-
Πάντως αν ρίξετε μια ματιά σε πωλήσεις για εκπαιδευτικά αυτοκίνητα θα δείτε το Fiesta πολύ ψηλά κι αυτό δεν είναι τυχαίο, αν σκεφτεί κανεις οτι οι ανθρωποι κανουν ετησιως χιλιομετρα ταριφα και δε θα ρισκαραν με την αξιοπιστια (πολλω δε μαλλον που το αμαξι το καβαλαει ο καθε πικραμενος!). Εξακολουθω να πιστευω οτι προκειται για σπανιες περιπτωσεις ειδικα αν κρινω από τα Focus (ειδικά αυτα ειναι αψογα) και Fiesta γνωστων. Και μην ξεχναμε την εγγυηση...
-
Γεια σε όλους.Δεν έχει πολύ καιρό που γράφω στο forum αν και από τότε που το ανακάλυψα δεν ξεκολλάω, κάθε μέρα μπαίνω για να διαβάζω νέα. Στο θέμα μας τώρα, είμαι fordakias κι επειδή ψάχνω να αγοράσω αυτοκίνητο γλυκοκοιτάζω πάρα πολύ το Fiesta 1600s. Απλά διαβάζοντας τα προβλήματά του και αφού ανακάλυψα ότι έρχεται νέο μοντέλο( έστω facelift) αποφάσισα να πάρω το καινούργιο όταν έρθει.Κυρίως επειδή το εσωτερικό του που είναι η βασικότερη αιτία των παραπόνων είναι εντέλώς νέο και αναβαθμισμένο.Όσο για αίσθηση και στρίψιμο νομίζω ότι είναι από τα καλύτερα. Αυτό που θα ήθελα να μου πει κάποιος κάτοχος φιεστα 1,6 είναι πως τα πάει από επιδόσεις. Όσο για το κορσα καλορίζικο έλσα αλλά δεν θα το έπαιρνα μετά απ όσα έχει τραβήξει ένας φίλος μου μ αυτό. Κάθε βδομάδα στην αντιπροσωπεία με τελευταίο κατόρθωμα την αντικατάσταση εγκεφάλου αφού πρώτα τον άφησε και περίμενε οδική βοήθεια.Μεταξύ άλλων έχει αλλάξει radio cd και μηχανισμούς στα παράθηρα.Επίσης σε άλλο corsa με 10000 χλμ έσπασε το ακρόμπαρο και βρέθηκε στα χωράφια με 80 χλμ/ώρα.Οπότε μην λέμε μόνο για το φιέστα,όλα έχουν και κάτι. Άσε που για κάποιον που χαίρεται την γρήγορη οδήγηση δεν είναι και το πιο ενδιαφέρον αυτοκίνητο.
-
ειμαι κατοχος ενος fiesta 1.6 5d απο επιδοσεις καλα παει οχι ομως οτι τρελλαινει εκει που τα δινει ολα ειναι στις3200 - 4500 στροφες απο εκει και πανω ειναι λιγο ως και πολυ ψοφιο.... αλλα εχω κανει 14000km σε 5 μηνες και στα 10000km του αλλαξα λαδια γιατι αναψε λαμπακι σταθμης (ενα απο τα πολλα προβληματα που εχει) Σε μια κοντρα με μια 156 εχασα κατα κρατος τουλ 3 καροτσες μπροστα μεχρι τα 100 θα μου πεις 120 ειναι αυτα και τα δικα σου μονο 100 ναι αλλα αυτη ειναι πιο βαρια θα πω εγω και με 160000km στο κοντερ Τελος θα ελεγα οτι ειναι σαν ενα καλο 1400 το μοτερ του και τιποτα παραπανω.Τελικη με 185 ουτε κιχ παραπανω στην ευθεια σε κατηφορα αγγιξε το κοντερ τα 200 Σημειωτεον οτι κανει πολυ ταξιδι και παντα στους αυτοκινιτοδρομους το πηγαινα πανω απο 130km/h που σημαινει οτι εχει ανοιξει το μοτερ Οσο απο στρωσιμο μεχρι τα 5000km δεν περασα τις 3500 στροφες και μετα το ανοιξα πολυ ομαλα μεχρι τα 7500km οπου επιασα κοφτες. Για προβληματα δεν θα πω απλα πηγαινε στο club του foroum και κοιτα εκει ,εχει φωτογραφιες και ενα καρο αλλα πραγματα να δεις καλη τυχη ειναι το μονο που χρειαζεται
-
Ο χρήστης Anastasios έγραψε:
