκείες που δεν πιστεύουν στην μετεμψύχωση, θεωρούν ότι 'κάτι' γίνεται μετά, δεν πάμε 'χαμένοι' σαν οντότητες...
-
Αν και δε νομίζω να είναι πολύ σχετικό με το θέμα, το deja vu έχει εξηγηθεί επαρκώς επιστημονικά.
-
Ένας Βούλγαρος είπε κάποτε στον πατέρα μου το εξής:
Ο Ζιφκοφ πηγαίνει στο σπίτι του αρχιεπισκόπου και τον ρωτάει: Εγώ αρχιεπίσκοπε για να έρθουν στις συγκεντρωσεις του κόμματος , τι τους απειλώ , τι τους δέρνω μόνο 30-40 έρχονται στις συγκεντρώσεις . Εσύ απλά μια καμπάνα χτυπάς και αμέσως μαζεύονται στην εκκλησία εκατοντάδες . Πως το καταφέρνεις?
Και η απάντηση του αρχιεπισκόπου: Τον δικό σου τον 'παράδεισο' τον είδαν πολλοί από τον δικό μου δεν επέστρεψε κανένας .Αν κάποτε επιστρέψει κάποιος τότε θα απαντηθεί το ερώτημα που τέθηκε στο φόρουμ . Μέχρι τότε πίστευε και μη ερεύνα.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ελπίζω κι εγω να μην γινει χαμός!Ωραίο θέμα!
Χάνεται η ενέργεια που περιέχει η ύλη? Οχι!
Που πάει?!
γίνεται θερμότητα
-
Ωραιο θεμα,αλλα....
Το σιγουρο ειναι οτι η θρησκεια στηριζεται ακριβως σε αυτο το ερωτημα το οποιο δεν προκειται ποτε να απαντηθει και εχει δημιουργηθει απο την ανασφαλεια του ανθρωπου.
Αν ξεραμε οτι μετα τον θανατο υπαρχει το απολυτο ΤΙΠΟΤΑ,θα πιστευε κανενας σε καποια απο τις δεκαδες/εκατονταδες θρησκειες??? -
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Ωραιο θεμα,αλλα....Το σιγουρο ειναι οτι η θρησκεια στηριζεται ακριβως σε αυτο το ερωτημα το οποιο δεν προκειται ποτε να απαντηθει και εχει δημιουργηθει απο την ανασφαλεια του ανθρωπου.
Αν ξεραμε οτι μετα τον θανατο υπαρχει το απολυτο ΤΙΠΟΤΑ,θα πιστευε κανενας σε καποια απο τις δεκαδες/εκατονταδες θρησκειες???Aκριβως!!
Ο ανθρωπος παντα οτι δεν καταλαβαινε και δε μπορουσε να εξηγησει το απεδιδε στην θεοτητα που πιστευε.Αυτο συμβαινει και τωρα.Δεν ξερουμε πως εγινε η αρχη αυτου του κοσμου και τι συμβαινει μετα.Αυτα αποδιδουν και οι θρησειες στο Θεο. Πιστευω πως ειναι πολυ δυσκολο να δεχθει ο ανθρωπινος νους το οριστικο τελος μετα το θανατο, γι'αυτο και παντα πιστευει πως κατι υπαρχει.Αποψη μου ειναι πως δεν υπαρχει τιποτα αν και πολυ θα ηθελα να πεφτω εξω. -
Ωραίο θέμα! Μας βασανίζει από μικρούς, έχουν ειπωθεί άπειρα, αλλά είναι άξιο λόγου σε κάτι που δεν μπορούμε να δούμε και αν αποδείξουμε.
Έχω αλλάξει πολλές φορές, διαφορετικές φιλοσοφίες για το θέμα. Πιστεύω πάντως και σε άλλες ζωές. Οι λόγοι είναι απλοί:- Είμαστε σχετικά δύκολες κατασκευές (οι άνθρωποι) για να ζούμε one-off. Αξίζουμε και άλλες ζωές.
- Το αξίζουμε το λέω επειδή πιστεύω σε κάποια επίπεδα ζωής (ο Σωκράτης με τα γραφόμενα του Πλάτωνα το έχει εξηγήσει καλύτερα), έτσι ώστε να ανεβαίνουμε πνευματική τάξη.
- Αυτό οφείλετε στο ότι καταναλώνουμε ύλη και παραγουμε πνεύμα, γι αυτό και ο διαχωρισμός σώματος και ψυχής που υπάρχει και σε όλες τις θρησκείες.
- Για να μεταπηδήσουμε από ζωή σε ζωή, ένας τρόπος είναι η μετενσάρκωση. Πολύ απλά αλλάζουμε σώμα με την ίδια ψυχή.
- Πόσες ζωές θα ζήσουμε? Δεν το έχω φιλοσοφήσει αρκετά. Πάντως είμαι της άποψης ότι ανάλογα με το πόσο γίνεται εξάσκηση του πνεύματος, τόσο πιο γρήγορα περνάς τις τάξεις. Αλλιώς μένεις στην ίδια και την επαναλαμβάνεις.