ειμαι κατοχος ενος fiesta 1.6 5d απο επιδοσεις καλα παει οχι ομως οτι τρελλαινει εκει που τα δινει ολα ειναι στις3200 - 4500 στροφες απο εκει και πανω ειναι λιγο ως και πολυ ψοφιο.... αλλα εχω κανει 14000km σε 5 μηνες και στα 10000km του αλλαξα λαδια γιατι αναψε λαμπακι σταθμης (ενα απο τα πολλα προβληματα που εχει) Σε μια κοντρα με μια 156 εχασα κατα κρατος τουλ 3 καροτσες μπροστα μεχρι τα 100 θα μου πεις 120 ειναι αυτα και τα δικα σου μονο 100 ναι αλλα αυτη ειναι πιο βαρια θα πω εγω και με 160000km στο κοντερ Τελος θα ελεγα οτι ειναι σαν ενα καλο 1400 το μοτερ του και τιποτα παραπανω.Τελικη με 185 ουτε κιχ παραπανω στην ευθεια σε κατηφορα αγγιξε το κοντερ τα 200 Σημειωτεον οτι κανει πολυ ταξιδι και παντα στους αυτοκινιτοδρομους το πηγαινα πανω απο 130km/h που σημαινει οτι εχει ανοιξει το μοτερ Οσο απο στρωσιμο μεχρι τα 5000km δεν περασα τις 3500 στροφες και μετα το ανοιξα πολυ ομαλα μεχρι τα 7500km οπου επιασα κοφτες. Για προβληματα δεν θα πω απλα πηγαινε στο club του foroum και κοιτα εκει ,εχει φωτογραφιες και ενα καρο αλλα πραγματα να δεις καλη τυχη ειναι το μονο που χρειαζεταιΑναστάσιε θα διαφωνήσω μαζί σου...
Το 16άρι μοτεράκι είναι από τα πιο σβέλτα και γρήγορα που ξέρω...Σίγουρα δεν συγκρίνεται με άλλα μοτέρ(ειδικά τα 120άρια των Alfa), αλλά μην ξεχνάς ότι το αμάξι που αναφέρεις βρίσκεται σε άλλη κατηγορία. Για βάλτα δίπλα δίπλα με την ζAlfa με τα 105 ps...Να σου αναφέρω καλό 1400άρι μοτέρ? Renault Clio, Fiat Punto (αν και με 6άρι σασμάν) και κανένα άλλο.
Polo 100ps, Ibiza 115ps, Fabia 116ps, Corsa Twinport 90ps, θεωρούνται καλά 14άρια, δεν έχουν όμως καμμία τύχη μπροστά στο 16άρι του φιεστα.Το Clio 1.4, και το Punto 1.4(6άρι σασμάν)ναι, είναι πιο γρήγορα.
Το στρώσιμο που αναφέρεις δεν έχει και τόση σημασία στα καινούρια μοτέρ, καθώς έρχονται στρωμένα από το εργοστάσιο. Ο δικός σου ρόλος είναι να κάνεις τα πρώτα 500χλμ χαλαρά για να στρωθούν τα υπόλοιπα μηχανικά και μη μέρη του αμαξιού.
Η χρήση από εκεί και πέρα παίζει ρόλο (εθνική, ή πόλη) που και πάλι με τα καινούρια δεδομένα του Euro4 οι ανοχές είναι τόσο μικρές που δεν υπάρχει διαφορά...
Στο clubfiesta, στο θέμα της τελικής ταχύτητας, έχουν ποστάρει πολλοί 16άρηδες κοντά στα 200, καθώς υπάρχουν και τα προβλήματα και η 'καλή' μεριά του φιέστα...(γιατί υπάρχει κι αυτή)
-
Ο χρήστης mizardas έγραψε:
Να σου αναφέρω καλό 1400άρι μοτέρ? Renault Clio, Fiat Punto (αν και με 6άρι σασμάν) και κανένα άλλο.
Polo 100ps, Ibiza 115ps, Fabia 116ps, Corsa Twinport 90ps, θεωρούνται καλά 14άρια, δεν έχουν όμως καμμία τύχη μπροστά στο 16άρι του φιεστα.Το Clio 1.4, και το Punto 1.4(6άρι σασμάν)ναι, είναι πιο γρήγορα.
Ε βάλε και το vvti μοτεράκι του cz3
είναι καινούργιο και ίσως το ξεχνάς
Βέβαια αυτό που του λύπει είναι η ροπή σε σχέση με τα 1600 του fiesta αλλά και τα Clio - punto τίς ίδιες ροπές έχουν στα 13 kgm περίπου.
Εκεί που κερδίζει το μοτέρ του Colt φαντάζομαι και των υπολοίπων Punto - Clio έναντι των γερμανικών είναι οτι μετά τις 4 εκεί είναι που πραγματικά τρελαίνονται.
-
Ο χρήστης digilef έγραψε:
Να σου αναφέρω καλό 1400άρι μοτέρ? Renault Clio, Fiat Punto (αν και με 6άρι σασμάν) και κανένα άλλο.
Ε βάλε και το vvti μοτεράκι του cz3
είναι καινούργιο και ίσως το ξεχνάς
Βέβαια αυτό που του λύπει είναι η ροπή σε σχέση με τα 1600 του fiesta αλλά και τα Clio - punto τίς ίδιες ροπές έχουν στα 13 kgm περίπου.
Εκεί που κερδίζει το μοτέρ του Colt φαντάζομαι και των υπολοίπων Punto - Clio έναντι των γερμανικών είναι οτι μετά τις 4 εκεί είναι που πραγματικά τρελαίνονται.
Όντως το CZ3 δεν μου ήρθε στο μυαλό, αλλά παρόλα αυτά είναι πάνω από 1' πίσω από το fiesta στο 0-100, την ώρα που το Clio και το Punto είναι στα ίσα περίπου, ενώ επαληθεύεται αυτό που λες για τη ροπή, αν δεις τις ρεπρίζ του κάθε αμαξιού...Αλλά πάλι το Punto το 95άρι είναι 6τάχυτο...
Σίγουρα σα μοτέρ είναι πολύ καλό, Ιάπωνας γαρ, αλλά το παιδί ρώτησε αν είναι σβέλτο...
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.Για τα προβλήματα του Fiesta που λέτε τα έχω διαβάσει και είναι ο κύριος λόγος που περιμένω για το καινούργιο.Ελπίζω οι επιδόσεις του να με καλύπτουν αλλά έτσι κι αλλιώς θα το δοκιμάσω πριν το πάρω.Επίσης θέλω να επισημάνω ότι το S στο οποίο και αναφέρθηκα φοράει κοντό κιβώτιο(το ίδιο ακριβώς με το st) και στις ρεπρίζ σε δοκιμή που διάβασα είναι στα ίδια με 206 1,6 gti.Μόνο από στάση χάνει.Το ίδιο και με το κολτ το 1300, σε ρεπρίζ το fiesta s είναι μέχρι και 2,7 δευτ. ταχύτερο στα 80-110 με 4η.Πάντως επειδή έχω δει το facelift και μου αρέσει εξωτερικά αλλά κυρίως το εσωτερικό που δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό θα κάνω υπομονή μέχρι τα Χριστούγεννα.
-
Πάνω απο 1 ' δεν είναι σίγουρο.
Με απόλυτους αριθμούς είναι κάπου στο μισό δευτερόλεπτο διαφορά .Αυτά φαίνονται έτσι απο πρώτη ματιά και εδώ
Αλήθεια έτσι για την ιστορία που βρίσκεται συγκριτικά για ρεπρίζ κτλ...?
Thanks a lot!
-
εκτός περιδοικών πάντα...για net μιλάω! Ελληνικά ή ξένα site.
Thanks
-
Oι διαφορές σε ρεπρίζ που ανέφερα είναι από το συγκρητικό που έκανε το super autocar στο τεύχος Μαιου.Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το colt 1300 είναι 0,3 δευτ ταχύτερο στο 0-100 από το fiesta s αλλά στις ρεπρίζ το fiesta είναι παντού πιο γρήγορο λόγω ροπής και κοντής κλιμάκωσης(1600 οπότε λογικό).Επίσης λέει ότι η μεγαλύτερη διαφορά είναι στο 80-110 με 4η όπου το fiesta είναι 2,7 δευτ ταχύτερο του colt.Δυστυχώς δε γνωρίζω κάποια ιστοσελίδα με παρόμοιες συγκρίσεις.
-
Ευχαριστώ Focus 19!
Η κλιμάκωση πάντως δείχνει στο λινκ που έδωσα πριν οτι είναι ίδια και στα δύο αυτοκίνητα. Η μόνη διαφορά λοιπόν έγκυται στη ροπή που δεν ξέρω αν απο μόνη της μπορεί να δικαιολογήσει την τόση διαφορά στις τιμές ρεπρίζ.
Ψάχνω να βρώ κάποια συγκριτικά νετ έτσι απο περιέργεια γιατί και κάθε περιοδικό η τέλος πάντων κάθε δοκιμαστής λέει και τα δικά του.
Ας πούμε στο Autotriti λέει για το fiesta 3d 1,6 οτι έχει ταμπούρα πίσω.
Τεσπα αν βρούμε κάτι κοινωποιησέ το έτσι για την ιστορία Thanks
-
Ο χρήστης digilef έγραψε:
Ας πούμε στο Autotriti λέει για το fiesta 3d 1,6 οτι έχει ταμπούρα πίσω.
Τεσπα αν βρούμε κάτι κοινωποιησέ το έτσι για την ιστορία Thanks
Αλήθεια λέει... Όλα τα φιέστα εκτός του ST έχουν ταμπούρα πίσω...