Μπακαλίστικα λίγο τα παραπάνω αλλά νομίζω κατανοητά. Αλλωστε κανένας εδώ δεν έχει να προβάλλει επιχειρήματα.
-
Γιατί ο εκτυπωτής μου αμα τον βγάλω απο την πρίζα σταματάει να 'ζεί' ενω ο άνθρωπος 'συνεχίζει μετα θάνατον' ?
Είμαι περίεργος να ακούσω απαντήσεις
-
Ρε σεις,ωραίο θέμα πρωινο-καλοκαιριάτικα...
Θα ήθελα να υπάρχει ζωή μετά θάνατον και μάλιστα να μοιάζει με αυτή των μουσουλμάνων,αλλά ως φύσει απαισόδοξος νομίζω πως όταν 'κλείνει ο διακόπτης' ,όλα τελειώνουν.Όπως όταν κοιμόμαστε πάρα πολύ βαθιά και δεν ούτε όνειρα,ούτε καταλαβαίνουμε τίποτα και όταν ξυπνήσουμε αισθανθήκαμε σα να υπάρχει ένα κενό μερικών ωρών.Κάπως έτσι ίσως να είναι και ο θάνατος,χωρίς τη μικρή λεπτομέρεια του ξυπνήματος...
-
Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί, ούτε καν εικασίες δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε. Ο Σωκράτης αφού ήπιε το κώνειο είπε: 'Και τώρα ήρθε η ώρα να αποσυρθούμε. Εγώ μεν για να πεθάνω, εσείς δε για να ζήσετε. Το ποιος πηγαίνει σε καλύτερο μέρος δεν γνωρίζει κανείς παρά μόνο ο θεός'. Ενώ ο Όμηρος: 'Μη μου μιλάς για θάνατο Οδυσσέα. Προτιμώ να είμαι ο τελευταίος εδώ στη ζωή, παρά βασιλιάς σε εκείνο το σκοτάδι'.
Το μόνο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη στιγμή είναι η λογική μας η οποία μας διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει μετά θάνατον ζωή. -
Ένα φοβερό στοιχείο του ελληνικού πολιτισμού και θρησκείας ήταν και η πολυφωνία στις απόψεις, όπως και η απουσία ενός ιερού βιβλίου που να περικλείει στενές δογματικές κατευθύνσεις.
Ο Επίκουρος έλεγε: 'Ένα τίποτα για μας ο θάνατος. Γιατί ό,τι αποσυντίθεται παύει να αισθάνεται κι ό,τι δεν αισθάνεται δε μας αφορά'. -
'Κανένας δεν ξέρει τι γίνεται μετα' με την ίδια λογική ο σκληρός δίσκος που μου χτύπησε καιδ εν δουλεύει κανένας δεν ξέρει αν αχρηστευτικε ή αν πήγε στον παράδεισο των σκληρών δίσκων
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
'Κανένας δεν ξέρει τι γίνεται μετα' με την ίδια λογική ο σκληρός δίσκος που μου χτύπησε καιδ εν δουλεύει κανένας δεν ξέρει αν αχρηστευτικε ή αν πήγε στον παράδεισο των σκληρών δίσκωνΕδώωωωωω τα τραβηγμένα παραδείγματαααααααααααααα!
Πρόσεξε, ακόμα και για το παράδειγμά σου υπάρχει αντεπιχείρημα: ακόμα και από έναν πεθαμένο, χτυπημένο σκληρό δίσκο μπορείς να σώσεις data (σα να λέμε, ο άνθρωπος πεθαίνει και μένει η ψυχή του )!!! Η μετενσάρκωση του σκληρού δίσκου!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
'Κανένας δεν ξέρει τι γίνεται μετα' με την ίδια λογική ο σκληρός δίσκος που μου χτύπησε καιδ εν δουλεύει κανένας δεν ξέρει αν αχρηστευτικε ή αν πήγε στον παράδεισο των σκληρών δίσκων
Εδώωωωωω τα τραβηγμένα παραδείγματαααααααααααααα!
Πρόσεξε, ακόμα και για το παράδειγμά σου υπάρχει αντεπιχείρημα: ακόμα και από έναν πεθαμένο, χτυπημένο σκληρό δίσκο μπορείς να σώσεις data (σα να λέμε, ο άνθρωπος πεθαίνει και μένει η ψυχή του )!!! Η μετενσάρκωση του σκληρού δίσκου!άψογο
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εδώωωωωω τα τραβηγμένα παραδείγματαααααααααααααα!Πρόσεξε, ακόμα και για το παράδειγμά σου υπάρχει αντεπιχείρημα: ακόμα και από έναν πεθαμένο, χτυπημένο σκληρό δίσκο μπορείς να σώσεις data (σα να λέμε, ο άνθρωπος πεθαίνει και μένει η ψυχή του )!!! Η μετενσάρκωση του σκληρού δίσκου!
κι από έναν νεκρό την κληρονομιά!
Η ζωή μετά!