Ταιριάζουν άκρα πάντως από πολλά μοντέλα Ford, οπότε η αλλαγή είναι εύκολη...
-
Για την τελικη δυο πραγματα μπορει να συμβαινουν 1) την ειδαν σε μεγαλη κατηφορα 2) απλα κλεβει ποιο πολυ το κοντερ αλλωστε ο κατασκευαστης δινει 185km Τα km ειναι τα ποιο πολλα γραμμενα στην εθνικη με ρεκορ την περασμενη βδομαδα οπου για λογους υγειας εγραψα 2300km ολα εθνικη και με ταχυτητες ανω των 150 εκει μαλιστα εσπασα και την τεταρτη οπου εδειξε 185km Τωρα ολα ειναι μεταβλητα ισως με καλυτερη βενζινη πχ 100 οκτανιων ισως δω και εγω 200 σε ευθεια !!!!!! Απορια το πιο κοντο σασμαν στο s τι προσφερει (λιγοτερο 0-100 αλλα καλυτερες ρεμπριζ) και τελος δεν βλεπω να διαφωνεις οτι λειτουργει σαν ενα καλο 1400cc !!! Εχει καβαλησει κανεις το s
-
Ισχύει οτι υπηρχε πρόβλημα στη γραμμή παραγωγής και ο χρόνος παράδοσης ειναι κοντά στους 5 μήνες???
-
Ο χρήστης sagonias έγραψε:
Ισχύει οτι υπηρχε πρόβλημα στη γραμμή παραγωγής και ο χρόνος παράδοσης ειναι κοντά στους 5 μήνες???για πρόβλημα δεν γνωρίζω.
το ότι ο χρόνος παράδοσης είναι μεγάλος , ισχύει.
-
Με την παράδοση υπήρχαν πάντα προβλήματα με το S, σε κάποια φάση δεν έιχαν καθίσματα υφασμάτινα να βάλουν...είδαν και αποείδαν...και τα στέλνανε με καθίσματα απο το ST......φυσικά δεν πλήρωνε μία ο πελάτης για τα ημιδερμάτινα! Στις σοβαρές αντιπροσοπείες!
-
Ο χρήστης mizardas έγραψε:
Το 16άρι μοτεράκι είναι από τα πιο σβέλτα και γρήγορα που ξέρω...Σίγουρα δεν συγκρίνεται με άλλα μοτέρ(ειδικά τα 120άρια των Alfa), αλλά μην ξεχνάς ότι το αμάξι που αναφέρεις βρίσκεται σε άλλη κατηγορία. Για βάλτα δίπλα δίπλα με την ζAlfa με τα 105 ps...
Το Fiesta τι σχέση μπορεί να έχει με την 147;
Για το Fiesta γενικά έχω πολύ θετική γνώμη σαν αμάξι από το εταιρικό 1,25 που είχα και από το ST του αδερφού μου αλλά όσο η Ford συνεχίζει αυτή τη βλακεία δηλαδή να μην βάζει καλά μοτέρ και να προτιμά τα παμπάλαια και αδύνατα Zetec θα πρέπει να το ξανασκεφτεί ο φίλος που ενδιαφέρεται. Αν έβαζε στο S τον καλό 1,6άρη που φοράει το Focus θα ήταν δυναμίτης και αντίστοιχα στο ST το μοτέρ με τα 170+ άλογα.
Στα ίδια λευτά παίρνεις ένα Clio 1,4 το οποίο είναι πολύ πιο ποιοτικό και στα χαρτιά το ίδιο γρήγορο. Και λέω στα χαρτιά γιατί σιγά μην κάνει 0-100 σε 11 κάτι... Πάχυνε και αυτό... -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Ισχύει οτι υπηρχε πρόβλημα στη γραμμή παραγωγής και ο χρόνος παράδοσης ειναι κοντά στους 5 μήνες???
για πρόβλημα δεν γνωρίζω.
το ότι ο χρόνος παράδοσης είναι μεγάλος , ισχύει.
Και τα δύο ισχύουν. Νομίζω το πρόβλημα στη γραμμή παραγωγής έχει λυθει πλέον, αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τις παραδόσεις.
-
Σκέφτόμουν να το αγοράσω...
Επείδη θέλω με τους 6 Α/Β κ clima έλεγα για ειδική παραγγελία.
Σε μία αντιπροσωπία όλα καλα,δε μου είπαν τίποτα...τους κλασικούς 2.5-3 μήνες . Σε μια άλλη όμως μου είπαν για το πρόβλημα...(5 μήνες αναμονή)Για αυτοκίνητο που αλλάζει το 2008, δεν περιμένεις 5 μήνες να το παρεις
Ford Fiesta S: Να το πάρω?